bahaćenje i boravak u susjednoj traci kad se ne smije je najveći problem
brzinom može u najgorem slučaju da sleti sa ceste i sebi naudi"
Moderators: _BataZiv_0809, anex
brzina nije problem.L u c i f e r wrote: ↑27/09/2021 16:17 "brzina nije problem
![]()
Brzina je kljucni faktormk ultra wrote: ↑27/09/2021 16:19brzina nije problem.L u c i f e r wrote: ↑27/09/2021 16:17 "brzina nije problem
![]()
da je i ovaj gore sa pežoom vozio u svojoj traci 200, šta bi se desilo, osim što bi mogao na prvoj krivini do bosne da sleti? sam.
naselja i ostalo druga priča. ovo je magistralni dio puta gdje nema kuće u blizini
je li mogao pežo voziti u ograničenju koje je ovdje 80kmh i ubiti lika u golfu?L u c i f e r wrote: ↑27/09/2021 16:27Brzina je kljucni faktor
Nemam volje da objasnjavam
Ako ko ima bujrum
Ko me se vozi brzo, ne pelcuje, ne nosi maska, ne nosi i sl, nek radi sta misli da treba i sretno
Je li mogao imati ogromnu cunu pa njom slucajno pritisnuti gasmk ultra wrote: ↑27/09/2021 16:29je li mogao pežo voziti u ograničenju koje je ovdje 80kmh i ubiti lika u golfu?L u c i f e r wrote: ↑27/09/2021 16:27
Brzina je kljucni faktor
Nemam volje da objasnjavam
Ako ko ima bujrum
Ko me se vozi brzo, ne pelcuje, ne nosi maska, ne nosi i sl, nek radi sta misli da treba i sretno
jeste
jeli mogao voziti 70kmh i preticati kamion/sporaća koji ide 30 i ubiti lika u golfu?
jeste
je li problem koliko je vozio ili gdje je bio?
kakve to sad veze ima sa ovim gore, ne okreći temu u kurčevom smjeruL u c i f e r wrote: ↑27/09/2021 16:32Je li mogao imati ogromnu cunu pa njom slucajno pritisnuti gas
Ko zna krhko je znanje
I komfor voznja, gdje se sječe puna. Nikako da shvate da je ona zid u 99% situacija.
Najgora navika naših vozača. A niko ne računa ko to radi da u krivinama po magistralama, naročito gdje su stijene i šume blizu ceste, može bit satran od strane kamiona il autobusa koji nerijetko gaze 30-40cm preko linije zbog svojih gabarita.Laplace wrote: ↑27/09/2021 17:40 Ja ovdje ne bih kao uzrok sudara isključio naviku naših vozača da gaze punu liniju iako iz suprotnog smjera ide auto. Pri velikoj brzini bi moglo doći do kontakta sa popriličnim posljedicama. Ne bi bilo prvi put da vozač pređe i pola metra na suprotnu traku iako niti pretiče niti ima koga preticati, a iz suprotnog smjera mu ide vozilo. Ne mogu nabrojati koliko sam puta od takvih bježao, srećom dosad sam imao gdje pobjeći. Ovaj možda nije.
Slažem se, ljudi lete odmah na preticanje ili neko divljanje, a moguće je i neki drugi razlog. A dvojke se umorile, 30+godina, ja ne pamtim kad sam vidio dvojku da je onako baš dobra, ili je krš i raspad ili je samo malo zamazana da naizgled djeluje pristojno.sime_cipol wrote: ↑27/09/2021 16:45 Ovdje je najveci problem puna.
Cini mi se da bi mrtva glava pala i da su obojica vozila po ograničenju.
Golf jest kanta, ali da se ovako slomi![]()
Da li je prestizanje u pitanju ili se neko zamislio, gledao u tel, pozlilo mu necemo saznati.
Ali ovdje vidimo koliko je razlika izmedju zivota i smrti. Golf vrijedi 1000 a Pežo 3000. Jedan platio, drugi izasao iz auta.
Sta se ovdje desilo, zanijela se prikolicainsaneinthebrain wrote: ↑27/09/2021 18:16 Evo jos jedan udes sa poginulim
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /210927139
I radarske kontrole gdje se iole moze preteci ali neee instalira ti radarcitroen xm wrote: ↑27/09/2021 19:17 Loše ceste su jedna od većih zabluda. Edukacija ljudi tj. nedostatak iste je veliki problem. Takođe krkanski mentalitet velikog dijela stanovništva. Ne možeš protiv toga, džaba ti i dobro auto i još bolja cesta.
Znas sta kazu kad se skrse i izvuku ?citroen xm wrote: ↑27/09/2021 19:17 Loše ceste su jedna od većih zabluda. Edukacija ljudi tj. nedostatak iste je veliki problem. Takođe krkanski mentalitet velikog dijela stanovništva. Ne možeš protiv toga, džaba ti i dobro auto i još bolja cesta.