Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

foxlife

#35326 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by foxlife »

drug_profi wrote: 06/10/2021 08:46
Naslovnica wrote: 06/10/2021 08:44
Možda ne bi bilo loše da ukinu lijevo skretanje na toj raskrsnici iz pravca Ilidže, dok se radi ova rekonstrukcija... :-)
Jedino rješenje, realno. Ali zatvorice se lijeva traka i kod postojeće stanice radi radova, ako će biti kao na Otoci.
ako se zatvori lijeva traka kod postojece stanice onda lijeva traka na semaforu postane skretanje za lijevo dok se ne zavrse radovi
Naslovnica

#35327 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

foxlife wrote: 06/10/2021 08:57
drug_profi wrote: 06/10/2021 08:46

Jedino rješenje, realno. Ali zatvorice se lijeva traka i kod postojeće stanice radi radova, ako će biti kao na Otoci.
ako se zatvori lijeva traka kod postojece stanice onda lijeva traka na semaforu postane skretanje za lijevo dok se ne zavrse radovi
Govoriš činjenično stanje.
Ja sam konstatovao slijedeće: "Možda ne bi bilo loše da ukinu lijevo skretanje na toj raskrsnici iz pravca Ilidže".
Sve u cilju da se ne bi stvarao čep na način kako se sada stvara. Sigurno bi bilo problema i na skretanju na Alipašinom mostu, ali ni približno problemu koji se sada dešava u Nedžarićima.
foxlife

#35328 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by foxlife »

Naslovnica wrote: 06/10/2021 09:02
foxlife wrote: 06/10/2021 08:57

Ja sam konstatovao slijedeće: "Možda ne bi bilo loše da ukinu lijevo skretanje na toj raskrsnici iz pravca Ilidže".
Sve u cilju da se ne bi stvarao čep na način kako se sada stvara. Sigurno bi bilo problema i na skretanju na Alipašinom mostu, ali ni približno problemu koji se sada dešava u Nedžarićima.
pa to i ja govorim
tzv lane mathematic
ako su zatvorili traku za skretanje nema skretanja imaju 3 trake pravo i 3 trake u koje ulazis poslije raskrsnice
ako se zatvori lijeva kod postojece stanice zbog izgradnje stanice ovu lijevu na semaforu pretvoris za skretanje lijevo jer pravo ne mozes

jednostavno da jednostavnije ne moze biti
Naslovnica

#35329 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

foxlife wrote: 06/10/2021 09:17
Naslovnica wrote: 06/10/2021 09:02
pa to i ja govorim
tzv lane mathematic
ako su zatvorili traku za skretanje nema skretanja imaju 3 trake pravo i 3 trake u koje ulazis poslije raskrsnice
ako se zatvori lijeva kod postojece stanice zbog izgradnje stanice ovu lijevu na semaforu pretvoris za skretanje lijevo jer pravo ne mozes

x3
Možda ne bi bilo loše da ukinu lijevo skretanje na toj raskrsnici iz pravca Ilidže, dok se ne zavrse radovi.
NediM17

#35330 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

Ma ok, ali mislim da bi se sranje samo premjestilo na sljedece skretanje.
Iskljucna traka za lijevo kod Porschea ne bi bila dovoljna da primi sva vozila koja skrecu lijevo i opet bi imali cep u krajnjoj lijevoj koja ide pravo.
foxlife

#35331 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by foxlife »

Naslovnica wrote: 06/10/2021 09:39
foxlife wrote: 06/10/2021 09:17

pa to i ja govorim
tzv lane mathematic

x3
Možda ne bi bilo loše da ukinu lijevo skretanje na toj raskrsnici iz pravca Ilidže, dok se ne zavrse radovi.
x347
ukinuti skretanje lijevo
ako sutra zatvore lijevu traku kod sadasnjeg stajalista jer grade kao sto je bilo na otoci
lijevu traku na semaforu pretvoriti u skretanje za lijevo jer lijeva traka pravo ispred njega je zatvorena

treba li crtati jbt
Naslovnica

#35332 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

NediM17 wrote: 06/10/2021 09:47 Ma ok, ali mislim da bi se sranje samo premjestilo na sljedece skretanje.
Iskljucna traka za lijevo kod Porschea ne bi bila dovoljna da primi sva vozila koja skrecu lijevo i opet bi imali cep u krajnjoj lijevoj koja ide pravo.
Sigurno da bi i tu bilo problema, ali manje nego sada.
Koliko sam shvatio iz situacije (jer se maksimalno trudim da ne koristim raskrsnicu u Nedžarićima u popodnevnim satima), ostale su samo dvije trake za pravac prema centru. :-)
Naslovnica

#35333 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

foxlife wrote: 06/10/2021 09:51
Naslovnica wrote: 06/10/2021 09:39
x3
x347
ukinuti skretanje lijevo
ako sutra zatvore lijevu traku kod sadasnjeg stajalista jer grade kao sto je bilo na otoci
lijevu traku na semaforu pretvoriti u skretanje za lijevo jer lijeva traka pravo ispred njega je zatvorena

treba li crtati jbt
x4.
Ja govorim da treba zatvoriti lijevo skretanje skroz (pod pretpostavkom da se desi situacija kao i sa stajalištem na Otoci).
Meni ne treba crtati.
foxlife

#35334 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by foxlife »

ostale su 3 samo sto papak iz te lijeve ceka da skrene lijevo i boli ga briga za tebe mene i sve ostale
isti slucaj je na istoj raskrsnici iz pravca dhl-a
kad lik stane u desnu i hoce pravo a semafor za desno se pali ranije pa onda on pravi problem ovima sto skrecu jer je manja guzva tu nego u srednjoj traci
foxlife

#35335 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by foxlife »

Naslovnica wrote: 06/10/2021 09:58
foxlife wrote: 06/10/2021 09:51

x347
ukinuti skretanje lijevo

treba li crtati jbt
x4.
Ja govorim da treba zatvoriti lijevo skretanje skroz (pod pretpostavkom da se desi situacija kao i sa stajalištem na Otoci).
Meni ne treba crtati.
x783974837
na otoci je zatvorena bila i lijeva pored trenutne stanice pa su tu bile 2 trake
u tom slucaju je bolje od lijeve na semaforu napraviti traku za skretanje nego da imas lijevak na raskrsnici
Naslovnica

#35336 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

foxlife wrote: 06/10/2021 10:03
Naslovnica wrote: 06/10/2021 09:58
x4.
Meni ne treba crtati.
x783974837
na otoci je zatvorena bila i lijeva pored trenutne stanice pa su tu bile 2 trake
u tom slucaju je bolje od lijeve na semaforu napraviti traku za skretanje nego da imas lijevak na raskrsnici
:lol:
Ne vrijedi sa tobom započinjati bilo kakav racionalan dijalog, nekoliko puta do sada sam se u to uvjerio, i uvijek se zajebem čim ti nešto odgovorim.
Nikako da naučim da sa tobom ne vrijedi ulatiti u bilo kakve polemike, postane gore od enterokolitisa.
Haj zdra'o. :thumbup:
foxlife

#35338 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by foxlife »

Naslovnica wrote: 06/10/2021 10:11
foxlife wrote: 06/10/2021 10:03

x783974837
Ne vrijedi sa tobom započinjati bilo kakav racionalan dijalog, nekoliko puta do sada sam se u to uvjerio, i uvijek se zajebem čim ti nešto odgovorim.
Nikako da naučim da sa tobom ne vrijedi ulatiti u bilo kakve polemike, postane gore od enterokolitisa.
Haj zdra'o. :thumbup:
jel ti ne kontas sta ti govorim ili sta?
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#35339 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

Dimu1927

#35340 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dimu1927 »

NediM17 wrote: 06/10/2021 09:47 Ma ok, ali mislim da bi se sranje samo premjestilo na sljedece skretanje.
100% taj semafor je jos kraci, prodju 3-4 auta u jednom valu, i plus je prelaz preko sina razvaljen i ovi sto prodju kroz zeleno moraju skroz polako preko sina

ne znam sta se vi ostali raspravljate kad vam je ovo situacija sa otoke. i na otoci je bio znak da je lijeva traka samo za lijevo, a srednja i desna za pravo

i upravu je foxlife, uz stanicu koja se pravila je i na otoci bila cesto zatvorena lijeva traka. tako da i ovo sad, ako zabrane lijevo skretanje, sve 3 idu pravo i onda zatvore lijevu uz stanicu i onda imas cep i prestrojavanja usred raskrsnice kao sto je na otoci bilo

kako god ceka nas veselih narednih 20ak godina dok ovako svako stajaliste po godinu budu radili :D
NediM17

#35341 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

Kakav je ovo hrkljus na Marindvoru?
ITNet

#35342 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by ITNet »

Dimu1927 wrote: 06/10/2021 14:08
100% taj semafor je jos kraci, prodju 3-4 auta u jednom valu, i plus je prelaz preko sina razvaljen i ovi sto prodju kroz zeleno moraju skroz polako preko sina

ne znam sta se vi ostali raspravljate kad vam je ovo situacija sa otoke. i na otoci je bio znak da je lijeva traka samo za lijevo, a srednja i desna za pravo

i upravu je foxlife, uz stanicu koja se pravila je i na otoci bila cesto zatvorena lijeva traka. tako da i ovo sad, ako zabrane lijevo skretanje, sve 3 idu pravo i onda zatvore lijevu uz stanicu i onda imas cep i prestrojavanja usred raskrsnice kao sto je na otoci bilo

kako god ceka nas veselih narednih 20ak godina dok ovako svako stajaliste po godinu budu radili :D
Ne slazem se sa konstatacijom da bi se sranje premjestilo u istoj kolicini na sljedecem semaforu, tamo ima izljevna traka za lijevo koja moze poprimiti odredzeni broj vozila, a sad zbog jednog/dva auta za lijevo stoji citava jedna traka za pravo.

Nije ni ista situacija kao na otoci ako cemo biti realni, kad hoces na otoci lijevo ti si mogao zagaziti sa pola auta u lijevu traku kad se radilo, pa su raja mogla da se provuku trakom za pravo, jesi morao da se vratis u srednju poslije raskrsnice jedno vrijeme ali je ipak flow saobracaja bio vise prohodan u odnosu na ovo. Isto tako protok, kolicina, vrsta vozila koja su skretala na otoci lijevo i koji na ovoj raskrsnici skrecu lijevo je drasticno drugacija, tamo prolaze, kamioni, autobusi, sleperi konstantno, koji sad stanu pa zauzmu i malo srednje trake dok cekaju za lijevo, pa nasi vrsni vozaci dok prodju pored njih samo se jos vec haos napravi, traka i po prolazi :-) ...Semafor dole bi se mogao produziti dok su radovi, sine jbg idu nove uskoro nemoj skretati tu ako bas ne moras, ja moram da skrenem tu lijevo ali ja koristim alternativu kojih ima.
foxlife

#35343 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by foxlife »

ako su zatvorili traku za lijevo prakticki ti i ne mozes skrenuti lijevo iako semafor upali zeleno jer lijeva traka je samo za pravo ne i za lijevo tako da kamioni busevi i bilo ko bi trebao produziti pravo pa na sljedecoj neka skrece
kad se zatvori lijeva kod stajalista postojeceg onda napraviti da se iz lijeve skrece i to je to
imas raskrsnicu istu kao i prije samo sa 2 umjesto 3 trake

ps. naravno da se ne moze porediti 100% sa otokom jer svaka raskrsnica je prica za sebe i po saobracaju i po svemu ostalom
Dimu1927

#35344 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dimu1927 »

ITNet wrote: 06/10/2021 17:23 Ne slazem se sa konstatacijom da bi se sranje premjestilo u istoj kolicini na sljedecem semaforu, tamo ima izljevna traka za lijevo koja moze poprimiti odredzeni broj vozila, a sad zbog jednog/dva auta za lijevo stoji citava jedna traka za pravo.

Nije ni ista situacija kao na otoci ako cemo biti realni, kad hoces na otoci lijevo ti si mogao zagaziti sa pola auta u lijevu traku kad se radilo, pa su raja mogla da se provuku trakom za pravo, jesi morao da se vratis u srednju poslije raskrsnice jedno vrijeme ali je ipak flow saobracaja bio vise prohodan u odnosu na ovo. Isto tako protok, kolicina, vrsta vozila koja su skretala na otoci lijevo i koji na ovoj raskrsnici skrecu lijevo je drasticno drugacija, tamo prolaze, kamioni, autobusi, sleperi konstantno, koji sad stanu pa zauzmu i malo srednje trake dok cekaju za lijevo, pa nasi vrsni vozaci dok prodju pored njih samo se jos vec haos napravi, traka i po prolazi :-) ...Semafor dole bi se mogao produziti dok su radovi, sine jbg idu nove uskoro nemoj skretati tu ako bas ne moras, ja moram da skrenem tu lijevo ali ja koristim alternativu kojih ima.
kada se radio most kod fisa u halilovicima, niko nije skretao lijevo u nedzaricima nego bas na toj iducoj raskrsnici kod ase, i guess what, znala je biti kolona do nedzarica za to skretanje lijevo... i naravno samim time kolaps u sve tri trake prema gradu zbog ovih koji cekaju da skrenu u traku za lijevo
foxlife

#35345 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by foxlife »

pa dok nisu zatvorili ovu traku za lijevo bilo je kolona nekad i do mcd-a u lijevoj traci
to je skoro na svakoj toj izlivnoj slucaj
osim onih koje su produzili kao u nedjaricima suprotna strana iz grada
Dimu1927

#35346 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dimu1927 »

jbg bice nekad i ti adaptivni semafori :D
foxlife

#35347 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by foxlife »

sad prosao dole u nedjaricima i bas kako sam i rekao
zatvorena lijeva traka kod sadasnjeg stajalista i imas lijevak na raskrsnici
sad krajnja lijeva treba postati za skretanje lijevo i to je to
stavis privremenu tablu kod mcd da je lijeva za lijevo a ostale dvije pravo
tindbe

#35348 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tindbe »

Što volim ovo kišno vrijeme kad krene, s kojim biciklisti ispare s cesta.
Barem koji živac do proljeća uštedim.
Pogotovo mislim na one noćne kamikaze bez imalo reflektirajuće površine na sebi.
ITNet

#35349 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by ITNet »

foxlife wrote: 06/10/2021 21:08 sad prosao dole u nedjaricima i bas kako sam i rekao
I sta si dobio sa tim? Mi pricamo o nekim rasterecenjima i opet kazem, da li zbog jednog auta koji tu hoce skrenuti lijevo ima potrebe da citava traka stoji? A to isto jedno auto moze skrenuti normala lijevo na slijedecem semaforu, po tebi izgleda da, ali ja ne kontam tu tvoju logiku nikako :-)
Naslovnica

#35350 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

ITNet wrote: 07/10/2021 10:05
foxlife wrote: 06/10/2021 21:08 sad prosao dole u nedjaricima i bas kako sam i rekao
I sta si dobio sa tim? Mi pricamo o nekim rasterecenjima i opet kazem, da li zbog jednog auta koji tu hoce skrenuti lijevo ima potrebe da citava traka stoji? A to isto jedno auto moze skrenuti normala lijevo na slijedecem semaforu, po tebi izgleda da, ali ja ne kontam tu tvoju logiku nikako :-)
Problem je što je zatvorena traka pored postojeće tramvajske prema centru.
Traka je zatvorena nakon raskrsnice. :(
Post Reply