Upravo tako.
Moja je greska sto sam uvela zabunu oko lokacije
Upravo tako.
Skoro da mu dolazi iza ledja sa desne strane.. Jos u nocnim uslovima.. Svaki dan propustam bicikliste koji ne uspore ni sekunde.. Navikao sam na njih i ocekujem ih.. Neko ko nije ce krenut i biciklista ce u punoj brzini naletiti na njega.. Vozac kriv, al biciklista polomljen.. Biciklisi trebaju biti maksimalno oprezni kada prelaze raskrsnice.. Ja u potpunosti mogu razumjeti vozaca automobila..
Treba na tom mjesti sasjec ono siblje i drvo koje ako smeta da vozaci imaju bolju vidljivostlaik1981 wrote: ↑29/09/2021 22:02Skoro da mu dolazi iza ledja sa desne strane.. Jos u nocnim uslovima.. Svaki dan propustam bicikliste koji ne uspore ni sekunde.. Navikao sam na njih i ocekujem ih.. Neko ko nije ce krenut i biciklista ce u punoj brzini naletiti na njega.. Vozac kriv, al biciklista polomljen.. Biciklisi trebaju biti maksimalno oprezni kada prelaze raskrsnice.. Ja u potpunosti mogu razumjeti vozaca automobila..
Ne mora biti da je dosao od Hece... Jer volio bih da vidim kako bicikl zavrsi 6-7 m dalje okrenut kontra i ispred auta, ako je udario u desnu stranu vozila (po sredini)... Jako teskolaik1981 wrote: ↑29/09/2021 22:02Skoro da mu dolazi iza ledja sa desne strane.. Jos u nocnim uslovima.. Svaki dan propustam bicikliste koji ne uspore ni sekunde.. Navikao sam na njih i ocekujem ih.. Neko ko nije ce krenut i biciklista ce u punoj brzini naletiti na njega.. Vozac kriv, al biciklista polomljen.. Biciklisi trebaju biti maksimalno oprezni kada prelaze raskrsnice.. Ja u potpunosti mogu razumjeti vozaca automobila..
U pravu si ti.. Ja govorim sa aspekta zivotne ugrozenosti.. Neopreznost vozaca u ovakvim situacijama po njega zavrsava u najgorem slucaju stetom na vozilu i kaznom, zatvorskom ili novcanom.. Neopreznost biciklistu i pjesaka moze kostati zivota i invalidnosti.. Kada neko strada najmanje je bitno ko je kriv.. Biciklisti i pjesaci maksimalni oprez..smijesni_ste wrote: ↑29/09/2021 22:09 A uspore li automobili iz pravca "Velušića", tj. američke ambasade kada idu prema gradu i kada trebaju pustiti pješake koji idu prema muzeju?
Ne može im biti bolja vidljivost i pregled nego što je ondje imaju pa opet lole po gasu stisnu pa se nerviraju kad moraju naglo zakočiti na zelenom za pješake (ako ih ima). Eto prošetajte sljedeći put pa javite iskustvo
Mislim možemo ovako nabrajati situacije do sutra, svako iz svoje perspektive.
Kao što neko reče u komentarima, odavno osim semafora pratim i auta koja se kreću prema meni i usporavaju ili ne usporavaju![]()
Treba sasjeci to, a mozda bi trebalo postaviti i kakva ogledala da se moze vidjeti jer biciklisti dolaze iz dosta nezgodnog ugla.. I ne znam da li su biciklisti obavezni nositi one reflektujuce prsluke?i agree wrote: ↑29/09/2021 22:08Treba na tom mjesti sasjec ono siblje i drvo koje ako smeta da vozaci imaju bolju vidljivostlaik1981 wrote: ↑29/09/2021 22:02
Skoro da mu dolazi iza ledja sa desne strane.. Jos u nocnim uslovima.. Svaki dan propustam bicikliste koji ne uspore ni sekunde.. Navikao sam na njih i ocekujem ih.. Neko ko nije ce krenut i biciklista ce u punoj brzini naletiti na njega.. Vozac kriv, al biciklista polomljen.. Biciklisi trebaju biti maksimalno oprezni kada prelaze raskrsnice.. Ja u potpunosti mogu razumjeti vozaca automobila..
Nisu obavezni mada kad bolje skontam,mozda su trebali zamjenit kretanja na stazama,tako vjerovatno nebi dolazilo do ovoga i vozac bi s prijeda vidio biciklistu...
to se rijesi semaforima malim koji rade na principu radara
Pa sigurno bi ih bilo puno lakse uociti, ali ne znam koliko je to u preksi izvodivo.. U sustini je slicno i kada su pjesaci u pitanju na saobracajnicama koje nemaju trotoara.. Pravilo je da se trebaju kretati onom stranom da idu u susret automobilu, a ne da im automobil dolaz s ledja..
pjesaci da biciklisti ne jer se i biciklisti mogu kretati kolovoznom trakom dok pjesaci nelaik1981 wrote: ↑29/09/2021 22:22Pa sigurno bi ih bilo puno lakse uociti, ali ne znam koliko je to u preksi izvodivo.. U sustini je slicno i kada su pjesaci u pitanju na saobracajnicama koje nemaju trotoara.. Pravilo je da se trebaju kretati onom stranom da idu u susret automobilu, a ne da im automobil dolaz s ledja..
Ma znam, zato su mi četvere oči uvijek otvorene na svakoj raskrsnici i plus glava redovno ide lijevo-desno da sam svjestan šta se dešava oko menelaik1981 wrote: ↑29/09/2021 22:13 U pravu si ti.. Ja govorim sa aspekta zivotne ugrozenosti.. Neopreznost vozaca u ovakvim situacijama po njega zavrsava u najgorem slucaju stetom na vozilu i kaznom, zatvorskom ili novcanom.. Neopreznost biciklistu i pjesaka moze kostati zivota i invalidnosti.. Kada neko strada najmanje je bitno ko je kriv.. Biciklisti i pjesaci maksimalni oprez..
Zakoni fizike su za sve isti i to raja nikako da skonta.
To mozda na cesti.vjeshalica wrote: ↑29/09/2021 22:30Duzni su i kod nas po Zakonu da nose prsluk ili opremu svjetloodbojnu