Samo da se vrati Nenadiceva vlada insalah
Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
-
mirza_15
#24202 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Nije samo renoviranje i asfaltiranje ceste nego i zamjena kompletne vodovodne i kanalizacione mreže, s tim što mislim da kanalizaciona nije bila planirana nego su odlučili da i to zamijene kada su vidjeli u kakvom je stanju. Da to nisu uradili za mjesec bi je neko ponovo kopao. Zbog toga radovi traju duže.addem wrote: ↑04/10/2021 16:47 Ma ovo je sramota ljudi malo ko moze da shvati koja je patnja voziti se alipašinom svaki dan. Ogromne guzve narod nervozan. Potpuno je irelevantno koja je stranka bitno je da je neko nesposoban ulicu za mjesec renovirati i asfaltirati i to u vrijeme dok djeca ne idu u skolu. Mi koji moramo djecu voziti na Kosevsko smo u ganguli. Sutra cu snimiti guzve i jutarnje i popodnevme da docaram jad koji se nad nas nadvio.
- addem
#24203 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
4 mjeseca traje agonija i Boga pitaj do kad će ovako.mirza_15 wrote: ↑04/10/2021 18:15Nije samo renoviranje i asfaltiranje ceste nego i zamjena kompletne vodovodne i kanalizacione mreže, s tim što mislim da kanalizaciona nije bila planirana nego su odlučili da i to zamijene kada su vidjeli u kakvom je stanju. Da to nisu uradili za mjesec bi je neko ponovo kopao. Zbog toga radovi traju duže.addem wrote: ↑04/10/2021 16:47 Ma ovo je sramota ljudi malo ko moze da shvati koja je patnja voziti se alipašinom svaki dan. Ogromne guzve narod nervozan. Potpuno je irelevantno koja je stranka bitno je da je neko nesposoban ulicu za mjesec renovirati i asfaltirati i to u vrijeme dok djeca ne idu u skolu. Mi koji moramo djecu voziti na Kosevsko smo u ganguli. Sutra cu snimiti guzve i jutarnje i popodnevme da docaram jad koji se nad nas nadvio.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#24204 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
opet je pocelo orgijanje vukova po sarajevu... pa jebemu majku majcinu... forto za ovo si ti odgovoran i tvoja snobisticka stranka koja opet po FB pravi peticije o ubijanju kerČina dok ovi pohode po ulicama...
ovo je strasno kako ljudi nece vise ni prstom da mrdnu ako je neko u nevolji... otislo je sarajvo u qurac nepovratno... policajcu svaka cast...
UGRIZI PO GLAVI I NOGAMA
Uznemirujuće / Dobermani brutalno izgrizli ženu u centru Sarajeva, spasio je prolaznik
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /211004143
U ulici Kulovića 11 u Sarajevu danas oko 18 sati dva psa pasmine doberman napale su ženu ispred haustora zgrade i brutalno je izgrizli nanijevši joj tjelesne povrede. Napominjemo da su fotografije izrazito uznemirujuće.
Kako nam je javio čitatelj koji nam je ustupio fotografije, psi su je napali bez ikakvog povoda.
"Prolazio sam automobilom i vidio kako psi grizu jednu gospođu. Prolaznici su samo posmatrali šta se dešava. Istrčao sam i počeo ih udarati nogama u glavu nakon čegu su je pustili", ispričao nam je čitatelj.
Povrijeđena žena prebačena je na ukazivanje ljekarske pomoći nakon čega će biti poznat stepen povreda.
U Kulovićevu ulicu upućena je policijska patrola i vozilo Hitne pomoći, a identitet vlasnika pasa poznat je policijskim službenicima.
Informaciju su nam potvrdili i iz MUP-a Kantona Sarajevo, gdje su nam rekli da ovo nije jedini napad pasa koji se dogodio danas.
Naime, danas oko 16 sati u Ilijašu pas lutalica je napao dvoje djece koji su kasnije prevezeni na ukazivanje medicinske pomoći, a stepen povreda se još utvrđuje.
"Policijski službenik Uprave policije koji je upućen na intervenciju je upotrijebio službeno oružje s ciljem da odbije napad psa i spriječi daljnji napad psa na djecu i prolaznike, te je tom prilikom usmrtio psa", rečeno je iz policije.
ovo je strasno kako ljudi nece vise ni prstom da mrdnu ako je neko u nevolji... otislo je sarajvo u qurac nepovratno... policajcu svaka cast...
- drug_profi
#24205 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Vlasnicki psi opasne rase pusteni sami.
Zbog ovih idiota vecina generalizuje da su svi psi isti i onda svima robiju propisuju.
Nije moguce da pas nikad nije pokazivao znake agresije pa da tek tako brutalno napadne nekog.
Ja ne razumijem zasto neko zeli u kuci opasnog psa. Mala kita, sta li....
Zbog ovih idiota vecina generalizuje da su svi psi isti i onda svima robiju propisuju.
Nije moguce da pas nikad nije pokazivao znake agresije pa da tek tako brutalno napadne nekog.
Ja ne razumijem zasto neko zeli u kuci opasnog psa. Mala kita, sta li....
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#24206 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Sva sreca fejs ne radi do sada bi bilozena napala pse oni se branili...poznata kuhacica i ubica pasa..iskopali bi da je zabu pojela prije 35 godina i pregazila pudlicu
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#24207 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ovo je dobra prilika da MUP trenira strogocu nad vlasnicima.
Hodas pjeaackom zonom sa kerom? Hajmo brnjica, hajmo povodac, hajmo cip.
Komsija ima zlatnog retrivera. Rano ujutro ga izvede bez brnjice, pokupi njegova govna za njim, kad prolazim pored njegovih vrata, ako ker laje galami na njega da ga usutka, sa djetetom kad naidjem u haustoru on se sklanja i sklanja kera. Dakle, zlatnog retrivera.
Nikad nisam ni pomislio sto mu brnjicu ne stavi. Evo tek sad sam i skonto da je ne stavlja. Jbg, kad vidis da je neko odgovoran i ti se osjecas sigurnije.
Klosarska faca je nesigurna sama od sebe. Umnozena za pit bulla, predstavlja duboko odvratno i neugodno iskustvo.
Hodas pjeaackom zonom sa kerom? Hajmo brnjica, hajmo povodac, hajmo cip.
Komsija ima zlatnog retrivera. Rano ujutro ga izvede bez brnjice, pokupi njegova govna za njim, kad prolazim pored njegovih vrata, ako ker laje galami na njega da ga usutka, sa djetetom kad naidjem u haustoru on se sklanja i sklanja kera. Dakle, zlatnog retrivera.
Nikad nisam ni pomislio sto mu brnjicu ne stavi. Evo tek sad sam i skonto da je ne stavlja. Jbg, kad vidis da je neko odgovoran i ti se osjecas sigurnije.
Klosarska faca je nesigurna sama od sebe. Umnozena za pit bulla, predstavlja duboko odvratno i neugodno iskustvo.
- drug_profi
#24208 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Neka te Chmoljo, uvijek najebu oni sa normalnim psima.
- Chmoljo
#24209 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
I sta cemo zbog toga?
Meni je oduvijek zelja bilo imati psa. I mojoj zeni. Ali nikada ga nismo nabavili i vjerovatno necemo i iz razloga sto smo svjesni da je rijec o jednakoj brizi, fakticki djetetu koje nikad ne odraste, ali argument preko kojeg nikad nismo mogli preci je upravo to: copori drugih lutalica i krkani sa takvim psima koje niko ne poziva na odgovornost.
Ako je normalan pas i normalan vlasnik, nece najebati.
Ko i u saobracaju. Vezanje pojasa, kaciga za motor. Dobar si covjek, dobar si vozac, ali nisi se vezo, hajmo kazna.
Meni je oduvijek zelja bilo imati psa. I mojoj zeni. Ali nikada ga nismo nabavili i vjerovatno necemo i iz razloga sto smo svjesni da je rijec o jednakoj brizi, fakticki djetetu koje nikad ne odraste, ali argument preko kojeg nikad nismo mogli preci je upravo to: copori drugih lutalica i krkani sa takvim psima koje niko ne poziva na odgovornost.
Ako je normalan pas i normalan vlasnik, nece najebati.
Ko i u saobracaju. Vezanje pojasa, kaciga za motor. Dobar si covjek, dobar si vozac, ali nisi se vezo, hajmo kazna.
- drug_profi
#24210 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Nije pas predmet. Zivo je bice. Nije moguce generalizovati.
Necu ulaziti u raspravu jer se ocigledno necemo naci ni na jednom mjestu.
Necu ulaziti u raspravu jer se ocigledno necemo naci ni na jednom mjestu.
- Chmoljo
#24211 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Pa u tome i jeste stvar. Zivo je bice i treba mu konstantna briga. Ja smatram da mu je ne mogu pruziti i zato ga pored zelje nikad nabavio nisam.
Povodac i brnjica nisu sprave za mucenje, da bi prema tome trebao biti neki otpor, nego je izbjegavanje koristenja istih cista lijenost vlasnika.
Povodac i brnjica nisu sprave za mucenje, da bi prema tome trebao biti neki otpor, nego je izbjegavanje koristenja istih cista lijenost vlasnika.
- drug_profi
#24212 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Za prvo se slazem, za drugo nisi u pravu. I za to ti govorim da pas nije nesto iz fabrike po određenom standardu, vec je duboko emotivno i inteligentno bice.Chmoljo wrote: ↑05/10/2021 00:53 Pa u tome i jeste stvar. Zivo je bice i treba mu konstantna briga. Ja smatram da mu je ne mogu pruziti i zato ga pored zelje nikad nabavio nisam.
Kako se ti odnosis prema obaveznoj maski? Vjerujem da si radostan kad je stavis. A sad zamisli da ti jos kravatu svezu i tegle te za nju tamo vamo.
Svaki pas je posebna prica i neki nisu za kuce ni ulice, a neki su zapravo terapijski.
-
Registarska oznaka
#24213 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ne moras obavezati da mora nositi brnjicu, ali donesi zakon da u slucaju napada tvog psa dodje do ozljedjivanja druge osobe ili zivog bia, kaznit ce se vlasnik psa ili onaj ko je u tom momentu sa psom, 5000KM ili 10000KM kazne. I oduzimanje psa.drug_profi wrote: ↑05/10/2021 00:59Za prvo se slazem, za drugo nisi u pravu. I za to ti govorim da pas nije nesto iz fabrike po određenom standardu, vec je duboko emotivno i inteligentno bice.Chmoljo wrote: ↑05/10/2021 00:53 Pa u tome i jeste stvar. Zivo je bice i treba mu konstantna briga. Ja smatram da mu je ne mogu pruziti i zato ga pored zelje nikad nabavio nisam.
Kako se ti odnosis prema obaveznoj maski? Vjerujem da si radostan kad je stavis. A sad zamisli da ti jos kravatu svezu i tegle te za nju tamo vamo.
Svaki pas je posebna prica i neki nisu za kuce ni ulice, a neki su zapravo terapijski.
I rijesis problem donekle.
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#24214 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
E, jebga, onda ni konju ne treba ular i povodac, sedlo, samar, a ni jahac....jer je konj duboko emotivno i inteligentno bice.drug_profi wrote: ↑05/10/2021 00:59Za prvo se slazem, za drugo nisi u pravu. I za to ti govorim da pas nije nesto iz fabrike po određenom standardu, vec je duboko emotivno i inteligentno bice.Chmoljo wrote: ↑05/10/2021 00:53 Pa u tome i jeste stvar. Zivo je bice i treba mu konstantna briga. Ja smatram da mu je ne mogu pruziti i zato ga pored zelje nikad nabavio nisam.
Sta se sve ovdje pise...
- drug_profi
#24215 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Prije svega pod kontrolu staviti uzgoj i razmnozavanje. Opasne rase ni pod razno vise dozvoliti. Mislim da je i sada brnjica obavezna samo za opasne rase i za pse koji su dobili ocjenu veterinara da su agresivni.
A vlasnik/skrbnik je svakako odgovoran pred zakonom.
Ja npr za svog psa nisam nasao dovoljno malu brnjicu da ona uopste ima svrhu. i to kad mu stavis on je u stvari bespomocan. Ako je jos na povodcu ne moze se odbraniti od napada copora lutalica ili agresivnih vlasnickih pasa. Mnogi psi nisu uopste agresivni prema ljudima, ali su izuzetno agresivni prema drugim psima istog spola. Copori lutalica uglavnom se boje ljudi ili ih posmatraju kao hranitelje, ali drugog psa bi instant rastrgali itd.
Nevjerovatnih sam situacija imao gdje sam morao svog psa braniti.
A vlasnik/skrbnik je svakako odgovoran pred zakonom.
Ja npr za svog psa nisam nasao dovoljno malu brnjicu da ona uopste ima svrhu. i to kad mu stavis on je u stvari bespomocan. Ako je jos na povodcu ne moze se odbraniti od napada copora lutalica ili agresivnih vlasnickih pasa. Mnogi psi nisu uopste agresivni prema ljudima, ali su izuzetno agresivni prema drugim psima istog spola. Copori lutalica uglavnom se boje ljudi ili ih posmatraju kao hranitelje, ali drugog psa bi instant rastrgali itd.
Nevjerovatnih sam situacija imao gdje sam morao svog psa braniti.
- drug_profi
#24216 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Vidis, dobro si rekao. Konju to ne treba. To treba covjeku da bi ga iskoristavao.Ima Bosne_Bice Bosne wrote: ↑05/10/2021 08:25E, jebga, onda ni konju ne treba ular i povodac, sedlo, samar, a ni jahac....jer je konj duboko emotivno i inteligentno bice.drug_profi wrote: ↑05/10/2021 00:59
Za prvo se slazem, za drugo nisi u pravu. I za to ti govorim da pas nije nesto iz fabrike po određenom standardu, vec je duboko emotivno i inteligentno bice.
Svaki pas je posebna prica i neki nisu za kuce ni ulice, a neki su zapravo terapijski.![]()
Sta se sve ovdje pise...![]()
![]()
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#24217 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Pusti ga sa povodca nek borba bude fer, muskidrug_profi wrote: ↑05/10/2021 08:30 Ako je jos na povodcu ne moze se odbraniti od napada copora lutalica ili agresivnih vlasnickih pasa.
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#24218 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
I pas je u upotrebi, dakle iskoristava se, kao i ostale domace zivotinje.drug_profi wrote: ↑05/10/2021 08:31Vidis, dobro si rekao. Konju to ne treba. To treba covjeku da bi ga iskoristavao.Ima Bosne_Bice Bosne wrote: ↑05/10/2021 08:25
E, jebga, onda ni konju ne treba ular i povodac, sedlo, samar, a ni jahac....jer je konj duboko emotivno i inteligentno bice.![]()
Sta se sve ovdje pise...![]()
![]()
Hajde da ih se odrknemo i ne iskoristavamo ih vise.
- drug_profi
#24219 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Nema tu borbe direktore. On ce bjezati, a ja skacem ko na rodeu.izvrsni direktor wrote: ↑05/10/2021 08:40Pusti ga sa povodca nek borba bude fer, muskidrug_profi wrote: ↑05/10/2021 08:30 Ako je jos na povodcu ne moze se odbraniti od napada copora lutalica ili agresivnih vlasnickih pasa.
-
izvrsni direktor
#24220 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Zanimljivo je da svaki vlasnik tvrdi da bas njegov pas nije agresivan prema ljudimadrug_profi wrote: ↑05/10/2021 08:30 Mnogi psi nisu uopste agresivni prema ljudima, ali su izuzetno agresivni prema drugim psima istog spola.
-
izvrsni direktor
#24221 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
drug_profi wrote: ↑05/10/2021 08:44Nema tu borbe direktore. On ce bjezati, a ja skacem ko na rodeu.
- drug_profi
#24222 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Iz tvoje perspektive zivotinja je imovina koju "upotrebljavas".Ima Bosne_Bice Bosne wrote: ↑05/10/2021 08:43I pas je u upotrebi, dakle iskoristava se, kao i ostale domace zivotinje.drug_profi wrote: ↑05/10/2021 08:31
Vidis, dobro si rekao. Konju to ne treba. To treba covjeku da bi ga iskoristavao.
Hajde da ih se odrknemo i ne iskoristavamo ih vise.![]()
Iz moje je zivo bice sa emocijama i određenom inteligencijom. Konj i covjek mogu biti u uzajamno korisnom savezu. Kao i pas, mačka...
- drug_profi
#24223 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Zanimljivo je da je to istina u bar 95% slucajeva.izvrsni direktor wrote: ↑05/10/2021 08:46Zanimljivo je da svaki vlasnik tvrdi da bas njegov pas nije agresivan prema ljudimadrug_profi wrote: ↑05/10/2021 08:30 Mnogi psi nisu uopste agresivni prema ljudima, ali su izuzetno agresivni prema drugim psima istog spola.
-
izvrsni direktor
#24224 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ova zena sa slika se bas ne bi slozila sa timdrug_profi wrote: ↑05/10/2021 08:47Zanimljivo je da je to istina u bar 95% slucajeva.izvrsni direktor wrote: ↑05/10/2021 08:46
Zanimljivo je da svaki vlasnik tvrdi da bas njegov pas nije agresivan prema ljudima
- drug_profi
#24225 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Naravno, ali ti garantujem da su ti psi onda i ranije pokazali znake agresije. Samo ih je vlasnik ignorisao.