Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nigdje veze. Niko doslovno više ne insistira da je Dženan ubijen u saobraćajnoj nesreći.
Denden postove i postove napisao o "otvaranju vrata kombija" iz kojeg izlazi Ljubo i Dženana udara palicom.
niđe veze
Hoćeš reći da denden nije na osnovu iskaza braće Gadžo koji su čuli "zvuk zatvaranja kliznih vrata" nije utemeljio svoju teoriju da je Ljubo, nakon što je udario Dženana i Alisu kombijem, izašao iz tog istog kombija i Dženana udario palicom?
Znači doslovno više niko na ovoj temi ne tvrdi da je Dženan nastradao samo zbog posljedica saobraćajne nesreće.
Ali jeiga, tebi je novo i što je Muriz pred sudom ponovio stvari koje priča već pet godina. Već pet godina čovjek priča o porukama koje su izbrisane, o Dupovcu koji mu je rekao da će bolje naplatit odštetu ako bude uključen automobil, itd, itd. E jaki ste mu vi pomagači.
Presude i vještačenja vjerujem da nisi ni prelistao.
Ova Nina Kisić baš neka interesantna ženska. Jasno mi je da svako treba imati advokata i adekvatnu odbranu, ali valjda i kao advokat trebaš imati određeni integritet. Bljak.
Hoćeš reći da denden nije na osnovu iskaza braće Gadžo koji su čuli "zvuk zatvaranja kliznih vrata" nije utemeljio svoju teoriju da je Ljubo, nakon što je udario Dženana i Alisu kombijem, izašao iz tog istog kombija i Dženana udario palicom?
Znači doslovno više niko na ovoj temi ne tvrdi da je Dženan nastradao samo zbog posljedica saobraćajne nesreće.
Ali jeiga, tebi je novo i što je Muriz pred sudom ponovio stvari koje priča već pet godina. Već pet godina čovjek priča o porukama koje su izbrisane, o Dupovcu koji mu je rekao da će bolje naplatit odštetu ako bude uključen automobil, itd, itd. E jaki ste mu vi pomagači.
netacno,denden tvdi kako su ih cige prvo udarile autom pa ljubo zavrsio poso palicom
netacno,denden tvdi kako su ih cige prvo udarile autom pa ljubo zavrsio poso palicom
Jao sve patriota do patriote. Gdje ste bili 92-96 kada smo mi branili Drzavu Bosnu i Hercegovinu od agresije ?
I zar stvarno mislis da izjava njegova ili bilo cija moze ugroziti Drzavu Bosnu i Hercegovinu ??????
Zeznuo si se ti nesto, sinko moj.
Izvini veliki i stari mudrac, ne znam kako smije iko ista napisati da tebe prvo ne pita. Ovakve ljudske otpade kao ifet poslije ovih izjava svrstavam u isti kos kao i one iz manjeg entiteta koji bi da ruse drzavu makar za kifle ne imali poslije toga. Kome se ne svidja drzava i ko bi da rusi drzavu zbog tog fino put pod noge i nek se vise nikad ne javi, nece faliti nikome.
Ti si ocito nesto pobrkao i fulio poentu moga posta.
Evo ponovicu, pa mozda i skontas:
I zar stvarno mislis da izjava njegova ili bilo cija moze ugroziti Drzavu Bosnu i Hercegovinu ??????
Izjava nekog engleza Patriotizam je zadnje utočište hulja na ovoj temi bas se potvrđuje. Sve same patriote i cuvari drzave koja je tako jako da je Ifetova izjava moze srusiti
Last edited by IrenaT on 14/10/2021 15:45, edited 1 time in total.
Pa misljenje,jel ti logicno da covjek izlazi tek tako iz auta,ako mu nisu smetali setaci i udara ih a oni stoje i ne brane se?Ima li logike tu?
Ima. Možda ih je zamalo udario, Dženan se iznervirao, udario mu nogom u far, slomio ga, ovaj ljut, pijan, izašao i udario ga.
Može se svašta špekulisat, moglo je svašta bit, pa i to da je Ljubo prošao Alejom prije ili poslije nego što je Dženan ubijen, da nije nikako prošao Alejom, itd ...
Pa misljenje,jel ti logicno da covjek izlazi tek tako iz auta,ako mu nisu smetali setaci i udara ih a oni stoje i ne brane se?Ima li logike tu?
Ima. Možda ih je zamalo udario, Dženan se iznervirao, udario mu nogom u far, slomio ga, ovaj ljut, pijan, izašao i udario ga.
Može se svašta špekulisat, moglo je svašta bit, pa i to da je Ljubo prošao Alejom prije ili poslije nego što je Dženan ubijen, da nije nikako prošao Alejom, itd ...
Vidi nesto mislim da se to nije moglo desiti jer je alisa u svom iskazu ispricala cega se sjeca,da se to desilo sigurno bi ispricala,ovo da nije mozda nikako prosao itd se donekle mozda i mogu sloziti...
dystopia wrote: ↑14/10/2021 14:46
Šta je to novo rekao što ne govori posljednjih pet godina?
Ko je slušao i pratio sve od početka, vidio je šta je novo sve rekao. Ne da mi se sada palamuditi ovdje niti govoriti zidovima, budući da su zacemetirana dva tabora. Šta god objektivno da se napiše, dočeka se na nož, od jednih ili drugih.
dystopia wrote: ↑14/10/2021 15:51
Pitanje je što onda Dženan nije koristio pištolj da ga makar zastraši, ako ga je već imao kod sebe. Očito da je naknadno podmetnut.
To ja i pricam,zar se nebi branio od ljube i palice?Zar alisa nebi pobjegla ili zvala pomoc kad je vidjela cigu i palicu,znas vas zene,panicite kad mrava vidite a kamo li palicu
IrenaT wrote: ↑14/10/2021 15:45
Izjava nekog engleza Patriotizam je zadnje utočište hulja na ovoj temi bas se potvrđuje. Sve same patriote i cuvari drzave koja je tako jako da je Ifetova izjava moze srusiti
Ja zaista ne vjerujem da naši imaju kapacitet, a Boga mi ni volje da ovo do kraja istraže kako treba i kako spada i da će uvijek ostat šupljina, nedorečenog i nejasnog. Takvi su naši nažalost, sve dok nije neko njihov, ne tiče ih se.
Mi u porodici svi imamo drugačije mišljenje, ali jedan član je najjači sa svojom teorijom.
Dženana je ubio (ili makar prisustvovao ubistvo a isto naredio) mlađahni Budnjo, a ovaj što je hodo po Njemačkoj je neko ko jako liči na njega sa njegovim pasošom.
dystopia wrote: ↑14/10/2021 15:55
Ja zaista ne vjerujem da naši imaju kapacitet, a Boga mi ni volje da ovo do kraja istraže kako treba i kako spada i da će uvijek ostat šupljina, nedorečenog i nejasnog. Takvi su naši nažalost, sve dok nije neko njihov, ne tiče ih se.
Sve potpisujem, nazalost kod nas ljudi misle da su tuzilastvu i policiji neki sposobni, predani, pametni i posteni ljudi. Nije to ko u americkim filmovima i serijama. Pa koliko je samo policajaca u KS uhvaceno u krimi radnjama u zadnjih par godina. Tuzioci neinteligentni i nezainteresovani, ukinut istrazni sudija, sve je zapravo podredjeno anarhiji
dystopia wrote: ↑14/10/2021 16:01
Mi u porodici svi imamo drugačije mišljenje, ali jedan član je najjači sa svojom teorijom.
Dženana je ubio (ili makar prisustvovao ubistvo a isto naredio) mlađahni Budnjo, a ovaj što je hodo po Njemačkoj je neko ko jako liči na njega sa njegovim pasošom.
I ja sa budalama živim.
Pa valjda ima datum kad je ta curica sto udara zene,budnjo,izasao iz zemlje i kada se vratio,sad imas i tu raznih teorija zavjere tipa para vrti đe burgija nece itd....
“Ali fakat, ko jos moze povjerovati da bi ljubo ili bilo ko drugi nakon nesrece udario dzenana palicom a alisu ostavio zivu, sto kaze irena on kao strucnjak procijenio da ce ona imati amneziju i da se nece sjecati toga pa da je ne mora ubiti. Ko god pusi takvu pricu i pricu o alisinoj amneziji se dobro mora zapitati o svojoj logici, pri tome mislim na one koji stvarno imaju svoje misljenje o tome, ne na botove na zadatku”.
Kad je u pitanju Rom Ljubo mislim da je dotični forumaš suviše gledao akcionih fimova koji mu nekritički sužavaju kvalitetet rasuđivanja:
pa nije Ljubo Rom izvježbani specijalac elitnih jedinica SEALsa, SASa, ili neki Profesionalac, Ljubo je prema nama, javnosti dostupnih informacija, priprosti marginalac kojim vladaju nagoni i implusi, koji reaguje “na prvu”, “kratkog fitilja”, jos je kritične prilike bio pripit, dakle pod dejstvom alhokola, a možda i nekih drugih opijata, raspamećen tom iznenadnom “vanrednom situacijom”, vjerovatno dodatno i kuknjavom supruge Vasije i dernjavom mnogobroje dječice u kombiju, pa stoga nije mogao hladnokrvno i promišljeno nastaviti svoj kravi pohod i u odnosu na Alisu kao svjedokinju – očevidca.
Vezano za Alisu, slažem se, ovo je najkritičnija i najslabija karika u lancu teorija da je bila saobraćajka sa počiniteljem Ljubom, ubistvo sa Ljubom, ili oba događaja sa Ljubom.
Pa, možda zaista postoji Amnezija, a možda i ne postoji, sumnjam da ćemo to ikada saznati.
Ovako razmišljam: da je u pitanju teorija zavjere, da je Ljubo podmetnut u čitavom slučaju, onda bi valjda Alisa imala besprijekorno pamćenje i potvrdila bi da je Ljubo počinitelj, pa bi do predmet odavno bio završen na radost moćnika i prikrivača, Ljubo bi za svoje početno “lažno” priznanje i kasniji vjerovatni Sporazum o krivici dobio neku relativno manju kaznu zatvora koju bi već izdržao , kao i nagradu, veliki zauzvratni novac od nekog moćnika koji stoji iza svega.
Ali tako Alisa ne iskazuje, već se i dalje ne sjeća događaja, pa mi je logičnije da je i to jedan od razloga da povjerujem u to da Alisa ipak ima amneziju, jer zar je problem sjetiti se da je to beznacajni marginalac, "rascupani covjek prljavog lica" kako je navodno pomenula neke prilike kao fragment nesigurnog sjecanja, te tako zapecatiti slucaj savrsenim uspjesnim "prikrivanjem".
Konačno, da je tačna teorija da je Ljubo Rom podmetnut kao počinitelj, do sada bi Ljubo “progovorio” o tome zašto je dva puta “lažno” priznao djelo zbog novca ili straha… a nije, zbog čega se Ljubo trebao i treba naći kao prvooptuženi u Ćazimovoj optužnici zbog “prikrivanja načina na koje su kritične prilike nanesene teške tjelesne povrede Memić Dženanu zbog kojih je podlegao”, zajedno sa ostalim "prikrivačima".
dystopia wrote: ↑14/10/2021 16:01
I ja sa budalama živim.
Pa valjda ima datum kad je ta curica sto udara zene,budnjo,izasao iz zemlje i kada se vratio,sad imas i tu raznih teorija zavjere tipa para vrti đe burgija nece itd....
A čuj, Seferović je prešao preko granice a puno manja je zvjerka od Budnje.
preselio na ahiret wrote: ↑14/10/2021 16:04
Koju je presao Seferovic i da li je uopste bila potraga za njim kad je presao?Sto sam ja mislio da su se oni krili u banjaluci?
Ako se budnjo javio iz njemacke morao je jos neku granicu preci osim bosanske,tu ako je imao stelu sumnjam da je imao i na drugima...
Koju je presao Seferovic i da li je uopste bila potraga za njim kad je presao?Sto sam ja mislio da su se oni krili u banjaluci?
Ako se budnjo javio iz njemacke morao je jos neku granicu preci osim bosanske,tu ako je imao stelu sumnjam da je imao i na drugima...
Jest prešao granicu, pa i kažnjen je granični službenik koliko se sjećam.
A i kad je pobjegao iz zatvora prešao je granicu sa Srbijom.