Trazio sam ga u sirem rejonu oko kuce, gledao tragove u snijegu, pretrazivao kanale pored ceste, nista, ni traga ni glasa.
To je ovaj sa slike:

Posto zivim u blizini sume smatrao sam da je velika vjerovatnoća da je pojeden od neke divlje zvijeri, premda nisam nasao nikakve tragove borbe niti tragove druge zivotinje.
2 mjeseca nakon sto je nestao, otisao sam i kupio drugo mače, slicno ovom prijasnjem:

Ovoga drugog macka sam odveo veterinaru da ga kastrira, dok onaj prvi nije bio.
Nakon sto sam sve nade bio izgubio da ce se ikada pojaviti, neku vecer vidim da je dosao ispred kuce, ali ne zeli da pridje skroz do mene. Sjedne i posmatra sa neke sigurne distance, i ako krenem prema njemu, pobjegne u šumu.
Ono sto mi je zaista drago jeste da je ziv i da moje slutnje su bile pogresne, ali je zaista velika enigma sta se desilo sa njim.
Ovaj drugi macak ga je primjetio i ne iskazuje apsolutno nikakav vid agresije prema njemu u smislu da bi branio teritoriju a na video nadzoru vidim da ovaj prvi navece dodje i uredno jede hranu koju ostavljam ovome sadasnjem.
Ne izgleda mi da je mrsav ili neuredan,ali izgleda ja je podivljao?
Postoji li mogucnost za takvo nesto da se desi? Ili se odselio kod nekog drugog vlasnika gdje on smatra da mu je bolje?