Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Tanqueray

#49576 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Tanqueray »

dulekrele wrote: 30/10/2021 22:13 Jel mislis da je samo Mile jedini krao. Pa sva njegova bulumenta ima upetljane prste u kradama i kriminalu. Zato ga i bezpogovorno slijede jer stite i sebe.
Ima li iko u BiH da nije krao, mozda jedino Scepo, on nije krao, on je dilao drogu :oops:
babanovac wrote: 30/10/2021 22:15
Tanqueray wrote: 30/10/2021 22:09
Slaba ti je logika, trenutno MUP FBiH nije u stanju da kontrolise Federaciju, a kamoli jos RS. Sva uniformisana lica koja bi tu dosla bi se smatrala okupatorima i veze bi se ganjala da se djeca ne salju u RS na sluzbu. :cry:
Plus bi onda FBiH morali da finansiraju cijelu BiH, jer kada zauzmes neku teritoriju, onda to moras i da finansiras.

Tu bi laka meta bilo jedino Istocno Sarajevo, jer tu je nesrazmjeran odnos snaga, Pale bi vec bilo jako tesko zauzeti, a pitanje je sta bi bilo sa usamljenim Gorazdom.
Sve u svemu to bi bilo ludilo da se krene nekim paravojnim formacijama na RS, samo krvoprolice i novi egzodus svih naroda, a vjerovatno bi ovaj put i MZ okrenula ledja.

Usput gdje su djeca nasih politicara, Baketa, Komsica, Dodika itd
Gorazde je bilo usamljenije '93.
Ja zelim da ti ljudi ne dozive ponovo ono sto su dozivjeli, a tebe bas briga za te ljude.
A_A_AKCIJA

#49577 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

Tanqueray wrote: 30/10/2021 22:09
daddy-kool wrote: 30/10/2021 22:00
Bice opet neki mup.
Slaba ti je logika, trenutno MUP FBiH nije u stanju da kontrolise Federaciju, a kamoli jos RS. Sva uniformisana lica koja bi tu dosla bi se smatrala okupatorima i veze bi se ganjala da se djeca ne salju u RS na sluzbu. :cry:
Plus bi onda FBiH morali da finansiraju cijelu BiH, jer kada zauzmes neku teritoriju, onda to moras i da finansiras.

Tu bi laka meta bilo jedino Istocno Sarajevo, jer tu je nesrazmjeran odnos snaga, Pale bi vec bilo jako tesko zauzeti, a pitanje je sta bi bilo sa usamljenim Gorazdom.
Sve u svemu to bi bilo ludilo da se krene nekim paravojnim formacijama na RS, samo krvoprolice i novi egzodus svih naroda, a vjerovatno bi ovaj put i MZ okrenula ledja.

Usput gdje su djeca nasih politicara, Baketa, Komsica, Dodika itd
Momčino, kake crne paravojne formacije, kakva okupacija?

BiH je država koja ima svoje institucije, uključujući oružane snage, Sipu, DGS, dakle ima monopol na korištenje sile. Niko ne spominje MUP FBiH.

Na svakom metru države su te formacije legalne.

Nema krvoprolića, samo dovođenje u red. Nemoj se kurčiti i sve OK. Nemoj sa pobunjenicima i ne sikiraj se. Budi lojalan državnoj vlasti.

Oni koji nisu trebaju da se brinu i dobro će najebati, a Mile ima helikopterski servis...

Shvati da je BiH država i da ima sve alate na raspolaganju da sačuva svoj ustavno pravni poredak.

Tačno se vidi da se truješ PTPCom, pa ti se ovo teže prima. Ono, državna zajednica, vraćanje nadležnosti...

Po stoti put, ovo što je Mile nanijetio je pobuna. Zna se kako se to rješava.

Jedini miran način je da nas ubijedi u Parlamentu BiH da se mirno raziđemo.

Sve ostalo je rat.

A ti opet još sto puta pitaj šta će se desiti ako krehneš upaljač u bazenu punom benzina. Brate, isto što sam ti rekao i prvi put. I nije do mene nego tebe jer misliš da će poslije sto puta zakoni fizike prestati da važe...

Pobuna je rat. Tačka.
daddy-kool

#49578 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by daddy-kool »

zlajaBHF wrote: 30/10/2021 22:17

Ma ne radi se uopste o tome da li mi je drago ili ne, samo pokusavam odgonetnuti, iako je to nemoguce u ovakvoj situaciji.

Meni nema logike da Njemacka dopusta Rusima moc u nasoj regiji tek tako. Ali da imamo i nevidljivih neprijatelja, imamo. Isto tako imamo i saveznika.

Mislim ipak da smo mi sami najveci garant opstanka BiH.
Ma naravno. Sve je do nas i zato nema zime. Sto se mene tice mislim da grijese sa ovim pokrenutim procesima, bice najvise na njihovu stetu. Ali sta da se radi, svjesno ulaze u ovu slijepu ulicu.
Tanqueray

#49579 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Tanqueray »

A_A_AKCIJA wrote: 30/10/2021 22:22 Momčino, kake crne paravojne formacije, kakva okupacija?
BiH je država koja ima svoje institucije, uključujući oružane snage, Sipu, DGS, dakle ima monopol na korištenje sile. Niko ne spominje MUP FBiH.
Predsjednistvo je vrhovni komadant OS, a tu mora da bude konsenzus za takve stvari, tako da je jedino moguce da paravojne formacije napadnu RS.
NIsta drugo nije moguce da se uradi po Ustavu BiH.
Posto je to frustrirajuce za vas ratoborne, onda bi bilo bolje da se borite za Bosnjakistan, ali kroz parlament, politickom borbom. Mislim da bi u ovakvoj situaciji Bosnjaci profitirali kada bi se konacno oslobodili blokada od HR-SR strane.
Time bi se omogucilo i da se suzbije korupcija, koje se nemoguce rijesiti sa ovakvim nacionalistickim stavovima.
Nacionalizam je osnovna hrana korupcije i za to nema lijeka trenutno u oba entiteta.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#49580 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

Tanqueray wrote: 30/10/2021 22:29
A_A_AKCIJA wrote: 30/10/2021 22:22 Momčino, kake crne paravojne formacije, kakva okupacija?
Predsjednistvo je vrhovni komadant OS, a tu mora da bude konsenzus za takve stvari, tako da je jedino moguce da paravojne formacije napadnu RS.
Posto je to frustrirajuce za vas ratoborne, onda bi bilo bolje da se borite za Bosnjakistan, ali kroz parlament, politickom borbom. Mislim da bi u ovakvoj situaciji Bosnjaci profitirali kada bi se konacno oslobodili blokada od HR-SR strane.
Time bi se omogucilo i da se suzbije korupcija, koje se nemoguce rijesiti sa ovakvim nacionalistickim stavovima.
Nacionalizam je osnovna hrana korupcije i za to nema lijeka trenutno u oba entiteta.
Kako to onda uopšte pravno izgleda?
Recimo sada RS se "povuce" iz vojske na nivou BiH. Zar time Dodik sam po sebi ne gubi moć odlučivanja o tome? Kako bi bilo pravno moguće da skupština RS-a odlučuje o nečemu ako je se taj isti parlament odrekao svog prava na to?
PreWiBa

#49581 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

Baš me je to i dovelo na neko razmišljanje.
U slučaju nečega, svi tvrde da bi država bila blokirana. Ali kako bi to bilo moguće ako se RS odrekne odlučivanja u tim institucijama? Da li se onda u stvari lakše može organizovati neka reakcija?
palermo

#49582 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

A jebo ga ti, nemoj da ponavljamo priče, pa još sinoć je (na forumu) već ustanovljen i prihvaćen Bošnjakistan od cirka 20,5 %. sadašnje teritorije BiH....( doduše, ja sam mislio da nam ide 23 %, al me ubijediše kolege da ne treba da cjepidalčimo i da je 20,5 % sasvim ok).

Nego, bit će tu sigurno par procenata Srba i Hrvata, možda bi se već trebalo razmišljati i o kakvoj kulturnoj autonomiji za njih (za početak, naravno)
video

#49583 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by video »

To ona - poslije mene potop!
Covjece, radna tijela nastavljaju raditi i onda kad neko nece da dodje a kamoli da to tjelo napusti.
NECE SE NISTA RASPASTI AKO NEKO HOCE NESTO DA NAPUSTI!!!
Drzava nastavlja da postoji i ima sve halate u svojim rukama za daljnje korake.
A vi bujrum, balvane na puteve pa probajte ;-)
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#49584 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by arman1 »

Jedna informacija istina neslužbena/mahalska. Dio oružja, vojnog koje uzapljenjeno u zadnjim pretresima u čentitetu je datuma prozvodnje nakon 95. definitivno znači nisu uspomene iz rata.
Neko od 95. pa na ovamo priprema teren za nastavke/produžetke. I sad da vjerujem da ti ljudi ne bi ratovali. Pa šta će im automatsko, protivoklopno oružje i eksploziv? Za ribolov?
atmel

#49585 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by atmel »

sehohari wrote: 30/10/2021 22:37 Baš me je to i dovelo na neko razmišljanje.
U slučaju nečega, svi tvrde da bi država bila blokirana. Ali kako bi to bilo moguće ako se RS odrekne odlučivanja u tim institucijama? Da li se onda u stvari lakše može organizovati neka reakcija?
cuj to. ono bi da napusti institucije a moc odlucivanja u istim da mu ostanu.
A_A_AKCIJA

#49586 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

Hahahahahaha, sjajno, sjajno

Dakle, srpski sto, ekvivalent švedskog stola u politici.

Dakle, Mile će da ruši državu, ali će napraviti mudar potez tako što će se pozivati na prava koja mu pripadaju po osnovu pravnog sistema koji ruši.

Izaći će iz Predsjedništva, ali će zadržati pravo da blokira rad Predsjedništva, a Džafko i Željko će samo moći da sliježu ramenima i eventualno nešta osuju.

Kad bolje razmislim, nije to više ni politička genijalnost, to je više od toga: srpska kvantna fizika, gdje Mile može biti u isto vrijeme na dva mjesta i tako postići ovo o čemu ti pričaš.

Genijalno.

Čekaj, ti fakat mrtav ozbiljan vjeruješ u ove gluposti?

Brate, ili imaš dvanaest godina ili si totalno spržio mozak velikosrpskom propagandom.

Pošto vidim da si đak ponavljač: Mile ima prava dok god poštuje državu. Ha napravi bilo šta čime prijeti, postaje pobunjenik i nad njim će biti provedene sve mjere, uključujući fizičku silu da se spriječi.

I tu ga ne može više spasiti ni jedno pravo koje mu danas pripada, jer ih se on odriče i postaje pobunjenik.

Ovako kako ti zamišljaš država funkcionira u normalnim okolnostima. Pobuna je rat i tu važe druga pravila.

Ko je napustio pravni sistem, bez njega država ide dalje.

Ti isto dijete koje vjeruje da komandir policijske stanice može narediti policajcima da ga ne uhapse ako ubije čovjeka, jer im je on komandir i moraju da ga slušaju, jer im je nadređeni :D
daddy-kool

#49587 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by daddy-kool »

:lol: :lol:

Pa jest, pitace milorada da li se slaze da os bih obavljaju svoju misiju i zadatke. On se nece sloziti i eto jebiga mirno otcjepljenje. :thumbup:
daddy-kool

#49588 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by daddy-kool »

arman1 wrote: 30/10/2021 22:46 Jedna informacija istina neslužbena/mahalska. Dio oružja, vojnog koje uzapljenjeno u zadnjim pretresima u čentitetu je datuma prozvodnje nakon 95. definitivno znači nisu uspomene iz rata.
Neko od 95. pa na ovamo priprema teren za nastavke/produžetke. I sad da vjerujem da ti ljudi ne bi ratovali. Pa šta će im automatsko, protivoklopno oružje i eksploziv? Za ribolov?
Pripremaju se teroristicke jedinice za protivdrzavno djelovanje.
PreWiBa

#49589 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

daddy-kool wrote: 30/10/2021 22:51
arman1 wrote: 30/10/2021 22:46 Jedna informacija istina neslužbena/mahalska. Dio oružja, vojnog koje uzapljenjeno u zadnjim pretresima u čentitetu je datuma prozvodnje nakon 95. definitivno znači nisu uspomene iz rata.
Znam nekog, htio da kupi neku nekretninu. Uzeo negdje oko BN.

Pitamo ga mi, pa što nisi uzeo u Banjoj Luci, Doboju negdje tu. On odgovori da hoće da u slučaju rata bude blizu granice sa Srbijom, jer bi Banja Luka i taj dio u ratu prvi bio odsječen.

Ne šalim se.
Last edited by PreWiBa on 30/10/2021 23:03, edited 1 time in total.
Tanqueray

#49590 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Tanqueray »

A_A_AKCIJA wrote: 30/10/2021 22:48 Dakle, Mile će da ruši državu, ali će napraviti mudar potez tako što će se pozivati na prava koja mu pripadaju po osnovu pravnog sistema koji ruši.

Izaći će iz Predsjedništva, ali će zadržati pravo da blokira rad Predsjedništva, a Džafko i Željko će samo moći da sliježu ramenima i eventualno nešta osuju.
Pa nije lud da napusti Predsjednistvo, ali ce koristiti sva moguca sredstva po vazecem Ustavu.
E sad jedino ako tebe poslusa, onda si sasvim u pravu :D
daddy-kool

#49591 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by daddy-kool »

sehohari wrote: 30/10/2021 22:58

Pitamo ga mi, pa što nisi uzeo u Banjoj Luci ili negdje tu. On odgovori da hoće da u slučaju rata bude blizu granice sa Srbijom, jer bi Banja Luka i taj dio u ratu prvi bio odsječen.

Ne šalim se.
Pa nije u krivu.
Tanqueray

#49592 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Tanqueray »

sehohari wrote: 30/10/2021 22:58

Pitamo ga mi, pa što nisi uzeo u Banjoj Luci ili negdje tu. On odgovori da hoće da u slučaju rata bude blizu granice sa Srbijom, jer bi Banja Luka i taj dio u ratu prvi bio odsječen.

Ne šalim se.
Tako bi trebao svako da razmslja, prvo svoja porodica, pa tek onda nacija, drzava i ostale gluposti.
daddy-kool

#49593 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by daddy-kool »

Tanqueray wrote: 30/10/2021 23:00
A_A_AKCIJA wrote: 30/10/2021 22:48 Dakle, Mile će da ruši državu, ali će napraviti mudar potez tako što će se pozivati na prava koja mu pripadaju po osnovu pravnog sistema koji ruši.

Pa nije lud da napusti Predsjednistvo, ali ce koristiti sva moguca sredstva po vazecem Ustavu.
:lol:

Genijalno, na jednoj strani pobunjenik i secesionista, a na drugoj clan predsjednistva. Oh wait, mozda ga uhapse prije nego sto dodje do kabineta. :mrgreen:
A_A_AKCIJA

#49594 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

Super, haj mi objasni kako?

Osnovaće vojsku RS.
Ukinuće uino
Napustiće OS.
Ocepiće se.

I neće prekršiti Ustav i ni jedan od Zakona?
Svemogući Mile, jebote!

:mrgreen:
PreWiBa

#49595 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

A_A_AKCIJA wrote: 30/10/2021 23:04

Osnovaće vojsku RS.
Ukinuće uino
Napustiće OS.
Ocepiće se.

Svemogući Mile, jebote!

Vi to govorite kao da bi on fizički mogao doći u Sarajevu poslije toga, ono, istjeram vojsku i sve ostalo, carinike sa granica, i onda laganica po kafu na Bašćaršiju.
Tanqueray

#49596 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Tanqueray »

A_A_AKCIJA wrote: 30/10/2021 23:04

Osnovaće vojsku RS.
Ukinuće uino
Napustiće OS.
Ocepiće se.

Svemogući Mile, jebote!

Pa Predsjednistvo ostavlja za kraj. :mrgreen:
Eto da si ti na njegovom mjestu isto bi tako radio. Sta ces takav Ustav :oops:
Tanqueray

#49597 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Tanqueray »

sehohari wrote: 30/10/2021 23:07
Vi to govorite kao da bi on fizički mogao doći u Sarajevu poslije toga, ono, istjeram vojsku i sve ostalo, carinike sa granica, i onda laganica po kafu na Bašćaršiju.
Naravno, cuvala bi ga policija, sve skupa sa Cegarom :lol:
daddy-kool

#49598 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by daddy-kool »

Tacno k'o djeca.
PreWiBa

#49599 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

Problem je što neki nisu svjesni šta država sve obuhvata.

Nema UIO, nema naše carine - kako će se uvoziti roba? Kako će se izvoziti roba?

Ako nema VSTV-a i tužilaštva - ko je nadležan za ono što se dešava u Federaciji?

Ako nema CIK-a - ko je nadležan za izbore u FBiH?

Ko je nadležan za izdavanje ličnih dokumenata, saobraćajni?

Ljudi ne shvataju da to nisu neke stvari koje su negdje tamo daleko, nego se dotiču nekih centralnih stvari u dnevnom životu. Zato jednostavno nije moguće mirno sprovođenje takvog plana a da niko ne reaguje, jer bi narod krenuo na naše političare ili neke druge, još gore stvari. Nije to samo stvar nekog nacionalnog prđenja, već toga da će ljudi shvatiti da su te institucije potrebne za osnovno funkcionisanje života
A_A_AKCIJA

#49600 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

Miletu se piše optužnica u Kantonalnom tužilaštvu, za negiranje genocida.

Pa eto, bujrum Mile na posao, nećemo ti ništa :mrgreen:
Locked