Nije lako na Carsiji- Starom Gradu talasati, ko je zivio ikad gore mahala je uvijek imala svoja pravila i valjalo ih se drzati, neke stvari su se uvijek presucivale zato sto je to pravilo zivljenja u mahali.Za Cacu se znalo i nazalost cekalo se da on pukne i povratka vise nije bilo, Celu je cekala ista sudbina samo sto je on bio pametniji od Musana i izvukao vugla tada ali na kraju su ga ipak sacekali i odradili.Osmi Socrates wrote: ↑12/10/2021 00:09 Nažalost, pošteni borci iz 10. brdske brigade jesu takođe nevine žrtve Cacinog divljanja.
Ne znam koliko ih ima, ali mogli su se organizirati poslije rata, i izdati neko zajedničko saopštenje. Ime brigade je povezano sa najgorim zločinima nad civilima, i oni moraju toga biti svjesni i odrediti se prema tome.
Naravno da se moraju odreći tog imena, ali se ne moraju odreći svog ličnog doprinosa u odbrani zemlje.
Bezveze ljudi kompliciraju sve što se može iskomplicirati.
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- hatemondays
#51726 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- General War
#51727 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Bila je ABiH u povojima i u Tuzli i ostalim gradovima, pa nismo.imali takve vragolane da vode jedinice...nije Sarajevo BiH... haloMUNAFIK wrote: ↑12/10/2021 00:34Za njih vise nista nije bitno, a za njihove porodice je bitno da se zlocincima sude i da se kazne, a u ovom slucaju je to uradjeno i to u sred rata u vrijeme kada je Armija RBIH bila u povojima tek nastala...
Sama ta cinjenica dovoljno govori o svemu, posebno dok srbi i hrvati cijelim sistemom stite i slave dikazane i presudjene zlocince, a mnoge jos uvijek stite od suda i pravde.
Treba napraviti spomenik i napisati
"ovdje su ubijeni nasi sugrađani od strane zlocinaca koji su nakon ovih zlodjela uhapseni, osudjeni i u tom procesu njihov vodja je izgubio život kao i 10 policajaca koji su ga pokusali privesti pravdi."
- joint union
#51728 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nego?General War wrote: ↑12/10/2021 00:24Sto se tice Bosnjaka...ne.joint union wrote: ↑11/10/2021 22:08
Juka je karijeru nastavio u HVO-u, gdje su ga kao takvog objeručke primili. Inače, zar se vlast ne postavlja na izborima?
- desni
#51729 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Čuj kod Bošnjaka ne?! Zanimljiva tvrdnja. Bilo lijepo da je malo objasniš forumskom auditoriju.
- General War
#51730 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Cini mi se da Alija nije pobjedio na izborima...pa eto..provjeri.
- Tanqueray
#51731 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Caco je imao dzenazu sa svim pocastima, prema tome mani se te suplje price.MUNAFIK wrote: ↑12/10/2021 00:34Za njih vise nista nije bitno, a za njihove porodice je bitno da se zlocincima sude i da se kazne, a u ovom slucaju je to uradjeno i to u sred rata u vrijeme kada je Armija RBIH bila u povojima tek nastala...
Sama ta cinjenica dovoljno govori o svemu, posebno dok srbi i hrvati cijelim sistemom stite i slave dikazane i presudjene zlocince, a mnoge jos uvijek stite od suda i pravde.
Proslo je 30 godina i jos nije postavljena spomen ploca,toliko o pravdi.
- General War
#51732 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- desni
#51733 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa eto. Dokaži da je istinita.General War wrote: ↑12/10/2021 00:48Bilo bi jos ljepse da se provjeri ta tvrdnja prije pitanja, vrlo lako je naci je na internetu...i ja kazem vrlo zanimljivo ali i istinito.
-
Osmi Socrates
#51734 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
De ba, malo smanji. Inače sam primjetio kod naših ljudi da je sve odmah sukob, hvatanje za vratove, i onaj izdajnik, ja patriota, i obrnuto, oni neće, pa ni mi nećemo.aldinjo wrote: ↑12/10/2021 00:34Da se odreknu imena odnosno naziva brigade, a kako bi se to po tebi trebali nazivati? Kakva si se to gluposti dosjetio?Osmi Socrates wrote: ↑12/10/2021 00:09 Nažalost, pošteni borci iz 10. brdske brigade jesu takođe nevine žrtve Cacinog divljanja.
Ne znam koliko ih ima, ali mogli su se organizirati poslije rata, i izdati neko zajedničko saopštenje. Ime brigade je povezano sa najgorim zločinima nad civilima, i oni moraju toga biti svjesni i odrediti se prema tome.
Naravno da se moraju odreći tog imena, ali se ne moraju odreći svog ličnog doprinosa u odbrani zemlje.
Bezveze ljudi kompliciraju sve što se može iskomplicirati.
Ono što našim ljudima u skoro svim sferama fali su znanje i strpljivost za odnos sa javnošću, izdavanje javnih saopštenja kad je za saopštenja vrijeme i mjesto, hladnokrvno suočavanje sa istorijom, itd.
Ako je nešto povezano sa zločinom, a 10. brdska će biti povezana sa zločinom prema civilima bez obzira šta stoji na spomeniku Cacinim žrtvama, civilizacijski je stav da se tog naziva odrekneš. Tu nema "možda" ili "nisam siguran". Zato je politički vrh i vrh policije i Armije BiH i odlučio da rasformira tu brigadu nakon što su se obračunali sa ubicama.
Javno saopštenje svih boraca 10. brdske koji nisu učestvovali u zločinima i nisu znali za zločine je bilo pod moranje. Najoštrija osuda zločina i izdavanje najiskrenije sućuti porodicama žrtava. To se tako radi u normalnom svijetu kad ti je ime, protiv tvoje volje i bez razloga, povezano sa nečim gnusnim a ti nisi nimalo kriv.
Last edited by Osmi Socrates on 12/10/2021 00:58, edited 2 times in total.
- General War
#51735 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pogledaj na prvim.demokraCkim izboriima ko je pobjedio za clana predsjednistva BiH...nije valjda da se ni to ne zna.desni wrote: ↑12/10/2021 00:49Pa eto. Dokaži da je istinita.General War wrote: ↑12/10/2021 00:48
Bilo bi jos ljepse da se provjeri ta tvrdnja prije pitanja, vrlo lako je naci je na internetu...i ja kazem vrlo zanimljivo ali i istinito.
- joint union
#51736 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Imao Fikret više glasova, prepustio mu mjesto, valjda je bilo legalno to? Ne bi im dali inace. Valjda. Mogao si i Zahiragica prozvati.General War wrote: ↑12/10/2021 00:45Cini mi se da Alija nije pobjedio na izborima...pa eto..provjeri.
Pa da se ukine glasanje za Bošnjake onda, nema sta.
Ima li kakav bolji primjer za toliku tvrdnju ili je Alija jedini?
- desni
#51737 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A sad vidim da si izvukao onu budaletinu iz Kladuše kao dokaz nečega
On sam je izjavio da se odrekao funkcije jer mu je kao ekonomija zanimljivija 
- desni
#51738 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
I kako dokazati da su za njega glasali Bošnjaci više nego za Izetbegovića 1990.godine? Možda je dobio glasove od Srba i Hrvata ko će ga znati 
- General War
#51739 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ma ja...haj boga ti, sta ima veze, koda je to kakva funkcija niti se za sta pita posebno, pred rat, u ratu a i poslijejoint union wrote: ↑12/10/2021 00:51Imao Fikret više glasova, prepustio mu mjesto, valjda je bilo legalno to? Ne bi im dali inace. Valjda. Mogao si i Zahiragica prozvati.General War wrote: ↑12/10/2021 00:45
Cini mi se da Alija nije pobjedio na izborima...pa eto..provjeri.
Pa da se ukine glasanje za Bošnjake onda, nema sta.
Ima li kakav bolji primjer za toliku tvrdnju ili je Alija jedini?
Jbg, stvarno...mislim...sta ti odgovoritti onda.
- General War
- desni
#51741 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa ja na izborima 1996.godine Izetbegović 730.956 a Abdić 25.584. Ah ti Bošnjaci
https://ba.n1info.com/vijesti/a113131-i ... 96-godine/
- desni
#51742 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Čitaš li o Arkanu i Gotovini? Koje su činove njih dvojica imali? Inače za kriminalne radnje pred evropskim sudovima presuđivani obojica davno prije rata.Tanqueray wrote: ↑11/10/2021 21:21 https://en.wikipedia.org/wiki/Mu%C5%A1an_Topalovi%C4%87
Evo citam Caco bio po cinu Brigadir, takodje Ismet Bajramovic Celo i Ramiz Delalic Celo i na kraju Jusuf Prazina, general![]()
Sve kriminalac do kriminalca.
- General War
#51743 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
desni wrote: ↑12/10/2021 01:02 Pa ja na izborima 1996.godine Izetbegović 730.956 a Abdić 25.584. Ah ti Bošnjaci![]()
A gdje je bio Abdic 96?
Isto kao da ja sad kazem da je na zadnjim izborima Abdic dobio vise glasova od Alije.
Ono sto je vazno za ovu temu i konstataciju...je da bosnjake je vodio covjek koji nije dobio vecinu glasova, niti moze nigdje na planeti trgovat se sa politickim pozicijama...ali eto.
- desni
#51744 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nije ni tema, a bezveze ti priča. Ali eto pumpaj ego, milion sklekova, ovaj postova na klixu. Ostaješ pri tvrdnji da kod Bošnjaka izbori ne donose onoga ko je na vlasti?
- General War
- Tanqueray
#51746 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Arkan je bio kriminalac, to svako zna, i nije imao nikakav zvanican cin, on je bio komadant neke paravojske, sve skupa za osudu maksimalnu.desni wrote: ↑12/10/2021 01:08Čitaš li o Arkanu i Gotovini? Koje su činove njih dvojica imali? Inače za kriminalne radnje pred evropskim sudovima presuđivani obojica davno prije rata.Tanqueray wrote: ↑11/10/2021 21:21 https://en.wikipedia.org/wiki/Mu%C5%A1an_Topalovi%C4%87
Evo citam Caco bio po cinu Brigadir, takodje Ismet Bajramovic Celo i Ramiz Delalic Celo i na kraju Jusuf Prazina, general![]()
Sve kriminalac do kriminalca.
Gotovina je dosao iz Legije stranaca, te je imao neko vojno znanje, postao je poslije general, mada ne znam kakve to veze ima sa nasim kriminalcima?
https://en.wikipedia.org/wiki/Ismet_Bajramovi%C4%87
Dodje Celo iz zatvora i poslije komanduje zatvorom, pa to je vec i teatar apsurda.
- desni
#51747 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Samo na osnovu broja glasova Fikreta Abdića 1990. godine koji je na tadašnjim predizbornim skupovima pričao o AP Zapadna Bosna? Aferim zaslužio si mjesto savjetnika načelnika Velike KladušeGeneral War wrote: ↑12/10/2021 01:17Apsolutno.
A sto se tice klikova...jel to ima kakva nagradna igra? Da me nisu zavrnuli za nagradu?
- General War
#51748 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jah, eto fikret sad zataskavao ratni zlocin u Sarajevu?desni wrote: ↑12/10/2021 01:21Samo na osnovu broja glasova Fikreta Abdića 1990. godine koji je na tadašnjim predizbornim skupovima pričao o AP Zapadna Bosna? Aferim zaslužio si mjesto savjetnika načelnika Velike KladušeGeneral War wrote: ↑12/10/2021 01:17
Apsolutno.
A sto se tice klikova...jel to ima kakva nagradna igra? Da me nisu zavrnuli za nagradu?![]()
- Pandakonda
#51749 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Thorgerson wrote: ↑11/10/2021 11:06 Ni situacija oko Cace nije samo crna, niti bijela. Ne podrzavam normalno zlocine, ali pojedinci iz NS mi upravo lice na one koji su se sakrivali od Cace na pocetku rata.
Danas se desava da najveci podrumasi izlaze i oni nam zagadjuju javni prostor. Stari mi prica da je najveci podrumas iz njihove mahale danas najaktivnij8 na facebooku, gdje pametuje i govori sta i kako. Kaze taj isti se prvi sakrio pod zeninu suknju kad je krenulo sranje.
Pa reko tako vam i treba kad vi sutite.
Sama cinjenica da je i Sefer rekao da Caco jeste dao doprinos odbrani grada govori nesto. Sta je radio poslije, sta se desilo s njim...nasi su se barem obracunali. I to zavrsili 93. Dakle, nije mu placen put u kanadu ili spaniju. Nego je stavljen pod zemlju.
Dajte mi primjer sta je to VRS uradila protiv svojih odmetnika? Pa i dan danas ih sakrivaju.
Spomenik ubijenim gradjanima naravno da podrzavam. Al to nije bio sistemataski zlocin.
@Pandakonda Petokolonas, slusaj ovamo. Nije isto kad organizovano izvuces artiljeriju, raspostres mape, organizovano prekidas komunikaciju u posti te sistematski dan za dan artiljerijom pucas po gradu. Ciljajuci na kulturne i historijske znamenitosti. Iz vijecnice nije prijetila nikakva opasnost - osim rijeci i istine koje su stajale u tim zapaljenim knjigama.
Armija BiH to nije radila. I ne, ne mozes onda staviti nesto tako na spomenik.
Da si ti druze ziv i zdrav, jedna stvar ne pravda drugu. To što je ARBiH bila jedina legitimna vojska i borila se za legitiman cilj ne znaci da je to uradila bez zlocina. Oluja je isto tako bila legitimna akcija pa su se u njoj cinili ogromni zlocini. Zlocin na kazanima je prilika da se casna odbrana grada Sarajeva prikaze kao primjer da se uz dobre stvari naravno mogu prikazati lose jer ih je bilo na sve strane.
I tog Cacu je neko morao imenovati, i postoje mnogi dokazi i zapisi koje govore o sprezi između tadasnjeg rukovodstva ARBiH i Cace, pa na kraju toga da su direktno dolazile direktive iz Predsjednistva da se obustave posljeratne istrage na kazanima da se slucajno ne bi bacila ljiga na ARBiH. Također po svjedocenju Munir Alibabića koji je bio glavni za obavjestajnu sluzbu, ta operacija gdje je ubijen Caco nije bila lansirana jer je nekome bilo zao sugrađana nego zbog toga sto je znao dosta stvari koje bi mogle uplesti SDA u njegov rad. A da ne govorim o tome da je covjek poslje toga ekshumiran i sahranjen uz sve vojne pocasti. To govori da se ipak probosanska vlast nije obracunala sa svojim zlocincima do kraja kako je i trebala.
Kraj tog spomenika treba stajati kratak historijat tih događaja jer ispada kao da neko zeli prikriti te zlocite i uciniti Armiju RBiH bezgrijesnom sto ona sigurno nije bila ma koliko god njen cilj bio legitiman i ispravan.
Niko ne spori cinjenicu da se u tom trenutku nije moglo gledati ko je kriminalac a ko ne, gledalo se da se grad odbrani ali sada se itekako moze objektivno gledati na te stvari i nema mjesta za simpatije za ljude poput Ramiza Delalica i Cace..
- desni
#51750 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nemoj pričat?Tanqueray wrote: ↑12/10/2021 01:18Arkan je bio kriminalac, to svako zna, i nije imao nikakav zvanican cin, on je bio komadant neke paravojske, sve skupa za osudu maksimalnu.
Gotovina je dosao iz Legije stranaca, te je imao neko vojno znanje, postao je poslije general, mada ne znam kakve to veze ima sa nasim kriminalcima?
https://en.wikipedia.org/wiki/Ismet_Bajramovi%C4%87
Dodje Celo iz zatvora i poslije komanduje zatvorom, pa to je vec i teatar apsurda.![]()