SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

insaneinthebrain

#48751 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insaneinthebrain »

mali_balon wrote: 04/10/2021 20:23
insaneinthebrain wrote: 04/10/2021 19:54

Kerove uspavati a i vlasnika s njima :thumbup:
Nije ker kriv sto je gazda majmun.....kerove se dresira uci ih se ponasanju...dobermani su pametni psi i veoma lako ih se dresira......li je ipak zivotinja sa instinktima i nagonima koje treba gazda ili vlasnik da kontrolise.....ako ne mozes kontrolisati onda ih das nekom ko moze ili ih ne izvodis bez brnjice
Jednom kad napadne nekog napasce opet. Zivotinja je to. Ne mozes ti nju istrenirati toliko da si siguran da je sutra nece prenijeti da ugrize opet nekog. Tako da uspavljivanje je jedino rjesenje
costacurta

#48752 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by costacurta »

vjeshalica wrote: 04/10/2021 19:48 Bolikurcizam pomiješan sa kompleksima i onom "neće cuko ujest, gore su dvonožne životinje(misli se na ljude)...nije moj cuko nikog uJo itd..."
Luđaci, trenerkaši,iglaši,nasilnici,kriminalci i njihove truhle fufe kad počnu izvoditi cukelendare jedino rješenje je potražiti spas u revolveru.
:lol:
Ovo nisam spazio.
Čuj trenerkaši :lol:
Kad vidim ona se sredila, sve pre li je pa, a ON u trenerci tačno mi nešto nije dobro. Taman da mu je ko u Ron Đeremija zabi mu kad je ljakse
quoter

#48753 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by quoter »

costacurta wrote: 04/10/2021 20:21
karanana wrote: 04/10/2021 20:09 bez ikakve istrage, rasprave i razmisljanja, cuke trebaju veceras da budu uspavane.
a gazda uhapsen.

ali nece se nijedno desiti.
Ali pazi, 2 dobermana?! :shock:
Hajd jednog krvoloka da imaš i kontam, qurčenje, pomodarstvo, vidjelo na youtubu, i to, ali što će ti dvije mašine?!
Koji su to kopleksi jbte :roll:
Piše čovjek na Klix komentarima da nisu dobermani vec rotvajleri u pitanju.
mali_balon

#48754 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_balon »

Najbolje bi bilo vlasbika uspavat kao opomenu drugima koji bi da imaju kerove.....ti ako si majmun i od pudlice mozes krvoloka napraviti
Login77777

#48755 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Login77777 »

pakica_ wrote: 04/10/2021 20:20 Prezao mi je zene, a kako i sama imam dobermane, znam da nisu u stanju ovo uraditi ako su normalno odgojeni, prema tome treba ih pod hitno oduzeti idiotu.. uostalom, gdje je bio idiot kad su psi drapali jadnu zenu? Ceskao jaja uokolo, pa prolaznici morali ulijetati, ili ni sam nije smio prici svojim psima?! :run:
Pa pogledaj samo komentare. To odma krivi pse i lutalice te neke zastitnike pasa.
A nigdje ne vide krivicu u vlasniku ti pasa niti u narodu koji zivi ovdje i te pse na ulicu izbaciva.
Tu treba poceti i rjesit ce se veliki dio tog problema.
pakica_

#48756 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by pakica_ »

Login77777 wrote: 04/10/2021 20:28
pakica_ wrote: 04/10/2021 20:20 Prezao mi je zene, a kako i sama imam dobermane, znam da nisu u stanju ovo uraditi ako su normalno odgojeni, prema tome treba ih pod hitno oduzeti idiotu.. uostalom, gdje je bio idiot kad su psi drapali jadnu zenu? Ceskao jaja uokolo, pa prolaznici morali ulijetati, ili ni sam nije smio prici svojim psima?! :run:
Pa pogledaj samo komentare. To odma krivi pse i lutalice te neke zastitnike pasa.
A nigdje ne vide krivicu u vlasniku ti pasa niti u narodu koji zivi ovdje i te pae na ulicu izbaciva.
Vidim sad negdje da pise da su rotovi. U kulovica ima zenska sa coporom asocijalnih rotova.. tako da je moguce.. zvali joj inspekcije, cudesa, niko nista...
Uvijek je pas kriv kod nas.. ja evo imam dva dobermana, staforda i avlijanera. Sve sto su mile bosnje odbacile, a meni redovno j... mater sto su mi kerovi kupirani. Stani, vole, pitaj, pa onda osudjuj..
Login77777

#48757 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Login77777 »

pakica_ wrote: 04/10/2021 20:31

A nigdje ne vide krivicu u vlasniku ti pasa niti u narodu koji zivi ovdje i te pae na ulicu izbaciva.
Vidim sad negdje da pise da su rotovi. U kulovica ima zenska sa coporom asocijalnih rotova.. tako da je moguce.. zvali joj inspekcije, cudesa, niko nista...
Uvijek je pas kriv kod nas.. ja evo imam dva dobermana, staforda i avlijanera. Sve sto su mile bosnje odbacile, a meni redovno j... mater sto su mi kerovi kupirani. Stani, vole, pitaj, pa onda osudjuj..
Pa kazem ovaj se problem moze tako lako rjesiti da ima samo volje.
Kako sa vlasnicima ti pasa tako i sa lutalicama.
Kazne bagri udarati i registracija pasa bi rjesila veliki dio.
azurna_obala

#48758 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by azurna_obala »

Kakav užas, jadna žena.
Nadam se da ce ga tuziti, a pored toga biti kaznjen, a džukele na ahiret.

Ima lik, voda tako nekog opasnog cuku po Vilsonovom, bez brnjice, medju djecom bezbeli, nikome se ne sklanja s puta, svijet njegov.

Također, vidjela sam neki dan trojicu, sa tim dzukelama, ne znam sta je ono, narkomani, ne znam za sta im cuke sluze, ali fino ih setaju po vilsu.
pakica_

#48759 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by pakica_ »

Login77777 wrote: 04/10/2021 20:33
Pa kazem ovaj se problem moze tako lako rjesiti da ima samo volje.
Kako sa vlasnicima ti pasa tako i sa lutalicama.
Kazne bagri udarati i registracija pasa bi rjesila veliki dio.
Registracija je uvedena mozda prosle godine. Ali dzaba kad nije svako odgovoran da prijavi svog kera. Ja ovu dobermanku sto sam nasla na ulici odvela na ocitanje cipa, ima cip, nije zaveden.
E sad jest, i ako se opet nadje na ulici, a nece, meni nek' pisu kaznu serbes
komsinica_s_drugog

#48760 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by komsinica_s_drugog »

pakica_ wrote: 04/10/2021 20:31

❤❤❤
Bullet Tooth Tony

#48761 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bullet Tooth Tony »

Ok i sta uraditi sa psima.. Da li ces se sloziti da se trebaju uspavati ili?
splinter

#48762 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by splinter »

Danas je i u Ilijašu policajac ubio psa lutalicu, koji je napao dvoje djece. Policajac bukvalno pucao da zaštiti sebe kad je pokušao da brani djecu a pas krenuo prema njemu. Da nije bilo njega, ko zna kakav bi epilog bio. :sad:
nKrkan

#48763 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nKrkan »

Svaka čast i dug život majstoru koji je pucao u smrdljivu keruštinu ,i sam bih tako postupio kad bih se zatekao u prilici. Šteta je što nema više i češće takvih poteza od strane naše policije.
last mohicans

#48764 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

costacurta wrote: 04/10/2021 20:26
vjeshalica wrote: 04/10/2021 19:48 Bolikurcizam pomiješan sa kompleksima i onom "neće cuko ujest, gore su dvonožne životinje(misli se na ljude)...nije moj cuko nikog uJo itd..."
Luđaci, trenerkaši,iglaši,nasilnici,kriminalci i njihove truhle fufe kad počnu izvoditi cukelendare jedino rješenje je potražiti spas u revolveru.
:lol:
Ovo nisam spazio.
Čuj trenerkaši :lol:
Kad vidim ona se sredila, sve pre li je pa, a ON u trenerci tačno mi nešto nije dobro. Taman da mu je ko u Ron Đeremija zabi mu kad je ljakse
Dobra opservacija i dijagnoza vecine vlasnika pasa,nazalost. Da dodam jos jedan profil. Zadesim se na Trebevicu, iznad Pine, ima onaj lijep potočić, tu s djecom bio,porodica s djecom, jos pored neki Arapi koji se na kilometar boje pasa itd. Dovedu dvojica lola, oba +50,nisu trenerkasi, da se psi malo istrče i iskupaju u tom potočiću u vrijeme onih zega. Naravno, zenka klix se iskakala,izbrčkala, istrčala sve oko djece, neko dijete je u međuvremenu bacilo loptu,ona poletila za loptom i pravo u trku prema mojoj djeci koja su sjedila. Djeca u strahu ustala, on doziva pašče, ono ni mukajet. Jos gospodin uzeo da odrzi pridiku mojoj djeci, da se ne ustaje tako naglo prema psu, moze pomisliti da je ugrozen, bla,bla.. Ja se frapirao, kontam sta da mu kažem, hajte vi gospodine svežite psa i vodite ga sa sobom. Jebote, koja sloboda i drskost, dovedes pse među porodice i djecu da se iskaču i istrče,bez brnjice,poveza. Jos glumi nekog dresera, derinja se, pas radi sta je naumio. Tako se mogao zaletiti na neko dijete isto kao sto je pošao za loptom.
Kikibombona

#48765 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Kikibombona »

Svaka zivotinja je nepredvidiva, ukljucujuci tvoje dobermane, ma kako ih dresirala. Zato je neprostivo, drsko i bezobrazno, izvesti zivotinju na ulicu bez brnjice. Da je ovaj smrdo svojim dobermanima stavio brnjicu nista se ne bi desilo. Moguce da je ovo prvi put da su njegovi dobermani napali covjeka, ali uvijek ima prvi put... i zena je nazalost tesko stradala uz traumu do kraja zivota.

Taman da je pas najmirniji na svijetu, ljudima koji se plase nije lijepo proci pored psa koji nema brnjicu. Ljudi koji su bezobrazni i bahati, vode pse bez brnjice, stvaraju neprijatnost desetinama, stotinama prolaznika.
pakica_

#48766 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by pakica_ »

Bullet Tooth Tony wrote: 04/10/2021 20:41
Ako su to rotovi od zenske od koje mislim da su, treba joj ih oduzeti pod hitno. Nije moje da kazem da li se trebaju uspavati ili ne.. ja licno ne bih odmah, potrazila bih pomoc strucnjaka za pse. Ukoliko on da svoj sud da su psi *beyond repair*, jbg onda...
X puta se desilo da smo imali "divlje" pse iz azila koji su se savrseno rehabilitovali, ali isto tako imali smo jedan slucaj gdje je pas opetovano ujedao i pokazivao agresiju, i taj je uspavan..
Jbg ja ne mogu biti realna jer fakat kerove prevolim, tako da sam uvijek za da se prvo proba...
Kikibombona

#48767 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Kikibombona »

karanana wrote: 04/10/2021 20:09 bez ikakve istrage, rasprave i razmisljanja, cuke trebaju veceras da budu uspavane.
a gazda uhapsen.

Jednog psa je upucao policajac.
pakica_

#48768 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by pakica_ »

Kikibombona wrote: 04/10/2021 20:44
Svaka zivotinja je nepredvidiva, ukljucujuci tvoje dobermane, ma kako ih dresirala. Zato je neprostivo, drsko i bezobrazno, izvesti zivotinju na ulicu bez brnjice. Da je ovaj smrdo svojim dobermanima stavio brnjicu nista se ne bi desilo. Moguce da je ovo prvi put da su njegovi dobermani napali covjeka, ali uvijek ima prvi put... i zena je nazalost tesko stradala uz traumu do kraja zivota.

Taman da je pas najmirniji na svijetu, ljudima koji se plase nije lijepo proci pored psa koji nema brnjicu. Ljudi koji su bezobrazni i bahati, vode pse bez brnjice, stvaraju neprijatnost desetinama, stotinama prolaznika.
Ja ne mogu pricati za ostale.. niti mogu garantovati da moji nece nikad napasti. Mogu samo reci nisu do sad..
kad mi pridju roditelji sa malom djecom, iako moji kerovi rastu uz dijete, ja im uvijek pricuvam glavu. Moze ga nezgodno dirnuti, moze kera nesto boliti u tom momentu, pa da ker reaguje.. ma moze samo lanuti i da se dijete prepadne, a to mi ne treba.
Korpe im stavljam, ali tako da im ih mogu skinuti u mikrosekundi ukoliko ih napadne drugi pas.. sori, not sori..
Kikibombona

#48769 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Kikibombona »

mali_balon wrote: 04/10/2021 20:23
insaneinthebrain wrote: 04/10/2021 19:54

Kerove uspavati a i vlasnika s njima :thumbup:
Nije ker kriv sto je gazda majmun.....kerove se dresira uci ih se ponasanju...dobermani su pametni psi i veoma lako ih se dresira......li je ipak zivotinja sa instinktima i nagonima koje treba gazda ili vlasnik da kontrolise.....ako ne mozes kontrolisati onda ih das nekom ko moze ili ih ne izvodis bez brnjice
Bez brnjice i paveza ih svakako ne treba izvoditi. Sve drugo je bezobrazluk i bahatost.

Zasto prolaznik treba razmisljati je li doberman lijepo ili ruzno odgojen?
Zasto bi prolaznici strijepili kada prolaze pored psa?

Lijepo brnjicu na njusku sve ok.
jazzer

#48770 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jazzer »

Kikibombona wrote: 04/10/2021 20:49
a gazda uhapsen.

Trebao je prvo vlasnika/cu pa onda psa.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#48771 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by konektovan »

pakica_ wrote: 04/10/2021 20:47
Bullet Tooth Tony wrote: 04/10/2021 20:41
Ako su to rotovi od zenske od koje mislim da su, treba joj ih oduzeti pod hitno. Nije moje da kazem da li se trebaju uspavati ili ne.. ja licno ne bih odmah, potrazila bih pomoc strucnjaka za pse. Ukoliko on da svoj sud da su psi *beyond repair*, jbg onda...
X puta se desilo da smo imali "divlje" pse iz azila koji su se savrseno rehabilitovali, ali isto tako imali smo jedan slucaj gdje je pas opetovano ujedao i pokazivao agresiju, i taj je uspavan..
Jbg ja ne mogu biti realna jer fakat kerove prevolim, tako da sam uvijek za da se prvo proba...
Naći, ti bi uspavljivanje dozvolila tek, ako ker ujede više puta,... :-)
To se odmah treba uraditi....jednom kad to uradi, ide abu ba....
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#48772 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by konektovan »

a gazda uhapsen.

To je u Ilijašu čini mi se...
pakica_

#48773 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by pakica_ »

Policajac je upucao lutalicu u ilijasu.
pakica_

#48774 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by pakica_ »

konektovan wrote: 04/10/2021 20:54
Naći, ti bi uspavljivanje dozvolila tek, ako ker ujede više puta,... :-)
To se odmah treba uraditi....jednom kad to uradi, ide abu ba....
Za ovog nam je tek kad je pas oduzet receno da je ujeo vise puta. Nama je predat i rekli su da je napao jednom. Pas ni na koga od nas nije reagovao negativno, ali onda mu je dosao vlasnik da ga obidje i njega je napao. Poslije toga su nam rekli da je on ustvari nahakaretio masu ljudi i djece.. jbg, pujdo, laku noc..
Sydnor

#48775 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Sydnor »

Moj komšija je sada penzionisani policajac, jedne prilike pas lutalica napao neku gospođu i on ga mlatne pendrekom da odbije napad. Vide ga dame iz Happy Dogsa ili kako se to već zove, odu u MUP, slože mu prijavu, on dobije 2 sedmice suspenzije i 6 mjeseci 10% od plate zbog prekomjerne upotrebe sile.
Post Reply