Demokratska fronta Željko Komšić

kluz franjo

#50501 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

Tegeltija, Bevanda, Košarac, Grubeša, Mitrović, Gudeljević...
Ustoličenje supported by ŽK-DF
Samo u jednom mandatu na državnom nivou.

Nema potrebe za "petom kolonom", pored ovakvih "branitelja".
A rezultate koalicionih uspjeha je sam ŽK predstavio.

hrasno likes this.
nekitamopd

#50502 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nekitamopd »

Ja zivim u Prijedoru.
Moji su isto pobijeni kao i njegovi, cak mi je nane iz njegovog sela i rodjaci smo. Ali za razliku od Mirse ja ne surujem sa Srbima i ne idem na obiljezavanje Srpske u Srbiji.

Ti sa Hrasnog ohladi malo.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#50503 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

kluz franjo wrote: 30/09/2021 23:04 Tegeltija, Bevanda, Košarac, Grubeša, Mitrović, Gudeljević...

hrasno likes this.
ZK nema apsolutno nista sa tim ustolicenjima i toliko mjesta pripada B/H/S varijanti...da nije Kosarac bio bi Stevandic ....da nije Gudeljevic....bio bi Covic.....to se ne moze sprijeciti moze se samo pricati o tome ko ce koje ministarstvo uzeti.
nekitamopd

#50504 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nekitamopd »

Mirso podrzava i glasao za zamjenika gradonacelnika Zarka Knezevica, istog onog sto negira Srebrenicu i bijele trake. Haver sa njim.
hrasno38

#50505 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

nekitamopd wrote: 30/09/2021 23:04 Ja zivim u Prijedoru.
Moji su isto pobijeni kao i njegovi, cak mi je nane iz njegovog sela i rodjaci smo. Ali za razliku od Mirse ja ne surujem sa Srbima i ne idem na obiljezavanje Srpske u Srbiji.

UH evo sam se sav najezio! Kako mislis vodditi politicki zivot u RS-u a ne surovati sa srpski politcarima! Slijecete ko muhe na ....na ovaj forum ko po komandi!
hrasno38

#50506 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

nekitamopd wrote: 30/09/2021 23:06 Mirso podrzava i glasao za zamjenika gradonacelnika Zarka Knezevica, istog onog sto negira Srebrenicu i bijele trake. Haver sa njim.
I interesantno odjednom se ti pojavis na forumu gdje se pise o Mirsi.....te fazone prosipaj nekom drugom a nemoj meni!
nekitamopd

#50507 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nekitamopd »

hrasno38 wrote: 30/09/2021 23:08
nekitamopd wrote: 30/09/2021 23:04 Ja zivim u Prijedoru.

UH evo sam se sav najezio! Kako mislis vodditi politicki zivot u RS-u a ne surovati sa srpski politcarima! Slijecete ko muhe na ....na ovaj forum ko po komandi!
Ne mora se surovati sa Ujedinjenom Srpskom, Zarkom Kovacevicom itd itd.
Pa se suruje i izglasa Dragoslava Kabica za nacelnika odjeljenja sve uz Mirsin amin, istog tog Kabica sto je prije 4 godine u skupstini ismijavao bijele trake.
nekitamopd

#50508 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nekitamopd »

hrasno38 wrote: 30/09/2021 23:09
nekitamopd wrote: 30/09/2021 23:06 Mirso podrzava i glasao za zamjenika gradonacelnika Zarka Knezevica, istog onog sto negira Srebrenicu i bijele trake. Haver sa njim.
I interesantno odjednom se ti pojavis na forumu gdje se pise o Mirsi.....te fazone prosipaj nekom drugom a nemoj meni!
Hajde hladi muda u Sarajevu, sa Hrasnog ne vidis dalje od Bascarsije, mani se laznog patriotizma.
kluz franjo

#50509 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

hrasno38 wrote: 30/09/2021 23:06
kluz franjo wrote: 30/09/2021 23:04 Tegeltija, Bevanda, Košarac, Grubeša, Mitrović, Gudeljević...

hrasno likes this.
ZK nema apsolutno nista sa tim ustolicenjima i toliko mjesta pripada B/H/S varijanti...da nije Kosarac bio bi Stevandic ....da nije Gudeljevic....bio bi Covic.....to se ne moze sprijeciti moze se samo pricati o tome ko ce koje ministarstvo uzeti.
Čavara, Milićević, Mandić, Mato Jozić, Lasić, Dujmović...

Hebeš "petu kolonu", dok je ŽK "na straži".
hrasno38

#50510 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

nekitamopd wrote: 30/09/2021 23:10
hrasno38 wrote: 30/09/2021 23:09
Hajde hladi muda u Sarajevu, sa Hrasnog ne vidis dalje od Bascarsije, mani se laznog patriotizma.
Ajde opet mi ne odgovori kako se iznenada pojavi na ovoj temi ko padobranac.......sa sve ukupno 114 postova od 2014 godine a 01.08 napisao zadnji post! Skupljate se ko lesinari da urinirate po ZK! Nista novo i nista sto vec nije vidjeno!
hrasno38

#50511 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

kluz franjo wrote: 30/09/2021 23:12
hrasno38 wrote: 30/09/2021 23:06

Isto tako DF ima toliko mandata da ne moz odlucivati apsolutno o nicemu i moze jedino predlagati pa ako se nesto usvoji usvoji! ....uzalud vam tru sviraci
nekitamopd

#50512 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nekitamopd »

hrasno38 wrote: 30/09/2021 23:14
nekitamopd wrote: 30/09/2021 23:10

Ajde opet mi ne odgovori kako se iznenada pojavi na ovoj temi ko padobranac.......sa sve ukupno 114 postova od 2014 godine a 01.08 napisao zadnji post! Skupljate se ko lesinari da urinirate po ZK! Nista novo i nista sto vec nije vidjeno!
Toliko postova jer imam zivot van foruma i uglavnom se bavim Prijedorom. A zasto sad, pa nije prije 2 mjeseca isao u Kikindu na dane Srpske u Srbiji vec neki dan, svjeza vijest majstore.
hrasno38

#50513 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

nekitamopd wrote: 30/09/2021 23:15
hrasno38 wrote: 30/09/2021 23:14

Toliko postova jer imam zivot van foruma i uglavnom se bavim Prijedorom. A zasto sad, pa nije prije 2 mjeseca isao u Kikindu na dane Srpske u Srbiji vec neki dan, svjeza vijest majstore.
N egovorrim o vijesti nego tvom uskrsnucu sa tom vijesti bas sada! Tu pricu moze prosipati nekome drugom.
kluz franjo

#50514 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

hrasno38 wrote: 30/09/2021 23:15
kluz franjo wrote: 30/09/2021 23:12

Isto tako DF ima toliko mandata da ne moz odlucivati apsolutno o nicemu i moze jedino predlagati pa ako se nesto usvoji usvoji! ....uzalud vam tru sviraci
Znači samo saradnik, kolaborater.
Slažem se u potpunosti.
hrasno38

#50515 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

kluz franjo wrote: 30/09/2021 23:21
hrasno38 wrote: 30/09/2021 23:15

Slažem se u potpunosti.
Hahhaha jadno imas li sta bolje......
kluz franjo

#50516 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

hrasno38 wrote: 30/09/2021 23:22
kluz franjo wrote: 30/09/2021 23:21
Slažem se u potpunosti.
Jadno jeste.
A gori su samo oni kojima ŽK služi kao saradnik.
A sve drugo je bolje.
hrasno38

#50517 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

kluz franjo wrote: 30/09/2021 23:24
hrasno38 wrote: 30/09/2021 23:22

Jadno jeste.
A sve drugo je bolje.
Kad to kaze ociti HDZ-ovac to zvuci kao pohvala!
kluz franjo

#50518 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

hrasno38 wrote: 30/09/2021 23:25
kluz franjo wrote: 30/09/2021 23:24
Jadno jeste.
A sve drugo je bolje.
Hebem ga Čavara se nije žalio, a ja kao imam neke primjedbe...
Pa ti vidi za koga si glasao.
hrasno38

#50519 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

kluz franjo wrote: 30/09/2021 23:26
hrasno38 wrote: 30/09/2021 23:25

Za onoga sa kim sam djelio rovove 4 godine dok smo se krhali protiv fasista sa dvije strane. Over and out!
hrasno38

#50520 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

CISTO EDUKATVNO ZA OVE "PRIJEDORCANE" I OVE MUFLJUZE IZ NASE STRANKE KOJI PLJUJU PO ZELJKU A VISE NEGO OCITO PODRZAVAJU ONO LJUDSKO SMECE OD COVICA I HDZ!

U Prijedoru je ubijeno, prema zvaničnim podacima, 3.176 ljudi, među kojima više od 200 Hrvata. Što se tiče prijedorskih Hrvata smatra se da je ukupan broj žrtava oko 300 gotovo isključivo civila.
Međutim, hrvatski mediji u BiH to ne vole ni da spominju. Iako se jučer pojavio tekst u jednom hrvatskom izdanju za BiH, nema ni riječi o veličini tragedije Hrvata.
Tekstovi o zločinima u Prijedoru i Briševu su izuzetno rijetki u hrvatskim medijima. Tako se jedan od tekstova o Prijedoru i Briševu pojavio 2007., drugi 2011., te jedan 2014. godine i to kao vijest o posjeti tadašnjeg predsjednika Hrvatske Ive Josipovića ovom opustošenom naselju. O politici bosanskih Hrvata i sramnoj šutnji na zločine, ne treba trošiti riječi
Zašto je to tako, može se samo pretpostavljati.
Hrvati su ubijani u gradu Prijedoru i bacani u logore smrti Omarsku, Keraterm, Manjaču. Brigade iz sastava "Banjalučkog korpusa Srpske vojske", uz pomoć Srba iz sela u blizini su 24. i 25. jula napravile artiljerijski napad, a onda ušle u hrvatska sela u okolini Prijedora.
U procesu protiv Radovana Karadžića pred Tribunalom u Hagu svjedok Ivan Atlija je opisao granatiranje hrvatskog sela Briševa 27. maja 1992. godine, kao i pješadijski i artiljerijski napad na to selo 24. jula 1992. godine.
Prilikom drugog napada ubijeno je 68 ljudi, uključujući svjedokovog oca, 14 žena, dva dječaka i četiri invalida i uhapšeno 36 muškaraca koji su odvedeni u logor "Krinks". Do odlaska iz Briševa u novembru 1992. godine svjedok je pomogao da se sahrani više od 200 ubijenih ljudi.
Atlija je, između ostalog, učestvovao u sahranjivanju članova porodice Ivandić iz zaseoka Mlinari. Srpski vojnici su ih natjerali da izađu iz porodične kuće i da sami sebi kopaju grobove, a potom ih pobili i ostavili u poluzatrpanim grobnicama.
Osim članova te porodice svjedok je spomenuo još desetine drugih Hrvata iz Briševa koji su doživjeli sličnu sudbinu, a potom sahranjeni nedaleko od svojih porodičnih kuća u zaseocima Pužići, Jezerce, Muštanica, Stara rijeka, Ivandići...
U Briševu su ubijene kompletne porodice Matanovići, Dimač, Barišić, Ivandići... Najmlađa žrtva je bio dječak Ervin Matanović, koji je imao 17 godina.
Dvadeset godina nakon zločina hrvatski mediji gotovo i ne spominju prijedorsku i briševsku tragediju Hrvata.
U Prijedoru je ubijeno najviše Hrvata u BiH, a samo je u Vukovaru bilo više žrtava. Ubijen je lider HDZ-a Silvije Sarić, njegov zamjenik Jozo Maračić.
Ovi ljudi se, nažalost, i ne spominju, pa ni brojni ugledni Hrvati Prijedora poput doktora Željka Sikore.
Kako se odnose prema hrvatskim žrtvama u Prijedoru, nažalost, odnose se i prema ubijenim Hrvatima Brčkog, te ostalih gradova na tzv. koridoru srpskih zemalja na sjeveru Bosne i Hercegovine.

BOSKA CAVAR JE GLASALA ZA OVE~!
nekitamopd

#50521 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nekitamopd »

Majstore kakve veze to ima sto clan DFa hoda po manifestacijama SRPSKA U SRBIJI?
Zar to nije bar za malu osudu?
kluz franjo

#50522 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

hrasno38 wrote: 30/09/2021 23:34
kluz franjo wrote: 30/09/2021 23:26
Za onoga sa kim sam djelio rovove 4 godine dok smo se krhali protiv fasista sa dvije strane. Over and out!
Evo da koristim samo tvoje riječi.
Taj sa kojim si nekada dijelio rovove dok ste se krhali protiv fašista sa dvije strane, danas tim dvijema stranama asistira.
Sarađuje sa njima. Postavlja ih na vlast.
Uredno i redovno.
Tvoj glas za ŽK i nekog Mate iz Ljubuškog završava u istom košu.
Ti i Mato ste omogućili izbor Čavare, Bevande, Tegeltije i ostalih.
Motivi su vam sigurno bili različiti, ali sa istovjetnim rezultatom.
A taj rezultat je katastrofalan.
"Hvala" i tebi i Mati iz Ljubuškog.
Dobro ste izabrali.
hrasno38

#50523 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

nekitamopd wrote: 30/09/2021 23:44 Majstore kakve veze to ima sto clan DFa hoda po manifestacijama SRPSKA U SRBIJI?
Zar to nije bar za malu osudu?
NE jer kao prvo zivi u Ustavnoj kategoriji koja se zove Republika srpska. Pod broj dva Mirsad Duratovic je predsjednik skupstine grada Prijedora, pod broj tri sa te pozicije on mora raditi za svoj grad a ovo je bio susret prije svega prijateljskih gradova. kao cetiri posto je RS Ustavna kategorija onda ima pravo da obiljezava manifestaciju koja se zove Dani srpske koja za mene nije uopste problematicna koliko je problematican 9 januar! To sto vi trazite dlaku u jajetu svakom politicaru iz DF-a to je druga prica. Covjek samo pokusava da zivi normalno u svom rodnom gradu a siguran sam 100% i da koliko god moze pomaze Bosnjacima u Prijedoru.
Interesantno je da preskaces da je ipak i Azra Pasalic (SDP) u skusptini grada Prijedora iz koalicije Pokret za Prijedor a prije toga je bila 8 godina na ovom mjestu gdje sada sjedi Mirsad i sasvvim sigurno obiljezavala Dane Srpske ali nije bila interesantna jer nije iz DF-a. Tu su takodje i tri predstavnika SDA, dva PDP-a i ne cuh da se iko ikada od nabrojanih bunio sto je Mirsad isao u Kikindu kao predsjednik skupstine grada Prijedora.
Kako sam rekao "uzalud vam trud sviraci"....trazite nesto bolje!
hrasno38

#50524 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

kluz franjo wrote: 30/09/2021 23:50
hrasno38 wrote: 30/09/2021 23:34

Taj sa kojim si nekada dijelio rovove dok ste se krhali protiv fašista sa dvije strane, danas tim dvijema stranama asistira.
Uredno i redovno.
Dobro ste izabrali.
LAZES! Nikoga on ne postavlja od tih! On posstavlja ambasadore i to je to! i postavio je u VM generala Sifeta Podzica kao treceg Bosnjaka koji izvanredno radi svoj posao. Prvo treba da znas kako funkcionise vlast u BiH i kako se postavljaju kadrovi pa kad to naucis onda mi se javi! Ni Bakir ni Zeljko ne mogu uticati na izbor srpskih i hrvatskih kadrova u VM. Moj glas nikada nije omogucio da jedan cavara ili ne daj boze Bevanda budu izabrani i to je samo u pitanju tvoja bolesna percepcija. Ako je predsjednik Bosnjak podpredsjednik je Hrvat i ne pita se Bakir ko ce to biti.Osim toga postoje imenovana i izabrana lica pa malo nauci gradivo i javi se.....
kluz franjo

#50525 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

hrasno38 wrote: 01/10/2021 00:00
kluz franjo wrote: 30/09/2021 23:50
Uredno i redovno.
Dobro ste izabrali.
LAZES! Nikoga on ne postavlja od tih! On posstavlja ambasadore i to je to! i postavio je u VM generala Sifeta Podzica kao treceg Bosnjaka koji izvanredno radi svoj posao. Prvo treba da znas kako funkcionise vlast u BiH i kako se postavljaju kadrovi pa kad to naucis onda mi se javi! Ni Bakir ni Zeljko ne mogu uticati na izbor srpskih i hrvatskih kadrova u VM. Moj glas nikada nije omogucio da jedan cavara ili ne daj boze Bevanda budu izabrani i to je samo u pitanju tvoja bolesna percepcija. Ako je predsjednik Bosnjak podpredsjednik je Hrvat i ne pita se Bakir ko ce to biti.Osim toga postoje imenovana i izabrana lica pa malo nauci gradivo i javi se.....
Sve OK.
Iz upisa u upis potvrđuješ "samo" kolaboraciju.
I slažem se ja sa tobom. Nije ŽK ništa više, ni manje od toga.
Mali, pomoćni kotačić u etno-podjeli BiH.
ŽK je lično i svojeručno glasao za Bevandu i slične u prošlom mandatu, a lično i svojeručno imenovao Tegeltiju za mandatara u ovom.
I u prošlom i u ovom mandatu su kadrovi stranke kojoj je predsjednik su glasali za razne čavare, milićevićke, joziće i ine...
Uz pomoć tvog glasa.
TI si bio taj još malo manji kotačić da omogući sve to.
Hvala ti na rezultatima, koje nam je i tvoj glas obezbjedio.

Kao što rekoh, pored takvih patriJota je peta kolona stvarno bespotrebna.
Post Reply