da ti nisi mozda u ministarstvu saobracaja pa nam je zato ovako cim ne kontas logikuITNet wrote: ↑07/10/2021 10:05I sta si dobio sa tim? Mi pricamo o nekim rasterecenjima i opet kazem, da li zbog jednog auta koji tu hoce skrenuti lijevo ima potrebe da citava traka stoji? A to isto jedno auto moze skrenuti normala lijevo na slijedecem semaforu, po tebi izgleda da, ali ja ne kontam tu tvoju logiku nikakofoxlife wrote: ↑06/10/2021 21:08 sad prosao dole u nedjaricima i bas kako sam i rekao
zatvorena lijeva traka kod sadasnjeg stajalista i imas lijevak na raskrsnici
sad krajnja lijeva treba postati za skretanje lijevo i to je to
stavis privremenu tablu kod mcd da je lijeva za lijevo a ostale dvije pravo![]()
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
foxlife
#35351 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- Koshpa
#35352 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kada vozac putnickog automobila skrece desno na raskrsnici i u pocetnoj fazi, prvo skrene malo lijevo u moju traku i onda ganja luk za skretanje ko da vozi sleper.
I kad prica sa suvozacem i istog gleda u oci i time smanji gas, sta ga imas gledat u oci kad pricas gledaj pravo idiote
I kad prica sa suvozacem i istog gleda u oci i time smanji gas, sta ga imas gledat u oci kad pricas gledaj pravo idiote
-
kakaljin
#35353 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Izgleda da svi vozaju velike slepere sa prikolicom pa im treba veci luk da skrene.Koshpa wrote: ↑07/10/2021 14:57 Kada vozac putnickog automobila skrece desno na raskrsnici i u pocetnoj fazi, prvo skrene malo lijevo u moju traku i onda ganja luk za skretanje ko da vozi sleper.
I kad prica sa suvozacem i istog gleda u oci i time smanji gas, sta ga imas gledat u oci kad pricas gledaj pravo idiote![]()
Moraju gledati suvozaca u oci da vide da li suvozac prati situaciju u prici i odvijanje saobracaja
-
foxlife
#35354 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ovo za skretanje i mene najvise cini mi se nervira
a on vozi smarta npr
i to je postalo normalno i lijevo i desno skretanje pod bilo kojim uglom da je ulica
a on vozi smarta npr
i to je postalo normalno i lijevo i desno skretanje pod bilo kojim uglom da je ulica
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#35355 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Krivina kod ASA banke
Stalno parkiranih na putu, parkirani uz banku i ne vidi se nista sa druge strane
Jutros idem ka izlasku iz AP, kontra ide mali TRoc kojeg sam tek u krivini vidio. TRoc je malo brze vozio cca 50, i pri tome obilazio parkirani auto i bio na mojoj strani
Milimetri su ga dijelili da se sudarimo... ABS se aktivirao
Stalno parkiranih na putu, parkirani uz banku i ne vidi se nista sa druge strane
Jutros idem ka izlasku iz AP, kontra ide mali TRoc kojeg sam tek u krivini vidio. TRoc je malo brze vozio cca 50, i pri tome obilazio parkirani auto i bio na mojoj strani
Milimetri su ga dijelili da se sudarimo... ABS se aktivirao
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#35356 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ako neko zbog klix foruma napravi sranje a ne konsultuje vertikalnu i horizontalnu signalizaciju onda je za posmatranje.foxlife wrote: ↑05/10/2021 21:04kad nisu mogli kaznjavati na bus stajalistu?teskeredzic_22 wrote: ↑05/10/2021 20:40
Komentari o "izgovorima" su ti potpuno suvišni i nepotrebni.
Nisam obraćao pažnju na plavu tablu iako sam tuda prošao u subotu.
Nema je - uklonili je ako je nisi uslikao.
Sad policija može pisati kazne kad stanu na autobusnom stajalištu na glavnoj cesti ka Ilidži (ako i stanu od uredno parkiranih vozila na stajalištu)
Do jučer nisu mogli bilo je dozvoljeno skretanje.
nije bilo dozvoljeno skretanje tu nikad
nema table nije bilo table za to sto tvrdis
i komentari o izgovorima nisu nepotrebni ni suvisni nego da ti skrenem paznju kako grijesis i kako bi neko zbog tebe mogao napraviti sranje
Nisu mogli kažnjavati dok je god bila tabla.
Ako je nema - neko ju je uklonio nije sama otišla.
Valja to skontati?
-
foxlife
#35357 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ako je bila tabla sigurno nije bila takva kako ti govoris iz srednje desnoteskeredzic_22 wrote: ↑07/10/2021 22:25Ako neko zbog klix foruma napravi sranje a ne konsultuje vertikalnu i horizontalnu signalizaciju onda je za posmatranje.foxlife wrote: ↑05/10/2021 21:04
kad nisu mogli kaznjavati na bus stajalistu?
nije bilo dozvoljeno skretanje tu nikad
nema table nije bilo table za to sto tvrdis
i komentari o izgovorima nisu nepotrebni ni suvisni nego da ti skrenem paznju kako grijesis i kako bi neko zbog tebe mogao napraviti sranje
Valja to skontati?
- teskeredzic_22
- teskeredzic_22
#35359 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Hajde idi slikaj nevidljivu tablu pa se uvjeri.foxlife wrote: ↑07/10/2021 22:26ako je bila tabla sigurno nije bila takva kako ti govoris iz srednje desnoteskeredzic_22 wrote: ↑07/10/2021 22:25
Ako neko zbog klix foruma napravi sranje a ne konsultuje vertikalnu i horizontalnu signalizaciju onda je za posmatranje.
Valja to skontati?
-
foxlife
#35360 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ako cemo diskutovati na tebi je da dokazes da je bilo tako
ja dokazao da nije tako
- teskeredzic_22
#35361 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
-
foxlife
#35362 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
dokazao da nije onako kako si tvrdioteskeredzic_22 wrote: ↑07/10/2021 22:31Ti si dokazao da je neko uklonio tablu i da nije sama otišla.
Ili nisi ?
Nije to lako.
tabla je u ovom slucaju nebitna toliko
a ako zelis da dokazes da je bilo tako nadji tablu koja je bila takva i automatski neko ju je sklonio ako dokazes
do tada dovidjenja
-
mirza_15
#35363 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To ti @foxlife cijelo vrijeme objašnjava, a ti ne kontaš. Od početka stoji signalizacija u toj traci (prije raskrsnice iz pravca Ilidže) da je ona sada za skretanje lijevo. Ja sam napisao ranije da će vjerovatno zatvoriti traku poslije raskrsnice i da je zbog toga krajnja lijeva prije raskrsnice za skretanje.Naslovnica wrote: ↑07/10/2021 10:09Problem je što je zatvorena traka pored postojeće tramvajske prema centru.ITNet wrote: ↑07/10/2021 10:05
I sta si dobio sa tim? Mi pricamo o nekim rasterecenjima i opet kazem, da li zbog jednog auta koji tu hoce skrenuti lijevo ima potrebe da citava traka stoji? A to isto jedno auto moze skrenuti normala lijevo na slijedecem semaforu, po tebi izgleda da, ali ja ne kontam tu tvoju logiku nikako![]()
Traka je zatvorena nakon raskrsnice.![]()
-
mirza_15
#35364 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Neko je spomenuo krajnju desnu iz pravca DHLa na istoj raskrsnici i prolazak pravo. Ja kada hoću pravo stanem u lijevu (odnosno srednju ako računamo i izljevnu) ali i onaj što stane u desnu i blokira one koji bi desno dok je otvoren semafor nije prekršio nikakav propis. Dozvoljeno mu je iz te trake pravo. Nije kolegijalno, ali ne krši se nikakav propis. Možda bi se mogla lijeva(krajnja, izljevna) iskoristiti za pravo, a desnu ostaviti samo za skretanje. Svakako nema semafora za lijevo. Samo bi onda iz one srednje morao u krajnju desnu poslije raskrsnice, a iz ove lijeve, ako hoćeš pravo u lijevu. Možda bi se, u tom slučaju, nesporazumi mogli izbjeći ocrtavanjem traka u raskrsnici.
I mene nervira u širokoj raskrsnici kod skretanja lijevo npr., to izbacivanje desno kao da hvata luk. Ne mora to ni šleper da radi na većini raskrsnica glavne ceste. Valjda misle da je to kul, ali je prije opasno, pogotovo recimo na Otoci gdje su trake uže i gdje takvim manevrom uđe u traku pored koja je također uska i onaj ko vozi u njoj nema puno prostora za reakciju.
I mene nervira u širokoj raskrsnici kod skretanja lijevo npr., to izbacivanje desno kao da hvata luk. Ne mora to ni šleper da radi na većini raskrsnica glavne ceste. Valjda misle da je to kul, ali je prije opasno, pogotovo recimo na Otoci gdje su trake uže i gdje takvim manevrom uđe u traku pored koja je također uska i onaj ko vozi u njoj nema puno prostora za reakciju.
-
mirza_15
#35365 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ali jedno od najglupljih rješenja je semafor na Dobrinji kada se dolazi iz pravca aerodroma. Prvo, ono se nanovo radilo i trebalo je odmah napraviti kružni tok. Ako si se već odlučio za raskrsnicu onda je ono skretanja 20 metara ranije trebalo dovesti u raskrsnicu i izbjeći onaj prvi semafor. Također, iz desne trake je trebalo dozvoliti i pravo ili barem ne paliti crveno za skretanje desno dok ovi iz srednje idu pravo. To nema apsolutno nikakvog smisla. Ovi iz lijeve idu pravo, ti imaš svoju traku i desno bi, a moraš stati na semaforu iako te u tom trenutku niko ne ugrožava. Totalno debilno urađena raskrsnica.
- Laplace
#35366 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Izgleda da novi vozači (a i mnogi stari) nemaju osjećaj za držanje pravca i nemaju osjećaj za prostor, pa ne znaju gdje im je prednji desni točak tokom skretanja desno. Valjda se zato plaše da će zakačiti trotoar ako skreću desno.mirza_15 wrote: ↑08/10/2021 02:57 Neko je spomenuo krajnju desnu iz pravca DHLa na istoj raskrsnici i prolazak pravo. Ja kada hoću pravo stanem u lijevu (odnosno srednju ako računamo i izljevnu) ali i onaj što stane u desnu i blokira one koji bi desno dok je otvoren semafor nije prekršio nikakav propis. Dozvoljeno mu je iz te trake pravo. Nije kolegijalno, ali ne krši se nikakav propis. Možda bi se mogla lijeva(krajnja, izljevna) iskoristiti za pravo, a desnu ostaviti samo za skretanje. Svakako nema semafora za lijevo. Samo bi onda iz one srednje morao u krajnju desnu poslije raskrsnice, a iz ove lijeve, ako hoćeš pravo u lijevu. Možda bi se, u tom slučaju, nesporazumi mogli izbjeći ocrtavanjem traka u raskrsnici.
-
Naslovnica
#35367 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Od kada se tu zagužvalo ne koristim taj pravac, idem iza Oslobođenja.mirza_15 wrote: ↑08/10/2021 02:54To ti @foxlife cijelo vrijeme objašnjava, a ti ne kontaš. Od početka stoji signalizacija u toj traci (prije raskrsnice iz pravca Ilidže) da je ona sada za skretanje lijevo. Ja sam napisao ranije da će vjerovatno zatvoriti traku poslije raskrsnice i da je zbog toga krajnja lijeva prije raskrsnice za skretanje.Naslovnica wrote: ↑07/10/2021 10:09
Problem je što je zatvorena traka pored postojeće tramvajske prema centru.
Traka je zatvorena nakon raskrsnice.![]()
A kada silazim idem Ulicom Ante Babića i do sada nisam skontao da je zatvorena i traka nakon raskrsnice (uz samo tramvajsko stajalište).
Zna li se zašto su zatvorili traku i prije i nakon raskrsnice?
-
Naslovnica
#35368 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Potpis.mirza_15 wrote: ↑08/10/2021 03:06 Ali jedno od najglupljih rješenja je semafor na Dobrinji kada se dolazi iz pravca aerodroma. Prvo, ono se nanovo radilo i trebalo je odmah napraviti kružni tok. Ako si se već odlučio za raskrsnicu onda je ono skretanja 20 metara ranije trebalo dovesti u raskrsnicu i izbjeći onaj prvi semafor. Također, iz desne trake je trebalo dozvoliti i pravo ili barem ne paliti crveno za skretanje desno dok ovi iz srednje idu pravo. To nema apsolutno nikakvog smisla. Ovi iz lijeve idu pravo, ti imaš svoju traku i desno bi, a moraš stati na semaforu iako te u tom trenutku niko ne ugrožava. Totalno debilno urađena raskrsnica.
Umjesto da su odmah uradili kakav kružni i riješili onaj debilizam.
BTW, raja stalno prolazi kroz crveno, nesvjesno.
- JavierBosnia
#35369 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A transferzala se mogla izvesti bez ijednog semafora, zavrsila je sa 4.
A to je i izmedjuostalog sto se gleda da se svako svugdje moze ukljuciti da ne bi vozio minut duze da se okrene.
A to je i izmedjuostalog sto se gleda da se svako svugdje moze ukljuciti da ne bi vozio minut duze da se okrene.
-
mirza_15
#35370 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Dosta raje svjesno ode u desnu traku (ako nema niko da stoji u njoj radi skretanja) i produži pravo iako je zabranjeno jer bi morao čekati još jedan ciklus na semaforu ako ostane lijevo. To je, po meni, trebalo i dozvoliti.Naslovnica wrote: ↑08/10/2021 08:17Potpis.mirza_15 wrote: ↑08/10/2021 03:06 Ali jedno od najglupljih rješenja je semafor na Dobrinji kada se dolazi iz pravca aerodroma. Prvo, ono se nanovo radilo i trebalo je odmah napraviti kružni tok. Ako si se već odlučio za raskrsnicu onda je ono skretanja 20 metara ranije trebalo dovesti u raskrsnicu i izbjeći onaj prvi semafor. Također, iz desne trake je trebalo dozvoliti i pravo ili barem ne paliti crveno za skretanje desno dok ovi iz srednje idu pravo. To nema apsolutno nikakvog smisla. Ovi iz lijeve idu pravo, ti imaš svoju traku i desno bi, a moraš stati na semaforu iako te u tom trenutku niko ne ugrožava. Totalno debilno urađena raskrsnica.
Umjesto da su odmah uradili kakav kružni i riješili onaj debilizam.
BTW, raja stalno prolazi kroz crveno, nesvjesno.
-
mirza_15
#35371 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Prije raskrsnice, iz pravca Ilidže, su zatvorili traku za skretanje jer su postavili privremenu tramvajsku stanicu. A krajnju lijevu za pravo su pretvorili u traku za skretanje lijevo jer naprijed rade postojeću stanicu (ako bi produžio pravo udari bi na, uslovno rečeno, gradilište). Zbog radova na postojećoj stanici je zatvorena krajnja lijevo poslije raskrsnice.Naslovnica wrote: ↑08/10/2021 08:15Od kada se tu zagužvalo ne koristim taj pravac, idem iza Oslobođenja.mirza_15 wrote: ↑08/10/2021 02:54
To ti @foxlife cijelo vrijeme objašnjava, a ti ne kontaš. Od početka stoji signalizacija u toj traci (prije raskrsnice iz pravca Ilidže) da je ona sada za skretanje lijevo. Ja sam napisao ranije da će vjerovatno zatvoriti traku poslije raskrsnice i da je zbog toga krajnja lijeva prije raskrsnice za skretanje.
A kada silazim idem Ulicom Ante Babića i do sada nisam skontao da je zatvorena i traka nakon raskrsnice (uz samo tramvajsko stajalište).![]()
-
Naslovnica
#35372 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ima čovjek da popizdi dok ne riješe sva stajališta.mirza_15 wrote: ↑08/10/2021 09:41Prije raskrsnice, iz pravca Ilidže, su zatvorili traku za skretanje jer su postavili privremenu tramvajsku stanicu. A krajnju lijevu za pravo su pretvorili u traku za skretanje lijevo jer naprijed rade postojeću stanicu (ako bi produžio pravo udari bi na, uslovno rečeno, gradilište). Zbog radova na postojećoj stanici je zatvorena krajnja lijevo poslije raskrsnice.Naslovnica wrote: ↑08/10/2021 08:15
Od kada se tu zagužvalo ne koristim taj pravac, idem iza Oslobođenja.
A kada silazim idem Ulicom Ante Babića i do sada nisam skontao da je zatvorena i traka nakon raskrsnice (uz samo tramvajsko stajalište).![]()
Ne želim po automatizmu biti negativani, ali ako bude i približno dugo kao sa Otokom, treba im sve srušiti.
- drug_profi
#35373 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ove radove na stanicama treba svesti na rok od dva mjeseca po stanici, raditi bar dvije istovremeno, i to samo u vrijeme skolskog raspusta kada se smanji broj vozila u jutarnjim spicama.
- insaneinthebrain
#35374 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I kad zaobilaze sahtove pa pola udju u moji traku da ne daj Boze nalete na manje udubljenje a sto mene ovamo moze spucati zaboli ih.Koshpa wrote: ↑07/10/2021 14:57 Kada vozac putnickog automobila skrece desno na raskrsnici i u pocetnoj fazi, prvo skrene malo lijevo u moju traku i onda ganja luk za skretanje ko da vozi sleper.
I kad prica sa suvozacem i istog gleda u oci i time smanji gas, sta ga imas gledat u oci kad pricas gledaj pravo idiote![]()
- van Basten
#35375 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jutros od Socijalnog do Dobrinje svjedocio sam 3 prolaska kroz crveno... nikakvo zuto pa u milisekundama nego se crveno upali bar 3 metra prije prednjeg dijela auta, ali to gospodu nije omelo ni sekunde.