Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Locked
mirza_15

#24126 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by mirza_15 »

Hakiz wrote: 01/10/2021 22:35 Jeste li vi normalni, to je SDA kriva.

I kako da to trojka riješi, šta Forto može, neće on naređivati ili sankcionisati one koji se ne javljaju na telefon.

I bolje je da se ne javljaju dok je trojka nego da je SDA. Da se ne javljaju pod SDA bi bilo gore nejavljanje. Pod trojkom se nejavljanje lakše podnosi.

Rekao bih "Govorio sam vam a vi ste mi se smijali", ali neću.
Ako se ne varam, pod SDA nije bilo brojeva nikako kada već kompariraš. Ni punktova za testiranje.
Hakiz

#24127 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hakiz »

mirza_15 wrote: 01/10/2021 22:46
Hakiz wrote: 01/10/2021 22:35 Jeste li vi normalni, to je SDA kriva.

I kako da to trojka riješi, šta Forto može, neće on naređivati ili sankcionisati one koji se ne javljaju na telefon.

I bolje je da se ne javljaju dok je trojka nego da je SDA. Da se ne javljaju pod SDA bi bilo gore nejavljanje. Pod trojkom se nejavljanje lakše podnosi.

Rekao bih "Govorio sam vam a vi ste mi se smijali", ali neću.
Ako se ne varam, pod SDA nije bilo brojeva nikako kada već kompariraš. Ni punktova za testiranje.
Pa, valjda je trojka bolja od SDA. A koliko je bolja vidi se po brojevima od kojih nema koristi. Ali, oni su svoje obavili, eto vam brojevi i mi završili, to što ne rade, nije naš problem.

Ali, OK, sve da si u pravu, i to što sada od brojeva nema koristi, i to je SDA kriva ? To što i danas neće doći patronažna služba ili hitna teško pokretnom pacijentu i za to je SDA kriva?
mirza_15

#24128 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by mirza_15 »

Hakiz wrote: 01/10/2021 22:54
mirza_15 wrote: 01/10/2021 22:46

Pa, valjda je trojka bolja od SDA. A koliko je bolja vidi se po brojevima od kojih nema koristi. Ali, oni su svoje obavili, eto vam brojevi i mi završili, to što ne rade, nije naš problem.

Ali, OK, sve da si u pravu, i to što sada od brojeva nema koristi, i to je SDA kriva ? To što i danas neće doći patronažna služba ili hitna teško pokretnom pacijentu i za to je SDA kriva?
Ko kaže da od brojeva nema koristi? Možda treba više linija (bolje da je jedan broj), ali ako se neko javlja na njih znači da koriste. U svakom slučaju je bolje nego nikako. Objasni mi šta znači termin "bolji". Ja sam tehničko lice pa je meni 1 više od 0. Dakle, bolje. A rekonstrukcija pruge, novi trolejbusi, tramvaji, helikopterska jedinica, expo, zakon o srebrenici, subvencije za vrtiće, povećanje socijalnih izdavanja uz smanjenje potrebnih uslova, izdvajanja za privredu, kreditna sredstva uz finansiranje kamate sa nivo kantona i to sve za manje od 9 mjeseci i sa 160 miliona manjim budžetom uz konstantne opstrukcije SDA kadrova. Itekako su bolji, a vama i 2022. slijedi potop ma koliko se napinjali.
foxlife

#24129 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by foxlife »

pa ako imamo uhljebe u zdravstvu koji su primani davajuci po 10000 maraka
jel to moze sadasnja vlada natjerati da se sada javljaju?
ok mozda je malo 3 broja al eto ima teoretski 565363 linija iza tog broja kako neko rece i moze se to srediti
al isto neko rece neko je to sabotirao jer nekome to nije odgovaralo
u jeku pandemije kad je na vlasti bila sda nismo imali ni jedan broj pa nam je valjda bilo super
Hakiz

#24130 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hakiz »

mirza_15 wrote: 01/10/2021 23:10 , a vama i 2022. slijedi potop ma koliko se napinjali.
Vjeruj mi da ti ne bi volio da potop bude onima za koje sam glasso 2018.
Hakiz

#24131 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hakiz »

foxlife wrote: 01/10/2021 23:18 pa ako imamo uhljebe u zdravstvu koji su primani davajuci po 10000 maraka
ok mozda je malo 3 broja al eto ima teoretski 565363 linija iza tog broja kako neko rece i moze se to srediti
u jeku pandemije kad je na vlasti bila sda nismo imali ni jedan broj pa nam je valjda bilo super
A razlika između tada kada pod SDA nisi mogao dobiti zdravstvenu uslugu i sada kada pod trojkom ne možeš dobiti zdravstvenu uslugu je?
foxlife

#24132 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by foxlife »

Hakiz wrote: 01/10/2021 23:23
foxlife wrote: 01/10/2021 23:18 pa ako imamo uhljebe u zdravstvu koji su primani davajuci po 10000 maraka
A razlika između tada kada pod SDA nisi mogao dobiti zdravstvenu uslugu i sada kada pod trojkom ne možeš dobiti zdravstvenu uslugu je?
ko kaze da ne mozes dobiti zdravstvenu uslugu?
sta konkretno ne mozes sada?
Hakiz

#24133 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hakiz »

foxlife wrote: 01/10/2021 23:25
Hakiz wrote: 01/10/2021 23:23

Prije 4 dana žena moli da joj se nađe neko ko će joj mami dati infuziju. Ne može starica gutati, dakle ni jesti ni piti. Ne može je voditi u ambulantu, mama nije sposobna, iz ambulante neće da dođu.

To sam ja isto sa svojom ranije ove godine prošao. Niko neće da dođe. Moja djevojka sa svojom. Sa svojim ocem prošle godine. Sve troje umrli.
made_in_sarajevo

#24134 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by made_in_sarajevo »

mirza_15 wrote: 01/10/2021 23:10
Hakiz wrote: 01/10/2021 22:54

Ko kaže da od brojeva nema koristi? Možda treba više linija (bolje da je jedan broj), ali ako se neko javlja na njih znači da koriste. U svakom slučaju je bolje nego nikako. Objasni mi šta znači termin "bolji". Ja sam tehničko lice pa je meni 1 više od 0. Dakle, bolje. A rekonstrukcija pruge, novi trolejbusi, tramvaji, helikopterska jedinica, expo, zakon o srebrenici, subvencije za vrtiće, povećanje socijalnih izdavanja uz smanjenje potrebnih uslova, izdvajanja za privredu, kreditna sredstva uz finansiranje kamate sa nivo kantona i to sve za manje od 9 mjeseci i sa 160 miliona manjim budžetom uz konstantne opstrukcije SDA kadrova. Itekako su bolji, a vama i 2022. slijedi potop ma koliko se napinjali.
Svi su oni isti, forto ostavka
foxlife

#24135 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by foxlife »

Hakiz wrote: 01/10/2021 23:30
foxlife wrote: 01/10/2021 23:25

Prije 4 dana žena moli da joj se nađe neko ko će joj mami dati infuziju. Ne može starica gutati, dakle ni jesti ni piti. Ne može je voditi u ambulantu, mama nije sposobna, iz ambulante neće da dođu.

To sam ja isto sa svojom ranije ove godine prošao. Niko neće da dođe. Moja djevojka sa svojom. Sa svojim ocem prošle godine. Sve troje umrli.
super i jesi procitao sta sam napisao?
osoblje je primljeno preko stele sestre i sestrice i klinci palci
i kako vlada da natjera njih da se javljaju na telefon da dodju kuci i sl?
prvo se mora to ocistiti da bi imao potpunu uslugu kakvu svi ocekujemo

ja sam uporedio da su ovi uveli brojeve za razliku od prosle vlade kada su zaista trebali brojevi jer je izmedju ostalog bilo i ogranicenje kretanja i sl
Hakiz

#24136 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hakiz »

Uostalom, baš me briga.
Last edited by Hakiz on 02/10/2021 00:15, edited 2 times in total.
mirza_15

#24137 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by mirza_15 »

Baš ovi novi bezveze. Nisu stigli za 9 mjeseci da utegnu zdravstveni sektor, a i sve druge oblasti pozlate pa da budemo Švicarska. Još se vade na to kako im je budžet 160 miliona manji. A SDA bi to sredila za još 25 godina samo da smo im dali šansu. Ma svi su oni isti.

P.S. malo dijete zna da ne možeš u manjoj firmi zavesti red za 9 mjeseci. Jedva da stigneš skontati gdje si došao. Još ako je firma u velikim govnima tek treba da ih počistiš. A krečenje, namještaj, fini radovi, tehnika... na to ni ne pomišljaš. Ovi šta su napravili za 9 mjeseci, svaka im čast. Da dodam na ranije napisano transparentnost kod zapošljavanja (supervizija i NVO), otkrivanje lažnih diploma, registre uposlenih, javnih nabavki, imovine političara. Ja ću im greške kojih mora biti oprostiti ako vidim da teže izgradnji pravednijeg društva jednakih šansi. Znam da je to proces i da ne ide preko noći. Treba ljudima izgraditi svijest da neke stvari nisu prihvatljive. I opet nikada nećeš dosegnuti takvo društvo jer ono ne postoji. Ono je ideal. A ideal je po definiciji nedostižan. To je nešto čemu težiš, i čemu nastojiš da se primakneš, ali nikada tamo nećeš doći.

Ma sve je to isto, a glavna tema da li je sestri, ne nije sestrić, tetić, ma nije ni tetić ministra zaposlen na mjesto čitača brojila (SSS) u vodovodu dok su mu dvije kćerke i zet na birou. Hvatanje za takve slamke pokazuje nemoć SDA da nađe nešto ozbiljnije. Recimo kako zapošljava Namdo Ejubović u općini Hadžići. Rođenu kćerku kod sebe u Općinu, a pola familije i stranke u lokalni komunalac. Sve isto.
Hakiz

#24138 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hakiz »

mirza_15 wrote: 01/10/2021 23:52 Baš ovi novi bezveze. Nisu stigli za 9 mjeseci da utegnu zdravstveni sektor, a i sve druge oblasti pozlate pa da budemo Švicarska. Još se vade na to kako im je budžet 160 miliona manji. A SDA bi to sredila za još 25 godina samo da smo im dali šansu. Ma svi su oni isti.

P.S. malo dijete zna da ne možeš u manjoj firmi zavesti red za 9 mjeseci. Jedva da stigneš skontati gdje si došao. Još ako je firma u velikim govnima tek treba da ih počistiš. A krečenje, namještaj, fini radovi, tehnika... na to ni ne pomišljaš. Ovi šta su napravili za 9 mjeseci, svaka im čast. Da dodam na ranije napisano transparentnost kod zapošljavanja (supervizija i NVO), otkrivanje lažnih diploma, registre uposlenih, javnih nabavki, imovine političara. Ja ću im greške kojih mora biti oprostiti ako vidim da teže izgradnji pravednijeg društva jednakih šansi. Znam da je to proces i da ne ide preko noći. Treba ljudima izgraditi svijest da neke stvari nisu prihvatljive. I opet nikada nećeš dosegnuti takvo društvo jer ono ne postoji. Ono je ideal. A ideal je po definiciji nedostižan. To je nešto čemu težiš, i čemu nastojiš da se primakneš, ali nikada tamo nećeš doći.

Ma sve je to isto, a glavna tema da li je sestri, ne nije sestrić, tetić, ma nije ni tetić ministra zaposlen na mjesto čitača brojila (SSS) u vodovodu dok su mu dvije kćerke i zet na birou. Hvatanje za takve slamke pokazuje nemoć SDA da nađe nešto ozbiljnije. Recimo kako zapošljava Namdo Ejubović u općini Hadžići. Rođenu kćerku kod sebe u Općinu, a pola familije i stranke u lokalni komunalac. Sve isto.
Ko hoće nađe način, ko neće nađe razlog.
foxlife

#24139 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by foxlife »

Pa evo traze nacine
Nasli su 3 telefona koje oni prosli nisu nasli
Da li moze bolje? Naravno samo za razliku od proslih i uporedbi s njima ovo je super
made_in_sarajevo

#24140 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Ja sam rekao Hakiza za premijera i za 12 mjeseci kanton bi bio u rangu njemačke.

Sad već kontam da je kod Hakiza razmišljanje opcenito "ovaj ima privatnu firmu ima i para ne može ih krava pojesti", a da ustvari nema pojma kako je doći do para i naplate fakture, kako je promijeniti sistem koji 25 godina drka kurac i neće ništa da radi.

Ma forto odjebi, Hakiza za premijera
mirza_15

#24141 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by mirza_15 »

made_in_sarajevo wrote: 02/10/2021 08:57 Ja sam rekao Hakiza za premijera i za 12 mjeseci kanton bi bio u rangu njemačke.

Sad već kontam da je kod Hakiza razmišljanje opcenito "ovaj ima privatnu firmu ima i para ne može ih krava pojesti", a da ustvari nema pojma kako je doći do para i naplate fakture, kako je promijeniti sistem koji 25 godina drka kurac i neće ništa da radi.

Ma forto odjebi, Hakiza za premijera
Ma čim dođeš na vlast sve se samo srediti. Odjednom, svaki uposlenik počne maksimalno da se zalaže u svakoj firmi, čarobnim štapićem središ prugu i putnu infrastrukturu, ljudi u raznim služba prestanu biti korumpirani i tražiti mito, a građani ga prestanu nuditi, niko se više ne pokušava zaposliti preko štele, čak i plata se udupla... I svi žive sretno do kraja života.

A ako nađeš jedan primjer, jednu grešku i ako ne uspiju prvog dana kada dođu na vlast da od Sarajeva naprave Švicarsku isti su kao oni drugi. Ponavljam kao papagaj, ovoj Vladi treba ostaviti još sljedeću godinu i sljedeći mandat (2022-2026), da vidimo kako će to izgledati. Za ovih 9 mjeseci je puno toga napravljeno (da ne nabrajamo ponovo). Pa čak i onaj ko misli da ni to što su za samo 9 mjeseci, sa 160 miliona manjim budžetom napravili nije nešto, treba im dati glas barem za jedan čitav mandat. Alternativa znamo kakva je i znamo kako će raditi. Njima je glavna preokupacija kako izvući pare iz budžeta i javnih kompanija i pozapošljavati svoje. Oni ne znaju drugačije. Ta matrica je predugo ukalupljena da ne mogu izaći iz nje.
made_in_sarajevo

#24142 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Treba napraviti listu uradjenih stvari od sda i uništenih i napraviti listu trojke i svaki dan je vrtiti. Sve je to da vidimo kako su isti, a mora se vrtiti takva lista jer kod još ljudi se povlači ih treba za ove Bošnjaci su to
mirza_15

#24143 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by mirza_15 »

made_in_sarajevo wrote: 02/10/2021 09:29 Treba napraviti listu uradjenih stvari od sda i uništenih i napraviti listu trojke i svaki dan je vrtiti. Sve je to da vidimo kako su isti, a mora se vrtiti takva lista jer kod još ljudi se povlači ih treba za ove Bošnjaci su to
Meni je fakat nevjerovatno kako se baš toliko kralo da su gotovo sva javna kantonalna preduzeća uvaljena u dogove. Firme koje imaju apsolutni monopol na posao kojim se bave su pred stečajem, a infrastruktura katastrofalna. GRAS svukli u ravan, Toplane su mislim još u dugovima, RAD je do sada trebao da ima daleko bolju opremu i vozni park... Sve se svodilo na zapošljavanje i tendere za odabrane firme sa nerealnim iznosima ili odmah ili kroz dodatne radove. Kada sada čitam o privatizaciji naježim se. Ono je tek pravi horor i pljačka.
Dr Kova

#24144 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Dr Kova »

drndalo wrote: 01/10/2021 07:01
studiorum_tuzlaensis wrote: 30/09/2021 21:29 Cuj sijeku telemahu optiku, garant se po banderama penju. :lol:

A Jukićeva je bruka i sramota, treba općina da se oglasi jer je postalo fakat previše. Ali ups Općina je čija...
Da pocnemo pobrojavati SDA ulice koje se rade vise godina? I druge zahvate visegodisnje...
:thumbup: Ma ko bi to prebrojao
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#24145 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by teskeredzic_22 »

Buckethead wrote: 02/10/2021 09:45
drndalo wrote: 01/10/2021 07:01

Da pocnemo pobrojavati SDA ulice koje se rade vise godina? I druge zahvate visegodisnje...
:thumbup: Ma ko bi to prebrojao
A šta je poenta ?
Trojka je uspješnija jer neuspješno i kraće rekonstruiše dvostruko ili trostruko manji broj ulica.

Ljudi vole benefite a riba smrdi od glave.
Očekujete da će uglavnom bivši SDA - ovci (uglavnom sada NIP) mijenjati sistem SDA sistem na bolje ?
Hahahahaha.
Ako očekujete da će javne službe i uprava imati veća i čestitija zalaganja te veću produktivnost bez da ste javno otpustili i prozvali makar dokazane prevarante i zabušante , da su svjesni da neradom zaista faktički dolaze sankcije i da su obučeni u školi da svojim poslom SLUŽE JAVNOM INTERESU (hahhaha opet) je iluzija.

Forto radi dobar posao uprkos izuzetno nesposobnoj i potpuno nepotrebnoj vlastitoj stranci i uprkos sadašnjem savezniku a suštinski protivniku - NIP-u jer im se ne petljaju segmenti djelovanja i na Forti je sva negativna reklama vlade.

Ali sami su (NS i SDP) krivi za to , jer važnije je bilo oboriti SDA od koalicije sa svima.

Da ne kažem da je bilo važnije od političkih principa i ideologije.
Hakiz

#24146 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hakiz »

teskeredzic_22 wrote: 02/10/2021 09:58

Da ne kažem da je bilo važnije od političkih principa i ideologije.
Uz to je za nevjerovati da je skidanje SDA toliko bitno da forumaši trojkaši pišu postove koji su na liniji razmišljanja da bi zbog tog skidanja rado prihvatili i HDZ i SNSD, kao i SDS.

Kakva god je SDA, ako su ove tri stranke prihvatljive, prihvatljivije, onda nešto ozbiljno nije u redu.
made_in_sarajevo

#24147 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

mirza_15 wrote: 02/10/2021 09:45
made_in_sarajevo wrote: 02/10/2021 09:29 Treba napraviti listu uradjenih stvari od sda i uništenih i napraviti listu trojke i svaki dan je vrtiti. Sve je to da vidimo kako su isti, a mora se vrtiti takva lista jer kod još ljudi se povlači ih treba za ove Bošnjaci su to
Meni je fakat nevjerovatno kako se baš toliko kralo da su gotovo sva javna kantonalna preduzeća uvaljena u dogove. Firme koje imaju apsolutni monopol na posao kojim se bave su pred stečajem, a infrastruktura katastrofalna. GRAS svukli u ravan, Toplane su mislim još u dugovima, RAD je do sada trebao da ima daleko bolju opremu i vozni park... Sve se svodilo na zapošljavanje i tendere za odabrane firme sa nerealnim iznosima ili odmah ili kroz dodatne radove. Kada sada čitam o privatizaciji naježim se. Ono je tek pravi horor i pljačka.
Vidio si iz prve ruke kroz telekom kako rade. Samo telekom opstaje bolje radi tehnologije interneta, mobitela pa pluta na površini, inače bi završili kao i ovi ostali. Samo skontati da su firmu energoinvest od 50 000 zaposleni svukli u ravan da su danas bitni u rangu građevinske firme sa 3 radnika u nekom gradiću. Svaki dan ponavljati kako su ti branioci Bošnjaka kriminalci i fašisti 1/1.

Ova je glavna kod Hakiza. Tamo su hdz, SNSD, sds pa se mora za sda glasati da nas brane :lol:
mirza_15

#24148 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by mirza_15 »

Ima tema oko privatizacije tema i tema. Arslanagići i Bosnalijek, Hidrogradnja, Vranica, Feroektro i Stanić, Sarabon i Čomor, Borac Travnik, LPS, Žica, Budnjo i hoteli Ilidža, obnova kuća u IB (opet Budnji i firma koju je osnova 1994. Hej, 1994). Te 1994. je društvena imovina proglašena državnom da bi se mogla privatizovati, a kriminal napravljen sa certifikatima... Ma toga ima koliko hoćeš.
Hakiz

#24149 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hakiz »

Neka...
Last edited by Hakiz on 02/10/2021 11:19, edited 1 time in total.
Hakiz

#24150 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hakiz »

made_in_sarajevo wrote: 02/10/2021 10:06

Ova je glavna kod Hakiza. Tamo su hdz, SNSD, sds pa se mora za sda glasati da nas brane :lol:
Onda da priznam grijehe i uradim kao ti. Da od HDZ-a, SNSD-a i čak i SDS-a (sjeća li se iko ko je osnivač te stranki njegvih "velikih" djela) tražim da me brane od SDA.

Uspio si, dokazao si mi da je to pravi put za sreću ove zemlje i ljudi u njoj.

Inzko, mamlaze, ukidaj zakon, ostavka.
Locked