Novi Izborni zakon BiH

Post Reply
Nespin

#3501 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Nespin »

Cipiripi2 wrote: 29/10/2021 16:35
Nespin wrote: 29/10/2021 16:27

Ne, nego je SDA isporučila HDZ-u mjesto gradonačelnika, kako bi oni dobili mjesto predsjedavajućeg. Tipična lažovština koju plasiraju truhla, mafijaška, izdajnička SDA govna. Smrt izdajničkoj lopovskoj organizaciji.
Ima smisla,ali onda su Irma i Boška Bakirove konkubine
Ne, nego si ti šovinistički golub-sendvičar.
Cipiripi2

#3502 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Cipiripi2 »

Nespin wrote: 29/10/2021 16:58
Cipiripi2 wrote: 29/10/2021 16:35
Ima smisla,ali onda su Irma i Boška Bakirove konkubine
Jao :D Znači,HDZ i SDA su skovali pakleni plan da HDZ dobije načelnika,SDA predsjedavajućeg tako što su Irma i Boška iz NS bile suzdržane na glasanju :lol:
Nespin

#3503 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Nespin »

8-)
Last edited by Nespin on 13/02/2022 20:43, edited 1 time in total.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#3504 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by PreWiBa »

DonieBrasco wrote: 29/10/2021 16:52 Ne daj Boze da u javnost procuri sta se prica na ovim nazovi sastancima i sta je zapravo kraljni cilj, najmanje se tu radi o IZ koliko se radi o pojedincima i njihovim interesima koje ce drektno da podrze stranci.
Koliko je loše što smo razjedinjeni, ima nešto i dobro u tome.
SDA bi davno potpisala izborni zakon, nego ne mogu bez ruku opozicije, jer se mora mjenjati ustav. I ovi bi pristali, ali ne mogu bez SDA.
PreWiBa

#3505 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by PreWiBa »

Nespin wrote: 29/10/2021 17:35
Cipiripi2 wrote: 29/10/2021 17:28
Jao :D Znači,HDZ i SDA su skovali pakleni plan da HDZ dobije načelnika,SDA predsjedavajućeg tako što su Irma i Boška iz NS bile suzdržane na glasanju :lol:
Ne, nego su iz SDA odbili da podrže Irmu za gradonačelnicu, jer bi to značilo da predsjedavajući mora biti Hrvat (iz HDZ-a), a kao što znamo SDA će radije prodati državu, nego se odreći komada vlasti. Irma i Boška su postupile ispravno jer su odbile biti dio SDA-HDZ talova.

Hajd sad idi pojest sendvič.

Ipak se mora priznati da su tu po prvi put nešto dobro izvukli (makar iz bošnjačke perspektive).
sinuhe

#3506 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by sinuhe »

Juce Bakir govori o predsjednici Venecijanske komisije koju danas niko nije spomenuo. O kojoj osobi je rijec?
"Predsjednica Venecijanske komisije je u ime medijatora iz međunarodne zajednice iznijela prijedloge koji se odnose na Dom naroda na državnom nivou, Predsjedništvo i na mogućnosti deblokade procesa u Federaciji. SDA je sve te prijedloge podržala", izjavio je Izetbegović
Venecijanska komisija: https://www.venice.coe.int/WebForms/pag ... 01_Offices
Bossona

#3507 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Bossona »

Cipiripi2 wrote: 29/10/2021 17:28
Nespin wrote: 29/10/2021 16:58

Image
Image

Podsjetnik na kontinuitet veleizdaje RBiH od strane velizdajničke SDA politike sistemo kuhane žabe ili korak po korak.
Da se malo prisjetimo čime je SDA zabavljao narod prethodnu deceniju po pitanju zahtjeva trodecenijskog im partnera u vlasti HDZ po pitanju uspostave kanala tzv. Herceg-Bosne.
2012
„Taj kanal je nepotreban. Hrvati mogu ostvarivati svoja prava unutar entitetskih televizija i javnoga servisa na državnoj razini“, rekao je Tihić
2014:
SDA protiv hrvatskog kanala
SDA za dijalog sa HDZ-om BiH, ali protiv hrvatskog kanala, rekao je Bakir Izetbegović
2017:
U SDA smatraju da je onemogućavanje izgradnje RTV sustava na hrvatskom jeziku vitalni nacionalni interes bošnjačkog naroda
Dolazimo u 2019. godinu:
Izetbegović: "Razgovarali smo o vrućim temama, oživljavanju trećeg entiteta. Čović mi je rekao da Hrvati ne kane praviti treći entitet i jedino loša bošnjačka politika ih može okrenuti u tom smjeru. Što se tiče kanala Herceg-Bosne, imamo 100 kanala, pa neka to bude eto i 101., rekao je Izetbegović o ovoj temi. https://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-n ... /190410079
last mohicans

#3508 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by last mohicans »

Sad Dino na N1 reče da se odustalo od indirektnog izbora i da nije opcija, a Kakir je pustio u javnost dokument u kome se kao insistira na indirektnom izboru, ne bi li se približio opoziciji.
Cipiripi2

#3509 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Cipiripi2 »

sehohari wrote: 29/10/2021 17:36
DonieBrasco wrote: 29/10/2021 16:52 Ne daj Boze da u javnost procuri sta se prica na ovim nazovi sastancima i sta je zapravo kraljni cilj, najmanje se tu radi o IZ koliko se radi o pojedincima i njihovim interesima koje ce drektno da podrze stranci.
SDA bi davno potpisala izborni zakon, nego ne mogu bez ruku opozicije, jer se mora mjenjati ustav. I ovi bi pristali, ali ne mogu bez SDA.
Kakav bi to izborni zakon potpisali i jedni i drugi?Zanimljivo je da čak i "kompromitovani" Palmer nema problema da izbor delegata u federalni Dom naroda ostane isti,tj.da se mijenja nekad kasnije.To nikako neodgovara HDZ-u, jel?
PreWiBa

#3510 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by PreWiBa »

Cipiripi2 wrote: 29/10/2021 18:06

Kakav bi to izborni zakon potpisali i jedni i drugi?Zanimljivo je da čak i "kompromitovani" Palmer nema problema da izbor delegata u federalni Dom naroda ostane isti,tj.da se mijenja nekad kasnije.To nikako neodgovara HDZ-u, jel?
Dali bi neki veliki ustupak Čoviću, to je sigurno.
A na ovo za Palmera gledaš na pogrešan način. Pozicija SDA, pa i manje-više ostalih stranaka je da se HDZ-u možda i da nešto oko predsjedništva, ali da se zato trebaju redukovati nadležnosti doma naroda na vitalne interese.

Kada u tom kontekstu Palmer kaže da ne treba govoriti još o domu naroda, to faktički znači da mi sada trebamo Čoviću dati neki ustupak oko doma naroda, a da "mi" zauzvrat ne dobijemo ništa ili samo neka maglovita obećanja koja se ionako neće ispuniti.
palermo

#3511 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by palermo »

Naravno, pa srpska politika se dugo žalila da su dva bloka unutar Bošnjaka samo njihova taktika. Ono, jedni bi usvojili ali im drugi ne daju. I bilo je tu istine. Al, moram reći, ovdje fali Zlaja Lagumdžija......koliko god je usr'o stvari kao vlast, on je bio sjajna opozicija. Čovjek koji je znao artikulirati stavove, pa si znao za što se opozicija zalaže. I on je to znao prezentirati na način da ga shvataš ozbiljno.

Ovi sada, bojim se da kad ih se pita šta hoćete, oni ne znaju. Neki što su potkapacitirani, neki što su agenti strane države ( fahro), neki su jednostavno izgubljeni......
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3512 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by _BataZiv_0809 »

SDA voli Lagumdziju, znamo.
Bossona

#3513 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Bossona »

Ne zaboravi takođe na Šćepu, veleizdajnička i krimomafijaška SDA sekta predvođena Izebegovićima trguje državom i razvaljuje je 30 + godina a Radončić bi to završio u jednom mandatu, a on je jedan od ogranaka SDA kojeg je stvorila a znamo ko mu je dao prvi milion da napravi novinski megafon SDA da bi se održavali na vlast. Kada je krimos ojačao onda je napravio privatnu stranku da bi oprao svoj kriminal i dobio imunitet, pa se okrenuo protiv ruke koja ga je stvorila.
Radončić je predratni uljez u Bosni kao i Izetbegovići njima Bosna nije na srcu.
Akademik Muhamed Filipović:
- Pa on je bio Srbin po nacionalnom opredjeljenju i pisao se Srbinom. A onda je meni govorio da mu je dovoljno da je musliman, na šta sam mu rekao da je to vjerska definicija. Međutim, ponovio mi je kako mu je to najvažnije. Rekao mi je da bi mogao živjeti u Sudanu i u Pakistanu. Pa ja kažem:" Što ne ideš tamo, što živiš u zemlji u kojoj se vode nacionalne politike.Od 19.vijeka, pa na ovamo,ovdje dominiraju nacionalne politike i mi moramo definirati status našeg naroda, ne možemo ga definirati na drugi način.
- Drugo, ja sam ga ovako procijenio jednom kada me je uvjeravao da Bosna ne može opstati, da je najbolje da se podijeli, " pa nek svako uzme svoje".Tada sam ga upitao:
-" Dobro, Alija, a šta je to tvoje u Bosni?"
- Pa tvoj djed je došao iz Beograda, ti nemaš ovdje ništa. Nemaš kosti svojih predaka, oni ne leže ovdje, oni nisu ginuli za ovu Bosnu. Ti nemaš to duboko osjećanje koje se mora imati za domovinu.Ti dijeli brate Adu Ciganliju, babovinu i djedovinu, a nemoj dijeliti moju Banja Luku i Glamoč, jedno davati Srbima, a drugo Hrvatima.Pa pola Banja Luke je izgrađeno na mojoj zemlji, Filipovića polju. Oko 50.000 duluma je samo u Glamoču na mojoj majci bilo..
Oni su radili i rade za svoje prekodrinske gazde kao i Čović koji je devastirao Hrvate u BiH.
palermo

#3514 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by palermo »

_BataZiv_0809 wrote: 29/10/2021 18:30 SDA voli Lagumdziju, znamo.
ali ti zapravo ne razumiješ, zato ti i ne zamjeram
detroit-mercy

#3515 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by detroit-mercy »

palermo wrote: 29/10/2021 18:28

Naravno, pa srpska politika se dugo žalila da su dva bloka unutar Bošnjaka samo njihova taktika. Ono, jedni bi usvojili ali im drugi ne daju. I bilo je tu istine. Al, moram reći, ovdje fali Zlaja Lagumdžija......koliko god je usr'o stvari kao vlast, on je bio sjajna opozicija. Čovjek koji je znao artikulirati stavove, pa si znao za što se opozicija zalaže. I on je to znao prezentirati na način da ga shvataš ozbiljno.

Ovi sada, bojim se da kad ih se pita šta hoćete, oni ne znaju. Neki što su potkapacitirani, neki što su agenti strane države ( fahro), neki su jednostavno izgubljeni......
Sreca da je tu SDA koja drzi uzde cvrsto u svojim rukama i zna sta radi :mrgreen:.
Nego predsjedinku ti spade kruna sa glave, ne ode u Beges a bas se je bio namjerio da pregovara :mrgreen:.
Je li i sada stojis da na stavu da je trebao ici na pregovore, mada ni sami ne znamo oko cega :mrgreen: ili si promijenio misljenje.
palermo

#3516 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by palermo »

detroit-mercy wrote: 29/10/2021 19:14
palermo wrote: 29/10/2021 18:28

Sreca da je tu SDA koja drzi uzde cvrsto u svojim rukama i zna sta radi :mrgreen:.
Nego predsjedinku ti spade kruna sa glave, ne ode u Beges a bas se je bio namjerio da pregovara :mrgreen:.
Je li i sada stojis da na stavu da je trebao ici na pregovore, mada ni sami ne znamo oko cega :mrgreen: ili si promijenio misljenje.
:D zašto nisam iznenađen da si se i ti javio......

što se tiče pregovora, da si malo bolje čitao, shvatio bi šta sam rekao.....nije uopšte bitno hoće li ići u beograd, bitno je šta će reći....a javnost i intelektualan elita trebaju staviti do znanja njemu ( i bilo kome drugom) šta smije a šta ne smije....

uostalom, vidiš da sam bio i pravu, eno Vule kuka kako je Bake podlegao pritisku javnosti...
saimidin

#3517 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by saimidin »

Pa fino, svi su jos jednom rekli sta bi htjeli, sta ne bi, I kud koji preko
:bih:

I dalje ne vidim da ce nesto dogovoriti, do izbora, a tada nece hdz dati budzet I nema izbora
:bih:

E to ce biti veselo
Tanqueray

#3518 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Tanqueray »

Nikada mi nece biti jasno zasto toliko bosnjacki politicari zele sistem u kojem Bosnjaci biraju clana predjsednistva iz reda Hrvata?
To je totalno besmisleno, jer na taj nacin odvracaju i Hrvate i Srbe od pomisli na gradjansku drzavu, jer to pokazuje da bi se zloupotrebljavala brojcana prednost Bosnjaka i preglasavanjem bi dosli na vlast politicari koji bi prvesntvo radili u korist samo jednog naroda.
Takodje mi nece nikada biti jasno zasto bosnjacki politicari insistiraju na politici gdje ce silom da nametnu neko rjesenje nebosnjacima. To se vec jednom pokazalo kao totalno promasaj.
Imali malo objektivnosti i zelje da svi budu zadovoljni :?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3519 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Truba »

Misle da je to ispravno i najbolje za bih tojest bosnu
I misle da su h i s prptiv bosne :mrgreen: pa dolijevaju benzin na vatru :lol:
SaraFina

#3520 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by SaraFina »

Tanqueray wrote: 29/10/2021 20:09 Nikada mi nece biti jasno zasto toliko bosnjacki politicari zele sistem u kojem Bosnjaci biraju clana predjsednistva iz reda Hrvata?
To je totalno besmisleno, jer na taj nacin odvracaju i Hrvate i Srbe od pomisli na gradjansku drzavu, jer to pokazuje da bi se zloupotrebljavala brojcana prednost Bosnjaka i preglasavanjem bi dosli na vlast politicari koji bi prvesntvo radili u korist samo jednog naroda.
Takodje mi nece nikada biti jasno zasto bosnjacki politicari insistiraju na politici gdje ce silom da nametnu neko rjesenje nebosnjacima. To se vec jednom pokazalo kao totalno promasaj.
Ajde?
SaraFina

#3521 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by SaraFina »

Black swan wrote: 29/10/2021 20:11 Misle da je to ispravno i najbolje za bih tojest bosnu
I misle da su h i s prptiv bosne :mrgreen: pa dolijevaju benzin na vatru :lol:
Kad je Čovke prošli mandat sjedio u presjedništvu, po kojem je IZ bio biran? Istom kao i Komšić trenutno. Pa što se Draganče nije za mandata odrekao pozicije? I slao apelacije? Nego, kad je vidio da je svojim nebolozama raselio srednju Bosnu i ostatak bosanskih Hrvata, onda ide apelacija da HDZ zacemetira političku poziciju. E pa ne moze.
Nespin

#3522 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Nespin »

8-)
Last edited by Nespin on 13/02/2022 20:44, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3523 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Truba »

Nip sa 5 stranaka plus preletaci mora radit da pobijedi kriminalnu organizaciju sda u glavnom gradu
Kasnije sa 2 stranke

To je sve sto se mora znati o glasovanju u sa
Sociolog

#3524 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Sociolog »

Black swan wrote: 29/10/2021 20:40 Nip sa 5 stranaka plus preletaci mora radit da pobijedi kriminalnu organizaciju sda u glavnom gradu
Kasnije sa 2 stranke

To je sve sto se mora znati o glasovanju u sa
Labude jesi li ti iz Kasindolske?
Tanqueray

#3525 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Tanqueray »

Nespin wrote: 29/10/2021 20:21
Tanqueray wrote: 29/10/2021 20:09 Nikada mi nece biti jasno zasto toliko bosnjacki politicari zele sistem u kojem Bosnjaci biraju clana predjsednistva iz reda Hrvata?
Nikada mi neće biti jasno zašto pretendent na mjesto člana predsjedništva iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović i njegova kriminalno-talibanska organizacija Kra-De-Ze već godinama rade na blokiranju i rastakanju institucija države Bosne i Hercegovine, podržavaju separatističku politiku Milokrada Dodika, podržavaju politiku negiranja genocida, ponose se tekovinama Udruženog zločinačkog poduhvata, štite kriminalce, ubice i ratne zločince, zašto negiraju presude međunarodnih sudova, zašto rade u interesu države Hrvatske, a protiv interesa Bosne i Hercegovine i zapravo protiv vlastitih interesa, zašto se odriču pripadnika svog naroda: Hrvata Srednje Bosne, Hrvata iz Sarajeva, Zenice, Tuzle itd., zašto pokušavaju oživjeti propali zločinački projekat Herceg-Bosne... To je totalno besmisleno, jer na taj način odvraćaju Bošnjake i od pomisli na nekakvu dodatnu federalizaciju države. Sve pokazuje da se maksimalno zloupotrebljava institucija "vitalnog nacionalnog interesa" da bi se blokirala i uništavala država i na taj način se preglasava većina u parlamentu koja želi bilo kakve promjene i reforme. Također mi neće nikada biti jasno zašto hrvatski političari insistiraju na politici gdje će silom da nemetnu neko rješenje Bošnjacima. To se već jednom pokazalo kao totalni promašaj.
Vidim da ne prihvatas ono sto sam rekao, ali isto tako vidim iz ovog tvog odgovora da i sam znas da je tacno to sto sam napisao.
Tacno je i to sto ti pises, ne sporim, dakle te politikE moraju da se mijenjaju. (akcent na mnozini)

Insistiranje na sistemu koji osigurava Bosnjacima skoro svu vlast ce uvijek imati otpor u ostala dva naroda.
Isto bi se ponasali Bosnjaci, kao i Hrvati da Hrvati biraju clana iz reda Bosnjaka, posto su Bosnjaci najbrojniji i najjaci narod u BiH u svakom pogledu, ukljucujuci i vojni, inicijativa bi trebala da prednjaci sa bosnjacke strane.
Za pocetak bar da priznaju da nije u redu da oni biraju Hrvata u predsjednistvu.
Post Reply