Povorka ponosa

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
foxlife

#2726 Re: Povorka ponosa

Post by foxlife »

S4mpion wrote: 30/09/2021 14:07
foxlife wrote: 30/09/2021 14:03

jer nisu ista kategorija
tyson i poljo koji nije musko tu?
Eto ga, ti čvrsto vjeruješ da žena od 80kg u ringu može parirati muškarcu od 80kg, tebi je to fair play.

Poštenije je biti iskren. :thumbup:
pitam te koji od njih dvojice nije musko posto nisu ista kategorija
konoplja

#2727 Re: Povorka ponosa

Post by konoplja »

broj dva wrote: 14/09/2021 10:45
konoplja wrote: 14/09/2021 08:42

Ne znam bas... Sta to znaci prihvaceno? Sta to znaci relativno brzo?

Nerazvijene drzave imaju vecinski udio u svijetskoj populaciji. Pa samo Indija i Kina cine oko 35% populacije na nasoj planeti. Takoder Srednja i Juzna Amerika nije spomenuta.

Vidim prosli post pisete da ponos i parade nece biti potrebni kada je prihvaceno. Eto uzmimo da je tacno tako i da je prihvaceno u razvijenim drzavama. Zasto se onda jos uvijek odrzavaju parade po razvijenim zemljama?
Naravno, mozete reci da je to zbog toga sto nije u ostatku svijeta prhivaceno, ali onda se postavlja pitanje zasto bi jedne drzave drugima namecale to. Zasto gledati u susjedno dvoriste i nametati kulturu i razlicite pojmove prava.
Prihvaceno = bez dizanja obrva. Jednako postovano, jednako prihvaceno, jednako normalno.
Imas na stranici sarajevske parade razloge odrzavanja, vjerujem da su slicni u svim drugim zemljama.
https://povorkaponosa.ba/o-bh-povorci-ponosa-3/

Zasto nametati pitas ? Jeste malo delikatno pitanje. Ko smo mi da nametnemo Kini da pusti Uigure iz zatvora. Ko smo mi da seremo Idiji radi kasnog sistema. Ko smo mi da zamjeramo Americi sto su poravnali Irak za zemljom bez razloga. Ko smo mi da nam smeta srbski fasizam. I tako dalje..

Po nacinu tvoje komunikacije sa mnom mogu naslutiti da ti nisi dio problema - nema ljutnje, uljudne rjeci, ne govoris mi da sam abnormalan ili homoseksualac ili NGO placenik... Ali ima dosta ljudi koji reaguju blago reci cudno na homoseksualce, sa mrznjom i agresijom koja zapanjuje. Protiv toga se treba borit.

U nasoj kulturi nismo pretjerano ostri prema homoseksualcima. Ne prroganjamo ih zakonsku, ne maltretiramo ih djuture po ulicama. Ali od njih ocekujemo sledece - dva neozenjena ujaka mogu ziviti skupa, kao i dvi neudate tetke i komsiluk zna o cemu se radi ali ih pusta na miru sve dok ujaci i tetke ne ispoljavaju javno svoju vezu. Bez da traze da budu kao mi. I to meni nije u redu.
Procitao sam o Povorci Ponosa i razlozima odrzavanje iste. Ostaju mi nedoreceni i otvaraju mnogo pitanja, kao i sam LGBTQIA+ pokret.

Da izbacim slona iz sobe. Prvo sto mi nema smisla je sam naziv pokreta. Zasto se svako malo nadostikljavaju nova slova? Kada bi se samo mogli nazivati Queer. Definicija za queer osobe je da nije heteroseksualan ili cisgender. Zovite se Queer i gotovo. Time ste obuhvatili sve i nema vise potrebe za periodicnim osvjezavanjem imena koje samo stvara dodatnu konfuziju.

Druga stvar sto mi nema smisla je grupisanje seksualne orjentacije i identiteta, rodnog kao i seksualnog. Razumijem odakle to vuce korjenje i svrhu toga, ali to ne znaci da se moram sa tim sloziti.

U svakom slucaju pokret na prvu je za pohvalu i okej, ali kad se zagrebe malo ispod povrsine i zaroni dublje onda se otkrije mnogo vise nelogicnosti u samom pokretu i skotantnih ideja i ciljeva za drustvo.

Smatram da sam bolje upucen od prosjecnog covjeka u literaturu koja cini srz danasnjeg queer feminizma pa na osnovu toga imam drugacije poglede. Prije nego sto zavrsim, zaljepit cu jedan paragraf uzet sa linka o Paradi Ponosa koji ste postvili.
Samoodređenje – podrazumijeva pravo svake osobe da se identificira i definira te mijenja svoj identitet bez obzira radi li se o spolu, rodu, spolnom i rodnom identitetu, spolnoj orijentaciji i cjelokupnoj seksualnosti, nacionalnosti, etničkoj pripadnosti, bilo u vezi vlastitog tijela ili društvenog statusa, dokle god to pravo ne krši prava drugih osoba.
paladinka

#2728 Re: Povorka ponosa

Post by paladinka »

He , glup primjer , da te pukne zastavom duginh boja ili sta ?
skafiskafsnjak

#2729 Re: Povorka ponosa

Post by skafiskafsnjak »

Gledaj ti naseg Fude... Kazu nije on peder, samo feminiziran malo :D

Jos nasao crnca.... Mislim da se zna ko je "musko" tu :D

http://www.klix.ba/clanak/211003098
saint_mirad

#2730 Re: Povorka ponosa

Post by saint_mirad »

skafiskafsnjak wrote: 04/10/2021 07:53 Gledaj ti naseg Fude... Kazu nije on peder, samo feminiziran malo :D

Jos nasao crnca.... Mislim da se zna ko je "musko" tu :D

http://www.klix.ba/clanak/211003098
ma oduvek se znalo da je peder. s razlogom se sumnja u heteroseksualnost osoba koje se feminizirane poput fuda.
broj dva

#2731 Re: Povorka ponosa

Post by broj dva »

Ne kontam, jeste zavisni ili ljubomorni ili sta ? Ostavite Fudu na miru, kake veze ima je'l on voli kurac popusit ili picku polizat.
skafiskafsnjak

#2732 Re: Povorka ponosa

Post by skafiskafsnjak »

broj dva wrote: 04/10/2021 08:29 Ne kontam, jeste zavisni ili ljubomorni ili sta ? Ostavite Fudu na miru, kake veze ima je'l on voli kurac popusit ili picku polizat.
Hebo te Fudo :mrgreen:
fijesta7

#2733 Re: Povorka ponosa

Post by fijesta7 »

Provodi se a nema ga na paradi! :D
breuer

#2734 Re: Povorka ponosa

Post by breuer »

kod Dina jedino što valja jeste što nije dio tog nenormalnog pokreta, iako je homo...
S4mpion

#2735 Re: Povorka ponosa

Post by S4mpion »

Proteklih dana grad blokiran zbog biciklističkih utrka i pogodite šta se desilo?

Građani organizatorima jeb* sve po spisku, a nije nikakva LGBT povorka u pitanju. Jeb*li im sve po spisku zbog gužve koju su stvorili u gradu i što im se put kući dvostruko odužio, ili, što bi sluge LGBT propagande rekle: "Nije to zbog gužve, nego ih mrzite zbog onog što oni rade u svoja 4 zida!!!"
vaučer

#2736 Re: Povorka ponosa

Post by vaučer »

Pa nek im jebu sve po spisku.
Nek jebu sve po spisku i LGBT paradi ako im smeta - sve dok ne dižu ruku ni na koga.
Grad nije samo njihov i treba imati prostora i za LGBT parade, kao i za utrke, maratone, filmske festivale i šta god.
S4mpion

#2737 Re: Povorka ponosa

Post by S4mpion »

LGBT logika poturanja svog smrdljivog kreveta svakome pod nos.

Kad biciklisti blokiraju grad, raja im je*e sve po spisku zbog haosa kojeg stvaraju u gradu, ali kad LGBT blokira grad, onda negodovanje građana može biti samo zbog njihovog kreveta, nikako zbog haosa u gradu.
foxlife

#2738 Re: Povorka ponosa

Post by foxlife »

S4mpion wrote: 11/10/2021 15:56 LGBT logika poturanja svog smrdljivog kreveta svakome pod nos.

Kad biciklisti blokiraju grad, raja im je*e sve po spisku zbog haosa kojeg stvaraju u gradu, ali kad LGBT blokira grad, onda negodovanje građana može biti samo zbog njihovog kreveta, nikako zbog haosa u gradu.
zasto biciklisticka trka nema obezbjedjenje kao parada?
to je odgovor zasto je razlika izmedju psovanja biciklista i lgbt zajednice
Josip321

#2739 Re: Povorka ponosa

Post by Josip321 »

Kada se čovjek udalji od Boga postaje kukavica.
Zato se današnje društvo boji problem imenovati problemom, bolest bolešću, grijeh grijehom.

Čovječe, došli smo do toga da ne smijemo izreći mišljenje kako smatra veliki dio društva da je lbqt ponašanje nenormalno. I da bi tim ljudima trebalo pomoći ako koji od njih to želi.
Zbog našeg kukavičluka pristajemo na to da pristajemo na njihove devijacije i moramo pristati na to da je to ponašanje normalno. Traže od nas da im potvrdio to. A mi kao društvo svakim danom sve više to potvrđujemo.
Hakiz

#2740 Re: Povorka ponosa

Post by Hakiz »

Josip321 wrote: 11/10/2021 16:06 Kada se čovjek udalji od Boga postaje kukavica.
Zato se današnje društvo boji problem imenovati problemom, bolest bolešću, grijeh grijehom.

Čovječe, došli smo do toga da ne smijemo izreći mišljenje kako smatra veliki dio društva da je lbqt ponašanje nenormalno. I da bi tim ljudima trebalo pomoći ako koji od njih to želi.
Zbog našeg kukavičluka pristajemo na to da pristajemo na njihove devijacije i moramo pristati na to da je to ponašanje normalno. Traže od nas da im potvrdio to. A mi kao društvo svakim danom sve više to potvrđujemo.
To se zove sazrijevanje.
foxlife

#2741 Re: Povorka ponosa

Post by foxlife »

Josip321 wrote: 11/10/2021 16:06 Kada se čovjek udalji od Boga postaje kukavica.

a nije devijacija kad hoces da razvalis supak djevojci s kojom hodas i da joj ga nabijes do grla?
Josip321

#2742 Re: Povorka ponosa

Post by Josip321 »

foxlife wrote: 11/10/2021 16:14

a nije devijacija kad hoces da razvalis supak djevojci s kojom hodas i da joj ga nabijes do grla?
Zar sam rekao da to nije devijantno?
foxlife

#2743 Re: Povorka ponosa

Post by foxlife »

Josip321 wrote: 11/10/2021 16:22

nisi rekao da jeste a siguran sam da volis da te oralno zadovolji

starsno me nervira kad ljudi kritikuju nesto sto im se ne svidja i nazivaju to neprirodnim devijantnim itd a isto to neprirodno sto oni vole je uredu
vaučer

#2744 Re: Povorka ponosa

Post by vaučer »

Mene više zanima kako bi on pomagao gay ljudima. Psihoterapija? Komune? Elektrošokovi? All the above?
S4mpion

#2745 Re: Povorka ponosa

Post by S4mpion »

Kojom zastavicom takvi mašu?

Kad su pravili povorke i svoje krevete gurali poštenom svijetu pod nos?
Josip321

#2746 Re: Povorka ponosa

Post by Josip321 »

foxlife wrote: 11/10/2021 16:26
Josip321 wrote: 11/10/2021 16:22

starsno me nervira kad ljudi kritikuju nesto sto im se ne svidja i nazivaju to neprirodnim devijantnim itd a isto to neprirodno sto oni vole je uredu
A ti znaš da ja volim gurati u užu i širu rupu?
Piaty

#2747 Re: Povorka ponosa

Post by Piaty »

Josip321 wrote: 11/10/2021 17:09

Josipe jarane, ti svasta nesto volis? Ja sam te nakon onoga htio pitati - sta ti je drago sto Rambo nije pobijedio Predatora ali dobro znamo da volis Terminatora i strasno me nervira kad volis Terminatora a bolji je Robin Hud...ovaj mene...bolji je Rambo
Hakiz

#2748 Re: Povorka ponosa

Post by Hakiz »

Josip321 wrote: 11/10/2021 17:09

Isuse bože :shock:
foxlife

#2749 Re: Povorka ponosa

Post by foxlife »

S4mpion wrote: 11/10/2021 16:45

Kojom zastavicom takvi mašu?

Kad su pravili povorke i svoje krevete gurali poštenom svijetu pod nos?
je li devijacija?
fijesta7

#2750 Re: Povorka ponosa

Post by fijesta7 »

Josip321 wrote: 11/10/2021 16:06 Čovječe, došli smo do toga da ne smijemo izreći mišljenje kako smatra veliki dio društva da je lbqt ponašanje nenormalno. I da bi tim ljudima trebalo pomoći ako koji od njih to želi.
AKo se dvije osobe istog pola vole zasto bi to bilo nenormalno?

Normalno je da im pomognes tako sto ces im uskratiti tu ljubav?

Ko je tu neneormalan ti ili oni? ;-)
Post Reply