Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

mirza_15

#35176 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

Hoće čovjek full wing back-ove. To spremom i karakteristikama mogu igrati samo Šabanović i Oremuš, a obojica su desni bekovi. Jedan onda završi žrtvovan na lijevoj strani. U toj varijanti valjda računa da Pidro treba da pomogne na lijevoj strani pošto je ljevak, a Trako na desnoj. Ako Šabanovića prebaci na desnog beka u onoj standardnoj 4-5-1 onda Oremuš može ili na zadnjeg veznog ili na klupu, a oba igrača su u boljoj formi od ostatka ekipe. U tom slučaju, u stanrdnoj 4-5-1, ja ne vidim ko bi igrao klasičnog lijevog beka (Pidro?). Šabanović se protiv Tuzle par puta dobro ubacio jer su drugi odvukli igrače, a njega niko tu nije očekivao. Jednom mu je sviran nepostojeći ofsajd.

Treba pustiti čovjeka neka radi do kraja sezone ili do pred kraj ako baš ne bude išlo pa da novi odigra par kola sa njima prije priprema. Ni on nije još ni jedne pripreme kako treba odradio sa ekipom. I ekipa je istumbana, puno novih igrača, treba vremena da to legne. Halaliti ovu sezonu, ganjati Evropu i biti strpljiv. Neće ni sljedeći za 10-tak kola napraviti bum, pa ćemo i njega opet mijenjati, pa opet 10 kola, pa opet mijenja i tako u krug. Daj ovome ovu jesen, pripreme i proljeće pa da vidimo ide li sa njim. Najlakše je ponovo dovesti nekog mačka u vreći ili da opet vraćamo Husrefa.
gold'n'brown

#35177 Re: Utakmice.

Post by gold'n'brown »

FantomX wrote: 04/10/2021 16:49
gold'n'brown wrote: 04/10/2021 13:09

A mentalitet se mijenja na taj nacin sto se dovode treneri koji gaje fudbal od prije 50 godina, koji mozda i dodju do titule ili evrope pa ispadnu u prvom pretkolu?
Ne kontam. Imali smo i super trenera Vinka pa smo izgubili titulu +13. Jedva dali 3 gola na polusezoni, kad su mu udarne igle otišle. Imamo i ovog maga na klupi pa imamo kaoflashback Ješića. Problem nije samo u trenerima nego u mentalitetu igrača koje imamo odnosno mahalsko-minderaško-sitničarski mentalitet. Možemo mi i Kloppa dovest, đaba kad imaš igrače koji su navikli samo igrat recimo centralnog veznog, ljevaka, koji samo dodaje lijevom beku i vraća stoperu. To je recimo samo njegov zadatak zadnjih 6,7 sezona, takav stil igre. A znam da aludiraš na Husrefa. Ja ga lično ne gotovim zbog ponašanja, i njegovo je završeno s nama, a poštujem šta je postigao kod nas. Kolko god meni on bio nebitan, mnogima je nabio neki kompleks. Osjeti se i vidi.
Kada dovodis igraca od 30 godina vrlo malo je vjerovatno da mu mozes usaditi nove navike ako on nije "skolovan". Sa mladim igracima imas sansu sa dobrim radom. Zato je bitan trener koji ce ih nauciti tim svarima. Ali to ne ide preko noci, a pogotovo ne u okolnostima u kojima klub nije stabilan. Ja ne znam da li je Sablic taj, ali je cini mi se da je medju rijetkim koji pokusavaju. Naravno ovdje i akademija mora puno vise raditi na tom skolovanju igraca, ali sudeci i po nasem uvodu u sezonu, mladi igraci puno bolje prihvataju Sablicev nacin igre od ovih starijih. Mi moramo konacno shvatiti sta su ciljevi i neka dugorocna vizija kluba. Tu se do sada previse lutalo. Naravno da ce uvijek reci da su cilj trofeji, ali pitanje da li pod svaku cijenu? I nisam aludirao iskljucivo na Husrefa, meni se ne svidja njegov odnos prema ljudima generalno, kao trener mislim da je cak vremenom i jako puno napredovao, ali definitivno ne mislim da je on prava osoba za rad sa mladim igracima.
Logovan

#35178 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Dinostula wrote: 04/10/2021 16:55 Jarane ja sam ti govorio zasto Fanimo mora desno igrati jer mu je lijeva jaca noga tako je logicno i Heba da igra lijevo jer mu je jaca desna noga.Najjaci suteri su nam Fanimo i Hebib moraju na kontra stranu da se mogu uvuci u sredinu sa krila i pucati.Zamisli da Hebib igra desno i da hoce da puca sa desne strane.I sad je Cmilja igra lijevo a Fanimo desno sve je normalno.Ono sto nije normalno da Saban igra lijevog beka.Mada u ovoj formaciji igramo sa 3 stopera Sabanom i Oremusem kao LMF i RMF tj desnim i lijevim veznim igracima koji se ubacuju u vidu bekova.Ono sto nas hebe je da nemamo 1 stopera da valja a ne 3 za ove formacije moras imati 3 zvijeri pozadi.Ima cojvek dobrih vizija ali lose igrace i to ce ga kostati glave.
Pa dobro jača mu je lijeva, ali nije sveta krava pa da mora biti na desnom krilu. :D Hebibović je vazda igrao desno i imao je dobrih utakmica, a do prije godinu-godinu i pol igra lijevo. A Fanimo bi ja mislim bio od koristi i na drugoj strani, odnosno na lijevom krilu.

Dupovac je dobar stoper. Nije valjda da sada odjednom ne valja. Trako se pokazao, momak za sada uopšte nije loš. Lazić... :? Valjda bude kao nekada.
mirza_15

#35179 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

Trako je dobar samo ga treba istrpiti. Dosta griješi kod predaje lopte i pri tome ne mislim samo na gol Borca. Tu smo taj loš pas platili, ali bilo ih je još i to u svim utakmicama koje je igrao. Taj segment igre mora što prije popraviti. U defanzivi je dobar.
Registarska oznaka

#35180 Re: Utakmice.

Post by Registarska oznaka »

Trako je toliko dobro odigrao protiv zeljA, a toliko lose protiv Bojca i SiminHana. Nadati se da se nije umislio, vec da je to samo neiskustvo.

Inace, odlican talenat, mora se i treba gurati i istrpiti.

Mi nikad nismo imali igraca od 18 godina u prvoj ekipi, mi danas imamo dvojicu od 18(Trako Ramic) i jednog od 19(Dizdarevic) godina, ako uzmemo i Djokanovica koji ima 20 godina, pa to je vrh ljudi. Ovo nikad nismo imali.
Logovan

#35181 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Što poželih utakmice.... :D

SVI NA KOŠEVO!
sencobih

#35182 Re: Utakmice.

Post by sencobih »

Ne može se reći da ne žele ili da nemaju volje, ali su smotani i neuigrani Bože sačuvaj, ili jednostavno ne znaju odigrati akciju do kraja.
Sarlo Akrobata

#35183 Re: Utakmice.

Post by Sarlo Akrobata »

Jebo mater ako nismo kolektivno ograjisali.
Logovan

#35184 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Totalno sam razočaran. Očekivao sam barem neku rutinsku pobjedu bez ikakvih problema. Ovo je čisti užas od igre.
GandalfSivi

#35185 Re: Utakmice.

Post by GandalfSivi »

Pobjeda jeste bila vise manje rutinska (sem nekih deset minuta igre kad su oni preuzeli kontrolu), ali da smo trebali zabiti jos koji, trebali smo…
vicious

#35186 Re: Utakmice.

Post by vicious »

Ovi nesretnici kao da su prvi put zajedno na terenu. Trče u kontru četvorica na tri u odbrani, niti znaju gdje ko treba trčati, kako razvući odbranu, otvoriti prostor, ni kako dati loptu... strašno.
Dr. Kuca

#35187 Re: Utakmice.

Post by Dr. Kuca »

Hajd ti pape ca.
rocco_siffredi

#35188 Re: Utakmice.

Post by rocco_siffredi »

Meni oči krvare ko da sam vario a ne gledao utakmicu. Užas :-)
ZonFon

#35189 Re: Utakmice.

Post by ZonFon »

Odavno losije nismo odigrali a da smo stvorili toliko sansi. Da smo dobili 3:0 mozda bi to malo zamaskiralo losu igru. Za Mostar nisam optimista.
Grean

#35190 Re: Utakmice.

Post by Grean »

Sve su prilike vraca se na trojicu stopera u Mostaru. Opet je nekao nahvalio tu formaciju u intervjuu a meni je ovo 4231 opet bolje koliko god danas nije bilo igre vecim dijelom utakmice.

Mislim da je ova furka sa trojicom pozada koja vlada zadnjih godina precijenjena. To je uvijek jedan igrac manje u sredini.
mirza_15

#35191 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

Prvih pola sata je bilo dobro, ali šanse nisu iskorištene. Trebalo je biti 3:0 i riješena utakmica. U tom periodu smo imali apsolutnu kontrolu, držali loptu u svom posjedu i stvarali šanse. Kasnije se ušlo u nervozu, a neke odluke igrača na terenu kada je trebao da se da posljednji pas npr. su baš bile očajne.
vicious

#35192 Re: Utakmice.

Post by vicious »

Grean wrote: 17/10/2021 20:47 Sve su prilike vraca se na trojicu stopera u Mostaru. Opet je nekao nahvalio tu formaciju u intervjuu a meni je ovo 4231 opet bolje koliko god danas nije bilo igre vecim dijelom utakmice.

Mislim da je ova furka sa trojicom pozada koja vlada zadnjih godina precijenjena. To je uvijek jedan igrac manje u sredini.
A ne mora značiti, obično se tu kad imaš loptu jedan stoper uključuje u građenje napada, samo je pitanje koliko ovi naši mogu tako igrati. Dupovac kad krene naprijed s loptom ja automatski zažmirim, a i Lazić je tu negdje... Eto Palić mu je valjda to rješenje.
Ne znam, u nekim konstelacijama ta formacija može funkcionisati odlično, ali to zavisi dosta i od protivnika. A u prvom redu od igrača koje imaš na raspolaganju. :D
omega369

#35193 Re: Utakmice.

Post by omega369 »

Ma treba igrati sa 6 stopera i braniti se na 30m. Ja nemam objasnjenje uopste za ovu igru. Mozda zavarava jakirovica :-?
last mohicans

#35194 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

Nisam gledao utakmicu, sudeci po vašim komentarima i nekim tekstualnim, izgleda da smo se uigrali ovih 15 dana. Ja se fakat zapitam sta se radi na tim treninzima. Jesu li makar trku popravili ili se i dalje vuku ko prebijene mačke?
Logovan

#35195 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

last mohicans wrote: 17/10/2021 22:41 Nisam gledao utakmicu, sudeci po vašim komentarima i nekim tekstualnim, izgleda da smo se uigrali ovih 15 dana. Ja se fakat zapitam sta se radi na tim treninzima. Jesu li makar trku popravili ili se i dalje vuku ko prebijene mačke?
To drugo. :D
Protiv Zrinjskog ovo mora biti puno bolje da bi pobijedili pa čak i da bi bod uzeli. Valjda Bodul i Fanimo budu spremni i valjda Kapić nije težu povredu fasovao. :-)
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#35196 Re: Utakmice.

Post by Pitar sa Kariba »

Ma kakvi, trka na nivou. Mljeli ih, pasovi, trka, igra petom, sanse, pogodak... dok smo imali snage.
Onda dosla prokleta 15 minuta i ugasili se! :lol:
Logovan

#35197 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Bez Pidre u Mostaru.
Grean

#35198 Re: Utakmice.

Post by Grean »

vicious wrote: 17/10/2021 22:19
Grean wrote: 17/10/2021 20:47 Sve su prilike vraca se na trojicu stopera u Mostaru. Opet je nekao nahvalio tu formaciju u intervjuu a meni je ovo 4231 opet bolje koliko god danas nije bilo igre vecim dijelom utakmice.

A ne mora značiti, obično se tu kad imaš loptu jedan stoper uključuje u građenje napada, samo je pitanje koliko ovi naši mogu tako igrati. Dupovac kad krene naprijed s loptom ja automatski zažmirim, a i Lazić je tu negdje... Eto Palić mu je valjda to rješenje.
Ne znam, u nekim konstelacijama ta formacija može funkcionisati odlično, ali to zavisi dosta i od protivnika. A u prvom redu od igrača koje imaš na raspolaganju. :D
Ma da valja svi bi je igrali. Uz to to je povratak na neka birvaktile vremena.
ibizza

#35199 Re: Utakmice.

Post by ibizza »

Logovan wrote: 17/10/2021 23:12 Bez Pidre u Mostaru.
Top!
Logovan

#35200 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Gol odličan, lijepa asistencija, Kapić fino poentirao. :D Šta golman skide Ahmetoviću. Neće nikada više onako odbraniti. :D
Post Reply