Slučaj Dženan Memić
- dystopia
#21501 Re: Slučaj Dženan Memić
A i nebitno. Ta mi je teorija glupa.
Budnjo je da je htio mogao nekog zadužit da to obavi, i rahat otić u Njemačku, nije morao uopšte bit u Bosni.
Budnjo je da je htio mogao nekog zadužit da to obavi, i rahat otić u Njemačku, nije morao uopšte bit u Bosni.
- preselio na ahiret
#21502 Re: Slučaj Dženan Memić
Tacno,vidis da on udara zene samo, sumnjam da bi imao muda udarit dzenana e jedino da nije kome platio a pokrio se ranije odlaskom u njemacku....
mada moze bit da lik uopste nema veze sa slucajem,samo mozemo nagađat po izjavama koje smo culi....
-
zijancer
#21503 Re: Slučaj Dženan Memić
nastavite,
(ako smijem sugerisati, trebali bi vodit računa o položaju svih figura na ploči u tom trenutku) inače nećete primijetiti da upadate na branjeno polje
Last edited by zijancer on 14/10/2021 16:24, edited 1 time in total.
- dystopia
#21504 Re: Slučaj Dženan Memić
Lično mislim da taj šupak nema veze sa Dženanovim ubistvom.preselio na ahiret wrote: ↑14/10/2021 16:21Tacno,vidis da on udara zene samo, sumnjam da bi imao muda udarit dzenana e jedino da nije kome platio a pokrio se ranije odlaskom u njemacku....
mada moze bit da lik uopste nema veze sa slucajem,samo mozemo nagađat po izjavama koje smo culi....
- preselio na ahiret
#21505 Re: Slučaj Dženan Memić
A nestanak snimaka?Sumjam da bi recepcionar bez njihovog odobrenja smio ista da radi.
- uglavnomja
#21506 Re: Slučaj Dženan Memić
bih je clanica interpola, europola ...
sljedeci protesti su pred ohr-om, znaci sve poluge mz su na raspolaganju
lako bi se rijesio slucaj sa par pravih strucnjaka izvana
ali to nikome nije u interesu
jedna strana misli da ce dobiti izbore ovom saradom
druga strana pusta prvu da radi sta hoce i da se ukopava jer misli da ce opet automatski dobiti izbore kad se ispostavi da nema njihovog ucesca
Last edited by uglavnomja on 14/10/2021 16:32, edited 1 time in total.
- dystopia
#21507 Re: Slučaj Dženan Memić
Idealno bi bilo da se stranci ovoga prihvate.uglavnomja wrote: ↑14/10/2021 16:30bih je clanica interpola, europola ...
sljedeci protesti su pred ohr-om, znaci sve poluge mz su na raspolaganju
lako bi se rijesio slucaj sa par pravih strucnjaka izvana
ali to nikome nije u interesu
jedna strana misli da ce dobiti izbore ovom saradom
druga strana pusta prvu da radi sta jer misli da ce opet automatski dobiti izbore kad se ispostavi da nema njihovog ucesca
-
td_maajka
#21508 Re: Slučaj Dženan Memić
- preselio na ahiret
-
YouAreMyDestiny
#21510 Re: Slučaj Dženan Memić
Evo pročitala sam sve. Nema ništa novo, osim da je našao snimak sa Kuvajtske ambasade u svojoj kući i da ne zna otkud tamo. Ostalo smo sve znali.
-
denden
-
denden
#21512 Re: Slučaj Dženan Memić
td maajka wrote: Je li iko od vas gledao snimak rekonstrukcije, kada Ljubo prica kako je prodao kombi, pa je zvao lika kojemu je prodao kombi nakon nekoliko dana da ga VRATI, a ovaj mu rekao da je vec nasao novog kupca?
Imaš li ideju šta bi mogao biti razlog?td_maajka wrote: ↑14/10/2021 14:17Evo ti ovdje, 15:17 Krestalica pita je li nesto drugacije na kombiju, nego sto je bilo kad ga je Ljubo popravio, na to Ljubo govori, citiram:zijancer wrote: ↑14/10/2021 13:29
gledala sam rekonstrukciju ali nisam primijetila taj dio, tajmlajn sam slagala prema podacima rasima bašića i spahić almira iz sudskih odluka, piše da je ljubo izvršio zamjenu kombija/kontaktirao tu osobu 15.02.2016.g.
daj link za snimak rekonstrukcije i ako može navedi gdje počinje taj dio o pokušaju vraćanja kombija
“Kad sam se ja menj’o sa covekom, pit’o sam ja tog coveka da vratim ja taj kombi, od tog coveka sto sam menjao s njim i taj covek mi je rek’o sto je ost’o da se farba taj kombi i covek mi je rek’o ‘ja imam musteriju za taj kombi’ znaci prodat je taj kombi.”
-
MensurM
#21513 Re: Slučaj Dženan Memić
Daleko od toga da je to novo, stara informacija pet godina.
Snimak koji je objavljen, kako nam je pojasnio Muriz Memić, našao se u njegovoj kući nakon Dženanove smrti, a ko ga je donio i ostavio tamo, nije znao kazati.
- Ja sam snimak poslao svojoj familiji u Kanadi, a oni su poslali dalje nekim institucijama koje su to radile. Meni je došao vještačen snimak i na njemu se vidi kombi koji ide malo većom brzinom. Izdvojeno je da su oba svjetla ispravna i u sredini tablice je slovo A, drugi brojevi se ne vide - izjavio je Muriz Memić na suđenju Seferovićima prije dva dana.
-
YouAreMyDestiny
#21514 Re: Slučaj Dženan Memić
Onda to nisam upratila. Znači, ništa novo.
-
ArmandiHose
#21515 Re: Slučaj Dženan Memić
Nisam bio u sudnici, nazalost nisam dobio izlaz sa posla, ali su mi vec uz kafu ispricani pojedini detalji i pikanterije sa svjedocenja:
- ako sam dobro razumio preneseno, sudija Peric je odmah na pocetku ukorio Muriza zbog loseg vladanja i njegovog dosadasnjeg ublehasenja i opomenuo ga na njegovo buduce ponasanje, posebno suzdrzavanje od vrijedjanja i klevecenja advokata i optuzenih - konacno da neko javno kaze Murizu da prestane javno vrijedjati i klevetati, pa cak i ako je neko zvanicno optuzen ima pravo da bude tretiran pristojno, zbog "pretpostavke nevinosti";
- sudija Peric je ipak napravio ustupak Feraget & Memicu pa dozvolio da "savjetnik" advokat Feraget odjeven togom sjedi sa ostalim ucesnicima (tuziocima, optuzenima, advokatima). Bice zanimljivo da li ce mu dozvoliti u nastavku postupka da sjedi sa njima nakon svjedocenja Muriza, jer je mjesto ostecenom i njegovom advokatu u publici nakon saslusanja, tako je u praksi Suda jer je po Zakonu. Opet Feraget, "savjetnik", nesudjeni kandidat za clana Predsjednistva BiH, sebi pridaje vanserijski znacaj;
- Cazim i Campara odnosno Tuzilastvo je lukavo ispitalo Muriza, pa je pitanje da li ce advokati, kako to primjecuje Denden, moci efikasno unakrsno ispitati Muriza u vezi sa njegovim mnogobrojnim nebulozama, teorijama i ubleha izjavama bez pokrica, jer je dilema, pitanje da li advokati mogu ici izvan okvira onog sto su tuzioci ispitali Muriza;
- sudjenje odlozeno na NEODREDJENO VRIJEME zbog Alise! U prijevodu, nastavlja se sudjenje jednog dana "akoBogda". Iz cinjenice da Alisa ode na trudnicko, i vjerovatno nakon toga na bolovanje, se zakljucuje koliko je Cazim pozurio da podigne optuznicu, pa je naprasno zavrsio istragu, sklepao optuznicu. Zasto, pa zurio je zbog isticanja pritvora prvo Alisi pa ostalim, plan mu/im je ocigledno bio da se osumnjicenima na prevaru i pod pritiskon produzi pritvor, da im se potvrdi sumnjiva optuznica dok su u pritvoru i da im se spektakularno sudi dok su u pritvoru.
- Tuzilastvo je na pocetku izlaganja, Cazim, otkrio da Tuzilastvo i dalje NEMA POJMA sta se zapravo desilo! Dakle, tacno je da su potrosili ogromna sredsta, ispitali na stotine svjedoka, hapsili, pritvarali, a nikakva nova saznanja nemaju u odnosu na pocetak "istrage", te da nove istrage ili nema ili je i ta nova "istraga" opet promasaj.
- ako sam dobro razumio preneseno, sudija Peric je odmah na pocetku ukorio Muriza zbog loseg vladanja i njegovog dosadasnjeg ublehasenja i opomenuo ga na njegovo buduce ponasanje, posebno suzdrzavanje od vrijedjanja i klevecenja advokata i optuzenih - konacno da neko javno kaze Murizu da prestane javno vrijedjati i klevetati, pa cak i ako je neko zvanicno optuzen ima pravo da bude tretiran pristojno, zbog "pretpostavke nevinosti";
- sudija Peric je ipak napravio ustupak Feraget & Memicu pa dozvolio da "savjetnik" advokat Feraget odjeven togom sjedi sa ostalim ucesnicima (tuziocima, optuzenima, advokatima). Bice zanimljivo da li ce mu dozvoliti u nastavku postupka da sjedi sa njima nakon svjedocenja Muriza, jer je mjesto ostecenom i njegovom advokatu u publici nakon saslusanja, tako je u praksi Suda jer je po Zakonu. Opet Feraget, "savjetnik", nesudjeni kandidat za clana Predsjednistva BiH, sebi pridaje vanserijski znacaj;
- Cazim i Campara odnosno Tuzilastvo je lukavo ispitalo Muriza, pa je pitanje da li ce advokati, kako to primjecuje Denden, moci efikasno unakrsno ispitati Muriza u vezi sa njegovim mnogobrojnim nebulozama, teorijama i ubleha izjavama bez pokrica, jer je dilema, pitanje da li advokati mogu ici izvan okvira onog sto su tuzioci ispitali Muriza;
- sudjenje odlozeno na NEODREDJENO VRIJEME zbog Alise! U prijevodu, nastavlja se sudjenje jednog dana "akoBogda". Iz cinjenice da Alisa ode na trudnicko, i vjerovatno nakon toga na bolovanje, se zakljucuje koliko je Cazim pozurio da podigne optuznicu, pa je naprasno zavrsio istragu, sklepao optuznicu. Zasto, pa zurio je zbog isticanja pritvora prvo Alisi pa ostalim, plan mu/im je ocigledno bio da se osumnjicenima na prevaru i pod pritiskon produzi pritvor, da im se potvrdi sumnjiva optuznica dok su u pritvoru i da im se spektakularno sudi dok su u pritvoru.
- Tuzilastvo je na pocetku izlaganja, Cazim, otkrio da Tuzilastvo i dalje NEMA POJMA sta se zapravo desilo! Dakle, tacno je da su potrosili ogromna sredsta, ispitali na stotine svjedoka, hapsili, pritvarali, a nikakva nova saznanja nemaju u odnosu na pocetak "istrage", te da nove istrage ili nema ili je i ta nova "istraga" opet promasaj.
- preselio na ahiret
#21516 Re: Slučaj Dženan Memić
Na snimku se vidi da cigo laze ko pas,nista ne zna.I nije uopste kaze stajao jer su u autu bila djeca,znaci pada prica u vodu o izlasku iz auta i udaranja palicom.
-
denden
#21517 Re: Slučaj Dženan Memić
MIslim da je i to bilo ranije. Kaze kermit/ahiret da je Muriz štitio osobu koja mu je dala CD. Optuži ga kermit da laže pod zakletvom
Ovo danas, a završeno je ispitivanje od strane tužilaštva, je jako skromno i stidljivo. Nema ništa o Murizovoj sopstvenoj istrazi, plaćanja svjedocima za iskaze, saznanjima od E.M.-a o tome da Muamer Budnjo šamara Alisu Mutap, protestima organizovanim zbog toga što sistem štiti ubicu (mislio na Budnju), ništa o još drugim "očevicima" koji su se njemu javljali, snimku sa džamije u Lužanima, snimku uviđaja za kojeg tužilac Ćato u suđenju navodno nije znao da postoji, a Muriz ga nabavio (o čemu je govorio pred kantonalnom skupštinom). Ništa o eventualnom učešću u kupovini clija.
Ograničio se na razgovore u kojim je učestvovao u kojim otprilike svi pričaju da je u pitanju ubistvo (od policije, preko doktora do Dalide Burzić), što obesmišljava njihovu višegodišnju ublehu "podmetnuli saobraćajku, bilo ubistvo".
I da, spominjano već danas, Barić "zavjerenik", a govori navodno kako mu je Alisa sumnjiva i da nešto petlja. Mutapi isto vjerovali i čak to rekli Memićima, da su Dženan i Alisa prebijeni, a povezivali to sa Ploskićem (kao i policija).
Priča o tome kako su gledali na Dženanovom telefonu neke poruke "Nemoj se sastajati sa njima", pa ga predali policiji, pa one izbrisane u policiji. OK, razumijem da to podržava teoriju o postojanju zavjere i prljavoj igri.
Ali, zašto brisati poruke sa telefona koji je prethodno desetak dana bio kod porodice i koja ih je sigurno pregledala? Bilo bi baš glupo.
Na istraga.ba stoji dokumenat da je sud po prijedlogu istražnih organa dana 17.02.2016. godine izdao naredbu telekom operaterima za dostavljanje svih podataka u vezi brojeva telefona koje su koristili Alisa, Dženan, Ploskić. Ovi bi trebali biti listinzi poziva i poruka koje su desetak dana od događaja sigurno postojali u telekom operaterima.
Što znači, ako su nabavljeni, a morali su biti, iz njih se vide poruke koje su Dženan i Alisa razmjenjivali i lako je utvrditi da li Memić laže o izbrisanim porukama ili su zaista izbrisane.
A ne treba zaboraviti da je ovo samo jednostrana priča i da tek trebamo čuti njeno osporavanje, a tek na kraju suđenja i dokaze (svjedoke, vještake itd. odbrane). Mislim da sud neće dozvoliti da odbrana pita Memića van okvira onog što je on svjedočio, ali ga na kraju suđenja mogu pozvati kao svog svjedoka i pitati sve što smatraju relevantnim za odbranu njihovih klijenata.
-
denden
#21518 Re: Slučaj Dženan Memić
Pa ako si ti čitao temu i došao do zaključka kojeg iznosiš, nema svrhe da te ja sad ubjeđujem u suprotnofoton wrote: ↑14/10/2021 11:26Kad neko spomene kako neki neimenovani a izuzetno mocni igraci (i to zastrasujucim VELIKIM SLOVIMA) vuku konce, da li to zvuci kao teorija zavjere? Kako sad, od kojeg momenta je tacno pocela ta zavjera? Koliko li je ljudi u nju umijesano? Sigurno desetine, ako su ti igraci iole mocni. Kako niko da uvidi tu zavjeru, osim tebe, a koja pociva na nerjesavanju slucaja, i ucini nesto oko toga? Ako mocni igraci ne zele da se rijesi slucaj, zasto onda kontra-mocni-igraci ne rijese slucaj ili makar ne pokrenu istragu kako to da se slucaj nije rijesio (ah te proceduralne greske). Ili kad je vec "danas nemoguce" rijesiti slucaj, zasto onda makar ne ukoriti ili degradirati aktere koji su bili umijesani? Samo logiciram.denden wrote: ↑11/10/2021 17:46
Da li je to samo "šofer iz Hrasnice"? Ne, njegovu tragediju za svoj interes, a protiv njegovog (podržavaju ga u zabludi) koriste IZUZETNO MOĆNI IGRAČI, LEŠINARI. Ide se glavom kroz zid. Ali sve ublehe imaju rok trajanja i zid koji se neće pomaći kad udare u njeg.
I za kraj, razmisli za sebe o odgovoru na jedno jednostavno pitanje. Ako se ispostavi, kao što se dosad ispostavilo i ispostavlja, da sam u pravu u vezi ovog što pišem, treba li uvesti pojam "bot istine" i šta bi u tvom rječniku bilo njegovo značenje?
Do sad se apsolutno nista nije uspostavilo kao tacno od tvoje teorije. Naprotiv - niz tvrdnji i stvari se ispostavilo se kao netacno. Navedi jednu nebanalnu stvar koja se ispostavila kao tacna. Ja bih iskreno volio da si "bot istine" ali realno nisi. Meni je vise nego pozitivno kad neko predlaze rjesenja, pa makar i pogresna, u redu je i osporavati tudja (cinjenicama, logikom, ok), ali to nije ono sto ti radis. Samo ides glavom kroz zid i to ima svoj rok trajanja.
Po tebi je tuzilastvo krivo sto nije uspjelo optuziti Ljubu za ubistvo, ali ti je Memic odgovoran sto se nije dokazala saobracajna nesreca???
- dystopia
-
YouAreMyDestiny
#21520 Re: Slučaj Dženan Memić
Znači, sudije mogu pitati Muriza o njegovim saznanjima vezano za ubicu.
-
denden
- dystopia
#21522 Re: Slučaj Dženan Memić
Pa ne znam, ti si teoretičar, ti nam objasni kako to da je Dženan imao pištolj na kojem nije bilo njegovih otisaka prstiju i ako ga je imao u toku napada, zašto je mirno čekao da ga Ljubo zatuče palicom?
- dystopia
#21523 Re: Slučaj Dženan Memić
Ma baš ništa novo, jedino ovo oko godišnjih odmora je meni novo, a možda je i to već pričao samo nisam zapamtila jer je nebitno potpuno. E sad, nisam bila u sudnici, pa ne znam da li nešto nije preneseno u javnosti, a rečeno je.
-
denden
#21524 Re: Slučaj Dženan Memić
Pomaganje za neutvrđeno djelo sam spominjao ja, a ne razumijem o kakvom ubistvu u ovom kontekstu pričaš. Razumijem da je ometanje istrage samostalno djelo, to nisam nikad sporio (a ni spominjao).Ateista wrote: ↑14/10/2021 08:50Mislim da finu dnevnicu dobije za ovo, toliki trud i zalaganje, i kod njega i kod mufidovog klona, ja ovo ne bih radio ako ne bih finu dnevnicu dobijao.preselio na ahiret wrote: ↑13/10/2021 23:00 Aha nije ona kriva kriv je sad policajac![]()
Kakva slucajnost![]()
![]()
Koga vi zajebavate bagro hostaplerska?
Haj priznaj koliko para dobivas da seres po forumu i pises gluposti?
Kako jos spinuje i izbjegava odgovor, ja mu objasnim da su ubistvo i ometanje istrage dva sasvim razlicita krivicna djela, on mi podmece da sam rekao pomaganje pocioniocu kako bi mogao furati pricu da se ne moze suditi za pomaganje pociniocu ako se nije dokazalo prvo djelo, vjerovatno ce to opet pokusati ponoviti kako bi ovo sudjenje ispalo besmisleno.
Hajde probaj precizno objasniti šta tačno tvrdiš, a ja to kao izbjegavam odgovoriti.
- Haris.ba