Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
REDDEVILS wrote: ↑29/10/2021 13:36
Gdje se moze vidjeti mapa za optiku
Zanima me relacija Vlakovo
Naselje Vina iznad Blažuja prem Vlakovu ima full optičku mrežu, a ako si prema gornjem vlakovu i dio oko groblja, mislim da nema, već samo VDSL2 sa Mostarskog Raskršća. Samo zahtjev i tako možeš znat.
Last edited by studiorum_tuzlaensis on 29/10/2021 17:21, edited 1 time in total.
Prije 3-4 godine kopali su i dokopali skroz do moje kuće, te sam skinuo tablu sa logom "BH Telecom" na kući i ispod našao ovaj kabl. Može li mi neko reći da li je ovo optički kabl?
semsasuljakovic wrote: ↑29/10/2021 17:21
Prije 3-4 godine kopali su i dokopali skroz do moje kuće, te sam skinuo tablu sa logom "BH Telecom" na kući i ispod našao ovaj kabl. Može li mi neko reći da li je ovo optički kabl?
To je bakar. Imas pehd cijevi, lako je uvuc vlakno.
REDDEVILS wrote: ↑29/10/2021 13:36
Gdje se moze vidjeti mapa za optiku
Zanima me relacija Vlakovo
Naselje Vina iznad Blažuja prem Vlakovu ima full optičku mrežu, a ako si prema gornjem vlakovu i dio oko groblja, mislim da nema, već samo VDSL2 sa Mostarskog Raskršća. Samo zahtjev i tako možeš znat.
Averus wrote: ↑29/10/2021 13:22
Hvala, nadam se i ja
Nije skup ni optički kabl - single link samoviseći 0.35KM/m
Pitaću stanare ako hoće da mi plate, provući ću ja u cijelu ulicu
single link nije skup ali ne vjerujem da ce ti to proci kod njih jer u ulaz provlace kablove sa 20+ vlakana i izvlace za svaki stan po jedno vlakno koje ide u stan...
hopi wrote: ↑27/10/2021 21:20
Evo bili danas postavili sve skopčali napokon.
Modem je huawei, a za tv arris.
Brzina je ok, 100/10, ping je još mi nešto visok morati ću provjeriti. Kanale HD i hbo nemam, tj ne mogu ih gledati, iako piše u ugovoru da ih imam, tj svi benefit koji su rekli pišu u ugovoru. Moram još pogledati čačkati malo vidjeti ako ne bude zovem ih sutra.
Neko je rekao da nešto uslikam?
ja trazio da uslikas Modem, model no. i te zafrkancije.
HD paket i HBO paket sam sebi aktiviras ,a nece ti se naplacivati dok traje ugovorna obaveza. Da bi aktivirao moras kroz:
MENU - AKTIVACIJA USLUGA - HBO/HD PAKET - UKUCAJ PIN - OK
Isto moras sam sebi aktivirati i MojaWebTV: MENU - POSTAVKE - MOJAWEBTV AKTIVACIJA
PIN se nalazi na papirima koji su ti ostavljeni kada ti je usluga pustena.
Takođe, kroz POSTAVKE - TV PODEŠAVANJA - MEDIJI podesi sebi izlaznu rezoluciju na 1080p
Hvala, aktivirao sam
Rezoluciju je li biram 1080i 25 ili 50,ili 1080p 25 ili 50
Hvala, nadam se i ja
single link nije skup ali ne vjerujem da ce ti to proci kod njih jer u ulaz provlace kablove sa 20+ vlakana i izvlace za svaki stan po jedno vlakno koje ide u stan...
Jeste tako na Čobaniji ali nije svugdje isto. Zavisi koja se vrsta mreze pravi, uzi centar i to sto se saad radi jeste FTTH sa dovoljnim brojem vlakana + rezerva. Ima situacija gdje je jedno vlakno pa spliter pa onda do stanova, znaci na vlaknu radi 4/8/16 korisnika. A sto ne bi kad moze.
Jeste tako na Čobaniji ali nije svugdje isto. Zavisi koja se vrsta mreze pravi, uzi centar i to sto se saad radi jeste FTTH sa dovoljnim brojem vlakana + rezerva. Ima situacija gdje je jedno vlakno pa spliter pa onda do stanova, znaci na vlaknu radi 4/8/16 korisnika. A sto ne bi kad moze.
aha mislio sam da im je ovo standard jer mi je bilo malo i cudno zasto ima ovoliko vlakana a samo 8 stanova u ulazu
Možeš u kuci ili stanu ugraditi optiku al ako je mreža do kuce bakrena uzaludno je sve
Da dodam ne, ne možeš imati optiku dok je Telekom ne "prokopa" do tebe.
Kako ne može, kupiš i spojiš od kuce do bandere telekoma i cekaš 10-20 godina da telecom do bandere stigne (doduše tad ce se zvati turk telekom ili sl )
Da dodam ne, ne možeš imati optiku dok je Telekom ne "prokopa" do tebe.
Kako ne može, kupiš i spojiš od kuce do bandere telekoma i cekaš 10-20 godina da telecom do bandere stigne (doduše tad ce se zvati turk telekom ili sl )
To možda kod tebe, a ovdje koliko vidim javlja se raja iz svih krajeva kojima je dosla optika. Tebi ako bh telekom ne dovede turk telekom neće sigurno.
Hvala, nadam se i ja
Kod mene su dovukli do zgrade
Imaju neke "kućice" pod prozorom, ja mislim da je to od nekog providera optika jer sam vidio kad su je kopali i "sadili" prije par godina
Samo ne znam je li BHT ili Logosoft. Telemach nije 100%
Elem, ako mi je njihovo ostrvo pod prozorom, zar ne bi trebalo da oni mogu splajsati na postojeće taj moj SL, pa njega do stana (oni ili ja da provučem)?
To možda kod tebe, a ovdje koliko vidim javlja se raja iz svih krajeva kojima je dosla optika. Tebi ako bh telekom ne dovede turk telekom neće sigurno.
Ja ba, svi imate optiku samo ja na VDSL
Blago vama