Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kafa je bila uspješna, razumjeli smo se da trebamo štediti razgovarati, kazao je lider HDZ-a Dragan Čović nakon sastanka s Bakirom Izetbegovićem i Nikolom Špirićem.
- Imamo vrlo malo vremena, a nikad nismo bili u goroj političkoj situaciji od Dejtona - poručio Čović.
Kazao je da ne bi komentirao stavove kolega.
- Naznake ko bi šta volio suvišno je komentirati. Čuo sam za plan Dodika, ali to vidim jednako kao i planove onih koji žele graditi BiH bez tri konstitutivna naroda i to kroz neki Dejton 2. Mi smo za evropsku BiH gdje će biti tri ravnopravna naroda - istakao je Čović.
Prema njegovim riječima, RS nije nezavisna.
- Hajmo čitati Ustav, a ne da mi govorimo šta bi voljeli. Ustav je Ustav i teško da ćemo ga promijeniti. Više puta sam kazao da se etnički predznak može brisati, ali ne može etnička odrednica i to je dao i Ustavni sud BiH. Imamo apelaciju Alije Izetbegovića i tad je rečeno da je konstitutivnost iznad svega, za bilo šta drugo treba iz temelja mijenjati Ustav. Danas nije tema za takve razgovore. Danas bi trebali raditi na izmjeni Izbornog zakona i na ograničenim izmjenama Ustava - kazao je Čović
ovo kad se bidne ukopavalo, red betona, red zemlje, red kreča i glogov kolac...
Spreman je prodati i zakon o negiranju genocida u Srebrenici samo da spasi poziciju koalicionog partnera
Tupa-lupa
Haj ziv bio
Namjerno si izbrisao ovaj citat gdje piše da je Bakir spreman sa Dodikom pregovarati o zakonu o zabrani negiranja genocida. Kako to drugačije interpretirati, molim te objasni
Špirić o sastanku sa Izetbegovice i Covicem: današnji razgovor je bio drugarski
Lijepo je kad neko iskreno opise odnos izmedju HDZ SDA i SNSD.
Vjecna koalicija koja prerasta u drugarstvo!
braća po kriminalu
A Nidžo i Bake su uvijek imali super odnose.....sjetite se samo afere oko premještanja špirićevog sina u OSA prije nekoliko godina.
AFERE
Špirić molio Izetbegovića i Osmicu da mu sina zaposle u centar OSA-e u Banjoj Luci
Krajem decembra Nikola Špirić se sastaje s direktorom OSA-e Osmanom Mehmedagićem Osmicom u sarajevskom kafiću „Cappucino“
U brojnim aferema u koje je Nikola Špirić bio upleten ističe se ta i da je preko Bakira Izetbegovića lobirao da njegov sin Aleksandar Špririć, iz Beograda gdje je radio kao šef detašmana Obavještano-sigurnosne agencije (OSA), bude vraćen u Regionalni centar OSA-e u Banjoj Luci.
Naime, kako je tada izvjestila BN Televizija, nakon što mu je istekao i drugi mandat u ambasadi BiH u Beogradu, kadrovska služba OSA rasporedila je Aleksandra Špirića, sina visokog funkcionera SNSD Nikole Špirića, na poslove u multilaterali u Sarajevu.
No, ta se odluka nimalo nije dopalo mlađem Špiriću, jer je očekivao povratak u Regionalni centar OSA-e u Banjoj Luci. Krajem decembra Nikola Špirić se sastaje s direktorom OSA-e Osmanom Mehmedagićem Osmicom u sarajevskom kafiću „Cappucino“, gdje je pokušao izdejstvovati poziciju za sina u Banjoj Luci.
Tada je Špirić navodno tvrdio da nema ništa protiv Osmice, da je on dobar direktor i profesionalac i da je sve što je javno rekao za njega u vezi sa aferom navodnog prisluškivanja zvaničnika Srbije ''samo politika''. Prema istom izvoru, Osmica je odbio da udovolji Špirićevim zahtjevima, te je odlučio da se obrati njegovom šefu Bakiru Izetbegoviću te i njega zamolio da njegov sin bude raspoređen u Banju Luku.
Nakon sastanak, navodno je Izetbegović nazvao Osmicu te mu kazao da „ne dira Špirićevog malog''.
E ba ne kvotajte ga. Nemojte i vas da stavim na foe.
cuj mu argumenata: tupa-lupa i smajliji.
Njihov odgovor na najavljenu izdaju. Samo još jednu u nizu, pa šta?
Kad mu je moglo proći da minira svaku šansu za osudu Srbije za agresiju na BiH, onda mu može proći i ovo pišanje po kostima ljudi.
Kod vas naravno, njegovih dupelizaca.
Kod normalnog svijeta nije nikad moglo proći.
"Trebali bi biti prisutni medijatori, evropski prijatelji. Dodik mi je rekao da je raspoložen za satanak bez stranaca, a to sam dobio. Ako se ukloni blokada države, tada ćemo sjesti, i ako se usvoji budžet", naglasio je Izetbegović
Bakir danas:
ali sam spreman sjesti s Dodikom jedan na jedan", rekao je Izetbegović
Jel to prosla blokada drzave? Jel usvojen budzet? Sta bi sa prisustva medijatora?
meridiyan wrote: ↑13/10/2021 13:09
Nek ostane zabiljezeno
Spreman sam jedan na jedan da se sastanem s Dodikom, da vidimo da se ne radi o nekim pogrešnim zaključcima. Spreman sam da razgovaramo jedan na jedan, pa i o deblokadi. Možemo i idući tjedan. Da nađemo neki elegantan način da izađemo iz ove situacije pa i kad je u pitanju Inzkov zakon – istaknuo je Izetbegović.
Njemu je to "Inzkov zakon".
Krenulo je saginjanje. Sada je samo glavu oborio ....
Bakire, jebem li ti pleme snishodljivo, profitersko i
izdajnicko...
Sad bi bas volio da ga Senad FACE TV naguzi u dnevniku mada Senada nimalo ne gotivim.
Patton44 wrote: ↑13/10/2021 13:26 Tupa-lupa
Haj ziv bio
Namjerno si izbrisao ovaj citat gdje piše da je Bakir spreman sa Dodikom pregovarati o zakonu o zabrani negiranja genocida. Kako to drugačije interpretirati, molim te objasni
Nista nisam namjerno izbriso.
Daj to sto sam izbriso da vidimo gdje pise pregovarati.
još da rukama guzove raširi i kaže "bez vazeljin pljiz"
Ovo je ono u Alijinom stilu "mogu ja sa Krajišnikom" ...
Kad politički potrošenom liku, zločincu daš ruku spasa samo zato što si "merhametli" i onda te on i dalje handri i handri.
I da je to motiv ovome ridjem snishodljivom retardinjosu samo debil moze biti merhametli prema nekome ko nijece zakon o genocidu i zlocinima i sastancenjem sa njim daje legitimitet njegovim stavovima, misljenjima i ponasanjima.
Roccohljup wrote: ↑13/10/2021 14:41
al čuj molim te "elegantno rješenje"....ko da je pitanje usaglasiti budžet a ne negiranje genocida na tvojim narodom
Morat će dobro paziti da u tome "elegantnome" rješenju ne bude elemenata negiranja genocida.
Roccohljup wrote: ↑13/10/2021 14:41
al čuj molim te "elegantno rješenje"....ko da je pitanje usaglasiti budžet a ne negiranje genocida na tvojim narodom
Kakvo ljigavo smece je to, bukvalno mi pokvario dan kad sam procitao sta radi..
On zivi na slavi od oca, ne moze ni u svom stanu ovakav, bijedan, nekome biti lider.
Trenutno jedino Komsic i Becirevic koliko toliko imaju odgovarajuce drzavnicke stavove.
Jevreji nisu ulazili u raspravu niti se nešto dogovarali u vezi sa negiranjem holokausta.
Oni su u Argentini stavili vreću na glavu Adolfu Eichmannu, oteli ga, drogirali i avionom ga dopremili u Izrael u jednoj jako rizičnoj operaciji.
Tamo su mu sudili i objesili ga.
Nisu išli da sa izvršiocima holokausta razgovaraju jedan na jedan o "elegantnome" rješenju negiranja holokausta.