Pa i ti si došljo u Sarajevo, kakve tek ti komplekse imasGuadalajara wrote: ↑15/10/2021 10:22 Bobi iz Zenice, ovaj iz Tuzle ? Ono da priča o industriji u Sarajevu![]()
Tačno se vidi po upisima da su ljudi iz manjih sredina.![]()
BiH energija (elektro-solarna-ostalo)
Moderator: anex
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#701 Re: Energija u BIH
- Project Sejuani
#702 Re: Energija u BIH
Možda s ekonačno trebamo uozbiljiti, jer na kraju ćemo morati prodati sve kako bi imali opskrbu električnom energijom.MorningStar wrote: ↑15/10/2021 10:46Nuklearna jeste, samo mi ne mozemo napraviti 30 MW hidroelektranu (koliko ono temeljaca za vranduk ? Kako su krenuli kamen po kamen i zavrsit ce je temeljcimaProject Sejuani wrote: ↑15/10/2021 10:29
Možete se vi ovdje ismijavati koliko hoćete ali vidjet ćete da je nuklearna energija zajedno sa hidroelektranama budućnost elektrosnadbijevanja. Obnovljivi izvori energije jednostavno ne mogu parirati nuklernim i hidro elektranama. Prirodi svaka čast ali postavlja se pitanje jel bitnije imati struju il je bitnije imati lijepu rijeku, usputno uz izuzeće možda une i vrbasa sve naše rijeke su zagađene, tako da nisu ni lijepe. dobro moram dodati i krivaju u ove lijepe.![]()
) a kao pravili bi nuklearnu elektranu (da ne spominjemo da nam to MZ nebi ni u najavi dopustila, dati balkanskim ludjacima na politicki nestabilnom tlu nuklearku
)
-
Guadalajara
#703 Re: Energija u BIH
-
Guadalajara
#704 Re: Energija u BIH
Sarajevo je bilo pod opsadom za razliku od ta dva gradica.MorningStar wrote: ↑15/10/2021 10:45Vise industrije imas u oba nabrojana grada nego u Sarajevu (tj. bilo je ne znam dokle su sa rezanjem i "privatizacijom" stigli). Sto se tice Sarajeva mali je to gradic kao i ti sto si nabrojaoGuadalajara wrote: ↑15/10/2021 10:22 Bobi iz Zenice, ovaj iz Tuzle ? Ono da priča o industriji u Sarajevu![]()
![]()
-
Guadalajara
#705 Re: Energija u BIH
Kako sam dosljo kad mi je cukun dedo iz Sarajeva/Faletica?Bobi wrote: ↑15/10/2021 10:49Pa i ti si došljo u Sarajevo, kakve tek ti komplekse imasGuadalajara wrote: ↑15/10/2021 10:22 Bobi iz Zenice, ovaj iz Tuzle ? Ono da priča o industriji u Sarajevu![]()
. Nema Zenica industrije , edukuj se malo...hocu reci guglaj malo
![]()
![]()
-
Bobi
- Forum administrator
#706 Re: Energija u BIH
Eto ne znaš, sad mžeš guglat
-
Guadalajara
#707 Re: Energija u BIH
- MorningStar
#708 Re: Energija u BIH
Hoce to kad te organizuje prva stranka u BosnjakaGuadalajara wrote: ↑15/10/2021 10:52Sarajevo je bilo pod opsadom za razliku od ta dva gradica.MorningStar wrote: ↑15/10/2021 10:45
Vise industrije imas u oba nabrojana grada nego u Sarajevu (tj. bilo je ne znam dokle su sa rezanjem i "privatizacijom" stigli). Sto se tice Sarajeva mali je to gradic kao i ti sto si nabrojao![]()
Govorim i o prije rata, hoces malo industrije ? HAK,Soda,TTU,TE Tuzla,Remont Montaza,Rudnici,Solana te industrijski bazen sa Cementarom,Sodom,Koksarom.Za Zenicu da ne spominjem
-
Bobi
- Forum administrator
#709 Re: Energija u BIH
Reci ti to našim političarima, sve ološ do ološa,s amo gledaju lične interse. Eno tak Blok 7, ko im je*e mater nek ga grade, propisi, zapisi, uslovi..sve nesto hu-ha, daju ljudi pare da naprave oni se prenemažu.Project Sejuani wrote: ↑15/10/2021 10:51 Možda s ekonačno trebamo uozbiljiti, jer na kraju ćemo morati prodati sve kako bi imali opskrbu električnom energijom.
- MorningStar
#710 Re: Energija u BIH
Nagib nizbrdica, nego odakle si ti ono sta pise gdje si rodjenGuadalajara wrote: ↑15/10/2021 10:54Kako sam dosljo kad mi je cukun dedo iz Sarajeva/Faletica?A i svoju carsiju imali
![]()
- Project Sejuani
#711 Re: Energija u BIH
Vjerovao ili ne govorim. Al neće iz guzice u glavu.Bobi wrote: ↑15/10/2021 10:59Reci ti to našim političarima, sve ološ do ološa,s amo gledaju lične interse. Eno tak Blok 7, ko im je*e mater nek ga grade, propisi, zapisi, uslovi..sve nesto hu-ha, daju ljudi pare da naprave oni se prenemažu.Project Sejuani wrote: ↑15/10/2021 10:51 Možda s ekonačno trebamo uozbiljiti, jer na kraju ćemo morati prodati sve kako bi imali opskrbu električnom energijom.
-
Guadalajara
#712 Re: Energija u BIH
Hoce to kad je bilo vise Srba u Sarajevu nego Bosnjaka u Tuzli i Zenici.MorningStar wrote: ↑15/10/2021 10:56Hoce to kad te organizuje prva stranka u Bosnjaka![]()
Govorim i o prije rata, hoces malo industrije ? HAK,Soda,TTU,TE Tuzla,Remont Montaza,Rudnici,Solana te industrijski bazen sa Cementarom,Sodom,Koksarom.Za Zenicu da ne spominjembukvalno industrijski grad Zeljezare
![]()
UNIS, TAS Vogosca, opstina koja je imala najveci izvoz u bivsoj Jugoslaviji, Famos - Tvornica motora u Hrasnici, Lukavici, Palama, Energoinvest TAT - Stup, Energoinvest - Lukavica, Energoinvest - Armature, Energoinvest - Dalekovodi, Žica, Zrak, Orao Rajlovac...
- MorningStar
#713 Re: Energija u BIH
Bolje 10 maraka u djep - nema veze sto drzava izgubi 10 miliona
-
Guadalajara
#714 Re: Energija u BIH
alo TuzlaMorningStar wrote: ↑15/10/2021 11:00Nagib nizbrdica, nego odakle si ti ono sta pise gdje si rodjenGuadalajara wrote: ↑15/10/2021 10:54
Kako sam dosljo kad mi je cukun dedo iz Sarajeva/Faletica?A i svoju carsiju imali
![]()
![]()
-
Bobi
- Forum administrator
#715 Re: Energija u BIH
E ova ti ima logike jedino, to je istina živa. Sad se uozbilji i napisi z glave sta nam je najbolje raditi, mani se gugletaGuadalajara wrote: ↑15/10/2021 11:01 Hoce to kad je bilo vise Srba u Sarajevu nego Bosnjaka u Tuzli i Zenici.
- MorningStar
#716 Re: Energija u BIH
Aha i vise JNA al to nema veze - uzelo se od JNA i naoruzalo - jbg nisu se kod mene uzdali u lug i dace bog nego izgleda puska bolje radiGuadalajara wrote: ↑15/10/2021 11:01Hoce to kad je bilo vise Srba u Sarajevu nego Bosnjaka u Tuzli i Zenici.MorningStar wrote: ↑15/10/2021 10:56
Hoce to kad te organizuje prva stranka u Bosnjaka![]()
Govorim i o prije rata, hoces malo industrije ? HAK,Soda,TTU,TE Tuzla,Remont Montaza,Rudnici,Solana te industrijski bazen sa Cementarom,Sodom,Koksarom.Za Zenicu da ne spominjembukvalno industrijski grad Zeljezare
![]()
![]()
UNIS, TAS Vogosca, opstina koja je imala najveci izvoz u bivsoj Jugoslaviji, Famos - Tvornica motora u Hrasnici, Lukavici, Palama, Energoinvest TAT - Stup, Energoinvest - Lukavica, Energoinvest - Armature, Energoinvest - Dalekovodi, Žica, Zrak, Orao Rajlovac...![]()
Znaci od ovog sto si nabrojao pises 4x Energoinvest i onda nabrajas svako postrojenje ( jel sad ono treba Poliuretanska hemija, Hlor-alkal postrojenje, bojni otrovi postrojenje
Al tako je samo naprijed pokazi to znanje zelenog jezgra iz Sarajeva - sutra nuklearka prekostura dronovi za vojsku , razmislja se i o satelitima
- MorningStar
#717 Re: Energija u BIH
Ostade ti bez odgovora
-
Guadalajara
#718 Re: Energija u BIH
Mi smo od SDS-a. oruzanog krila, iz stanova i kuca, nesto svercom, a nesto na muda. Bitno je da ih nema u urbanom dijelu drzave. 150k nije maloMorningStar wrote: ↑15/10/2021 11:09Aha i vise JNA al to nema veze - uzelo se od JNA i naoruzalo - jbg nisu se kod mene uzdali u lug i dace bog nego izgleda puska bolje radiGuadalajara wrote: ↑15/10/2021 11:01
Hoce to kad je bilo vise Srba u Sarajevu nego Bosnjaka u Tuzli i Zenici.![]()
UNIS, TAS Vogosca, opstina koja je imala najveci izvoz u bivsoj Jugoslaviji, Famos - Tvornica motora u Hrasnici, Lukavici, Palama, Energoinvest TAT - Stup, Energoinvest - Lukavica, Energoinvest - Armature, Energoinvest - Dalekovodi, Žica, Zrak, Orao Rajlovac...![]()
![]()
Znaci od ovog sto si nabrojao pises 4x Energoinvest i onda nabrajas svako postrojenje ( jel sad ono treba Poliuretanska hemija, Hlor-alkal postrojenje, bojni otrovi postrojenje![]()
, SODASO i tako) . Smijesno je i govoriti i lupati o industrijama Tuzle,Zenice i Sarajeva. Prva dva grada rudnicko-industrijski Sarajevo administrativno-proizvodni.
Al tako je samo naprijed pokazi to znanje zelenog jezgra iz Sarajeva - sutra nuklearka prekostura dronovi za vojsku , razmislja se i o satelitima![]()
Energoinvest je bio veliki konglomerat tako da je svaka fabrika radila u svojem domenu. Uglavnom jace od toga pobrojanog u Tuzli i Zenici.
- Project Sejuani
#719 Re: Energija u BIH
Glupavo vam je ovo prepucavanje al hajd eto.MorningStar wrote: ↑15/10/2021 11:09Aha i vise JNA al to nema veze - uzelo se od JNA i naoruzalo - jbg nisu se kod mene uzdali u lug i dace bog nego izgleda puska bolje radiGuadalajara wrote: ↑15/10/2021 11:01
Hoce to kad je bilo vise Srba u Sarajevu nego Bosnjaka u Tuzli i Zenici.![]()
![]()
Znaci od ovog sto si nabrojao pises 4x Energoinvest i onda nabrajas svako postrojenje ( jel sad ono treba Poliuretanska hemija, Hlor-alkal postrojenje, bojni otrovi postrojenje![]()
, SODASO i tako) . Smijesno je i govoriti i lupati o industrijama Tuzle,Zenice i Sarajeva. Prva dva grada rudnicko-industrijski Sarajevo administrativno-proizvodni.
Al tako je samo naprijed pokazi to znanje zelenog jezgra iz Sarajeva - sutra nuklearka prekostura dronovi za vojsku , razmislja se i o satelitima![]()
- MorningStar
#720 Re: Energija u BIH
Jasta zato ljudi sa dvocijevkama po haustorima se branili i puskama od vodovodnih cijevi- , sarajevo je primjer kako SDA organizuje odbranu - sto bi rekli krunskiGuadalajara wrote: ↑15/10/2021 11:16Mi smo od SDS-a. oruzanog krila, iz stanova i kuca, nesto svercom, a nesto na muda. Bitno je da ih nema u urbanom dijelu drzave. 150k nije maloMorningStar wrote: ↑15/10/2021 11:09
Aha i vise JNA al to nema veze - uzelo se od JNA i naoruzalo - jbg nisu se kod mene uzdali u lug i dace bog nego izgleda puska bolje radi![]()
![]()
Energoinvest je bio veliki konglomerat tako da je svaka fabrika radila u svojem domenu. Uglavnom jace od toga pobrojanog u Tuzli i Zenici.![]()
Ne znam za te urbane i neurbane dijelove koliko ti treba iz kuce/stana do RSa ?
Jasta nego jace - nego ono, gdje si rodjen
- MorningStar
#721 Re: Energija u BIH
Da znas sta on radi shvatio bi.Project Sejuani wrote: ↑15/10/2021 11:18Glupavo vam je ovo prepucavanje al hajd eto.MorningStar wrote: ↑15/10/2021 11:09
Aha i vise JNA al to nema veze - uzelo se od JNA i naoruzalo - jbg nisu se kod mene uzdali u lug i dace bog nego izgleda puska bolje radi![]()
U sustini objasnjava dobre poteze zelene lopovije i kako je ustvari sve ok nego narod ne valja
-
zigzag
#722 Re: Energija u BIH
Otprilike na ovom nivou energerski sektor ima percepciju u javnosti.
Šira javnost ne shvata da je ovo sektor bez kojeg ne možemo funkcionisati ni jedne sekunde. A ni novinari se nikad nisu potrudili da analiziraju dalje od Denisa Žiška.
Šira javnost ne shvata da je ovo sektor bez kojeg ne možemo funkcionisati ni jedne sekunde. A ni novinari se nikad nisu potrudili da analiziraju dalje od Denisa Žiška.
-
Guadalajara
#723 Re: Energija u BIH
Pa nije SDA ni organizovala, vec se snalazio kako je ko znao.MorningStar wrote: ↑15/10/2021 11:20Jasta zato ljudi sa dvocijevkama po haustorima se branili i puskama od vodovodnih cijevi- , sarajevo je primjer kako SDA organizuje odbranu - sto bi rekli krunskiGuadalajara wrote: ↑15/10/2021 11:16
Mi smo od SDS-a. oruzanog krila, iz stanova i kuca, nesto svercom, a nesto na muda. Bitno je da ih nema u urbanom dijelu drzave. 150k nije malo![]()
Energoinvest je bio veliki konglomerat tako da je svaka fabrika radila u svojem domenu. Uglavnom jace od toga pobrojanog u Tuzli i Zenici.![]()
![]()
Ne znam za te urbane i neurbane dijelove koliko ti treba iz kuce/stana do RSa ?![]()
Jasta nego jace - nego ono, gdje si rodjen![]()
![]()
pise tamo opcina centar
Koliko tebi treba do Tuzle?
- MorningStar
#724 Re: Energija u BIH
UpravoGuadalajara wrote: ↑15/10/2021 11:27Pa nije SDA ni organizovala, vec se snalazio kako je ko znao.MorningStar wrote: ↑15/10/2021 11:20
Jasta zato ljudi sa dvocijevkama po haustorima se branili i puskama od vodovodnih cijevi- , sarajevo je primjer kako SDA organizuje odbranu - sto bi rekli krunski![]()
Ne znam za te urbane i neurbane dijelove koliko ti treba iz kuce/stana do RSa ?![]()
Jasta nego jace - nego ono, gdje si rodjen![]()
![]()
![]()
![]()
pise tamo opcina centarpodaleko je RS od mene
al vidim da dolaze ovdje da rade
![]()
Koliko tebi treba do Tuzle?![]()
![]()
Opstina centar, koga lazes aaaaaa - ajde reci pa nije valjda da te sramota kakvi su to kompleksi - treba da se ponosis svojim krajem (sam si rekao da ti je dedo ili ko vec rodjen u Sarajevu - sebe si izostavio
3500+ kilometara
-
Guadalajara
#725 Re: Energija u BIH
Jok, nego je trebalo ostati u krnjoj jugoslavijiMorningStar wrote: ↑15/10/2021 11:30UpravoGuadalajara wrote: ↑15/10/2021 11:27
Pa nije SDA ni organizovala, vec se snalazio kako je ko znao.![]()
![]()
pise tamo opcina centarpodaleko je RS od mene
al vidim da dolaze ovdje da rade
![]()
Koliko tebi treba do Tuzle?![]()
![]()
plan "glasajte za nas pa da vas povedemo i onda se snadjite a mi smo tu odma iza"
![]()
Opstina centar, koga lazes aaaaaa - ajde reci pa nije valjda da te sramota kakvi su to kompleksi - treba da se ponosis svojim krajem (sam si rekao da ti je dedo ili ko vec rodjen u Sarajevu - sebe si izostavio)
3500+ kilometara![]()
Sto ce ba mene biti sramota kad sam ja gradska raja iz Šehera, a ne iz nekavih Tuzli i Zenica...ma nije ni iz Tuzle ili Zenica vec od...tamo 20-30 km dalje u sumi i brdima.