Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Kikibombona

#54626 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

ExNihilo wrote: 02/10/2021 22:55Tebi je SDA nabila ozbiljan PTSP. :D
Paradoks je u tome da se do sada nisam napatio u zivotu, nisam imao nikakvog kontakta sa bilo kakvim politicarima. Dakle, nisu mi nanijeli direktnu stetu, ali sam svakako pogodjen kao bice u drzavi gdje oni vladaju. Samo budalama, sebicnjacima ili skroz ravnodusnim tipovima moze biti svejedno. Zao mi je radi drzave i ljudi koji rade kao konji za mizeran novac, koji ne rade nikako, koji trpe mobing od SDA ratnih profitera, tajkuna i lopova... i najvise mi je zao radi drugova koji su napustili grad radi politike SDA.

Mozda sam malo agresivniji i emotivniji od prosjecnog covjeka, ali svi bi trebali reagovati i boriti se da SDA nestane sa politicke scene BiH.
Kikibombona

#54627 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

Nivelacija wrote: 02/10/2021 22:54 Hahahaha vidimo se 2022, čista SDA protiv otpada SDA pa da vidimo.
Vidis li bolan da si ti jedini forumas kojeg nije stid priznati da si SDA-ovac. Ne samo na ovoj temi nego na cijelom forumu.

Zar ti to nesto ne govori?
Rothmans

#54628 Re: Zeničani

Post by Rothmans »

Kikibombona wrote: 02/10/2021 22:52
kuglanje_ze wrote: 02/10/2021 20:14 Čim se ovdje krene kontra Fuada odmah dođe kiki i zavrišti Bakir, Sebija, Fadil...
Zavristim kada SDA portali i njihovi kuriri prenose vijesti.

Nema povratka na SDA, zapamtite. Nema vracanja unazad, zapamtite.
Zapamticemo , ako obecas da neces galamit i histerisat po forumu ?
Kikibombona

#54629 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

Rothmans wrote: 02/10/2021 23:14Zapamticemo , ako obecas da neces galamit i histerisat po forumu ?
Ako obecate da nećete postavljati SDA propagandu na temi, obecavam i ja.
skoronikako

#54630 Re: Zeničani

Post by skoronikako »

Propaganda je namjerni i sistematski pokušaj oblikovanja percepcije i manipulisanja spoznajom i ponašanjem u cilju izazivanja reagovanja koje je u interesu propagatora.
Da li je propaganda ako je istina? Opet se vracamo na istu temu. Cim krene prica u smjeru koji ne odgovara Krolju, Kiki pravi diverziju galameci "SDA". A, dobro, ko to treba pratiti izjave gradonacelnika i ukazivati na propuste (sto je sigurno ovaj lik sa dopisivanjem glasova) ako to nije opozicija?

Po meni jedini kriterij mora biti istina. Sve dok je istina i dok nema manipulisanja cinjenicama, onda mi je svejedno ko je izvor. Zato sam i pisao ovdje kad je Selvedina pokusala spinovati i reci kako oni nisu koristili onu firmu za kisik. To je bio klasican spin i laz.
Nivelacija

#54631 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

PTSP od SDA dobio :lol:
Kikibombona

#54632 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

skoronikako wrote: 02/10/2021 23:53
Propaganda je namjerni i sistematski pokušaj oblikovanja percepcije i manipulisanja spoznajom i ponašanjem u cilju izazivanja reagovanja koje je u interesu propagatora.
Da li je propaganda ako je istina? Opet se vracamo na istu temu. Cim krene prica u smjeru koji ne odgovara Krolju, Kiki pravi diverziju galameci "SDA". A, dobro, ko to treba pratiti izjave gradonacelnika i ukazivati na propuste (sto je sigurno ovaj lik sa dopisivanjem glasova) ako to nije opozicija?

Po meni jedini kriterij mora biti istina. Sve dok je istina i dok nema manipulisanja cinjenicama, onda mi je svejedno ko je izvor. Zato sam i pisao ovdje kad je Selvedina pokusala spinovati i reci kako oni nisu koristili onu firmu za kisik. To je bio klasican spin i laz.
Ako nesto objave Kurir ili Informer, da li ces razmisljati da li je vijest istinita?

Znas li kakve su njihove vijesti i istine?

Samo te odgovore povezi sa SDA i sve ce ti biti jasno.
Reventor

#54633 Re: Zeničani

Post by Reventor »

Naziv ovog podforuma i sadržaj koji dominira.....
Molim otvorite neki politicki, tipa SDA-F(uc)K pa se tamo ubjedjujte
Nivelacija

#54634 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Bolonjeze

#54635 Re: Zeničani

Post by Bolonjeze »

Opet kerova po ulicama kao u priči, kome sad pašu i ko će ih sada riješiti zarad političkih bodova? Neko ih je doveo preko noći, iz zemlje nisu izniknuli. Ublehinjo se ušutio po tom pitanju.
c_g

#54636 Re: Zeničani

Post by c_g »

Ne možeš spavat navečer koliko ščenadurije ima, otkud odjednom, nije ih ovoliko bilo jbt!?
Nivelacija

#54637 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

A sta ste vi spavali prije dva tri mjeseca kada sam ja slike stavljao čopora po kruznim tokovima pa vas kao sada iznenadilo. Azil ne radi, gore se šapa igra sa psicima..
A sacekajte sad ce uskoro i mladi stenci od ovih čopora, tako da je ovo sad ljepota prava sta ce biti.
Casual's

#54638 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Pa likovi ih po gradu hrane. A ono Vakufsko krme šuti.

Image
Kikibombona

#54639 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

c_g wrote: 04/10/2021 09:02 Ne možeš spavat navečer koliko ščenadurije ima, otkud odjednom, nije ih ovoliko bilo jbt!?
Neko ih dovodi sa odredjenim ciljem. I zanimljivo je da nigdje nema malih kucica, samo se pojavljuju ogromni avlijaneri.

Vjerovatno ih iz kombija istresaju, dovlace iz okolnih gradova.
Casual's

#54640 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Ove "slatke" ostavljaju u azilu, a ove ružne na ulicu. Valja prodati cuke..
apsidejzi

#54641 Re: Zeničani

Post by apsidejzi »

Kikibombona wrote: 02/10/2021 17:40
Casual's wrote: 02/10/2021 17:33
Pacov je vijecnik gradskog vijeca. Ista funkcija kao i pacov koji je priznao da je krao i dopisivao glasove.

Nemoj materet ovdje o Fadilu, Bakiru, Dodiku..
Za stanje u Zenici, za nase plate, penzije i nezaposlenost, najodgovorniji su Bakir Izetbegović i Fadil Novalic. To nikad ne smijemo ispustiti iz vida.

I ovaj Malik je vojnik Bakira i Fadila. To svaki put moramo reci kada smrad otvori zvalje.

...

Protiv štakora Kasumovica se trebaju boriti posteni Zenicani.
Nisu Bakir i Fadil najodgovorniji. Oni su samo dva covjeka koji apsolutni nista ne mogu uciniti bez svojih podanika. Kriv je nas mentalitet poslusnika koji nema kicme da kaze NE!!! Tek kad ga sutnu on skonta da bi se mogao pobunit. Bakir je sam po sebi nemocan bez struktura ispod njega a te strukture su svi njihovi gradski/kantonalni/federalni vijecnici - prodane duse.
Nivelacija

#54642 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Casual's wrote: 04/10/2021 11:33 Ove "slatke" ostavljaju u azilu, a ove ružne na ulicu. Valja prodati cuke..
Zamisli koliko debilčina moras biti pa dati šapi azil na upravljanje, zajebi to sto su promijenili naziv pa kao happy dogs. Tog trenutka se znalo da ce od Zenice napraviti masinu za proizvodnju pasa.
Crni cvijet

#54643 Re: Zeničani

Post by Crni cvijet »

c_g wrote: 04/10/2021 09:02 Ne možeš spavat navečer koliko ščenadurije ima, otkud odjednom, nije ih ovoliko bilo jbt!?
Jedno godinu dana isla na posao bez problema. Nigdje ni jednog psa nije bilo.

Zadnjih nekoliko sedmica, svako jutro copori velikih pasa.

Bukvalno su kroz nekoliko sedmica preplavili grad...

Ja zaista ne vidim kako je do ovoga moglo tek tako doci. Ako je neciji izgovor da ih ljudi dovlace sa sela ili sa strane, gdje su bili godinu pa mozda i duze? Sad odjednom se kao svi sjetili da dovedu...

Bas me zanima kada se poveca broj ugriza i tuzbi, da li ce tad neko reagovati. Vidim da sad to nikoga ne zanima.
Bolonjeze

#54644 Re: Zeničani

Post by Bolonjeze »

Ma super pored stresa od covid govana još mi kerovi trebaju kao.šlag na tortu da me grizu. Aferim ako nekoga ne prenese pa sa kalašnikovom jedan krug po Zenici ne napravi da ih potamani.
Kikibombona

#54645 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

Crni cvijet wrote: 04/10/2021 17:24

Ja zaista ne vidim kako je do ovoga moglo tek tako doci. Ako je neciji izgovor da ih ljudi dovlace sa sela ili sa strane, gdje su bili godinu pa mozda i duze? Sad odjednom se kao svi sjetili da dovedu...

Bas me zanima kada se poveca broj ugriza i tuzbi, da li ce tad neko reagovati. Vidim da sad to nikoga ne zanima.
U tome jeste kakva, gdje su bili godinu i duze?
Otkud odjednom gomila pasa na ulici?
Da nije seoba u pitanju?

Ili je neko iz nekog razloga naredio: donesite 500 pasa u Zenicu u roku od mjesec dana.
Kikibombona

#54646 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

apsidejzi wrote: 04/10/2021 11:43Nisu Bakir i Fadil najodgovorniji. Oni su samo dva covjeka koji apsolutni nista ne mogu uciniti bez svojih podanika. Kriv je nas mentalitet poslusnika koji nema kicme da kaze NE!!! Tek kad ga sutnu on skonta da bi se mogao pobunit. Bakir je sam po sebi nemocan bez struktura ispod njega a te strukture su svi njihovi gradski/kantonalni/federalni vijecnici - prodane duse.
Veci problem od podanickog mentaliteta je neobrazovanost I zatucanost vecine stanovnistva. Ako uzmem kao reper svoju zgradu, 70-80% ljudi nije sposobno razmisljati svojom glavom. Bez uljepsavanja, glupi ljudi.

...

Mada, vlast pravi narod, oblikuje po svojim standardima. Mi bi mogli za 10 ili 20 godina napraviti nevjerovatan iskorak kada bi imali normalnu vlast koja bi radili na emancipaciji stanovnistva.
kuglanje_ze

#54647 Re: Zeničani

Post by kuglanje_ze »

Kikibombona wrote: 04/10/2021 18:10

Da nije seoba u pitanju?

Ili je neko iz nekog razloga naredio: donesite 500 pasa u Zenicu u roku od mjesec dana.
SDA, Bakir i Fadil 🐕🦮
doff

#54648 Re: Zeničani

Post by doff »

Kikibombona wrote: 04/10/2021 18:10

Da nije seoba u pitanju?

A pri tome neko ni nakon 5 godina nije uspio povećati kapacitet azila, a pompezno ga otvorio ko da ga je on napravio...
Kikibombona

#54649 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

doff wrote: 04/10/2021 18:54A pri tome neko ni nakon 5 godina nije uspio povećati kapacitet azila, a pompezno ga otvorio ko da ga je on napravio...
Kako zbrinuti stotine pasa koje neko stalno dovlaci u Zenicu?

Taj problem se moze jedino zakonski rijesiti, drakonskim kaznama za ljude koji ne prijavljuju ili napuste zivotinju. Ako seljak ima neprijavljenog psa, odmah mu sloziti kaznu 3000 maraka pa da vidimo. Ako napusti zivotinju dupla kazna.

Ne mozes napraviti azil za 10k zivotinja. Nehumano za psa i skupo za covjeka.

...

Ista stvar sa bacanjem smece i odlaganjem otpada. Gledam jučer dio grada koji sam sa ekipom očistio u velikoj akciji, gomile smeća, kao da ništa nismo radili. Tacno bih uzimao DNK sa ambalaža i lijepo kazne da poganima život ogadim.
Ja_Ja

#54650 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

Nivelacija wrote: 04/10/2021 13:09
Casual's wrote: 04/10/2021 11:33 Ove "slatke" ostavljaju u azilu, a ove ružne na ulicu. Valja prodati cuke..
Zamisli koliko debilčina moras biti pa dati šapi azil na upravljanje, zajebi to sto su promijenili naziv pa kao happy dogs. Tog trenutka se znalo da ce od Zenice napraviti masinu za proizvodnju pasa.
Hajde prestanite lagati i spinovati. Mozes biti protiv necega, nije problem. I ja sam protiv i tvojih i njegovih a i protiv kerova, ali lupati gluposti i istrajavati na tome je nakon odredjenog vremena postaje umobolno.

Hajde da ponovimo, pitanje kerova se ne moze rijesiti bez boljeg zakonskog rijesenja. Problem kerova je postalo politicko pitanje jer se gotovo sa sigurnoscu moze tvrditi da se dovoze u grad organizovano (po cijem nalogu i uputama to je pitanje).

Ti sto vode azil nisu Sapa. To je laz i spin. Ti gore ne mogu smjestiti sve kerove, niti mogu ubijati kerove. Njihov posao je da se brinu za kerove i to je to. Lajete na pogersno drvu. U svoju (politicku) avliju zavirite i tamo trazite direktne krivce sto za usvajanje trenutnog zakona, sto zbog nerealnih obecanja i tvrdnji.
Post Reply