Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ne smije NIJEDAN bez povodca vani biti...makar bila pudlica od 3kg. Ne znas ti hoce nekome smetati ako mu se priblizi ili bilo sta... Neko se i pudlice boji.
Moj bivsi komsija (sumnjivih radnji) je imao mjesanca doge i necega , ker ko iz horora nabildanijin od pola raja iz teretane. Vodao ga je bez brnjice cak i bez povodca.
Poenta je sto je ker bio fkt istreniran maksimalno, kad mu kaze lezi ovaj legne i mozes ga gazit nece reagovat. Nema sanse da poleti za loptom iako ista na igralistu prolazi pola metra ispred njega. Bukvalno slusa ga ko da je na daljinski, nije regovao ni na druge kerove koji bi lajali na njega.
Jednog dana bez ikakvog razloga napao je covjeka sa nekim manjim kerom ne sjecam se koji je bio....kera je ubio sa dva ugriza plus u toj makljazi izgrizao i vlasnika par puta, plus izgrizao i svog vlasnika usput...morao bit uspavan na kraju. Jbg zivotinje koliko god istrenirane nikad ne znas kako ce reagovat i kako ce im doc zuta minuta.
Povodac je glavni... pomocu njega kontrolises psa. Bez povodca nema kontrole. Vaznija je od brnjice.... Al generalno, ja bih zabranio da se voda pas u javnosti bez povodca..kazem, makar pudlica bila. Neko se i nje boji....
_BataZiv_0809 wrote: ↑08/10/2021 21:36
Ovo lici na one arapske kombije
I jeste, ovaj se uglavnom vrti po Ilidži, vozio ga neki balavi kreten s 45 kg i bradom od tri dlake i neki buba-jala style kreteni. Uglavnom divljnanje i bajhata vožnja.
nedavno sam pisao o toj raskrsnici na nekoj od tema,
svaki dan tu gledam kako izljeću pred pješake, nekoliko puta su auta ispred mene prolazila, baš su znali brzo prolijetati, nekada i namjerno požure kroz pješake pa moraš skakati ispred auta
uglavnom užasno riješena raskrsnica, auta skreću i u pola skretanja se pali zeleno pješacima
još večeras kiša mrak, slaba vidjlivost
hopi wrote: ↑08/10/2021 22:11
nedavno sam pisao o toj raskrsnici na nekoj od tema,
svaki dan tu gledam kako izljeću pred pješake, nekoliko puta su auta ispred mene prolazila, baš su znali brzo prolijetati, nekada i namjerno požure kroz pješake pa moraš skakati ispred auta
uglavnom užasno riješena raskrsnica, auta skreću i u pola skretanja se pali zeleno pješacima
još večeras kiša mrak, slaba vidjlivost
Ovo sam više puta komentarisao sa rajom. Idu auta iz pravca scc-a, skreću prema Ilidži, pješacima crveno. I u pola kolone se pješacima pali zeleno. Realno, vozač koji već unaprijed ne zna da će se to desiti to teško može upratiti jer je glupo, a ima i onih sa manje iskustva. U jednom trenutku pogledaš i vidiš crveno za pješake, a već u sljedećem im je zeleno. A što kažeš, i vidljivost je smanjena zbog kiše. Teška raskrsnica i jako opasna za pješake.
Nisam jednom na toj raskrsnici ispo zadnja papcina ne propustivsi pjesake....jbg zeznuto pravo primices se kontas gas ili kocnica ako das gas mozes udarit pjesaka ako ne pravis guzvu na najprometnijoj raskrsnici....
mali_balon wrote: ↑09/10/2021 04:31
Nisam jednom na toj raskrsnici ispo zadnja papcina ne propustivsi pjesake....jbg zeznuto pravo primices se kontas gas ili kocnica ako das gas mozes udarit pjesaka ako ne pravis guzvu na najprometnijoj raskrsnici....
Al bas. Mada moze onaj iza mene hurcu svirati, ako je zeleno pjesacima, zeleno je.
Kad sam znao ispasti papak, bar uletim u srednju dok pjesaci tek krecu sa trotoara. Jer se to zeleno pali negdje na pola zelenog za polukruzno. Ako pozuris, proci ces prije njihovog, al ako pozuris zaletis se, mozda ces i morati naglo kociti.
mali_balon wrote: ↑09/10/2021 04:31
Al bas. Mada moze onaj iza mene hurcu svirati, ako je zeleno pjesacima, zeleno je.
Kad sam znao ispasti papak, bar uletim u srednju dok pjesaci tek krecu sa trotoara. Jer se to zeleno pali negdje na pola zelenog za polukruzno. Ako pozuris, proci ces prije njihovog, al ako pozuris zaletis se, mozda ces i morati naglo kociti.
Ja kada sam prvi na semaforu iz pravca scc ni ne pokušavam proći, nego stanem i čekam zeleno da se upali pješacima.