Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
jutros mi se upalila lampica ulja i stop na bordu ,odmah sam otisao do servisa th makbel,zamjenili smo ulje,zamjenili filter medjutim i dalje je isti problem,covjek se zaista potrudio provjerio sve zivo ,naveo da je najvjerovatnije problem pumpa ulja ,e sad da li je neko imao iskustva,da li ima neki majstor koji to radi i ko ce pouzdano rijesiti problem ,sad me malo strah i voziti do kuce s posla ,ako moze neki savjet ,uputa za nekog majstora ili sl? u pitanju je clio 1.2 2004god
Pa je li ti softverski poništio grešku nakon mijenjanja ulja? Ne vjerujem da će se ugasiti sama.
Lampica od ulja se ne moze ponistiti dijagnostikom
Dzontra_Volta wrote: ↑01/10/2021 22:13
Pa je li ti softverski poništio grešku nakon mijenjanja ulja? Ne vjerujem da će se ugasiti sama.
Lampica od ulja se ne moze ponistiti dijagnostikom
Tako je meni majstor dijagnostikom poništio greške i kaže "vozi". Ja gledam i ne vjerujem svojim očima. Istog dana sam mu se vratio, ovaj put na šlep službi.
Laplace wrote: ↑02/10/2021 09:49
Tako je meni majstor dijagnostikom poništio greške i kaže "vozi". Ja gledam i ne vjerujem svojim očima. Istog dana sam mu se vratio, ovaj put na šlep službi.
Ja sam na prošlom autu platio za jedan mjesec 600-700KM glupih dijelova i 300KM šlep službe (sve po 50KM) radi tih majstora. Na kraju je problem bio da je procesor mokar i da ga je trebalo isušiti, a oni mi zamjenili uložak, bravu, ključ, relej, itd.
U sred tog procesa, jedan majstor mi napravi da palim na žice. Spojim struju na diznu valjda i neko mi pomogne da kresne. Čujem za jednog velemajstora električara po preporuci i odvezem mu auto u voznom stanju, doduše palio se preko te žice. Ostavim mu auto par sati i kasnije dođem i lik mi hladno reče "Ne može se više upalit, tu mu je bio kraj. Imam ja jarana sa šlep službom dat ću ti broj." Kontam kome sam ja odvezao auto.
Laplace wrote: ↑02/10/2021 09:49
Ja sam na prošlom autu platio za jedan mjesec 600-700KM glupih dijelova i 300KM šlep službe (sve po 50KM) radi tih majstora. Na kraju je problem bio da je procesor mokar i da ga je trebalo isušiti, a oni mi zamjenili uložak, bravu, ključ, relej, itd.
U sred tog procesa, jedan majstor mi napravi da palim na žice. Spojim struju na diznu valjda i neko mi pomogne da kresne. Čujem za jednog velemajstora električara po preporuci i odvezem mu auto u voznom stanju, doduše palio se preko te žice. Ostavim mu auto par sati i kasnije dođem i lik mi hladno reče "Ne može se više upalit, tu mu je bio kraj. Imam ja jarana sa šlep službom dat ću ti broj." Kontam kome sam ja odvezao auto.
Izgleda da je i kod mene u pitanju procesor. Ali, ta ideja da će poništavanje greške preko dijagnostike riješiti problem...
Uradio mali servis na 7 godina starom hopelu. Redovan servis + svijecice i ruke.
Pregledano sve i nema nista truhlo ni dotrajalo. Mora da je majstor los.
drug_profi wrote: ↑02/10/2021 22:47
Uradio mali servis na 7 godina starom hopelu. Redovan servis + svijecice i ruke.
Pregledano sve i nema nista truhlo ni dotrajalo. Mora da je majstor los.
nek pregleda jos malo auto nea sanse da nema greske
Trebo si skinuti klemu prije nego sto si uzo caprkat oko modula probaj skinu klemu na 20 tak min pa pokusaj.
nije bas da sam toliki levat, otkopco sam 'kumulator sa sistema, to sam vec probao, skinute su kleme bile na 24h - nisam nista caprko oko modula - morao sam ga skinut da bih svukao kosulju spule da je izvadim napolje iz volana - flet kabl u volanu je bio precvikan poprijeko plastike konektora kabla koja ide u spulu - kupicu novu spulu airbaga i sirene ali sam pokusao da izlemim konekcije - i zasad sirena radi....
sama lampica airbaga je svijetlila kad sam kupio koleto.... pitanje je je li moguce anulirat gresku airbaga nekim postupkom koji se ne tice dijagnostike - ili se samo dijagnostikom to moze brisat....
kabal1337 wrote: ↑03/10/2021 09:11
Nemoj zaboraviti da centriras spulu, ako ne ne centriras 1. Puknut ce ti "flet kabal sto je u njoj", 2. Neces moci da kalibrises sistem za esp
uradio majstore - ne pricas bas sa dudukom, no ti hvala oces broj namotaja da ti izbiflam xD eno ga na sredini volan ko sto i je bio
bitno je da kazem da ni sirena nije radila a i lampica-airbaga svijetlila prije nego sam ista poceo....
pozdrav, novi sam na forumu pa me zanima gdje u Sarajevu i okolini uraditi špuru, provjerit ovjes i tako to... mlad sam još uvijek pa bih rado čuo vaše preporuke, oko mene sve neki neuvjerljivi "majstori" sumnjivih namjera
flak wrote: ↑03/10/2021 09:42
pozdrav, novi sam na forumu pa me zanima gdje u Sarajevu i okolini uraditi špuru, provjerit ovjes i tako to... mlad sam još uvijek pa bih rado čuo vaše preporuke, oko mene sve neki neuvjerljivi "majstori" sumnjivih namjera
Poliklinika Kajimović Hadžići....najhvaljeniji na forumu i šire.
flak wrote: ↑03/10/2021 09:42
Pozdrav svima,
da li postoji u Sarajevu servis gdje se mogu diskovi direkt na vozilu izravnjati,bez da se isti skidaju i nose tokaru.
Diskovi su relativno novi,mijenjani zajedno sa pločicama. Vrlo rijetko auto vozim van grada i primjetio sam da se na brzini od cca 100Km/h na blagi pritisak papučice kočnice osjeti vibracija(treskanje) na volanu prilikom kočenja. U gradu prilikom koćenja na brzini od 60ak Km/h to se i ne primjeti.
Bio bih zaista zahvalan ako neko zna gdje mogu obaviti ovaj zahvat direktno na vozilu.
vehidone wrote: ↑03/10/2021 16:06
Pozdrav svima,
da li postoji u Sarajevu servis gdje se mogu diskovi direkt na vozilu izravnjati,bez da se isti skidaju i nose tokaru.
Diskovi su relativno novi,mijenjani zajedno sa pločicama. Vrlo rijetko auto vozim van grada i primjetio sam da se na brzini od cca 100Km/h na blagi pritisak papučice kočnice osjeti vibracija(treskanje) na volanu prilikom kočenja. U gradu prilikom koćenja na brzini od 60ak Km/h to se i ne primjeti.
Bio bih zaista zahvalan ako neko zna gdje mogu obaviti ovaj zahvat direktno na vozilu.
vehidone wrote: ↑03/10/2021 16:06
Pozdrav svima,
Teško je biti siguran u bilo šta u životu. Auto je inače dobro održavano,evo prije mjesec dana je bio na inspekciji u jednom finom servisu gdje je pregledan trap izmeđuostalog i sve je sasvim urednu. Auto ne vuće u stranu,ne trese volan,nema nikavih kuckanja niti lupetanja,ne gori ni jedna lampica u instrument tabli..... samo prilikom laganog stiska kočnice na velikoj brzini osjetim da volan trese ako jaće pritisnem valjda se pločice više ukopaju u disk i manje trese.
Dalje opažanje je ovako. u sarajevskoj špici i gužvi kad se vozi mic po mic 30 do 40Km/h pa se lagano koći tacno se osjeti prilikom koćenja (blagog) kako disk na jednom dijelu fata pa malo pusti pa opet malo ufati... kao da je osmica. Prije nego promijenim "nov disk" ili krenem kugle i krajnice mijenati pretpostavlajm da je bolje izravnjati diskove. Nisam mehaničar i ne tvrdim ništa ali mislim da su diskovi u pitanju,iako relativno novi ne bi bio prvi kojima se novi diskovi iskrive nakon godinu dana. Hvala na dosadasnjim odgovorima.
vehidone wrote: ↑03/10/2021 17:47
Teško je biti siguran u bilo šta u životu. Auto je inače dobro održavano,evo prije mjesec dana je bio na inspekciji u jednom finom servisu gdje je pregledan trap izmeđuostalog i sve je sasvim urednu. Auto ne vuće u stranu,ne trese volan,nema nikavih kuckanja niti lupetanja,ne gori ni jedna lampica u instrument tabli..... samo prilikom laganog stiska kočnice na velikoj brzini osjetim da volan trese ako jaće pritisnem valjda se pločice više ukopaju u disk i manje trese.
Dalje opažanje je ovako. u sarajevskoj špici i gužvi kad se vozi mic po mic 30 do 40Km/h pa se lagano koći tacno se osjeti prilikom koćenja (blagog) kako disk na jednom dijelu fata pa malo pusti pa opet malo ufati... kao da je osmica. Prije nego promijenim "nov disk" ili krenem kugle i krajnice mijenati pretpostavlajm da je bolje izravnjati diskove. Nisam mehaničar i ne tvrdim ništa ali mislim da su diskovi u pitanju,iako relativno novi ne bi bio prvi kojima se novi diskovi iskrive nakon godinu dana. Hvala na dosadasnjim odgovorima.
ako si naletio na neku baru nakon ostrije voznje onda je vrlo moguce da su se iskalili
kabal1337 wrote: ↑03/10/2021 17:59
Da su ti kugle, vise bi osjetio da kroz podvozje trese nego kroz volan, pogotvo kada niz nizbrdicu kocis
Upravo tako,nakon 19 godina za volanom neke se stvari kroz osjećaj na volanu mogu osjetiti a ovo je uvjeren sam baš disk. Uglavnom majstor mi je preporucio ravnanje diskova i problem bi se riješio. Diskovi zaista izgledaju ali baš novi,nema hrđe niti ima zazora na njima niti na vrhu niti po sredini.
Skidanje diskova pa nošenje tokoru pa opet vraćanje oduzima puno vremena a znam da postoji stroj koji direktno na vozilu može obaviti to ravnanje samo da ga još nađem.