Xiaomi mobiteli
Moderator: Benq
- agent_zero
#17251 Re: Xiaomi mobiteli
@zippoo87 Ne znam koji mob imaš, ali u svakom slučaju moja ti je preporuka da uradiš ažuriranje na 12.5 i android 11, te nakon toga odradiš factory reset iz recovery-a (volule up + power).
Što se ove druge diskusije tiče, kao neko ko uporedo koristi i xiaomi i samsung, donekle se neopravdano blati xiaomi i miui.
Što se ove druge diskusije tiče, kao neko ko uporedo koristi i xiaomi i samsung, donekle se neopravdano blati xiaomi i miui.
-
hamo1977
#17252 Re: Xiaomi mobiteli
Jučer pišem kako nemam nikakvih problema sa konekcijom između mobitela i sata, kako sve radi. Poslije sat vremena, pogledam nisu spojeni. Gasi-pali BT, resetuj telefon, ma ni naopako da se spoje. Resetuj sat, tek nakon toga proradi. Kako kaže ona priča sa vrapcem, ako ti je dobro i toplo drži j... usta zatvorenimskafiskafsnjak wrote: ↑04/10/2021 09:19Konektujem ja.... Ali u po frke, vidim otkacen...i sat i skuter.
Za skuter sam nasao drugu apk... Diskonektuje se, ali rijetko![]()
Sve u svemu , prvi i zadnji Xiaomi. Necu da druge ubjedjujem, svako zna svoje...meni je ovo previse zajebancije, bez obzira koliko kosta telefon. A na kraju krajeva, 500eur nije ni malo...
P.S.
Sada radi
-
zippoo87
#17253 Re: Xiaomi mobiteli
Mi 10T liteagent_zero wrote: ↑04/10/2021 11:02 @zippoo87 Ne znam koji mob imaš, ali u svakom slučaju moja ti je preporuka da uradiš ažuriranje na 12.5 i android 11, te nakon toga odradiš factory reset iz recovery-a (volule up + power).
Ne radi mi se factory reset sada...mada to vecinom uradim nakon veceg updatea i onda nemam probleme uopste.
Sto se tice bugova...znam da je kombinacija androida 11 i miui 12.5 pravila puno problema svima...pa najvise pitam zbog toga...da li se to rijesilo...jer prosla su od tada 4-5 mjeseci
Mislim da za sada necu dirati ni raditi update,jer mi treba telefon a sve radi odlicno i ovako...sminka u miui-ju mi je nebitna ,kao i to koja je verzija androida...jer je to sve isto sada
- agent_zero
#17254 Re: Xiaomi mobiteli
Miui 12.5 je veliki update i zato je neophodan factory reset. Upravo su oni koji nisu odradili factory reset imali problema. Došlo je već nekoliko novih interacija miui 12.5 od inicijalnog izlaska, tako da nemaš nikakve brige.zippoo87 wrote: ↑05/10/2021 23:37Mi 10T liteagent_zero wrote: ↑04/10/2021 11:02 @zippoo87 Ne znam koji mob imaš, ali u svakom slučaju moja ti je preporuka da uradiš ažuriranje na 12.5 i android 11, te nakon toga odradiš factory reset iz recovery-a (volule up + power).
Ne radi mi se factory reset sada...mada to vecinom uradim nakon veceg updatea i onda nemam probleme uopste.
Sto se tice bugova...znam da je kombinacija androida 11 i miui 12.5 pravila puno problema svima...pa najvise pitam zbog toga...da li se to rijesilo...jer prosla su od tada 4-5 mjeseci
Mislim da za sada necu dirati ni raditi update,jer mi treba telefon a sve radi odlicno i ovako...sminka u miui-ju mi je nebitna ,kao i to koja je verzija androida...jer je to sve isto sada
Kako si zadovoljan telefonom, kamerom posebno?
- -Chesterfield-
#17255 Re: Xiaomi mobiteli
Kako naštimati da mi se ništa dodirom ne može aktivirati kada je zaključan zaslon?
Mislim na baterijsku lampu, kameru...
-
avijon
#17256 Re: Xiaomi mobiteli
Lock screen pa tu ima nesta, pa additional settings ima i tu nesta pogasit.-Chesterfield- wrote: ↑06/10/2021 13:44 Kako naštimati da mi se ništa dodirom ne može aktivirati kada je zaključan zaslon?
- Point.
#17257 Re: Xiaomi mobiteli
Čitam zadnjih par stranica, posebno me zainteresovalo ovo oko mogućeg Huawei scenarija za Xiaomi. Kolike su šanse da i oni najebu?
Dugo imam već Huawei P20 i u zadnje vrijeme malo zeza, jebiga godine, i kontam promijeniti. Napalio sam se na Xiaomi M11i, ima za solidnu cijenu na dvije godine pretplata 5G i sve to, nije toliko glomazan. S obzirom da sam jako zadovoljan bio sa Huawei i da ih nije zadesila ova tužna sudbina ne bih nikada drugi mobitel ni pogledao. Kažu da je Xiaomi zapravo drugi Huawei. Isplati li se uzimati? Čitam ove neke bugove što raja piše na zadnjih par stranica, pa zbog toga pitam, jer po cijeni se definitivno isplati nego Samsung. Apple ni pod razno, to nikada nisam imao niti planiram.
Dugo imam već Huawei P20 i u zadnje vrijeme malo zeza, jebiga godine, i kontam promijeniti. Napalio sam se na Xiaomi M11i, ima za solidnu cijenu na dvije godine pretplata 5G i sve to, nije toliko glomazan. S obzirom da sam jako zadovoljan bio sa Huawei i da ih nije zadesila ova tužna sudbina ne bih nikada drugi mobitel ni pogledao. Kažu da je Xiaomi zapravo drugi Huawei. Isplati li se uzimati? Čitam ove neke bugove što raja piše na zadnjih par stranica, pa zbog toga pitam, jer po cijeni se definitivno isplati nego Samsung. Apple ni pod razno, to nikada nisam imao niti planiram.
- skafiskafsnjak
#17258 Re: Xiaomi mobiteli
Xiaomi nije drugi Huawei niti ce biti . Huawei je vrh bio, xiaomi bas i nije.
Sto se tice moguce blokade Xiaomija.... Ako i zabrane, to ce vaziti za nove telefone... Bas kao sto je bilo sa Huawei
Sto se tice moguce blokade Xiaomija.... Ako i zabrane, to ce vaziti za nove telefone... Bas kao sto je bilo sa Huawei
- -Chesterfield-
#17259 Re: Xiaomi mobiteli
Može se potpuno ugasiti - crn ekran.avijon wrote: ↑06/10/2021 13:56Lock screen pa tu ima nesta, pa additional settings ima i tu nesta pogasit.-Chesterfield- wrote: ↑06/10/2021 13:44 Kako naštimati da mi se ništa dodirom ne može aktivirati kada je zaključan zaslon?
Ali ja ne želim potpuno ugasiti, nego samo blokirati da se kamera, muzika ne može aktivirati ako je telefon zaključan.
Probao sam više tema skinuti. Uglavnom kamera i muzika se mogu aktivirati na zaključanom zaslonu.

Na jednoj temi sam uspio to izbrisati, ali mi više ne nudi tu mogućnost.
-
zippoo87
#17260 Re: Xiaomi mobiteli
Telefon je odlican...zadovoljan sam sa svim na njemuagent_zero wrote: ↑06/10/2021 08:53Miui 12.5 je veliki update i zato je neophodan factory reset. Upravo su oni koji nisu odradili factory reset imali problema. Došlo je već nekoliko novih interacija miui 12.5 od inicijalnog izlaska, tako da nemaš nikakve brige.zippoo87 wrote: ↑05/10/2021 23:37
Mi 10T lite
Kamera je dobra...mada ja to previse ne testiram ali slike koje uslikam su mi dobre...
telefon je klasicni midranger...ima sve sto treba imati a meni je najveci bump sa proslog telefona ,stereo zvucnici ...120 Hz ekran jeste fluidan i sve ali nije da se to primjeti toliko,osim ako konstantno nesto scroolas
sve u svemu...za cijenu koju sam ga platio a kupio sam ga novog...nije bilo ni priblizno nesto ovih performansi
zato se i raspitujem za update...jer ne bih htio da ga shebem updateima
ja nemam probleme ni sa proximity senzorom...jer je kod ovog modela izgleda pravi senzor,nije ultrasonicni
-
avijon
#17261 Re: Xiaomi mobiteli
A to, nista trazi teme dok ne ubodes. Opet ja msm u lock screen trebas da ugasis shortcut ako nadjes temu koja podrzava to.-Chesterfield- wrote: ↑06/10/2021 19:36Može se potpuno ugasiti - crn ekran.
Ali ja ne želim potpuno ugasiti, nego samo blokirati da se kamera, muzika ne može aktivirati ako je telefon zaključan.
Probao sam više tema skinuti. Uglavnom kamera i muzika se mogu aktivirati na zaključanom zaslonu.
Na jednoj temi sam uspio to izbrisati, ali mi više ne nudi tu mogućnost.
-
tpg
#17262 Re: Xiaomi mobiteli
Koristi par dana 120hz pa pređi na 60hz pa ćeš vidjeti kako nije primjetno, itekako da je primjetno. Ogromna razlika.zippoo87 wrote: ↑06/10/2021 20:05Telefon je odlican...zadovoljan sam sa svim na njemuagent_zero wrote: ↑06/10/2021 08:53
Miui 12.5 je veliki update i zato je neophodan factory reset. Upravo su oni koji nisu odradili factory reset imali problema. Došlo je već nekoliko novih interacija miui 12.5 od inicijalnog izlaska, tako da nemaš nikakve brige.
Kamera je dobra...mada ja to previse ne testiram ali slike koje uslikam su mi dobre...
telefon je klasicni midranger...ima sve sto treba imati a meni je najveci bump sa proslog telefona ,stereo zvucnici ...120 Hz ekran jeste fluidan i sve ali nije da se to primjeti toliko,osim ako konstantno nesto scroolas
sve u svemu...za cijenu koju sam ga platio a kupio sam ga novog...nije bilo ni priblizno nesto ovih performansi
ja nemam probleme ni sa proximity senzorom...jer je kod ovog modela izgleda pravi senzor,nije ultrasonicni
-
dragonz
#17263 Re: Xiaomi mobiteli
Kod mene je Redmi Note 10 kupljen prije 5 mjeseci i nedavno updejtovan na verziju 12.5 i jedini problem je bilo brže pražnjenje baterije koje se popravilo nakon što sam ispraznio do kraja tj. ugasio se te sam ga napunio na 100 posto.agent_zero wrote: ↑04/10/2021 11:02 @zippoo87 Ne znam koji mob imaš, ali u svakom slučaju moja ti je preporuka da uradiš ažuriranje na 12.5 i android 11, te nakon toga odradiš factory reset iz recovery-a (volule up + power).
Sad imam više od 10 sati upaljenog ekrana nakon punjenja.
-
milejovic1971
#17264 Re: Xiaomi mobiteli
e kupi.ba od danas fini popusti za neke modele, pogotovo ko ima VISA karticu bilo koje banke, dobija jos 10%...slicne su akcije lani bile za BF
- fortaleza
#17265 Re: Xiaomi mobiteli
Je li itko koristi custom rom na Redmi Note 7 i je li pokušavao instalirati neke audio modove, poput dualnih zvučnika (muzika preko zvučnika za razgovor u kombinaciji sa glavnim zvučnikom) i/ili Dolby Atmos?
Vidim da postoji ta kombinacija na XDA...
Vidim da postoji ta kombinacija na XDA...
-
gigatech
#17266 Re: Xiaomi mobiteli
da li neko ima problem prilikom dolaznog poziva da bude samo zvuk, da ništa ne prikazuje?
također se dešava da zvoni telefon i da se displej samo pali i gasi, nemoguće se javiti..
jel' ima neko rješenje za ovo?
riječ je o xiaomi redmi note 9 pro, zadnji update, nisam radio factory reset, jer imam dosta slika i dokumenata za koje nemam vremena da uradim backup
također se dešava da zvoni telefon i da se displej samo pali i gasi, nemoguće se javiti..
riječ je o xiaomi redmi note 9 pro, zadnji update, nisam radio factory reset, jer imam dosta slika i dokumenata za koje nemam vremena da uradim backup
-
zdruzdjo
#17267 Re: Xiaomi mobiteli
Pozdrav raja.
Imam poco X3 Pro. Rjec je o punjenju.
Nesto sam ovih dana citao pa vidim da se lagano pocinje sa pomamom telefona koji dolaze bez punjaca. Iz Xiaomi porodice to je Mi 11. Kao mislimo zeleno. Ubrzo ce se ugledati mnogi na tu vrstu ustede. Mogu qurtzu mlatiti kako misle zeleno.
Uz moj poco dolazi neki 33w punjac koji upali neko "Mi Turbo Charge" pa sam odlucio malo da istetiram to sve pa da vidim kako bi bilo da nemam punjace nego imam neki od nekog drugog starijeg telefona i jos ako ne budem imao kabl. Koristio sam Ampere program koji mjeri to.
Koristio sam kabl koji je dosao uz telefon, kabl "baseus" (sto su veoma kvalitetni kablovi) koji sam kupio u electronic centru, originalni huawei kabl koji je dosao uz p40 pro, huawei super charge punjac od p40 Pro i samsung fast charge od supruginog telefona.
Mi original punjac 33W + Original xiaomi/Poco kabl = 3890 mA - prijavi "Mi turbo charge"
Mi original punjac 33W + Baseus kabl = 1260 mA - prijavi "Mi turbo charge"
Mi original punjac 33W + Original Huawei kabl = 1870 mA - prijavi "Mi turbo charge"
Huawei quick charge 44W + Original Huawei kabal = 2280 mA - ne prijavi "Mi turbo charge" nego samo quick charge
Samsung Fast charge + Original xiaomi/Poco = 1180 - ne prijavi "Mi turbo charge" nego samo quick charge
Znaci ako dodje vrijeme izostavljanja punjaca iz kutije, mi korisnici pusimo. Nece se moci benificirati sa tom nekom full brzinom punjenje bez origigi punjaca i kabla ma kakvi da su.
Ne smijem ni da se usudim da pocnem da testiram auto-punjace.
Nesto sam ovih dana citao pa vidim da se lagano pocinje sa pomamom telefona koji dolaze bez punjaca. Iz Xiaomi porodice to je Mi 11. Kao mislimo zeleno. Ubrzo ce se ugledati mnogi na tu vrstu ustede. Mogu qurtzu mlatiti kako misle zeleno.
Uz moj poco dolazi neki 33w punjac koji upali neko "Mi Turbo Charge" pa sam odlucio malo da istetiram to sve pa da vidim kako bi bilo da nemam punjace nego imam neki od nekog drugog starijeg telefona i jos ako ne budem imao kabl. Koristio sam Ampere program koji mjeri to.
Koristio sam kabl koji je dosao uz telefon, kabl "baseus" (sto su veoma kvalitetni kablovi) koji sam kupio u electronic centru, originalni huawei kabl koji je dosao uz p40 pro, huawei super charge punjac od p40 Pro i samsung fast charge od supruginog telefona.
Mi original punjac 33W + Original xiaomi/Poco kabl = 3890 mA - prijavi "Mi turbo charge"
Mi original punjac 33W + Original Huawei kabl = 1870 mA - prijavi "Mi turbo charge"
Huawei quick charge 44W + Original Huawei kabal = 2280 mA - ne prijavi "Mi turbo charge" nego samo quick charge
Samsung Fast charge + Original xiaomi/Poco = 1180 - ne prijavi "Mi turbo charge" nego samo quick charge
Znaci ako dodje vrijeme izostavljanja punjaca iz kutije, mi korisnici pusimo. Nece se moci benificirati sa tom nekom full brzinom punjenje bez origigi punjaca i kabla ma kakvi da su.
- Laplace
#17268 Re: Xiaomi mobiteli
Meni se zna desiti da, ako me neko poziva dok nešto radim na mobitelu, čuje se zvuk zvona ali ne iskače meni za primanje/odbijanje poziva na ekran. Tad povučem odozgo iz notifikacijske trake i tapnem na ikonu poziva i tad mi se na ekranu pojavi meni za primanje/odbijanje poziva.gigatech wrote: ↑08/10/2021 14:52 da li neko ima problem prilikom dolaznog poziva da bude samo zvuk, da ništa ne prikazuje?
- Laplace
#17269 Re: Xiaomi mobiteli
To je ono što je i meni odmah palo na pamet čim su počeli sa politikom prodaje telefona bez punjača: džabe ti što uređaj podržava brzo ponjenje kad isto ne radi kako treba bez originalnog punjača.zdruzdjo wrote: ↑08/10/2021 16:28 Pozdrav raja.
-
zdruzdjo
#17270 Re: Xiaomi mobiteli
Zamisli sad imas neki punjac od 10-ak wati od nekog telefona koji si koristio. Moze biti i neki fast/quick charge. Kupujes telefon i radujes se stavki da ima super bateriju i neko ultra brzo punjenje.
Ukljucis a ono cvrc, mucak. Kiseli se satima. Sta ces nego izuti se masala cjenu za origigi punjac a znamo da takvi nisu bas jeftini. I naravno, na kraju da bi koristio sve prednosti telefona koji si kupio, dodje te skuplje nego sto je cijena telefona.
-
Demonijak
#17271 Re: Xiaomi mobiteli
Zna li neko gdje bi se u Sa mogao naci displej za Poco X3?
-
sencobih
-
zippoo87
#17273 Re: Xiaomi mobiteli
Procitaj ti jos jednom moj post i sta sam ja tacno napisao...tpg wrote: ↑07/10/2021 10:53Koristi par dana 120hz pa pređi na 60hz pa ćeš vidjeti kako nije primjetno, itekako da je primjetno. Ogromna razlika.zippoo87 wrote: ↑06/10/2021 20:05
Telefon je odlican...zadovoljan sam sa svim na njemu
-
tpg
- skafiskafsnjak
#17275 Re: Xiaomi mobiteli
Cuj kad skrolas... Nece ti youtube video biti fluidniji
Uostalom, tih 120hz se primjeti.... Et kad skrolas kroz meni, kroz fb, instagram, browser.... Sta hoces vise
Uostalom, tih 120hz se primjeti.... Et kad skrolas kroz meni, kroz fb, instagram, browser.... Sta hoces vise