Kroz jedan moj plac, prije par godina kupljen, prolazi put (širine jednog vozila) koji sam ustupio na korištenje i priključke do još 4 kuće. Iako nije moralo tako, izašao sam im u susret, nisam nikakvu kompenzaciju tražio, dobro meni - dobro njima.
Međutim, jedan komšija koji tu dođe jednom il dvaput godišnje iz dijaspore, svaki put pravi problem kad dođe.
Ostavi auto na samom ulazu za put, iako uredno ima mjesta u svom dvorištu + garažu
Da popričam s njim, kaže čovjek da to pripada njemu i da je to njemu prijašnji vlasnik mog placa rekao da mu daje.
To nigdje u papirima ne postoji, ma ni na maramici da je napisano karminom, al džaba šupku pojašnjavat. Neće ni da čuje, a kad dođe policija, on samo pomjeri auto u svoje dvorište i nikom ništa.
A ne razumijem osnovu kažnjavanja u ovom slučaju, kad već ima dovoljno prostora da auto prođe. Neki ljudi jednostavno vole dramu s komšijama i to ih hrani. Ja bih se, u slučaju dobijanja takve kazne, žalio. Kad je već tako, hajmo onda analizirat situaciju do kraja, da se nešto tako ne ponavlja u budućnosti.