Demokratska fronta Željko Komšić

BHCluster

#50701 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

Škobo Habu wrote: 05/10/2021 13:41
BHCluster wrote: 05/10/2021 13:24
Pa evo da krenemo od zadnjeg govora u UN kojeg je podrzao i Kojović, pa oko izbornog zakona cije stavove podrzava Mijatović, pa price oko „non paper“ i onoga sto je Komsic uradio po ovom pitanju a podrzali su ga opet Mijatović, Kukić, Bajtal, itd da ne kopam dalje. Malo?
:lol: :lol:
Iskreno, meni te je zao.
Škobo Habu

#50702 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Škobo Habu »

joint union wrote: 05/10/2021 13:47

Pa ako ces tako gledati, onda ambasadore treba postaviti samo u ovih par velesila, ostale ni nominovati, jer 'em druge zemlje nisu bitne, 'em bi se ustedila fina svota novca. Po toj logici u BiH ne bi bilo niti jedne ambasade, Jer kome je to BiH bitna na vanjskopolitickom planu? Mozda eventualno Srbiji ili Hrvatskoj...

Sto se zastava na pola koplja tice, navedoh ih kao primjer neposlusnosti, tj poslusnosti stranci. Ako Covic naredi, sta bi uradili "njegovi" ambasadori?
U pravu si za ovo "ono sto mozemo vidjeti", u biti, sta mi to vidimo uopste, i da stavim kontrapitanje, gdje je to Covic uticao i na koga, te kod kojih to on globalno vodecih sila moze otici? Ima i on par mandata u Predsjednistvu, ako se ne varam, sa tim da je sa jednog mandata i smijenjen, i to pazi sad, zbog kriminala. Sto njegove obozavatelje ne sprijecava da ga glorificiraju, ali se zato Zlatni ljiljan stavlja pod navodnike (zasto ovo, nastranu Komsic?).

Sto se vanjske politike tice, nama je jedan Dzeko bitniji nego citavo troglavo Predsjednistvo, no eto, po cemu je to Covic manji demagog od Komsica? Kakve on uspjehe ima iza sebe? Koje diplomatske bravure?
Ja Komsica vidim kao manje zlo izmedju njih dvojice, nesto kao da imas dvoje djece od kojih jedno moras ostaviti u kontrolnoj sobi nuklearne elektrane. Jedno je nezainteresovano, sjedice i nece dirati nista, dok je drugo nestasno i pritiskace sve tipke. Kojeg ostaviti? Ni od jednog neces imati koristi, ni ti ni elektrana ni drustvo, to je evidentno, pitanje je samo koje ce dijete napraviti manju stetu.
Ambasadori su veoma bitna stvar kada je u pitanju prezentacija jedne zemlje, no mi imamo i sa tzv. bosankohercegovačke strane ambasadore koji se postavljaju po stranačkoj dužnosti, a ne zbog činjenice da su diplomate po vokaciji. Ti hoćeš da kažeš kako nam Željo u inostranstvo šalje vrsne diplomate, a ne osobe sa kojima je na ovaj ili onaj način blizak?

Kada je o Čoviću riječ, tu je govora o ŠBKBB, tako da možemo samo nagađati da li bi njegovi puleni takvo što ignorisali ili prihvatili.

Jedan Džeko jeste ambasador ove zemlje, ali samo tamo gdje je fudbal dominantan. Šta ćemo sa zemljama tipa Amerike u kojima je fudbal nešto posve nebitno? Komšić je - za sve ove godine u predsjedničkoj fotelji - odaklo konstantno patriotski onaniše, trebao da ima već uspostavljenu mrežu naših ljudi u svijetu - od političara, biznismena, sportista, profesora i intelektualaca koji lobiraju za ovu zemlju.

Međutim, Željko, baš kao i Bakir, dosta je ograničen lik i ne razmišlja široko.
asker

#50703 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by asker »

joint union wrote: 05/10/2021 13:47 Sto se vanjske politike tice, nama je jedan Dzeko bitniji nego citavo troglavo Predsjednistvo, no eto, po cemu je to Covic manji demagog od Komsica? Kakve on uspjehe ima iza sebe? Koje diplomatske bravure?
Nikad, niko, u historiji ovog foruma, nije dao odgovor zasto je bolje za drzavu da umjesto Komsica u predsjednistvu sjedi Covic. Jer izbor je jedino taj. Prodavaci muda pod bubrege to znaju, al sve nesto u rukavicama, neka demagogija, nesto okolo bla bla.
Shvatam UZPovce, al ove FGR strucnjake nikako.
Škobo Habu

#50704 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Škobo Habu »

BHCluster wrote: 05/10/2021 13:53
Škobo Habu wrote: 05/10/2021 13:41

:lol: :lol:
Iskreno, meni te je zao.
Halo, ba! Bajtal i UN! :lol:

Idealan si za Željkova askera.

Čuj Bajtal! :lol:
BHCluster

#50705 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

Škobo Habu wrote: 05/10/2021 14:03
BHCluster wrote: 05/10/2021 13:53
Iskreno, meni te je zao.
Halo, ba! Bajtal i UN! :lol:

Idealan si za Željkova askera.

Čuj Bajtal! :lol:
Jedan deprozepam, jedan vinjak na svaka tri sata, svaka. I nakon 15 godina ti bude bolje! :wink:
Škobo Habu

#50706 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Škobo Habu »

BHCluster wrote: 05/10/2021 14:08

Jedan deprozepam, jedan vinjak na svaka tri sata, svaka. I nakon 15 godina ti bude bolje! :wink:
Bajtal, Slavo Kukić... :lol: :lol:

Samobanuj se.
joint union

#50707 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by joint union »

Škobo Habu wrote: 05/10/2021 14:01
Ambasadori su veoma bitna stvar kada je u pitanju prezentacija jedne zemlje, no mi imamo i sa tzv. bosankohercegovačke strane ambasadore koji se postavljaju po stranačkoj dužnosti, a ne zbog činjenice da su diplomate po vokaciji. Ti hoćeš da kažeš kako nam Željo u inostranstvo šalje vrsne diplomate, a ne osobe sa kojima je na ovaj ili onaj način blizak?

Kada je o Čoviću riječ, tu je govora o ŠBKBB, tako da možemo samo nagađati da li bi njegovi puleni takvo što ignorisali ili prihvatili.

Jedan Džeko jeste ambasador ove zemlje, ali samo tamo gdje je fudbal dominantan. Šta ćemo sa zemljama tipa Amerike u kojima je fudbal nešto posve nebitno? Komšić je - za sve ove godine u predsjedničkoj fotelji - odaklo konstantno patriotski onaniše, trebao da ima već uspostavljenu mrežu naših ljudi u svijetu - od političara, biznismena, sportista, profesora i intelektualaca koji lobiraju za ovu zemlju.

Međutim, Željko, baš kao i Bakir, dosta je ograničen lik i ne razmišlja široko.
Eto vidis slozili smo se da su ambasadori ipak bitna stvar, dakle prosjecnom glasacu kojem je BiH na srcu nije svejedno ko iste postavlja.
Nazalost, kod nas vrsnih diplomata i nema, mogu se nabrojati na prste jedne ruke i vec su u poznim godinama.
Mozda vani ima materijala, ljudi koji su obrazovani i koji se ne valjaju po ovoj nasoj politickoj zabokrecini, no ne vidim neke zelje da se ti ljudi priblize matici, a i animozitet Bosanci u Bosni VS Bosanci u dijaspori ne pomaze.

Znas li ko je sad ambasador u USA, eto bas jedan sto je odbio spustiti zastavu. Mozda je Bojan Vujić poznatiji u USA od Dzeke, no sumnjam.
Napamet ne mogu govoriti o uspostavljanju ili neuspostavljanju bilo kakve mreze ljudi (nasih ili stranaca) koje je Komsic eventualno uspostavio ili ne. U medjunarodnoj diplomatiji se svakako vecina stvari drzi van javnosti i radi u rukavicama, te mreze ne vidimo niti kod jednog bivseg ili sadasnjeg clana Predsjednistva, ako se ne varam? A nije da ih nema, svidjale se one nama ili ne.

No zanima me jedno pitanje sada, zaista mislis da ce Covic (ili neki drugi HDZ-ovac, jer su oni jedini legalni, jel), kada zamijeni nesposobnog Komsica, uspostaviti mrežu naših ljudi u svijetu - od političara, biznismena, sportista, profesora i intelektualaca koji ce lobirati za ovu zemlju?
BHCluster

#50708 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

Škobo Habu wrote: 05/10/2021 14:18
BHCluster wrote: 05/10/2021 14:08

Bajtal, Slavo Kukić... :lol: :lol:

Samobanuj se.
Mislim kompetentni i pametniji su od tebe, izgldeda to im je problem. :lol:
Škobo Habu

#50709 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Škobo Habu »

joint union wrote: 05/10/2021 14:20

Eto vidis slozili smo se da su ambasadori ipak bitna stvar, dakle prosjecnom glasacu kojem je BiH na srcu nije svejedno ko iste postavlja.
Nazalost, kod nas vrsnih diplomata i nema, mogu se nabrojati na prste jedne ruke i vec su u poznim godinama.
Mozda vani ima materijala, ljudi koji su obrazovani i koji se ne valjaju po ovoj nasoj politickoj zabokrecini, no ne vidim neke zelje da se ti ljudi priblize matici, a i animozitet Bosanci u Bosni VS Bosanci u dijaspori ne pomaze.

Znas li ko je sad ambasador u USA, eto bas jedan sto je odbio spustiti zastavu. Mozda je Bojan Vujić poznatiji u USA od Dzeke, no sumnjam.
Napamet ne mogu govoriti o uspostavljanju ili neuspostavljanju bilo kakve mreze ljudi (nasih ili stranaca) koje je Komsic eventualno uspostavio ili ne. U medjunarodnoj diplomatiji se svakako vecina stvari drzi van javnosti i radi u rukavicama, te mreze ne vidimo niti kod jednog bivseg ili sadasnjeg clana Predsjednistva, ako se ne varam? A nije da ih nema, svidjale se one nama ili ne.

No zanima me jedno pitanje sada, zaista mislis da ce Covic (ili neki drugi HDZ-ovac, jer su oni jedini legalni, jel), kada zamijeni nesposobnog Komsica, uspostaviti mrežu naših ljudi u svijetu - od političara, biznismena, sportista, profesora i intelektualaca koji ce lobirati za ovu zemlju?
O tome i govorim da nemamo vrsne diplomate. Najveći problem jeste da ih ne stvaramo.

Zato i postavljam pitanje šta je na polju toga učinio Komšić? Ništa.

Koliko znam Zovko je bila BH diplomata i u doba Lagumdžije, a kasnije i Komšića. To je, recimo, neko ko je stvoren u njihovo doba. Znamo danas koga ona predstavlja. Na koncu, neke od HDZ kadrova je profilisao sam Komšić. Bila je davno afera oko toga još za njegova prvog mandata, mrsko mi tražiti.

Sada nam se osobe bez ikakvog diplomatskog iskustva reklamiraju kao "vrhunski kadrovi".

Ja ne očekujem od nekakvog Vujića ništa pozitivno kada je u pitanju prezentacija BiH kao države, ali očekujem od onih u kojih su usta puna ove države.
Škobo Habu

#50710 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Škobo Habu »

BHCluster wrote: 05/10/2021 14:24
Jah, znamo za njihovu kompetenciju. Ne mogu skupiti 50 ljudi da ih sluša. :lol:
joint union

#50711 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by joint union »

Škobo Habu wrote: 05/10/2021 14:33
joint union wrote: 05/10/2021 14:20

O tome i govorim da nemamo vrsne diplomate. Najveći problem jeste da ih ne stvaramo.

Zato i postavljam pitanje šta je na polju toga učinio Komšić? Ništa.

Koliko znam Zovko je bila BH diplomata i u doba Lagumdžije, a kasnije i Komšića. To je, recimo, neko ko je stvoren u njihovo doba. Znamo danas koga ona predstavlja. Na koncu, neke od HDZ kadrova je profilisao sam Komšić. Bila je davno afera oko toga još za njegova prvog mandata, mrsko mi tražiti.

Sada nam se osobe bez ikakvog diplomatskog iskustva reklamiraju kao "vrhunski kadrovi".

Ja ne očekujem od nekakvog Vujića ništa pozitivno kada je u pitanju prezentacija BiH kao države, ali očekujem od onih u kojih su usta puna ove države.
Naravno da je problem, tu se slazemo, niti ih imamo, niti stvaramo.

Lagumdzija je bio, koliko se sjecam, MIP, nije bio clan Predsjednistva, pa nije ni mogao uticati na Zeljanin izbor.
Radila je Zeljana za Jelavica, pa bila sef kabineta Covicu i od strane Covica imenovana za ambasadora u Francuskoj (ops!). Sad cu te citirati "Znamo danas koga ona predstavlja", te si i sam potvrdio ono sto govorim. Mozda je imala jaku stelu pa je i Komsic nekad postavio, to fakat ne znam.

I na kraju, ovo boldano je upravo odgovor zasto Komsic a ne Covic.
Da li su Covicu (ili bilo kojem HDZ-ovcu) "usta puna ove drzave", te da li od takvih "patriota" mozemo ocekivati ista vise nego od nekakvog Vujica?
Last edited by joint union on 05/10/2021 14:43, edited 1 time in total.
shbc

#50712 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shbc »

BHCluster wrote: 05/10/2021 13:28
shbc wrote: 05/10/2021 13:07

Sire Miletovi o "drzavi RS" pa ja jos uvijek ne vidim granicni prelaz na Vracama
Za velikohrvatske aspiracije izgovor velikosrBska politika. Klasika.
To ti je odgovor? Ok. Nisam doduse nista drugo ni ocekivao od Zeljkovih fanova.
Point.

#50713 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Point. »

asker wrote: 05/10/2021 14:02
joint union wrote: 05/10/2021 13:47 Sto se vanjske politike tice, nama je jedan Dzeko bitniji nego citavo troglavo Predsjednistvo, no eto, po cemu je to Covic manji demagog od Komsica? Kakve on uspjehe ima iza sebe? Koje diplomatske bravure?
Nikad, niko, u historiji ovog foruma, nije dao odgovor zasto je bolje za drzavu da umjesto Komsica u predsjednistvu sjedi Covic. Jer izbor je jedino taj. Prodavaci muda pod bubrege to znaju, al sve nesto u rukavicama, neka demagogija, nesto okolo bla bla.
Shvatam UZPovce, al ove FGR strucnjake nikako.
To i ja primjećujem. Evo @Škobo Habu, koji se baš zado u zadnje vrijeme i boba mu fali da otvoreno stane na stranu Čovića i družbe, bi mogao da odgovori.
BHCluster

#50714 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

Škobo Habu wrote: 05/10/2021 14:35
BHCluster wrote: 05/10/2021 14:24
Jah, znamo za njihovu kompetenciju. Ne mogu skupiti 50 ljudi da ih sluša. :lol:
A to ti je mjera, broj ljudi koji te slusa a ne kvalitet onoga sto govoris. Sta drugo ocekivati od intelektualnog lavora da napise.
Škobo Habu

#50715 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Škobo Habu »

Point. wrote: 05/10/2021 14:44
To i ja primjećujem. Evo @Škobo Habu, koji se baš zado u zadnje vrijeme i boba mu fali da otvoreno stane na stranu Čovića i družbe, bi mogao da odgovori.
Biti contra Komšića uopšte ne znači podrška Čoviću.

Sasvim su druga priča ovi koji smatraju da se nema šta zamjeriti Komšiću, pa svaka kritiku upućenu njemu doživljavaju kao nož u leđa.

Realno gledajući, Komšić će ostati prvi predsjednik koji je prekršio državni zakon o zapšljavanju diplomatskog i ambasadorskog kora, tako da je bezumno tvrditi kako on poštuje ovu zemllju. Pa ni Paravac nije slao u diplomatiju sa SSS, a za Alijina vakta su ispale cijele afere kada je slao u diplomaciju neobrazovane kadrove tipa, recimo, Hadže Efendića.
channel10

#50716 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by channel10 »

Škobo Habu wrote: 05/10/2021 14:59

Sasvim su druga priča ovi koji smatraju da se nema šta zamjeriti Komšiću, pa svaka kritiku upućenu njemu doživljavaju kao nož u leđa.

Realno gledajući, Komšić će ostati prvi predsjednik koji je prekršio državni zakon o zapšljavanju diplomatskog i ambasadorskog kora, tako da je bezumno tvrditi kako on poštuje ovu zemllju. Pa ni Paravac nije slao u diplomatiju sa SSS, a za Alijina vakta su ispale cijele afere kada je slao u diplomaciju neobrazovane kadrove tipa, recimo, Hadže Efendića.
Kad bi se pocelo ovdje nabrajati koliko je Covic povukao kontradrzavnickih poteza, ovdej bi server pao tako da dzabe trunis ovdje. Hajde dole na poskok sa bratijom, pa dijelite misljenja...
jazzer

#50717 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by jazzer »

Zlatan Fazlagic Fazla, kao Pozicev savjetnik, podrzao Podzica. :lol:

Cuo sam da i Esad Plavi pise neko pismo podrske.
Skijaš

#50718 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Skijaš »

Škobo Habu wrote: 05/10/2021 14:59 Realno gledajući, Komšić će ostati prvi predsjednik koji je prekršio državni zakon o zapšljavanju diplomatskog i ambasadorskog kora, tako da je bezumno tvrditi kako on poštuje ovu zemllju. Pa ni Paravac nije slao u diplomatiju sa SSS
Ona je imenovana u skladu s propisima i ponos je Bosne i Hercegovine.
Point.

#50719 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Point. »

Škobo Habu wrote: 05/10/2021 14:59

U ovoj priči znači ili ili.
Tanqueray

#50720 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Tanqueray »

Skijaš wrote: 05/10/2021 18:27
Škobo Habu wrote: 05/10/2021 14:59 Realno gledajući, Komšić će ostati prvi predsjednik koji je prekršio državni zakon o zapšljavanju diplomatskog i ambasadorskog kora, tako da je bezumno tvrditi kako on poštuje ovu zemllju. Pa ni Paravac nije slao u diplomatiju sa SSS
Kakvi su odnosi Hrvata i Bosnjaka od kako je Patuljak sibicarskim metodama dosao na ovu poziciju, jesu li bolji ili gori?
Sta je bolje za Bosnu i Hercegovinu da su odnosi Hrvata i Bosnjaka bolji ili gori?
Pa tek onda o ponosu...
Bloo
Globalna šefica

#50721 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Bloo »

channel10 wrote: 05/10/2021 15:06 Kad bi se pocelo ovdje nabrajati koliko je Covic povukao kontradrzavnickih poteza, ovdej bi server pao tako da dzabe trunis ovdje. Hajde dole na poskok sa bratijom, pa dijelite misljenja...
Ostao bi nam forum prazan, jarane...
:mrgreen:

Ali slatki ste vi Komsicevci...ako si protiv Ljiljana, onda si za Covketa.
Samo oštro, 4 more years!
kluz franjo

#50722 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

kluz franjo wrote: 22/09/2021 19:21 Biće interesantno pratiti poteze SDA kada skontaju da kandidatura ŽK ugrožava Bakirove šanse da bude izabran za člana Predsjedništva.
:meza1:
Počinje polaHko... "Predsjednštvo je tek kurtoazni paravan prividne moći".
https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-sjeni ... /211004128
U Predsjedništvo može biti izabran i Dragan Čović i Željko Komšić ili bilo ko drugi. Međutim pozicija s koje nastupaju niti je vječna niti je presudna. Ključne poluge moći crpe se iz kontrole zakonodavnih procesa, zbog čega je FBiH godinama u svojevrsnoj blokadi, zbog čega imamo istu izvršnu vlast već sedam godina. Tačka ključanja je u Domu naroda, a Predsjednštvo je tek kurtoazni paravan prividne moći.
'bem ti!
Za ovo su nekada ŽK-Fanaticosi glavu skidali.
Ali kada 'Ambo (čitaj SDA) to napiše...
babanovac

#50723 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by babanovac »

Da li zelite djeci gradjansku, evropsku BiH ili UZP-genocidno okruzenje?
U duhu Dejtona? Dejton je zaustavio rat. Negiranje genocida nije u duhu Dejtona, nije ni skrivanje kriminalaca u susjednim drzavama...
Zeljko Komsic je Mahatma Gandi danasnje Bosne. Mahatma je uspio, iz tog razloga znamo ko je. Uz istu kolicinu predanosti, mogao je i izgubit. Nit bi ko cuo za njega, nit bi ga sad spominjao kao komparaciju. Zeljina politika ako izgubi, ne govorim o broju glasova na izborima, nego o nestanku ideje koji zagovara - game over.
Login77777

#50724 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Login77777 »

Tanqueray wrote: 05/10/2021 20:38

Kakvi su odnosi Hrvata i Bosnjaka od kako je Patuljak sibicarskim metodama dosao na ovu poziciju, jesu li bolji ili gori?
Sta je bolje za Bosnu i Hercegovinu da su odnosi Hrvata i Bosnjaka bolji ili gori?
Pa tek onda o ponosu...
Nikada bolji.
babanovac

#50725 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by babanovac »

Tanqueray wrote: 05/10/2021 20:38

Pa tek onda o ponosu...
Kakvi su odnosi Hrvata i Bosnjaka od kako su UZP-ovci, sibicarskim metodama pozatvarali Bosnjake u skolu u Stocu, a poslije im kuce dinamitom i bagerima neutralisali, u cilju mijenjanja razglednice grada? Jesu li bolji ili losiji ? Koliko je na ova dogadjanja u Stocu 1993. uticao tada jako poznati ZK, a koliko partijski drugari DC-a?
Post Reply