Kao glasač NS dijelim mišljenje.Thorgerson wrote: ↑10/10/2021 21:47 Glasao sam za NS al nadam se da je ovo volja nekih pojedinaca, a ne stranke. Ovo je takav fail, da mene apsolutno gube kao glasaca. Ocekujem debelo objasnjenje.
Veoma dobro se zna sta smo uradili da se uhvate zlocinci u redovima Armije i koliko je mladih ljudi zaplatilo zbog toga!
I stavljati naziv Armije i kaljati ime, bi imalo smisla da mi nismo otkrili i kaznili pocinioce. Jos 93.
I jos je veca gadost to traziti haman na godisnjicu tog dogadjaja.
Fuj.
Mozemo mi peglati stvari, al prvo kad agresor krene s tim. A ne da mi po stoti put podvijemo ledja i da nas jebu u mozak.
Odrekli se Republike, ne ide, ne valja. Dali zastavu, ne valja. Odrekli se himne, ne valja. Ma idite u qrac vise. Sta treba da mi kazemo da smo mi agresori, bil to zadivoljilo apetite majku vam petokolonasku.
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
Nebozemlja
#51601 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- Pandakonda
#51602 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ako na vijećnici pise da su zlocin pocinili srpski zlocinci ja onda ne vidim ovdje problem da pise koja brigada ARBiH je to uradila. Da je situacija obrnuta je cisto sumnjam da bi neko pristao da pise samo imena ubijenih bosnjaka/hrvata, insistiralo bi se da pise da ih je ubio HVO ili VRS.
-
putokaz1
#51603 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Prvi puta Strana čija je Jedinica počinila Zločin pravi Spomenik Žrtvama a mi raspravljamo oko
Teksta
Teksta
- BHCluster
#51604 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Treba napisati tacno koja jedinica je zlocin na Kazinima pocinila + navesti njihova imena a isto tako treba napisati sta se desilo sa tim zlocincima prilikom hapsenja za pocinjeni zlocin tj tko ih je hapsio.
- thekupus
#51605 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
pa jbt na kojem spomeniku na svijetu stoji cijela takva balada? poenta je da tu bude kratki natpis, a koga zanima da nađe dalje šta je istina
pa za to što si ti zamislio bi trebala tri onakva kamena barem, i to se na kraju ne bi znalo ko je žrtva, ko ubica, a ko je poginuo prilikom pokušaja hapšenja od silnih imena
-
Hakiz
-
Nero Histrion
#51607 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ma evo isto sam.
-
Nero Histrion
#51608 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Takodjer.Nebozemlja wrote: ↑10/10/2021 21:51Kao glasač NS dijelim mišljenje.Thorgerson wrote: ↑10/10/2021 21:47 Glasao sam za NS al nadam se da je ovo volja nekih pojedinaca, a ne stranke. Ovo je takav fail, da mene apsolutno gube kao glasaca. Ocekujem debelo objasnjenje.
Veoma dobro se zna sta smo uradili da se uhvate zlocinci u redovima Armije i koliko je mladih ljudi zaplatilo zbog toga!
I stavljati naziv Armije i kaljati ime, bi imalo smisla da mi nismo otkrili i kaznili pocinioce. Jos 93.
I jos je veca gadost to traziti haman na godisnjicu tog dogadjaja.
Fuj.
Mozemo mi peglati stvari, al prvo kad agresor krene s tim. A ne da mi po stoti put podvijemo ledja i da nas jebu u mozak.
Odrekli se Republike, ne ide, ne valja. Dali zastavu, ne valja. Odrekli se himne, ne valja. Ma idite u qrac vise. Sta treba da mi kazemo da smo mi agresori, bil to zadivoljilo apetite majku vam petokolonasku.
-
Dimu1927
- jasib
#51610 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sve se čini da će se NS raspasti prije sljedećih izbora
- ultima_palabra
#51611 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Tacno se kaze koja brigada, zna se dobro ko su bili i po cemu su poznati. Trebali su staviti i Cacino ime.
-
MUNAFIK
#51612 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
To je ta debilna FGR ekipa...
Ili ste glupi ili ste agresorsko cetnicki placenici, ja se nadam iskreno da ste ovo prvo.
Treba neko ovima iz NS organizovati casove historije, a posebno im ukazati na velicinu toga kada se za zlocine u sred rata kazne ljudi, i uz sve to treba ih edukovati o razvoju armije RBIH koja 92 niie ni postojala i koja se tek formirala i razvojala. Armija RBIH nije ni po cemu ista 93. I 95. godine.
E moji FGR koji ste vi debili.
- drug_profi
#51613 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Dobro, ovako ispada da ih je neko pobio, ne znamo ko i ne znamo zasto.
Ako smo ponosni na svoju borbu, trebamo i napisati recenicu-dvije na spomeniku.
Ove ljude su pobili odmetnuti pripadnici 10 bbr. koji su uhapseni u akciji u oktobru 1993, prilikom čega su od strane ovih zločinaca svirepo ubijeni još i vojni policajci pa nabrojati imena.
To je fer i prema zrtvama srbima, i prema Armiji BiH, i prema ubijenim policajcima. I onaj ko tu dođe imaće kompletnu informaciju koja se nece dati pogresno tumaciti.
Ove ljude su pobili odmetnuti pripadnici 10 bbr. koji su uhapseni u akciji u oktobru 1993, prilikom čega su od strane ovih zločinaca svirepo ubijeni još i vojni policajci pa nabrojati imena.
To je fer i prema zrtvama srbima, i prema Armiji BiH, i prema ubijenim policajcima. I onaj ko tu dođe imaće kompletnu informaciju koja se nece dati pogresno tumaciti.
- BHCluster
#51614 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
U pravu si nek napisu bosnjacki zlocinci.thekupus wrote: ↑10/10/2021 23:51pa jbt na kojem spomeniku na svijetu stoji cijela takva balada? poenta je da tu bude kratki natpis, a koga zanima da nađe dalje šta je istina
pa za to što si ti zamislio bi trebala tri onakva kamena barem, i to se na kraju ne bi znalo ko je žrtva, ko ubica, a ko je poginuo prilikom pokušaja hapšenja od silnih imena
- jasib
#51615 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne, nego upravo i treba napisati duži tekst i opisati sve događaje koji su prethodili ovim ubistvima, i sve događaje nakon. Neka je tekst duži, da se može sve pročitati, i neka čitalac ostane duže na ovom groznom mjestu.thekupus wrote: ↑10/10/2021 23:51pa jbt na kojem spomeniku na svijetu stoji cijela takva balada? poenta je da tu bude kratki natpis, a koga zanima da nađe dalje šta je istina
Cilj ovakvih spomenika i jeste sjećanje i znanje o događajima, nije puka otrcana formalnost, koju ti zagovaraš.
- BHCluster
#51616 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ovdje sta se zaboravlja je to da pored nevino ubijenih Srba bilo Hrvata, Ukrajinaca i Bosnjaka, sve zrtve istih zlocinaca, druga stvar koja se zaboravlja je i ta da su ovo sve nasi sugradjani jedina razlika je ta sto su pali u Cacine zlocinacke sake.
- Thorgerson
#51617 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ni situacija oko Cace nije samo crna, niti bijela. Ne podrzavam normalno zlocine, ali pojedinci iz NS mi upravo lice na one koji su se sakrivali od Cace na pocetku rata.
Danas se desava da najveci podrumasi izlaze i oni nam zagadjuju javni prostor. Stari mi prica da je najveci podrumas iz njihove mahale danas najaktivnij8 na facebooku, gdje pametuje i govori sta i kako. Kaze taj isti se prvi sakrio pod zeninu suknju kad je krenulo sranje.
Pa reko tako vam i treba kad vi sutite.
Sama cinjenica da je i Sefer rekao da Caco jeste dao doprinos odbrani grada govori nesto. Sta je radio poslije, sta se desilo s njim...nasi su se barem obracunali. I to zavrsili 93. Dakle, nije mu placen put u kanadu ili spaniju. Nego je stavljen pod zemlju.
Dajte mi primjer sta je to VRS uradila protiv svojih odmetnika? Pa i dan danas ih sakrivaju.
Spomenik ubijenim gradjanima naravno da podrzavam. Al to nije bio sistemataski zlocin.
@Pandakonda Petokolonas, slusaj ovamo. Nije isto kad organizovano izvuces artiljeriju, raspostres mape, organizovano prekidas komunikaciju u posti te sistematski dan za dan artiljerijom pucas po gradu. Ciljajuci na kulturne i historijske znamenitosti. Iz vijecnice nije prijetila nikakva opasnost - osim rijeci i istine koje su stajale u tim zapaljenim knjigama.
Armija BiH to nije radila. I ne, ne mozes onda staviti nesto tako na spomenik.
Danas se desava da najveci podrumasi izlaze i oni nam zagadjuju javni prostor. Stari mi prica da je najveci podrumas iz njihove mahale danas najaktivnij8 na facebooku, gdje pametuje i govori sta i kako. Kaze taj isti se prvi sakrio pod zeninu suknju kad je krenulo sranje.
Pa reko tako vam i treba kad vi sutite.
Sama cinjenica da je i Sefer rekao da Caco jeste dao doprinos odbrani grada govori nesto. Sta je radio poslije, sta se desilo s njim...nasi su se barem obracunali. I to zavrsili 93. Dakle, nije mu placen put u kanadu ili spaniju. Nego je stavljen pod zemlju.
Dajte mi primjer sta je to VRS uradila protiv svojih odmetnika? Pa i dan danas ih sakrivaju.
Spomenik ubijenim gradjanima naravno da podrzavam. Al to nije bio sistemataski zlocin.
@Pandakonda Petokolonas, slusaj ovamo. Nije isto kad organizovano izvuces artiljeriju, raspostres mape, organizovano prekidas komunikaciju u posti te sistematski dan za dan artiljerijom pucas po gradu. Ciljajuci na kulturne i historijske znamenitosti. Iz vijecnice nije prijetila nikakva opasnost - osim rijeci i istine koje su stajale u tim zapaljenim knjigama.
Armija BiH to nije radila. I ne, ne mozes onda staviti nesto tako na spomenik.
-
Hakiz
#51618 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Koliko dugo je Caco ubijao na Kazanima dok se nisu sjetili da ga zaustave?
Koja je to tačka u kojoj neka institucija pušta nekog monstruma u njoj da nekažnjeno djeluje? A do te tačke ga se pušta jer je zaključak da je veća šteta skloniti ga nego pustiti, koristan je za druge stvari.
Doduše, bio je rat, bilo je važnijih stvari za uraditi, on je možda sklonjen kada je došao red za to.
Ili je, naprosto, postao problem nekom imenu kojem nije smio postati. Da nije, možda ga ne bi dirali bez obzira pa Kazane, pa se tek Hag sa njim zezao?
Ima teških pitanja...
Koja je to tačka u kojoj neka institucija pušta nekog monstruma u njoj da nekažnjeno djeluje? A do te tačke ga se pušta jer je zaključak da je veća šteta skloniti ga nego pustiti, koristan je za druge stvari.
Doduše, bio je rat, bilo je važnijih stvari za uraditi, on je možda sklonjen kada je došao red za to.
Ili je, naprosto, postao problem nekom imenu kojem nije smio postati. Da nije, možda ga ne bi dirali bez obzira pa Kazane, pa se tek Hag sa njim zezao?
Ima teških pitanja...
-
Hakiz
#51619 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nego, hoće li ovo na kraju dovesti do toga da trojka postane dvojka?
NS je ovim izgubila mnogo podrške.
Biće da nam je SDA sudbina...
NS je ovim izgubila mnogo podrške.
Biće da nam je SDA sudbina...
- Thorgerson
#51620 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jbt ispade da je ubijeno 5000 ljudi na kazanima.Hakiz wrote: ↑11/10/2021 11:21 Koliko dugo je Caco ubijao na Kazanima dok se nisu sjetili da ga zaustave?
Ima teških pitanja...
U gradu je 4 godine ubijeno 12.000 ljudi. I to veliki broj ljudi je ubijen preko snajpera, dakle kakvo vise licno ubistvo mozes imati.
Sta mislis koliko je ljudi optuzeno? Je li se iko ikada izvinuo za granatiranje Sarajeva, za ubijanje neduzne djece?
Ne da nece da se izvinjavaju, nego stavljaju sol na ranu i kazu da smo mi sami sebe ubijali, da smo podmetali bombe itd.
Dajte, pa dokle vise. Jebote i drzava ako ces ovoliko morati saviti ledja, da evo ljudi haman kriju da su bili u armiji, da su ljiljani zabranjeni dok se trobojke i sahovnicd vise ponosno na odredjenim dijelovima zemlje.
I pustimo se patetike ajmo mi bit bolji. Necu da budem bolji. Za sta? Jesu li to zasluzili? Budes evo bolji 20 godina pa ti ga zapapre i sipaju sol na ranu, na Srebrenicu, na maskare po kapiji, po Markalama itd.
-
Johnny_x
#51621 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kakav god tekst bio na spomwniku nikad nece moci nadmasiti ono sto je ucinio Alija Izetbegovic, kad je kako je on to rekao "zbog politickih pritisaka" dozvolio da se Caco sahrani na Kovacima. Svi sehidi su ponizeni tim cinom, medju njima je sahranjen covjek koji je pocini ratni zlocinac i nije mu tu mjesto. Ponizenje casne borbe ARBiH i casnih boraca je uradio Alija i bez obzira kakav tekst bude i ne treba zaboravit to.
- General War
#51622 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
E sto volim kad zagovornici istorijskih cinjenica sami sebe pokopaju...Za vrijeme gradske administracije na čijem sam čelu neće biti promjene ploča. Srpski narod u Bosni i Hercegovini je konstitutivan narod i narod koji je ugrađen u temelje ZAVNOBIH-ovske Bosne i Hercegovine ali osporavanje historijskih i sudski utvrđenih činjenica je nedopustivo.
- General War
-
tomhagen
#51624 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
drug_profi wrote: ↑11/10/2021 08:42 Dobro, ovako ispada da ih je neko pobio, ne znamo ko i ne znamo zasto.
Upravo, fino opisati i zavrsiti s tom pricom. Skinuti ljagu sa obraza cijele Armije i casne borbe. Sto neko rece, po ovoj ranije predolzenoj logici, bi na Vijecnici trebalo pisati samo "na danasnji datum je izgorila Vijecnica". Naravno da ne treba, treba pisati i zasto je izgorila i ko ju je zapalio.
-
Patton44
#51625 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
MUNAFIK wrote: ↑11/10/2021 06:15To je ta debilna FGR ekipa...
Ili ste glupi ili ste agresorsko cetnicki placenici, ja se nadam iskreno da ste ovo prvo.
Treba neko ovima iz NS organizovati casove historije, a posebno im ukazati na velicinu toga kada se za zlocine u sred rata kazne ljudi, i uz sve to treba ih edukovati o razvoju armije RBIH koja 92 niie ni postojala i koja se tek formirala i razvojala. Armija RBIH nije ni po cemu ista 93. I 95. godine.
E moji FGR koji ste vi debili.
Vas koal.partner.Do juce ih u nebesa okivali.Zajedno oslobodili Sarajevo
ps
Ko oni bi da pise 10bb, pa znaju li nesretnici da im je Pedjin najbolji drug i lider trojke,precasni kifla bio u toj jedinici.
Ovo ni krv nemere oprat