Kljuc

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
arminba

#1 Kljuc

Post by arminba »

Pozdrav nedavno mi se pokvarilo daljinsko otkljucavanje na kljucu auta(nije baterija) pa znate li za neki servis koji popravlja elektornike kljuca ili izradjuje nove kljuceve ???
hvala
_mufljuz_

#2 Re: Kljuc

Post by _mufljuz_ »

arminba wrote:Pozdrav nedavno mi se pokvarilo daljinsko otkljucavanje na kljucu auta(nije baterija) pa znate li za neki servis koji popravlja elektornike kljuca ili izradjuje nove kljuceve ???
hvala
ceka te vrlo skupa zabava.... samo da znas....
preludezalude

#3 Re: Kljuc

Post by preludezalude »

Radi li drugi kljuc? Koje auto je u pitanju?
ElDzidziIbnDzo

#4 Re: Kljuc

Post by ElDzidziIbnDzo »

Kupi drugi kljuc i kodiraj ga.
Nermin_BH

#5 Re: Odg: Kljuc

Post by Nermin_BH »

arminba wrote:Pozdrav nedavno mi se pokvarilo daljinsko otkljucavanje na kljucu auta(nije baterija) pa znate li za neki servis koji popravlja elektornike kljuca ili izradjuje nove kljuceve ???
hvala
061 540 848 Tarik

Nazovi pitaj da li ti on to moze rijesiti, ja mislim da moze. Auto elekticar iz Sarajeva je. Nadam se da ces kod njega to rijesiti da neces morati kupovati novi kljuc jer su preskupi. Pozz
Ned071

#6 Re: Kljuc

Post by Ned071 »

ako si iz sarajeva, ima neki majstor na dobrinji, u onom nizu radnji ka aerodromu. popravio kljuc i centralnu prosle godine starom na renaultu. mislim da je sve kostalo oko 120 maraka al da me ubijes ne mogu se sjetit kako se zove covjek
romeomoraprezivjeti

#7 Re: Kljuc

Post by romeomoraprezivjeti »

Pogledaj u Houdini servisu,hrasno.
nagibSA

#8 Re: Kljuc

Post by nagibSA »

Meni radi daljinsko otkljucavanje/zakljucavanje, ali potrosi bateriju za dan/dva, nesto je u kratkom spoju ocigledno. Peugeot 207, 2006.

Pregledao sam lemove, i ocistio alkoholom oko cipova i mikroprekidaca, pa cu vidjeti kako ce se ponasati.

Za svaki slucaj narucio sam elektronsku plocicu sa AE-a

Da li ce raditi ako umetnem elektroniku u svoj kljuc i uradim tzvz sinhronizaciju kad dam kontakt u bravi. Nemam nesto iskustva.

Plocica nije bas potpuno ista, ali mislim da je ista modulacija ASM i frekvencija 433 MHz.

Da li ima neko iskustva sta bi moglo.biti, ako je do mikroprekidaca mozda bih ga i mogao zamjeniti.

Ne zelim novi.kljuc zbog ovoga, skupo je.

Hvala
RagibUzoriti
Vozim: Vozim se na struju

#9 Re: Kljuc

Post by RagibUzoriti »

nagibSA wrote: 28/09/2021 21:34 Meni radi daljinsko otkljucavanje/zakljucavanje, ali potrosi bateriju za dan/dva, nesto je u kratkom spoju ocigledno. Peugeot 207, 2006.

Pregledao sam lemove, i ocistio alkoholom oko cipova i mikroprekidaca, pa cu vidjeti kako ce se ponasati.

Da li ce raditi ako umetnem elektroniku u svoj kljuc i uradim tzvz sinhronizaciju kad dam kontakt u bravi. Nemam nesto iskustva.

Plocica nije bas potpuno ista, ali mislim da je ista modulacija ASM i frekvencija 433 MHz.

Da li ima neko iskustva sta bi moglo.biti, ako je do mikroprekidaca mozda bih ga i mogao zamjeniti.

Hvala
Pitaj @foxlife on ti ima pezo 206,a inace ako mu platis kafu,veoma hoce izaci u susret.

U nekim ozbiljnijim akademskim krugovima poznatiji je pod pseudonimom Respo
foxlife

#10 Re: Kljuc

Post by foxlife »

RagibUzoriti wrote: 30/09/2021 12:56
nagibSA wrote: 28/09/2021 21:34 Meni radi daljinsko otkljucavanje/zakljucavanje, ali potrosi bateriju za dan/dva, nesto je u kratkom spoju ocigledno. Peugeot 207, 2006.

Hvala
Pitaj @foxlife on ti ima pezo 206,a inace ako mu platis kafu,veoma hoce izaci u susret.

U nekim ozbiljnijim akademskim krugovima poznatiji je pod pseudonimom Respo
malo si se zajebo al nema veze ti si se u zivotu zajebo pa ti nije strano
kabal1337

#11 Re: Kljuc

Post by kabal1337 »

Hvala
Ako je imobilizator cip/ pilulica odvojena od ploce onda mozes, ako nije onda ce te novo programiranje kostati 40-50 KM.

Mora ti biti identicna frekvencija jer taj modul i kljuc rade na npr. 433 mhz.

Pogledaj na internetu proceduru kako se uparuje kljuc, nije isto za sva vozila. Na nekim ne moze bez dijagnostike.

U glavom ovi sto rezu kljuceve: hudiny, ima i blizu mercatora na dobrinji isto radnja oni mogu i upariti kljuceve.
Post Reply