Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
shbc

#51776 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by shbc »

Robben wrote: 12/10/2021 08:38
shbc wrote: 12/10/2021 08:32

"Pa nista"

Super... Tako to ide kad obraza nemas. Optuzis nekoga za nesto, dokaze ti se suprotno i reakcija je "Pa nista". Bravo :thumbup:

p.s. Jos uvijek cekam video tog famoznog cetnickog priloga Pedje Kojovica.
Gdje u ovom tekstu dotični govori o svojoj ratnoj prošlosti? Ovdje koliko vidim priča samo o svojim roditeljima i ugroženosti jednog srbina u Sarajevu kojem je bolje u Africi. Sebe spominje kao nekog koga je posao odveo u "Istočni" Mostar a zatim u Čikago kod njegovih. Koga ti praviš budalom?

Prilog od mene ne možeš dobiti, probaj u arhivu na Palama.
Ne znam zaista sta ti nije jasno. Covjek fino, otvoreno rekao gdje je bio i sta je radio. Bil' ti dusi bilo lakse da je pricao o svom nepostojecem herojstvu u ABiH kao neki?

Sto se priloga tice... Ti si taj koji ga spominje kao fakt, da se desio, pa bi bilo lijepo i da ga prezentiras. Ovako nemam izbora nego da mislim da lazes kao i za "cinjenicu da Pedja nikad nije govorio gdje je bio i sta je radio u ratu" :)
Robben

#51777 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Robben »

shbc wrote: 12/10/2021 08:50
Robben wrote: 12/10/2021 08:38

Gdje u ovom tekstu dotični govori o svojoj ratnoj prošlosti? Ovdje koliko vidim priča samo o svojim roditeljima i ugroženosti jednog srbina u Sarajevu kojem je bolje u Africi. Sebe spominje kao nekog koga je posao odveo u "Istočni" Mostar a zatim u Čikago kod njegovih. Koga ti praviš budalom?

Prilog od mene ne možeš dobiti, probaj u arhivu na Palama.
Ne znam zaista sta ti nije jasno. Covjek fino, otvoreno rekao gdje je bio i sta je radio. Bil' ti dusi bilo lakse da je pricao o svom nepostojecem herojstvu u ABiH kao neki?

Sto se priloga tice... Ti si taj koji ga spominje kao fakt, da se desio, pa bi bilo lijepo i da ga prezentiras. Ovako nemam izbora nego da mislim da lazes kao i za "cinjenicu da Pedja nikad nije govorio gdje je bio i sta je radio u ratu" :)
Ponovo pročitaj moj prethodni post. Govori o roditeljima, o sebi je napisao dvije nejasne rečenice, period od 3 i po godine zaslužuje mnogo više.

Svako dobro.
drug_profi

#51778 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

desni wrote: 12/10/2021 00:55 I kako dokazati da su za njega glasali Bošnjaci više nego za Izetbegovića 1990.godine? Možda je dobio glasove od Srba i Hrvata ko će ga znati :sax:
Fakt:
za članove predsjedništva glasalo se tako da sa liste kandidata Srba, Hrvata i Muslimana odaberes po dvojicu, a sa liste ostalih jednog.
Dakle svako od nas je zaokruzivao 7 imena.
Dva kandidata sa najvecim brojem glasova sa svake etnicke liste su imenovani u predsjednistvo i jedan sa liste ostalih.
Na predizbornim skupovima SDA, HDZ, SDS su pozivali svoje simpatizere da sa listi za predsjednistvo iz drugih naroda zaokruzuju kandidate "bratskih" stranaka.
Kao kandidat ostalih je pobijedio "jugosloven" Ganić, inače kandidat SDA.

Dakle svi clanovi predsjednistva su izabrani glasovima svih građana, a ne samo svoje etnije.
drug_profi

#51779 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Robben wrote: 12/10/2021 08:05 Nikakva kuhinja, činjenica je da prvi čovjek ns-a nikada nije govorio o tome gdje je bio i šta je radio tokom rata. Meni je to eliminatoran podatak za "prikopčavanje" na budžet, obnašanje neke javne funkcije i slično, pogotovo u gradu koji je predeverao preko 3 i po godine opsade.

SDA nisam, ali kad vidim kakvi tipovi su joj alternativa, dabogda vladala narednih 300 godina. ;-)
:lol:
Mora izaći odnekud. da nije na usta, izaslo bi na guyicu.

Isto tako kad vidim ko i kako Peđu napada, postane mi namah drag.
Robben

#51780 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Robben »

drug_profi wrote: 12/10/2021 09:19
Robben wrote: 12/10/2021 08:05 Nikakva kuhinja, činjenica je da prvi čovjek ns-a nikada nije govorio o tome gdje je bio i šta je radio tokom rata. Meni je to eliminatoran podatak za "prikopčavanje" na budžet, obnašanje neke javne funkcije i slično, pogotovo u gradu koji je predeverao preko 3 i po godine opsade.

SDA nisam, ali kad vidim kakvi tipovi su joj alternativa, dabogda vladala narednih 300 godina. ;-)
:lol:
Mora izaći odnekud. da nije na usta, izaslo bi na guyicu.

Isto tako kad vidim ko i kako Peđu napada, postane mi namah drag.
Sretno! :thumbup:
Login77777

#51781 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Login77777 »

sdO pOdrigusa :mrgreen:
joint union

#51782 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by joint union »

Vidim da niko nije postavio, o spomeniku na Kazanima negdje od 17:50.
Robben

#51783 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Robben »

Dakle ko kog se ne slaže sa dezerterom Fortom i novinarom Kojom je automatski SDA bot? :lol:

Kakvi debili jbt, nije ni čudo što su vam spomenici i parade ponosa sva pamet.
drug_profi

#51784 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Ne slažem se ni ja sa Peđom oko mnogo čega, pa ni sa NS. Ali mi ne pada na pamet da tvrdim nešto za šta nemam dokaze.

A debilima ove svoje po kući nazivaj.
Robben

#51785 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Robben »

drug_profi wrote: 12/10/2021 09:36 Ne slažem se ni ja sa Peđom oko mnogo čega, pa ni sa NS. Ali mi ne pada na pamet da tvrdim nešto za šta nemam dokaze.

A debilima ove svoje po kući nazivaj.
Ovo je slobodna država, pravo na slobodu govora mi omogućava da debila nazovem debilom, kao što tebi omogućava da mi ničim izazvan prikačiš etiketu SDA bota. Vozdra, druže.
Robben

#51786 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Robben »

joint union wrote: 12/10/2021 09:29

Mandić bi da isti ljudi dva puta leže za isto djelo? Sjajno. :lol:
Login7777

#51787 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Login7777 »

Mandić je diletant, to mu i sama faca govori.
joint union

#51788 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by joint union »

Robben wrote: 12/10/2021 09:43
joint union wrote: 12/10/2021 09:29

Realno, za ono djelo bi trebali lezati samo jednom. Al' dugotrajno.
Robben

#51789 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Robben »

joint union wrote: 12/10/2021 09:46
Robben wrote: 12/10/2021 09:43

Druže možemo o tome do sutra, po tvojoj logici 80% entiteta rs bi trebao ležati dugotrajno, što i ne bi bila neka šteta.

Je li se desio stravičan zločin na Kazanima? Jeste.
Je li se državni vrh riješio Cace? Jeste.
Jesu li krivci odležali svoje? Jesu.
Mogu li krivci ponovo ležati za isto djelo? Ne mogu.

Šta više hoćete, ja vas stvarno ne kontam? Da se zbog desetak pojedinaca izjednače četnici koji su zvjerski poklali i pobili desetine hiljada civila i jedina legitimna vojska na teritoriju međunarodno priznate države? Da se nekakvim spomenikom koji niti može vratiti nedužne ljude, niti će nešto predstavljati, u moje ime ulizuju agresoru? Lično sam dao glas Mandiću i nakon svega ne mogu prežaliti. Ne znam je li u pitanju njihovo neznanje, nevladanje materijom ili nešto treće. Bojim se da je ovo treće nažalost.
joint union

#51790 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by joint union »

Robben wrote: 12/10/2021 09:55
joint union wrote: 12/10/2021 09:46

Druže možemo o tome do sutra, po tvojoj logici 80% entiteta rs bi trebao ležati dugotrajno, što i ne bi bila neka šteta.

Šta više hoćete, ja vas stvarno ne kontam? Da se zbog desetak pojedinaca izjednače četnici koji su zvjerski poklali i pobili desetine hiljada civila i jedina legitimna vojska na teritoriju međunarodno priznate države? Da se nekakvim spomenikom koji niti može vratiti nedužne ljude, niti će nešto predstavljati, u moje ime ulizuju agresoru? Lično sam dao glas Mandiću i nakon svega ne mogu prežaliti. Ne znam je li u pitanju njihovo neznanje, nevladanje materijom ili nešto treće. Bojim se da je ovo treće nažalost.
Svi koji su uradili bilo kakav ratni zlocin trebaju lezati, ako je to 80% entiteta RS, neka leze.
Ne komentarises Mandica za ovo sto je rekao oko spomenika?
Ovo ostalo ne bih komentarisao uopste, mislim da nisi citao zadnjih nekoliko strana, pa ti toplo preporucujem da se prvo uputis u problematiku.
Robben

#51791 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Robben »

joint union wrote: 12/10/2021 09:58
Robben wrote: 12/10/2021 09:55

Svi koji su uradili bilo kakav ratni zlocin trebaju lezati, ako je to 80% entiteta RS, neka leze.
Ovo ostalo ne bih komentarisao uopste, mislim da nisi citao zadnjih nekoliko strana, pa ti toplo preporucujem da se prvo uputis u problematiku.
Ljudi koji su to uradili su bili u zatvoru, nije ni moje ni tvoje ni Mandićevo da ih satanizujemo i ponovo osuđujemo. Svako kroji svoju sudbinu i bira da li će mirno spavati.

Spomenik je jefitini populizam, šuplja priča, dokaz neznanja u ns-u kao i prikrivanje nesposobnosti da se na pravi način doprinese zajednici. Od spomenika niko nema koristi, pogotovo ne porodice žrtava, koliko god to grubo zvučalo.

Nekoliko zadnjih stranica nisam pročitao, uključio sam se od Peđe i Jutela, a da ti pravo kažem i ne interesuje me šta se kuha u fortinom loncu. Da rezimiram, ova provala sa natpisom na spomeniku na Kazanima je, iskreno se nadam, posljednji ekser u kovčeg ove kombi stranke koja svakako ne postoji dalje od Lapišnice.
joint union

#51792 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by joint union »

Robben wrote: 12/10/2021 10:08
joint union wrote: 12/10/2021 09:58

Ljudi koji su to uradili su bili u zatvoru, nije ni moje ni tvoje ni Mandićevo da ih satanizujemo i ponovo osuđujemo. Svako kroji svoju sudbinu i bira da li će mirno spavati.

Spomenik je jefitini populizam, šuplja priča, dokaz neznanja u ns-u kao i prikrivanje nesposobnosti da se na pravi način doprinese zajednici. Od spomenika niko nema koristi, pogotovo ne porodice žrtava, koliko god to grubo zvučalo.

Nekoliko zadnjih stranica nisam pročitao, uključio sam se od Peđe i Jutela, a da ti pravo kažem i ne interesuje me šta se kuha u fortinom loncu. Da rezimiram, ova provala sa natpisom na spomeniku na Kazanima je, iskreno se nadam, posljednji ekser u kovčeg ove kombi stranke koja svakako ne postoji dalje od Lapišnice.
Bilo je ocigledno da si upao bez prethodnog upucivanja u tematiku.
Dakle, ne bi ti bi ni malo smetalo da sutra npr Batko, nakon odsluzene kazne, bude tvoj komsija i zivi stan do tebe? Pacifisticki nema sta, meni vala bi.
U ovom intervjuu Mandica postoji nekoliko interesantnih stvari, ono "izmedju redova", no kako te to po vlastitim rijecima ne zanima, necu potencirati. No zanimljivo da ovoliko postova neko ostavi na temi koja ga uopste ne zanima.
Login7777

#51793 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Login7777 »

joint union wrote: 12/10/2021 10:16
Robben wrote: 12/10/2021 10:08

Dakle, ne bi ti bi ni malo smetalo da sutra npr Batko, nakon odsluzene kazne, bude tvoj komsija i zivi stan do tebe? Pacifisticki nema sta, meni vala bi.
U ovom intervjuu Mandica postoji nekoliko interesantnih stvari, ono "izmedju redova", no kako te to po vlastitim rijecima ne zanima, necu potencirati. No zanimljivo da ovoliko postova neko ostavi na temi koja ga uopste ne zanima.
Pa evo na JZU UKC Tuzla skoro je na dijagnostici bio lik iz Milića što je pobio 60 Bošnjaka, jbga takvi smo, merhametli. Šta bi Mandić po tom pitanju rekao? Da ga izbace kroz prozor UKC-a?
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#51794 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by izvrsni direktor »

Uvijek je jedna od dvije bot opcije,
1. Nema se za koga glasat, svi su isti
2. Nisam sda, ali...

A uvijek u kombinaciji sa nekom botovskom lazi, i uvijek o ratu se potegne laz.
Sda starter pack na jednom mjestu..
:-)
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#51795 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by izvrsni direktor »

shbc wrote: 12/10/2021 08:32
Robben wrote: 12/10/2021 08:30

Pa ništa, za 10 godina će se pričati da je Peđa branio potez od Pogledina do Vrbanje. :izet:
"Pa nista"

Super... Tako to ide kad obraza nemas. Optuzis nekoga za nesto, dokaze ti se suprotno i reakcija je "Pa nista". Bravo :thumbup:

p.s. Jos uvijek cekam video tog famoznog cetnickog priloga Pedje Kojovica.
To ti je bakirovski "Ja, i?". Sda skola
Nierika

#51796 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Nierika »

Kako je došlo do onako svirepih ubistava vojne policije? (najstariji imao 34, najmlađi 19..) Šta se dešavalo tih dana?

Edit: @kakotakonikako i tebi isto pitanje ako ti nije mrsko prisjećati se, pročitala sam tvoj post par stranica unazad
Last edited by Nierika on 12/10/2021 11:25, edited 1 time in total.
joint union

#51797 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by joint union »

Login7777 wrote: 12/10/2021 10:19
joint union wrote: 12/10/2021 10:16

Pa evo na JZU UKC Tuzla skoro je na dijagnostici bio lik iz Milića što je pobio 60 Bošnjaka, jbga takvi smo, merhametli. Šta bi Mandić po tom pitanju rekao? Da ga izbace kroz prozor UKC-a?
Cuj sta bi Mandic rekao :), nacelnik opstine u Sarajevu za UKC Tuzla? Ozbiljno?
Sta rekose ti dijagnosticari u TZ? Jel Bake sta rekao? Oglasi li se putokaz?
Login7777

#51798 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Login7777 »

joint union wrote: 12/10/2021 11:04

Da, izvini, i jest NS lokalna sarajevska stranka.
Robben

#51799 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Robben »

izvrsni direktor wrote: 12/10/2021 10:22

Uvijek je jedna od dvije bot opcije,
1. Nema se za koga glasat, svi su isti
2. Nisam sda, ali...

A uvijek u kombinaciji sa nekom botovskom lazi, i uvijek o ratu se potegne laz.
Sda starter pack na jednom mjestu..
:-)
Sa takvim načinom pisanja nikad nećeš postati svoj nick, ne talasaj. 8-)
Robben

#51800 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Robben »

joint union wrote: 12/10/2021 11:04

Šta onda ima sa Kazanima, oni nisu u Centru.
Locked