Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Hajde sto se ne pridržavaju pravila, već sami sebe ugrožavaju svjesno. To ne mogu da shvatim
Ugrozavanje bi bilo da su minusi, pada snijeg i slicno. Po ovim temperaturama je u vecini slucajeva sigurnije ici sa ljetnim, mozda sto naslovnica kaze bas ko porani da je tad temperatura vise sa zimske, ali opet nije ni minus ni snijeg, a vecinu vremena su temperature prikladnije za ljetne.
Upravu si 100%. Ja sam stavio zimske gume jer krecem rano na posao dok su jos relativno niske temperature, da ne vozim tad vjerovatno bih jos bio na ljetnim gumama, ako vec forum strucnjaci insistiraju na postovanju zakona ubaci lance u gepek i legalan si .
Po ovoj prici ispade da ljetne gume automatski pocnu proklizavati 1. Novembra pa da pozuri sa zamjenom dok nije kasno, a realno na 20 stepeni tokom dana su ljetne gume daleko sigurnije
PlusSA wrote: ↑21/10/2021 20:57
Sava 165km
Matador 150km
Tigar 115km
205 50 r17 dimenzije
Ima li još koje da se dodaju a da su u ovom rangu cijena?
Koje ti je auto meni su ljetne ta dimenzija, a zimske 195/55/16
U toj dimenziji nema kvalitetne gume za tu cijenu
PS: danas kada sam bio kod vulkanizera jedan je dosao i trazio savu u 17 velicini, ne mogu se sjetiti ostale dimenzije i ovaj mu odmah rekao imam ali su to lose gume za tvoje auto. Rece mu dobro razmisli sta kupujes
225/45-17 je najcesca dimenzija koliko znam
Kod vas su vec te dimenzije malo drugacije tako da nije rijetkost da tako mala razlika u dimenzijama a tako velika u cijeni
Na proslom autu dimenzije za 16 su mi bile 205/50 tako nesto i u odnosu na 205/55 razlika u cijeni bila 50 maraka
PlusSA wrote: ↑21/10/2021 20:57
Sava 165km
Matador 150km
Tigar 115km
205 50 r17 dimenzije
Ima li još koje da se dodaju a da su u ovom rangu cijena?
PS: danas kada sam bio kod vulkanizera jedan je dosao i trazio savu u 17 velicini, ne mogu se sjetiti ostale dimenzije i ovaj mu odmah rekao imam ali su to lose gume za tvoje auto. Rece mu dobro razmisli sta kupujes
Passat CC
Fabrika kaže 205 50 r17 (winter)
Jedva cekam ljetne 18-ke da skinem koje su 225 40 r18.
Svaku tacku na cesti osjetim, a hvala Bogu krpi se cesta na svakom metru
Passat CC
Fabrika kaže 205 50 r17 (winter)
Jedva cekam ljetne 18-ke da skinem koje su 225 40 r18.
Svaku tacku na cesti osjetim, a hvala Bogu krpi se cesta na svakom metru
Ja kupio aluminijske felge i na njih stavio ljetne gume. Zimske su na čeličnim felgama. I onda sam promijenim i ne gubim vrijeme čekajući kod vulkanizera.
Ako se gleda i sa finansijske strane to je godišnje nekih 50 KM samo za skidanje i postavljanje guma na felge, tako da se isplati dugoročno