Danas u radnji, nova 27 KM...
Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
foxlife
#37577 Re: Pitamo Mehanicare ?
Dosao dio sad cekam bihamk da me prevuce u servis da ne pravio guzvu u saobracaju
- black_adrian
- Vozim: vjetar
#37578 Re: Pitamo Mehanicare ?
izađe te leptir haman k'o mene zamajac
-
foxlife
#37579 Re: Pitamo Mehanicare ?
Jbg al me bar nisu zezali majstori kao tebe
-
zigson
#37580 Re: Pitamo Mehanicare ?
Evo i mene je potrefio zamajac, trese ima 3 dana, otisao majstoru kaze zamajac, more jos par hiljada km. Nadje mk drug s popustom njegovim 760 markica. Set kvacila, zamajac, pomocni cilindar kvacila. A taman mali i veliki servis uradio, baci me u trosak 
Jucer na ap, se osjeti da trese bas, u leru trese, jos cu malo vozikati i promijeniti jebaji ga
Jucer na ap, se osjeti da trese bas, u leru trese, jos cu malo vozikati i promijeniti jebaji ga
Last edited by zigson on 25/10/2021 10:14, edited 1 time in total.
- black_adrian
- black_adrian
#37582 Re: Pitamo Mehanicare ?
sve je to prirodnozigson wrote: ↑25/10/2021 10:13 Evo i mene je potrefio zamajac, trese ima 3 dana, otisao majstoru kaze zamajac, more jos par hiljada km. Nadje mk drug s popustom njegovim 760 markica. Set kvacila, zamajac, pomocni cilindar kvacila. A taman mali i veliki servis uradio, baci me u trosak
fina cijena baš
-
zigson
#37583 Re: Pitamo Mehanicare ?
Jbg i vakat mu je, ja sam presao oko 120k koliko je kod mene auto, a haj znaj dal je prosli vlasnik mijenjao i kad.black_adrian wrote: ↑25/10/2021 10:15sve je to prirodnozigson wrote: ↑25/10/2021 10:13 Evo i mene je potrefio zamajac, trese ima 3 dana, otisao majstoru kaze zamajac, more jos par hiljada km. Nadje mk drug s popustom njegovim 760 markica. Set kvacila, zamajac, pomocni cilindar kvacila. A taman mali i veliki servis uradio, baci me u trosak
Jucer na ap, se osjeti da trese bas, u leru trese, jos cu malo vozikati i promijeniti jebaji ga![]()
fina cijena baš![]()
-
foxlife
#37584 Re: Pitamo Mehanicare ?
Savjet nemoj odgadjatizigson wrote: ↑25/10/2021 10:13 Evo i mene je potrefio zamajac, trese ima 3 dana, otisao majstoru kaze zamajac, more jos par hiljada km. Nadje mk drug s popustom njegovim 760 markica. Set kvacila, zamajac, pomocni cilindar kvacila. A taman mali i veliki servis uradio, baci me u trosak
Meni je moglo malo gas i ja otisao u subotu vani srecom ispred garaze izgubio gas skroz
Tako da se nisam mogao pomjeriti i isao kao na leru
Evo ostavio sam sada auto u servisu bit ce gotov danas ili sutra zavisno od guzve termina i sl
-
foxlife
#37585 Re: Pitamo Mehanicare ?
Da ode ptica ovaj bi letio sa stijeneblack_adrian wrote: ↑25/10/2021 10:14pa ja.. ti si gospodin![]()
ne daj Bože ptica kakva da ti ode, to bi bilo par milja garant...
-
zigson
#37586 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma znam ali mi treba auto ovo par dana, valjda me ne izdafoxlife wrote: ↑25/10/2021 10:34Savjet nemoj odgadjatizigson wrote: ↑25/10/2021 10:13 Evo i mene je potrefio zamajac, trese ima 3 dana, otisao majstoru kaze zamajac, more jos par hiljada km. Nadje mk drug s popustom njegovim 760 markica. Set kvacila, zamajac, pomocni cilindar kvacila. A taman mali i veliki servis uradio, baci me u trosak
Meni je moglo malo gas i ja otisao u subotu vani srecom ispred garaze izgubio gas skroz
Tako da se nisam mogao pomjeriti i isao kao na leru
Evo ostavio sam sada auto u servisu bit ce gotov danas ili sutra zavisno od guzve termina i sl
-
foxlife
#37587 Re: Pitamo Mehanicare ?
-
gidra
#37588 Re: Pitamo Mehanicare ?
Jel moguće da je na Golfu 7, 1.6 tdi fiksni zamajac?
- nivla
-
gidra
#37590 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pretpostavljam onda da mi je lamela zviznula.
Sinoć sam se vratio sa dužeg putovanja gdje sam preko 1000 kilometara spržio za dva dana i po povratku parkiram u garažu, regularno sve bilo.
I jutros u pola 8 u sarajevskoj guzvi gdje je par kilometara bilo stani/kreni osjetim da kad krećem u prvoj brzini auto se zatrese pri puštanju kvačila i dodavanju gasa, snagu ne gubi, evo probao i danas isto, puštam kvačilo dajem gas auto se zatrese i nastavi onda regularno druga treca bez "proklizivanja" gasa.
Kontao sam na prvu da je zamajac (znam da i zamajac ono prolupa kad ode, ono baš se čuju udari, kod mene mirno auto radi bez ikakvih zvukova), ali izgleda da se on ni ne mjenja jer je fiksni već samo set kvacila (korpa, lamela, potisna)..
220k je preslo auto, jos je fabricki set kvacila na njemu.
Sinoć sam se vratio sa dužeg putovanja gdje sam preko 1000 kilometara spržio za dva dana i po povratku parkiram u garažu, regularno sve bilo.
I jutros u pola 8 u sarajevskoj guzvi gdje je par kilometara bilo stani/kreni osjetim da kad krećem u prvoj brzini auto se zatrese pri puštanju kvačila i dodavanju gasa, snagu ne gubi, evo probao i danas isto, puštam kvačilo dajem gas auto se zatrese i nastavi onda regularno druga treca bez "proklizivanja" gasa.
Kontao sam na prvu da je zamajac (znam da i zamajac ono prolupa kad ode, ono baš se čuju udari, kod mene mirno auto radi bez ikakvih zvukova), ali izgleda da se on ni ne mjenja jer je fiksni već samo set kvacila (korpa, lamela, potisna)..
220k je preslo auto, jos je fabricki set kvacila na njemu.
- iceman ze
#37591 Re: Pitamo Mehanicare ?

od čega se stvara žuta nečistoća? znači li da nije G12 sipan, ili neredovno mijenjan, obicno se mali hladnjak zacepi i veliki, vjerovatno trpila i vodena pumpa(nekad ranije promjenjena), da li bi znacilo da se sistem redovnije procisti, naspe nova rashladna itd.
kod ovog vozila nije radilo grijanje....prociscen mali hladnjak i veliki. sa novom rashladnom(15dana grijanje radilo), onda je slijedio obimniji posao...
-
tabija
#37592 Re: Pitamo Mehanicare ?
Sestri na cliu vec dugo naprijed slomljena plastika i hocemo ds to napravimo sad.
https://ibb.co/6WFz5tK
Sta da trazim uopste? Ksko se zove ovo? I nosac za maglenku je otisao i ova mrezica u sredini
Sta da trazim uopste? Ksko se zove ovo? I nosac za maglenku je otisao i ova mrezica u sredini
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#37593 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ovo je neko sipao ono govno za zaćepljanje rupa ...diy fix d holiceman ze wrote: ↑25/10/2021 14:30
od čega se stvara žuta nečistoća? znači li da nije G12 sipan, ili neredovno mijenjan, obicno se mali hladnjak zacepi i veliki, vjerovatno trpila i vodena pumpa(nekad ranije promjenjena), da li bi znacilo da se sistem redovnije procisti, naspe nova rashladna itd.
kod ovog vozila nije radilo grijanje....prociscen mali hladnjak i veliki. sa novom rashladnom(15dana grijanje radilo), onda je slijedio obimniji posao...
- black_adrian
#37594 Re: Pitamo Mehanicare ?
isto pur pjena
-
Hakiz
#37595 Re: Pitamo Mehanicare ?
https://youtu.be/1O3ZdD1TgFoiceman ze wrote: ↑25/10/2021 14:30
Od 23:24.
-
foxlife
#37596 Re: Pitamo Mehanicare ?
mrezica na braniku i nosac maglenketabija wrote: ↑25/10/2021 15:10 Sestri na cliu vec dugo naprijed slomljena plastika i hocemo ds to napravimo sad.
tako valjda traziti
ili odes sa autom i pokazes majstorima prodavacima ili kod koga vec odes
-
vortex768
#37597 Re: Pitamo Mehanicare ?
Gledaju moji da uzmu auto za gradske potrebe i naisli su na Clia koji na oko izgleda poprilicno ok i u voznji ne izgleda da ima neke probleme ali je meni na slikama zapelo za oko nekoliko stvari pa bi htio provjeriti ako ima neko vise upucen u ova auta
Radi se o Cliu II 1.2 8v 43kW.
https://prnt.sc/1xba4vn
https://prnt.sc/1xbarr4
i ovo sam nasao na netu da uporedim
https://prnt.sc/1xba9ys
vidim ovih 6 stavki drugacijih pa me zanima da li je to nesto ozbiljno i da se izgbjegava ovo auto sa prve slike
ici cu redom:
1. ovaj sa neta nema nikakvu plocu, dok ovaj ima crnu plocu pa ne znam s kakvim je ciljem to stavljeno tu
2. ovaj sa neta ne vidim da ima ikakav zazor na ovom mjestu, dok se kod ovog sa prve slike vidi neka supljina
3. ovaj sa neta ima ovu posudu(pretpostavljam da je za kocionu tekucinu), a ovaj sa prve slike je nema
4. ovaj sa neta ima poklopac neki preko ove elektronike
5. ne znam kakvi su ovo kablovi kod ovog auta koji se prodaje i sta je s njima trebalo biti postignuto
6. na ovoj slici sa neta i na dosta drugih vidim da ima ovo crijevo, dok kod ovog koji se prodaje to ne vidim na slici
sve u svemu ne znam da li ovi nedostaci naslucuju da je auto bilo udareno pa da se ovo polomilo i vlasnik zelio pokrpati ili su to neke stvari koje vremenom dotraju pa su ovo neki od nacina da se nesto zakrpa i da se prodje jeftinije
Radi se o Cliu II 1.2 8v 43kW.
https://prnt.sc/1xba4vn
https://prnt.sc/1xbarr4
i ovo sam nasao na netu da uporedim
https://prnt.sc/1xba9ys
vidim ovih 6 stavki drugacijih pa me zanima da li je to nesto ozbiljno i da se izgbjegava ovo auto sa prve slike
ici cu redom:
1. ovaj sa neta nema nikakvu plocu, dok ovaj ima crnu plocu pa ne znam s kakvim je ciljem to stavljeno tu
2. ovaj sa neta ne vidim da ima ikakav zazor na ovom mjestu, dok se kod ovog sa prve slike vidi neka supljina
3. ovaj sa neta ima ovu posudu(pretpostavljam da je za kocionu tekucinu), a ovaj sa prve slike je nema
4. ovaj sa neta ima poklopac neki preko ove elektronike
5. ne znam kakvi su ovo kablovi kod ovog auta koji se prodaje i sta je s njima trebalo biti postignuto
6. na ovoj slici sa neta i na dosta drugih vidim da ima ovo crijevo, dok kod ovog koji se prodaje to ne vidim na slici
sve u svemu ne znam da li ovi nedostaci naslucuju da je auto bilo udareno pa da se ovo polomilo i vlasnik zelio pokrpati ili su to neke stvari koje vremenom dotraju pa su ovo neki od nacina da se nesto zakrpa i da se prodje jeftinije
- drug_profi
#37598 Re: Pitamo Mehanicare ?
Meni se čini da ovaj auto sa oglasa ima ugrađen plin.
Slike 4 i 5.
Ali rezolucija slika je prilično loša da se razluči bolje.
Slike 4 i 5.
Ali rezolucija slika je prilično loša da se razluči bolje.
-
Tbra
#37599 Majstor za Smart ForFour (2004–2006)?
Koristim ovu zanimljivu masinu za "oko kuće" i imam nekih (po mom misljenju) ne tako velikih problema sa njim, ali majstora da mi ih riješi ni za lijeka.
Ono za sta trenutno trazim majstora je problem sa mjenjačem. Mjenjač ispravno mijenja brzine, ali ručica u leru ostaje u bilo kojoj poziciji u kojoj je zaustavim (ne vraća se sama na sredinu). Osjećaj dok mijenjam brzine je kao da negdje nešto nije podmazano, pa struže i zapinje.
Elem... od vas me više zanima kome da se obratim da mi ovo pogleda, a ne u čemu je problem.
Obišao sam 8 majstora u okolini i svaki me je galantno odbio. Ne rade ljudi smart vozila.
Šta da činim, čemu da se nadam, koga da zovem?

Ono za sta trenutno trazim majstora je problem sa mjenjačem. Mjenjač ispravno mijenja brzine, ali ručica u leru ostaje u bilo kojoj poziciji u kojoj je zaustavim (ne vraća se sama na sredinu). Osjećaj dok mijenjam brzine je kao da negdje nešto nije podmazano, pa struže i zapinje.
Elem... od vas me više zanima kome da se obratim da mi ovo pogleda, a ne u čemu je problem.
Šta da činim, čemu da se nadam, koga da zovem?
-
Dimu1927
#37600 Re: Majstor za Smart ForFour (2004–2006)?
Lekić na ilidzi ti popravlja smartove... tacnije u pejtonu se nalazi, kad prodjes kroz mali tunel vidi se servis sa desne strane prije prvog semafora