Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Piaty wrote: ↑01/10/2021 14:18
Stara zastekala cokoladu, valjda od Bajrama i sad je nadjem da je istekao rok 28.08...a zao mi, velika Milka od 300 gr da ide u kantu za smece.
E sad, jel bas nema nista od nje nakon isteka roka ili se moze ipak pojesti? Znam da ima razlika u onom best before ili "najbolje upotrijebiti" i onoga "upotrijebiti do"...
Sta kazete?
fkt pitas? ne trolas nako, iz dosade?
ako je tolika suhva, frkni je u hajfis i mirna bosna
Ovako lijepo pitanje poslozim i ti se cudis nesto?
S4mpion wrote: ↑01/10/2021 17:36
Sad bih mog'o hladno spucat' čokoladu kojoj je rok istek'o prošle godine.
Glavna svrha vojnog roka nikada nije bila da se muškarac nauči služit' oružjem, nego da se pronađe, identifikuje i ubije princeza koja u muškarcu živi.
Kad smo kod vojske. Nabavio sam vojne MRI-jeve ali britanske (kao kod nas u ratu sto su bili lanc paketi).
Hehe rok po godinu ili dvije plus kvalitet nikakav. Kod americkih, uzivas u svemu sto paket ima plus sto mu je rok 20 godina. Uvijek sam se pitao kako u tim paketima za vojnike hrana tako dugo mozes stajati?
(u britanskim, kako vec rekoh, ne moze ali kako mozd u americkim).
Lijepo receno za vojni rok ili vojni poziv. Ima tu jos mnogo stvari koje su svrha a da nisu vezani za samu pusku. U ovom kontekstu je upravo ono sto si ti rekao.
irac300 wrote: ↑01/10/2021 14:31
Ma sa čokoladom je lako. Ako nije pobijelila i normalno miriše slobodno deri.
Ja nikada neću zaboraviti ratnu 1993. godinu. Ja i sestra našli bombone u kutiji gdje se nalazio nakit za jelku. Iz 1984. kada je bila Olimpijada. Pojeli smo ih u slast.
A meni se desi jer ne jedem puno, a gladne mi oci
I preko sedmice nemam kad u nabavku.
Tako da rokovi meni nista ne znace.
Velim ti. Otisla za Sa, na 6-7 sedmica, ostao mi cvrsti jogurt od kile neotvoren u frizideru i neki dan pogledam, istekao mu rok prije 2 mjeseca. Otvorim, probam - odlican. I jedem ga. Guram doduse i u kolace i tijesta da ga potrosim, ali stvarno je ok, ne vidim sto bih ga bacila.
Što ne počneš preko interneta da naručuješ? Uštedjela bi na novcu i vremenu. Ono je najgenijalnija stvar. Samo klikaš na stvari koje su ti potrebne, dovedu ti ih pred vratima i ljepota.
Ne moze to controlfrikusa u meni. Moram ja to sve vidjeti i pipnuti i otici na pijacu i sve… imas ti pravo, ali ne znaju oni to k‘o ja
S4mpion wrote: ↑01/10/2021 17:36
Sad bih mog'o hladno spucat' čokoladu kojoj je rok istek'o prošle godine.
Glavna svrha vojnog roka nikada nije bila da se muškarac nauči služit' oružjem, nego da se pronađe, identifikuje i ubije princeza koja u muškarcu živi.
Kad smo kod vojske. Nabavio sam vojne MRI-jeve ali britanske (kao kod nas u ratu sto su bili lanc paketi).
Hehe rok po godinu ili dvije plus kvalitet nikakav. Kod americkih, uzivas u svemu sto paket ima plus sto mu je rok 20 godina. Uvijek sam se pitao kako u tim paketima za vojnike hrana tako dugo mozes stajati?
(u britanskim, kako vec rekoh, ne moze ali kako mozd u americkim).
Lijepo receno za vojni rok ili vojni poziv. Ima tu jos mnogo stvari koje su svrha a da nisu vezani za samu pusku. U ovom kontekstu je upravo ono sto si ti rekao.
Nedavno smo omlatili nekoliko britanskih lunch paketa, isteko rok početkom 2020.....
Grah, slatkiši, krekeri, sok u prahu, energy drink u prahu...sve regularno, još smo živi
U kauflandu u makarskoj u julu na povratku kuci kuoim kolu jabuka. Kad sam raspakirao kuci zaturim pod krevet slucajno tu kilu i zaboravim na njih. U februaru sljedece godine trazeci nesto nadjem te jabuke, kad ne da nisu istrulile ili osusile se, nego izgledale potpuno isto svjeze kao kad sam ih kupio.
Brze bolje bacio tu hemiju u kantu
Najdraze mi kupiti 1+1 gratis njemacki vocni jogurt tri dana pred istek roka. Nisad testirao ali je svabo ga sigurno nafilovao aditivima da moze se jesti jos bar dvije godine
Pobijeljena cokolada koja se mrvi ko hljeb cak ima i svoj zanimljiv smek
Ko djete sam pojeo cokoladu koja je umjesto crna bila vise bjela,ne sjecam se da sam imao nekih stomacnih tegoba samo se dosta odrazilo na mozak,od tada se cesto pitam ko sam i gdje se nalazim....