SDA-All about
-
putokaz1
#67751 Re: SDA-All about
Čime Ratovat niko puške nema 
- JohnnyS
#67752 Re: SDA-All about
pici wrote: ↑09/10/2021 12:36ev ga merHametli, de dijeli te vrece zlata sto si pokro od donacija..."Život se sastoji i od življenja i od umiranja, ratovi su dijelovi historije, ali ja se nadam da ćemo svi biti dovoljno pametni da takav scenario izbjegnemo. Zaista bi to bio grijeh u odnosu na jednu mladu generaciju koje nema dovoljno u BiH, koja treba da zaradi sebi i staroj generaciji penzije, uvesti ih u rovove, da se tuku oko prostora kojeg ima previše, čitavi su gradovi iselili s Balkana", rekao je Izetbegović.
Doduše, ovo je spodoba u pravu, ima zemlje može nas ovdje 20 milijuna komotno živjeti, ali svima malo.
- drndalo
#67753 Re: SDA-All about
Ne brini, prodace nam ih (opet) vrlo povoljno SDA clanstvo i istaknuti funkcioneri... U skladu sa osjecajem koliko ko moze platiti, 800-1200 DM... Komad.... Nema vise DMova kazete?!
Dobro, 800-1200€/kom. onda, moramo ici u korak s Europom...
-
konami666
#67754 Re: SDA-All about
Oni obrazovaniji kojima nedostaje jezik a imaju i para kupuju kuće po Hrvatskoj. Uzeli njemačke papire, imaju pare i nije problem i nekretninu u Hrvatskoj, članici EU.
I kaže kupi mesto u Bosni, djedovinipici wrote: ↑09/10/2021 12:36ev ga merHametli, de dijeli te vrece zlata sto si pokro od donacija..."Život se sastoji i od življenja i od umiranja, ratovi su dijelovi historije, ali ja se nadam da ćemo svi biti dovoljno pametni da takav scenario izbjegnemo. Zaista bi to bio grijeh u odnosu na jednu mladu generaciju koje nema dovoljno u BiH, koja treba da zaradi sebi i staroj generaciji penzije, uvesti ih u rovove, da se tuku oko prostora kojeg ima previše, čitavi su gradovi iselili s Balkana", rekao je Izetbegović.
- drug_profi
#67755 Re: SDA-All about
A kako do sad nisi upratio naseg druga Ikera?kamberovica polje wrote: ↑09/10/2021 09:45Ako je tako isprike autoru. Čestitku prosljeđujem prodanim štakorima (neću reći dušama jer ih nemaju) i apologetama sotonističke partije s ovog foruma, a ista se odnosi na njihove birače, poltrone, nepismene nene i dede i sve "vjerske ljude" IZ koji ih podržavaju.
Pa da njega nema, mi ne bi mogli ni dočarati kako razmislja neka zelena glava.
- drug_profi
#67756 Re: SDA-All about
Trebamo, moramo...Trebamo i mi napraviti državu koja će privlačiti ljude da se vraćaju i da se doseljavaju i to uređen sistem koji će kao magnet privlačiti ljude. BiH može buknuti u pozitivnom smislu", ističe Izetbegović
Pa ko je vlast boga ti ebem tog u kojeg ko fol vjerujeS?!
Ko treba, ko mora?
KO!?
Jel ja? Chmoljo? KO!?????
- Tanqueray
#67757 Re: SDA-All about
U skladu sa plocom na Vijecnici, ploca na Kazanima bi trebala da bude u slicnom duhu, kao npr Ovdje su bosnjacki zlocinci ubili ...don vito wrote: ↑09/10/2021 10:51 Zločinačkoj organizaciji SDA se mora priznati da su potpuno ovladali medijima. Klix je u medijskom pulu dobio zadatak soft-sugestivne propagande u korist Zelenih, uglavnom kroz difamiranje opozicije.
Inicijativa Naše stranke za natpis na spomen-obilježju na Kazanima, koja u originalu glasi:
Kod Klixovog propagandiste se pretvara u naslov:"Zauvijek ćemo se, sa tugom i poštovanjem, sjećati naših komšinica i komšija za čija ubistva osuđeni pripadnici 10. brdske brigade Armije Republike Bosne i Hercegovine:.."
Naša stranka traži da spomenik na Kazanima sadrži da su žrtve ubili pripadnici Armije RBiH
To bi onda bilo probosanski.
-
ibizza
#67758 Re: SDA-All about
Što si krkan?drug_profi wrote: ↑09/10/2021 21:05Trebamo, moramo...Trebamo i mi napraviti državu koja će privlačiti ljude da se vraćaju i da se doseljavaju i to uređen sistem koji će kao magnet privlačiti ljude. BiH može buknuti u pozitivnom smislu", ističe Izetbegović
Ko treba, ko mora?
KO!?
-
putokaz1
#67759 Re: SDA-All about
Mirno spavaj Fočo rata neće biti 1992
Nažalost ništa nismo naučili
Nažalost ništa nismo naučili
-
tindbe
#67760 Re: SDA-All about
Sad će oni, samo da se zaukću.drug_profi wrote: ↑09/10/2021 21:05Trebamo, moramo...Trebamo i mi napraviti državu koja će privlačiti ljude da se vraćaju i da se doseljavaju i to uređen sistem koji će kao magnet privlačiti ljude. BiH može buknuti u pozitivnom smislu", ističe Izetbegović
Ko treba, ko mora?
KO!?
Milion novih radnih mjesta, 500km autoceste i najbolje diplome sa prestižnih lokalnih univerziteta.
Spoiler
Show
- drug_profi
#67761 Re: SDA-All about
Šta tebi nije jasno?ibizza wrote: ↑09/10/2021 22:55Što si krkan?drug_profi wrote: ↑09/10/2021 21:05
Trebamo, moramo...
Ko treba, ko mora?
KO!?
Jel problem opsovat boga?
Tebi jest, ti nemoj, meni nije, ja cu odgovarat.
Jebemu vise i politicku korektnost, Nemoj da se vjernici uvrijede.
Vrijedjate vi meni inteligenciju non-stop.
-
toska
#67762 Re: SDA-All about
sva 3 iznesena prijedloga su u osnovi tačna, kakogod, to spomen-obilježje trebalo je već do sada biti završeno i sve bitno učiniti javno dostupno svakom zainteresovanom i redovno obilježavati.Tanqueray wrote: ↑09/10/2021 22:00U skladu sa plocom na Vijecnici, ploca na Kazanima bi trebala da bude u slicnom duhu, kao npr Ovdje su bosnjacki zlocinci ubili ...don vito wrote: ↑09/10/2021 10:51 Zločinačkoj organizaciji SDA se mora priznati da su potpuno ovladali medijima. Klix je u medijskom pulu dobio zadatak soft-sugestivne propagande u korist Zelenih, uglavnom kroz difamiranje opozicije.
Inicijativa Naše stranke za natpis na spomen-obilježju na Kazanima, koja u originalu glasi:
"Zauvijek ćemo se, sa tugom i poštovanjem, sjećati naših komšinica i komšija za čija ubistva osuđeni pripadnici 10. brdske brigade Armije Republike Bosne i Hercegovine:.."
Kod Klixovog propagandiste se pretvara u naslov:
Naša stranka traži da spomenik na Kazanima sadrži da su žrtve ubili pripadnici Armije RBiH
To bi onda bilo probosanski.
usput bi se time (možda) smanjila velikosrpska propaganda koja na spomen Srebrenice odgovara "a Kazani" u pokušaju izjednačavanja strana, dovoljno je malo posjetiti srbijanske sajtove.
čak je ta ista propaganda koja se emituje već 30 godina sa Trebevića i djelu Bošnjaka napravila misteriju od te lokacije.
- Better Man
#67763 Re: SDA-All about
Na spomeniku treba da jasno i nedvosmisleno piše da su ti ljudi stradali od ruke ratnog zločinca i krvoloka Mušana Topaloviča Cace, a kojeg je amnestirala za te zločine porodica Izetbegović tako što je u saradnji sa ratnim kriminalcem i dezrterom Eminom Švrakićem organizovala mu spektakularnu dženazu na Kovačima i tako ponizili ne samo njegove žrtve i porodice žrtava, već i sve one koji su časno dali svoje živote za BiH i sahranjeni su na Kovačima.
- drug_profi
#67764 Re: SDA-All about
Better Man wrote: ↑10/10/2021 01:32 Na spomeniku treba da jasno i nedvosmisleno piše da su ti ljudi stradali od ruke ratnog zločinca i krvoloka Mušana Topaloviča Cace, a kojeg je amnestirala za te zločine porodica Izetbegović tako što je u saradnji sa ratnim kriminalcem i dezrterom Eminom Švrakićem organizovala mu spektakularnu dženazu na Kovačima i tako ponizili ne samo njegove žrtve i porodice žrtava, već i sve one koji su časno dali svoje živote za BiH i sahranjeni su na Kovačima.
I za ovo sam im mater ebao... i svoju ratnu uniformu bacio u smece.
-
toska
#67765 Re: SDA-All about
ovo za Kovače i ta masa na dženazi je opet meni misterija, doduše rat sam proveo u Novom Gradu i za tadašnja doba daleko od tih zločina i te ekipe, ali i dalje ne shvatam šta je to 10. bbr. pod Cacinom komandom uradila u odbrani Sarajeva više od drugih i čemu taj tretman.Better Man wrote: ↑10/10/2021 01:32 Na spomeniku treba da jasno i nedvosmisleno piše da su ti ljudi stradali od ruke ratnog zločinca i krvoloka Mušana Topaloviča Cace, a kojeg je amnestirala za te zločine porodica Izetbegović tako što je u saradnji sa ratnim kriminalcem i dezrterom Eminom Švrakićem organizovala mu spektakularnu dženazu na Kovačima i tako ponizili ne samo njegove žrtve i porodice žrtava, već i sve one koji su časno dali svoje živote za BiH i sahranjeni su na Kovačima.
kažu dijelio narodu svašta, što se ne upitaju odakle ?
ne bih više na tu temu, dovoljno je započeta o spomen-obilježju.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#67766 Re: SDA-All about
E, gledajte ovu varijantu.
Znači ovako. Alija nam je bio dedo što opet znači da nam je Bakir babo i Sebija majka.
E, sad zamislite kakav je to narod kojima vladaju ovi gore pomenuti. Mene je ta vizija zaprepastila. Idioti i debili, svi i svuda i ja među njima.
Trebaju nama Baki i Seka da nas jašu i seru po glavi. Mi smo ih pustili.
Znači ovako. Alija nam je bio dedo što opet znači da nam je Bakir babo i Sebija majka.
E, sad zamislite kakav je to narod kojima vladaju ovi gore pomenuti. Mene je ta vizija zaprepastila. Idioti i debili, svi i svuda i ja među njima.
Trebaju nama Baki i Seka da nas jašu i seru po glavi. Mi smo ih pustili.
- Billy The Pljuc
#67767 Re: SDA-All about
Meanwhile, u normalnim zemljama:
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/aust ... /211009091
Ono što me poražava, čitajući tekst, jeste ovo "postoje indicije", kancelar, daje ostavku.
Kod nas većina stoke i ne dospije do suda, i pored očitih i dokazivih stvari, ili kad dospiju onda po pravilu gledamo lakrdiju od suđenja, naravno vrlo rijetki budu kažnjeni a one najkrupnije ribe aposlutno nikad i nikad ni ne dolaze do suda, ostavke niko ni ne razmišlja da podnese. Sistem "vrijednosti" ponajviše uspostavljen od strane ove zločinačko-kriminalne organizacije koja sebe naziva strankom, oformljenom i vođenom od strane propalog pravnika a danas sa više nego dostojnim nasljednicima, sve go lopov do lopova, uhljeb, nesposobnjaković i nadasve šupak, sa reprezentativnim primjercima oba pola.
Juče ujutro pričam neobavezno sa menadžerom hotela u kojem sam odsjeo, vuku se paralele između zemlje u kojoj sam i zemlje iz koje dolazim. Krenulo od toga kako mu je sadašnja supruga bila u BiH u formi posmatrača prvih održanih poslijeratnih izbora, nije je u to vrijeme on ni poznavao ali je u svojoj zemlji postala poznata zbog nekog govora kojeg je održala povodom istog, ma kako se ja trudio da pronađem neki trag o tome, nisam uspio.
Uglavnom mnogo je sličnosti između naših zemalja sa nekim meni malim a možda neutralnom posmatraču bitnim razlikama ali osnova je ista, ni d od države, tri podijeljene strane a korupcija i kriminal gdje god se okreneš. I tako dočaravam ja njemu situaciju a on se ibreti, kaže kako su bosanski muslimani uopšte došli u ovu poziciju danas a imali ste pravog lidera, naravno da nije mogao ni imena da mu se sjeti. Ja se od srca nasmijem a na što se on začudio, nije mi mrsko bilo da mu pojasnim sve blagodati koje nam je isti ostavio u amanet.
Interesantno je to kako se u muslimanskom svijetu o propalom pravniku izgradila takva slika, nadasve idealizirana, slično još uvijek određenim dijelom živi i kod nas, bez stvarnog i realnog kriticizma svih "uspjeha" istog.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/aust ... /211009091
Ono što me poražava, čitajući tekst, jeste ovo "postoje indicije", kancelar, daje ostavku.
Kod nas većina stoke i ne dospije do suda, i pored očitih i dokazivih stvari, ili kad dospiju onda po pravilu gledamo lakrdiju od suđenja, naravno vrlo rijetki budu kažnjeni a one najkrupnije ribe aposlutno nikad i nikad ni ne dolaze do suda, ostavke niko ni ne razmišlja da podnese. Sistem "vrijednosti" ponajviše uspostavljen od strane ove zločinačko-kriminalne organizacije koja sebe naziva strankom, oformljenom i vođenom od strane propalog pravnika a danas sa više nego dostojnim nasljednicima, sve go lopov do lopova, uhljeb, nesposobnjaković i nadasve šupak, sa reprezentativnim primjercima oba pola.
Juče ujutro pričam neobavezno sa menadžerom hotela u kojem sam odsjeo, vuku se paralele između zemlje u kojoj sam i zemlje iz koje dolazim. Krenulo od toga kako mu je sadašnja supruga bila u BiH u formi posmatrača prvih održanih poslijeratnih izbora, nije je u to vrijeme on ni poznavao ali je u svojoj zemlji postala poznata zbog nekog govora kojeg je održala povodom istog, ma kako se ja trudio da pronađem neki trag o tome, nisam uspio.
Uglavnom mnogo je sličnosti između naših zemalja sa nekim meni malim a možda neutralnom posmatraču bitnim razlikama ali osnova je ista, ni d od države, tri podijeljene strane a korupcija i kriminal gdje god se okreneš. I tako dočaravam ja njemu situaciju a on se ibreti, kaže kako su bosanski muslimani uopšte došli u ovu poziciju danas a imali ste pravog lidera, naravno da nije mogao ni imena da mu se sjeti. Ja se od srca nasmijem a na što se on začudio, nije mi mrsko bilo da mu pojasnim sve blagodati koje nam je isti ostavio u amanet.
Interesantno je to kako se u muslimanskom svijetu o propalom pravniku izgradila takva slika, nadasve idealizirana, slično još uvijek određenim dijelom živi i kod nas, bez stvarnog i realnog kriticizma svih "uspjeha" istog.
-
DonieBrasco
#67768 Re: SDA-All about
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-i ... /211010052
Bakir ide na sastanak sa Dodikom i Covicem ali bez stranaca, sve je jasno kako ce to zavrsiti.
Bakir ide na sastanak sa Dodikom i Covicem ali bez stranaca, sve je jasno kako ce to zavrsiti.
- drug_profi
#67769 Re: SDA-All about
E evo ide Bake da proda sta je ostalo od drzave.
- Styling
#67770 Re: SDA-All about
Bakir potvrdjuje onu staru narodnu da je imovinu najbolje kupovati od djece tj. nasljednika umrlog. Oni to ne cijene i sve prodaju u bescijenje. Tako i Bakir. Rasprodace ovu drzavu za bud zasto.
- Billy The Pljuc
#67771 Re: SDA-All about
Ono što treba da nas raduje jeste da ovo žuto-riđe govno nema još mnogo toga za ponuditi drugim dvjema stranama, rasprodao je haman on i babo mu rahmetli, valjda kako je i zamišljeno, sve što se moglo. Ostalo je još samo da se ozvaniče ciljevi prije svega velikosrpske politike kojima su isti revnosno služili od svog postanka pa naovamo. Naravno ostaje pitanje na koji način?
Mnogi se sa razlogom plaše novog ratnog sukoba, još uvijek vjerujem da do istog neće doći, barem ne u nekim većim razmjerama ali nas definitivno može dovesti u poziciju jednog npr. Kipra, time bi cilj bio ispunjen.
Još jedna mogućnost, a za koju smatram da govnetu barem do sada nisu izrasla muda, jeste da potpiše mirni raspad države. Možda otuda i dolazi svojevrsni vapaj govneta upućen ostalim političkim subjektima koji valjda poučeni igrokazom u vezi revizije tužbe neće popušiti dva puta istu foru.
Treća i najbolja varijanta za sve "narode i narodnosti" jeste povlačenje sa političke scene ovog izdajnika i njegove nazovi stranke a što bi bez sumnje dovelo do vrlo teške pozicije preostala dva partnera i prepuštanje nekome drugom da se brine i bori za državu. Svjesni smo da se ovo nikada neće dogoditi svjesno a bez uticaja tzv. MZ, ista bi naravno napravila uslugu svima nama da ovaj tronožac fizički uklone sa scene i možda, velim možda, bi se na istoj pojavile neke nove snage koje bi ako ništa radile drugačije i eventualno za dobrobit naroda kojeg kao predstavljaju.
Naslućujem a što ne znači da sam u pravu, da će se bosanska rahat patnja uskoro okončati na neki način, ne mora to nužno biti niti jedan od gore pobrojanih načina ali smo definitivno svjedoci svojevrsne kulminacije negativnosti kreirane od strane ovih vladajućih kriminalnih organizacija. Mislim da će se većina složiti da ovako dalje više neće moći i da nas čekaju promjene, na bolje ili na gore - ostaje da se vidi.
Mnogi se sa razlogom plaše novog ratnog sukoba, još uvijek vjerujem da do istog neće doći, barem ne u nekim većim razmjerama ali nas definitivno može dovesti u poziciju jednog npr. Kipra, time bi cilj bio ispunjen.
Još jedna mogućnost, a za koju smatram da govnetu barem do sada nisu izrasla muda, jeste da potpiše mirni raspad države. Možda otuda i dolazi svojevrsni vapaj govneta upućen ostalim političkim subjektima koji valjda poučeni igrokazom u vezi revizije tužbe neće popušiti dva puta istu foru.
Treća i najbolja varijanta za sve "narode i narodnosti" jeste povlačenje sa političke scene ovog izdajnika i njegove nazovi stranke a što bi bez sumnje dovelo do vrlo teške pozicije preostala dva partnera i prepuštanje nekome drugom da se brine i bori za državu. Svjesni smo da se ovo nikada neće dogoditi svjesno a bez uticaja tzv. MZ, ista bi naravno napravila uslugu svima nama da ovaj tronožac fizički uklone sa scene i možda, velim možda, bi se na istoj pojavile neke nove snage koje bi ako ništa radile drugačije i eventualno za dobrobit naroda kojeg kao predstavljaju.
Naslućujem a što ne znači da sam u pravu, da će se bosanska rahat patnja uskoro okončati na neki način, ne mora to nužno biti niti jedan od gore pobrojanih načina ali smo definitivno svjedoci svojevrsne kulminacije negativnosti kreirane od strane ovih vladajućih kriminalnih organizacija. Mislim da će se većina složiti da ovako dalje više neće moći i da nas čekaju promjene, na bolje ili na gore - ostaje da se vidi.
- drug_profi
#67772 Re: SDA-All about
Već sam prije dvije godine govorio da će Dodik i Bakir morati maksimalno zategnuti stvari da bi ostali na vlasti, i da se neće libiti i od oružanih incidenata da to postignu.
Dakle ovo je toliko providna igra sa ljudskim sudbinama, a samo radi vlasti i zaštite svog ukradenog bogatstva i lične slobode.
Dakle ovo je toliko providna igra sa ljudskim sudbinama, a samo radi vlasti i zaštite svog ukradenog bogatstva i lične slobode.
- Billy The Pljuc
#67773 Re: SDA-All about
Slažem se i na tragu sam identičnog razmišljanja već dugi niz godina, ono što bi mene lično porazilo jeste i daljnja indolentnost kako tzv. MZ tako i naroda na ovim prostorima a koja bi kao rezultat imala opstanak ovog tronošca i produžetak rahat patnje, dosta pokazatelja ima da do istog ipak neće doći.drug_profi wrote: ↑11/10/2021 08:37 Već sam prije dvije godine govorio da će Dodik i Bakir morati maksimalno zategnuti stvari da bi ostali na vlasti, i da se neće libiti i od oružanih incidenata da to postignu.
- drug_profi
#67774 Re: SDA-All about
Ja stičem dojam da većina uopšte ne jebe ovu dvojicu i ne nasjeda na ove ko fol prijetnje.Billy The Pljuc wrote: ↑11/10/2021 08:46Slažem se i na tragu sam identičnog razmišljanja već dugi niz godina, ono što bi mene lično porazilo jeste i daljnja indolentnost kako tzv. MZ tako i naroda na ovim prostorima a koja bi kao rezultat imala opstanak ovog tronošca i produžetak rahat patnje, dosta pokazatelja ima da do istog ipak neće doći.drug_profi wrote: ↑11/10/2021 08:37 Već sam prije dvije godine govorio da će Dodik i Bakir morati maksimalno zategnuti stvari da bi ostali na vlasti, i da se neće libiti i od oružanih incidenata da to postignu.
Oni će kao nešto sad da se dogovaraju.
Naguziće mu se Bakir i to će biti predstavljeno kao spašavanje mira, a Dodo će da dobije svoje ovlasti nazad i eto neće zasad secesiju praviti.
Glasači u deliriju. A jedino što će zaista da bude jeste još manje funkcionalna država, još besmisleniji sistem i nijedan problem riješen. 30 godina u nazad.
- Billy The Pljuc
#67775 Re: SDA-All about
Ne vjerujem iskreno da će se taj scenario i odigrati, vjerujem da jedan od njih dvojice pada, možda i obojica ili sva trojica a što bi bilo idealno. Imali su šansu za nekim dogovorom u cilju pomaka i to dugi niz godina i ništa po tom pitanju nisu uradili, naravno iskoristili su vrijeme da se dodatno podebljaju računi, obesmisli država i naprave dublje podjele i što ih na kraju i treba eliminisati iz daljnih političkih procesa na našim prostorima. To je mislim svima jasno, od onog najnepismenijeg glasača do najnižeg činovnika tzv. MZ. Najbolji pokazatelj da će se nešto promijeniti jeste low profile Čovića, mudro se sklonio u nadi da ga talas promjena zaobiđe, svojevremeno je zauzeo određene stavove i sad tek ponekim izletom pobočnika brani isto. Kriminalac prije svega kao i druga dvojica a uz to i potkapacitirana osoba sa bolesnom željom da ostane upisan kao državnik, valjda vođen primjerom "velikog" Franje Tuđmana. To njegovo svjesno povlačenje meni barem dosta toga govori, mislim da neće doći do produžetka rahat patnje.