Moderator: anex

Ima raznih nezdravih zaslađivaca, ali u crnoj i ljubicastoj Kandit je stevia sto je totalno ok i prijvatljivo i zdravo.no_sikiriki wrote: ↑20/10/2021 21:05 ma to su gluposti, i kad pise "no sugar added" to ne znaci da nema secera, nego samo da je manje i da koriste kojekakve druge (lafo zdravije) zasladjivace.
ako je neko seceras, jednostavno se mora pomiriti s tim da to ne smije jesti, ili sebi odrediti neki cheat day kad ce nesto slatko pojesti...
Nemo‘ da ti sad pokazem kolekciju
ok, ta je mozda i ok, ali ima jako puno slatkisa koji privuku time sto pise da su sa stevijom, a onda kad malo dublje pogledas sastojke skontas da je najmanje toga, a najvise nekog drugog zasladjivača itd.Becky7 wrote: ↑21/10/2021 01:02Ima raznih nezdravih zaslađivaca, ali u crnoj i ljubicastoj Kandit je stevia sto je totalno ok i prijvatljivo i zdravo.no_sikiriki wrote: ↑20/10/2021 21:05 ma to su gluposti, i kad pise "no sugar added" to ne znaci da nema secera, nego samo da je manje i da koriste kojekakve druge (lafo zdravije) zasladjivace.
ako je neko seceras, jednostavno se mora pomiriti s tim da to ne smije jesti, ili sebi odrediti neki cheat day kad ce nesto slatko pojesti...
Da, znam i slazem se, ali ove dvije slobodno mozes uzeti nema nista osim stevijeno_sikiriki wrote: ↑21/10/2021 12:06ok, ta je mozda i ok, ali ima jako puno slatkisa koji privuku time sto pise da su sa stevijom, a onda kad malo dublje pogledas sastojke skontas da je najmanje toga, a najvise nekog drugog zasladjivača itd.
Ja sam tako jednom kupila samu steviju u DM-u ne gledajuci sastojke, da bi onda kod kuce vidjela da je najvise bilo nekog drugog zasladjivaca, a prodaje se pod "stevija"...
Samo za drustvo sa klika:hadzinicasa wrote: ↑21/10/2021 09:24
ove Lindor volim s narandzom.
Exellence sa limunom i djumbirom.
a bilo se malo u Hoferu
![]()

...Joey Tribbiani wrote: ↑02/05/2010 00:04 Da vas vidim sad...koju najčešće "žderete", je li probao iko one od 7KM u dessertu...?
jah, eto reci, jesi li probala one od 7KM u Dessertu?moonca wrote: ↑21/10/2021 16:37...Joey Tribbiani wrote: ↑02/05/2010 00:04 Da vas vidim sad...koju najčešće "žderete", je li probao iko one od 7KM u dessertu...?
![]()
Ima na temi o obradi drveta Gandalf Sivi, koji radi super stvari, ništa protiv njega, ali kada spomene u želji da pomogne da svoje proizvode premaže nekim premazom, nama ostalima preostane samo da promijenimo priču. Naime, on je u SAD i njegovi savjeti te vrste su ostalima neprimjenjivi zato što nemamo pristup tim proizvodima.
..Da li sam fulila temu, ako nisam probala....
Šta koga briga kakve čokolade se prodaju u Njujorku ili Montealu, Cirihu ili Rejkjaviku, Beču li Varšavi, naš forumaš je u Čekrčićima ili u Donjim Moštrama, možda Gornjoj Lijehi, Zavidovićima, Kalesiji, Rudom ili Ravnom i te čokolade su mu nedostupne.
I mi konja za trku imamo. Vele spesl edisnseln wrote: ↑21/10/2021 13:44Samo za drustvo sa klika:hadzinicasa wrote: ↑21/10/2021 09:24
ove Lindor volim s narandzom.
Exellence sa limunom i djumbirom.
a bilo se malo u Hoferu
![]()
![]()

ja je nisam ljubitelj. moze Noisette proci samo. u krizi.
Vidiš, moonca, to je ono šta ja govorih o nedostupnom. Ne mora samo udaljenost biti razlog, može mi biti pred očima, ali cijena...hadzinicasa wrote: ↑21/10/2021 17:08ja je nisam ljubitelj. moze Noisette proci samo. u krizi.
i mlijecna je dobra u preljev za kolace
Lindt s druge strane... <3
Dobro, sad je sve jasnije... nema dodatnih pitanja..Hakiz wrote: ↑21/10/2021 17:00Šta koga briga kakve čokolade se prodaju u Njujorku ili Montealu, Cirihu ili Rejkjaviku, Beču li Varšavi, naš forumaš je u Čekrčićima ili u Donjim Moštrama, možda Gornjoj Lijehi, Zavidovićima, Kalesiji, Rudom ili Ravnom i te čokolade su mu nedostupne.
Ako ih nema kupit' u Bingu, nedostupne su i tačka![]()
Šta se ljutiš, ja se nameračio svađatimoonca wrote: ↑21/10/2021 17:12Dobro, sad je sve jasnije... nema dodatnih pitanja..Hakiz wrote: ↑21/10/2021 17:00
Šta koga briga kakve čokolade se prodaju u Njujorku ili Montealu, Cirihu ili Rejkjaviku, Beču li Varšavi, naš forumaš je u Čekrčićima ili u Donjim Moštrama, možda Gornjoj Lijehi, Zavidovićima, Kalesiji, Rudom ili Ravnom i te čokolade su mu nedostupne.
Ako ih nema kupit' u Bingu, nedostupne su i tačka![]()
![]()
Da ne budemo potpuno kritični, sa Milkom barem čovjek može biti siguran da će pojesti slatko. Bilo da je jede izvorno, bilo da je stavi u kolač.