Znači ne da imamo 4 puta više od službenog broja onih koji su prebolovali nego i više od toga???!!! Koliko je to po tvojim stručnim procjenama prebolovalo koronu? Da si duplo smanjio procenat puno je, @A_A_AKCIJA je smanjio čak 4 puta da bi nelogično maksimalistički išao tebi na ruku, a ti bi išao i ispod toga?MUNAFIK wrote: ↑10/10/2021 23:02Nema potrebe za laganjem, treba iskreno reci kakva je situacija i to je to, a 4% smrtnost nije, nije ni 1% ona je manja kolika je necemo znati.A_A_AKCIJA wrote: ↑10/10/2021 12:55
Jarane, haj malo razmisli o čemu pričaš.
Neka je smrtnost 1%, ako čitava država fasuje, i ako pretpostavimo da nas ima 3 miliona, umrijeće 30.000 ljudi.
Po zvaničnoj statistici od 4% smrtnosti, umrijeće 120.000 ljudi, dakle više nego u prošlom ratu!
I onda se pitamo kako se normalni ljudi pretvore u monstrume i žmire na zlo. Evo kako. Šta je jedan dva posto, samo nemoj meni srkleta od maske i da se bocnem.
Kod nas nema nikakvog smisla pricati o PROCENTIMA smrtnosti od korone kad ljede NISU TESTIRALI dakle nemamo ni priblizno tacne ulazne podatke da bi mogli nesto racunati tako da ovi pojmovi "SLUŽBENI PODATCI" su glupost.
A ta retorika da citava drzava fasuje... Tako mozemo onda za svasta pisat da svi ovo ili ono rade... Nikad nece svi... Sta da svi dobiju secer? Sta da svi dobiju gripu? Sta da se svi okliznu na led i slome nogu... Miim nema smisla to tako pisati.
Kontam ja da ti zelis pojacat poentu da to sve izgleda stasnije nego sto jeste da bi onda mi neki ispali monstrumi kojima su zivoti sami neki brojevi... Ali glupo je.
Ono sto ja zelim reci da u cijelom ovom sistemu glupih mjera, laznih informacija, polarizacije drustva na vakcinisane nevakcinisane, maskirane i nemaskirane nema potrebe za laganjem i nema potrebe siliti ljude kojima ne treba vakcina da se vakcinisu.
Manje vise sada svi znaju da li im treba dodatna zastita ili ne tako da.kome.treba mogao je sebi obezbijediti tu vakcinu.
Svi su, izuzev eventualno neke statističke greške, prebolovali gripu ili će je prebolovati prije ili kasnije. Isto tako, covid je, kao i virus gripe, široko rasprostranjen, čak se i brže širi, plus nije sezonski kao gripa. Bez sumnje, svi će doći u kontakt sa njim prije ili kasnije. Vakcinisani možda i ne obole, ali sigurno će svi doći u kontakt sa njim izuzev, možda, neke statističke greške. U KS je registrovano već oko 60k slučajeva. Prema tvojoj procjeni je 60 x 4 = 240k malo, pa ti misliš da je bolovalo barem 300k, a možda i svi stanovnici KS uključujući i djecu (ne znam do kojih brojeva ispod 1% misliš ići da bi opravdao svoj stav. U BiH bi to bilo skoro milion onih koji su prebolovali, 241k x 4, a ako bi išao do 0,5% (to bi možda bilo prihvatljivo?) onda bi se primakli cifri od 2 miliona onih koji su prebolovali???!!! Tvoj jedan argument pobija drugi! Da bi dobio manji procenat smrtnosti, povećavaš broj oboljelih, a onda kažeš kako neće svi. Da bi dobio sebi prihvatljive brojeve već si blizu da budu svi
Vidiš li gdje vodi pokušaj da činjenice prilagodiš ranije zauzetom stavu umjesto da stav prilagodiš činjenicama? Nije sramota promijeniti mišljenje. Samo ga budale ne mijenjaju. Ja sam svoje pred silom argumenata, po bezbroj pitanja, promijenio. Bude čovjeku krivo kada skonta da nije u pravu, ali treba stisnuti zube, pružiti ruku drugome i priznati da je bio u pravu. Nama ego neda da priznamo grešku i upadamo u zamku da po svaku cijenu, emotivno, branimo svoj stav uprkos činjenicama.