Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Bolesno. Ako su ovo najbolji koje Velez ima, kakvi su im najgori.
Šta je bolesno?
@Black swan je ovdje dobro ubo u svom komentaru. Ovo sve više baca na slučaj Adisa Pokvića od prije par godina.
Pogledaj hronologiju dešavanja.
milejovic1971 wrote: ↑22/09/2021 13:05
Je li moguce ljudi da podržavate ubistvo te trojice ljudi ?? Da nisu izletili, izgorili bi svi, pa i ova dvojica koja nisu kriva. A te ubice bi unistili sebi život jer bi u zatvoru bili. Uništeni životi bi im bili zbog nedosuđenog penala i lošeg suđenja, koje je sinoc i dobro bilo sa par pogresaka, Velez je sam kriv jer su smotani da uceraju loptu u gol
sad je vec ubistvo, a ljudi zivi
znaci, ne podrzava nikakvo nasilje, ali ni ovo forumanje koje bi posramilo i Ristu Djogu
Iker C wrote: ↑22/09/2021 12:34
Da li je ubistvo pok. Vedrana Puljica povezano sa navijackim neredima u Sirokom ili je djelo pojedinca?
To se ne moze dokazati bas kao i to da li je napad na sudije povezan sa utakmicom.
Ne moze se dokazati ali je istina takva da za to nisu potrebni argumenti.
Provedena je istraga, a rezultati istrage nisu objelodanjeni. Osumnjičenom za ubojstvo je suđeno, i on je oslobođen. Problem je opet što se osumnjičenom sudilo na teritoriju države na kojoj se nije desio zločin, pa je presudu donio nenadležni sud. Samim tim, potpuno je ne bitno da li je ubojstvo povezano sa neredima, jer su neke činjenice utvrđene, a sudska farsa napravljena na teritoriju druge države.
Iker C wrote: ↑22/09/2021 12:04
Zasto da se Sarajevo i Zeljo svrstavaju u isti kos sa Vandalima?
I Sarajevo a pogotovo Zeljo se kradu godinama pa nikada nisu pravili ovako nazadne i samoubilacke poteze.
A ti ko i Vico, znas da su to napravili velezovi navijaci, Hasic naredio...!? Kako cudno, izrazbijaju auto palicama i nikog ne prebiju...al stignu ubaciti baklje...Al hajde sve i da je tako, odakle pravo kretenu Vici, da optuzi navijace Veleza i Hasica za nesto sto se desilo 20-30 kilometara od stadiona!? Halo, za to se ide na sud, to je kleveta, bez dokaza...! Velez se moze samo kazniti, za ulijetanje navijaca na stadion i prekid utakmice i to je sve... A on da smjenjuje, moze ga pusit...! E zbog toga i svega sto se desava, Sarajevo i Zeljo treba da napuste ligu, ne trebaju da cekaju da neko povede i da mrcvare jos neki klub, Sarajevo i Zeljo treba da vode i budu prvi u tome...A vjeruj da istupe i da naprave svoju ligu, bila bi i veca posjeta i odvukli bi pola sponzora...! Pa neka igraju coban lige u rs, svakako oni to i hoce...njihov cilj je da nam ogade fudbal, da se savez raspadne, pa zasto da nas mrcvare, kad ce se nesto takvo sa ovakvim ljudima u NFSBiH i desit na kraju...zivi bili, pa vidjeli...i nije samo savez u pitanju, vec sve...drzava je u pitanju, nekima od nas je vec jasno sta se sprema, neki nece da vide, a treci ce progledati kad bude kasno....!
Nije to niko naredio jer da je naredio ne bi se desilo 50 km dalje u Papraskom nego odmah nakon izlaza iz Mostara. Sa ovim da ima nesto predsjednik Veleza cisto sumnjam. Ovdje je u pitanju klasicno huliganstvo kojeg ima na svakom cosku drzave i zelja za dokazivanjem. Eto sacekat cemo da ih pohvataju pa cemo vidjeti ko je u pitanju i koje su godine napadaca u pitanju...brat bratu dvadeset i kusur a mozda ima i maloljetnika! Vico je uradio cistu klevetu jer za to sto je izrekao nema nikakve dokaze, ima logika ali se ne presudjuje po logici nego po dokazima. Tako da Hasic i Velez trebaju momentalno da tuze Vicu radi klevete. Da i slazem se da Zeljo i Sarajevo kao dva najveca kluba trebaju biti vodje stada ali da bi bio vodja stada moras biti cist u ovakvim stvarima a ni Zeljo ni Sarajevo nisu oni koji su osvajali titule bez pomoci saveza i sudija za sta ima bezbroj dokaza ako hoce bas neko da ih iskopava.
Kaligrafija wrote: ↑22/09/2021 12:01
Sad trebaju svi probosanski klubovi stati uz Velez i otkazati takmicenje u ovom jadu od lige...Da to urade Sarajevo i Zeljeznicar zajedno, liga vise ne postoji, kljuc je u rukama ta dva kluba...bez Sarajeva i Zelje nema lige...normalno da ih prate i svi ostali...organizovati takmicenje bez NFSBiH, i onako su evropska takmicenja za kurac, u koje nasi klubovi mogu upast, osim za prvo mjesto, gdje niko ne moze dalje od tri kola...tako da ne igra neku veliku ulogu...e tad bi nastao belaj, pa bi se onda umijesala UEFA i pocistila smetljare iz saveza...!
Nevjerojatno kako "anacionalni građani" uvijek sve okrenu na nacionalističku priču.
Evo čiravo jutro, umjesto da se priča o igri Veleža i Borca, o problemima u samom Veležu, o suđenju, priča se o Četnicima i Ustašama koji destabiliziraju jadnog Bošnju i nekakvim specijalnim ratom zavađaju jadne Bošnjake jedne protiv drugih, te se poziva da probosnjačke političke stranke intervenišu i uključe se na stranu huligana koji su pokušali ubiti sudiju Bošnjaka i još dvojicu delegata u tunelu.
I onda naravno pozivi da se i ostali probošnjački klubovi solidarišu i da se ugasi liga ako se ne udovolji Veležu i njegovim huliganima (blago rečeno).
"Ali brato mi smo protiv nacionalista i protiv nacionalnih torova, samo nek je muliman i Bošnjak, nije bit o kako se zove i krsti".
Ma ja....sve fina multikulti priča, a čim se malo poljulja odmah kreće fašističko nacionalistička priča. Odmah teorije zavjera o zlim Hrvatima i Srbima.
milejovic1971 wrote: ↑22/09/2021 13:05
Je li moguce ljudi da podržavate ubistvo te trojice ljudi ?? Da nisu izletili, izgorili bi svi, pa i ova dvojica koja nisu kriva. A te ubice bi unistili sebi život jer bi u zatvoru bili. Uništeni životi bi im bili zbog nedosuđenog penala i lošeg suđenja, koje je sinoc i dobro bilo sa par pogresaka, Velez je sam kriv jer su smotani da uceraju loptu u gol
sad je vec ubistvo, a ljudi zivi
znaci, ne podrzava nikakvo nasilje, ali ni ovo forumanje koje bi posramilo i Ristu Djogu
Kako brzo od pokušaja dođosmo do samog čina. Niko ne podržava nasilje, kao niti da se kvalifikacije donose na sjednicama NSBiH koje nije nadležno da provodi istrage 40 ak kilometara od stadiona na kojem je igrana utakmica. Nije ovo 92-95 niti logori Omarska, Keraterm i slično, gdje je princip bio pravda po kratkom postupku.
Bolesno. Ako su ovo najbolji koje Velez ima, kakvi su im najgori.
Šta je bolesno?
@Black swan je ovdje dobro ubo u svom komentaru. Ovo sve više baca na slučaj Adisa Pokvića od prije par godina.
Bolestan je komentar predsjednika Veleža koji se vrlo lako i nedvosmisleno može shvatiti kao ozbiljna prijetnja.
Kako drugačije shvatiti "neka svi oni koji ubuduce puno pituju povedu malo računa o kocionom i upravljačkom sistemu" nego kao mafijašku prijetnju?
Bolesno u kakvom društvu živimo ako je ova izjava nešto normalno. Fuj!
Sad trebaju svi probosanski klubovi stati uz Velez i otkazati takmicenje u ovom jadu od lige...Da to urade Sarajevo i Zeljeznicar zajedno, liga vise ne postoji, kljuc je u rukama ta dva kluba...bez Sarajeva i Zelje nema lige...normalno da ih prate i svi ostali...organizovati takmicenje bez NFSBiH, i onako su evropska takmicenja za kurac, u koje nasi klubovi mogu upast, osim za prvo mjesto, gdje niko ne moze dalje od tri kola...tako da ne igra neku veliku ulogu...e tad bi nastao belaj, pa bi se onda umijesala UEFA i pocistila smetljare iz saveza...!
Nevjerojatno kako "anacionalni građani" uvijek sve okrenu na nacionalističku priču.
Evo čiravo jutro, umjesto da se priča o igri Veleža i Borca, o problemima u samom Veležu, o suđenju, priča se o Četnicima i Ustašama koji destabiliziraju jadnog Bošnju i nekakvim specijalnim ratom zavađaju jadne Bošnjake jedne protiv drugih, te se poziva da probosnjačke političke stranke intervenišu i uključe se na stranu huligana koji su pokušali ubiti sudiju Bošnjaka i još dvojicu delegata u tunelu.
I onda naravno pozivi da se i ostali probošnjački klubovi solidarišu i da se ugasi liga ako se ne udovolji Veležu i njegovim huliganima (blago rečeno).
"Ali brato mi smo protiv nacionalista i protiv nacionalnih torova, samo nek je muliman i Bošnjak, nije bit o kako se zove i krsti".
Ma ja....sve fina multikulti priča, a čim se malo poljulja odmah kreće fašističko nacionalistička priča. Odmah teorije zavjera o zlim Hrvatima i Srbima.
Gdje se u citiranom postu pominju četnici, ustaše, fašizam i sl.
Hvala unaprijed.
kakabanja213 wrote: ↑22/09/2021 12:46
O cemu pricas, koga ja branim. Citiraj i zavrsili smo. Ja samo iznosim svoje stajaliste o npr Zrinjskom potkrijepljeno cinjenicama. Te sto su pisali grafit, ja tvrdim, a to mora ili ne mora biti istina u istoj mjeri u kojoj je Hasic kriv za napad na sudije u Jablanici. Taj o kome sam oricao je 47godisnjak kao i ja i kao sto ja vrslo cesto idem na utakmice Veleza tako i on vrlo cesto ide na utakmice Zrinjskog.
Ne iznosiš ti nikakve činjenice, nego gluposti čisto da potičeš na međunacionalnu mržnju. Pa i sam kažeš da je to tvoje mišljenje koje može a i ne mora biti istina.
Šta dalje da pričamo kad sam nisi siguran je li istina ili nije to što pišeš, ali svejedno nemaš problema tako nešto izjavljivati
Ja sam siguran sa kim sa sjedio jedno poslijepodne a sutra ujutro je taj isti mi nigom razbio vrata i odveo me na stadion. Nikakva mrznja volim Hrvate vise nego ti ali vecina vas imate problem da se suocite sa prosloscu. To mozda i nije tema ovog podfurma, ali kada se tu upletu Rodjeni onda je vjeruj mi tema. I to jedna od najvaznijih.
Znaci ovaj su prepad je mogao uraditi i Ra ali je veca vjerovatnoca, za mene,da su to uradili Ultrasi ili Velja Nevolja.
Šta je bolesno?
Bolestan je komentar predsjednika Veleža koji se vrlo lako i nedvosmisleno može shvatiti kao ozbiljna prijetnja.
Kako drugačije shvatiti "neka svi oni koji ubuduce puno pituju povedu malo računa o kocionom i upravljačkom sistemu" nego kao mafijašku prijetnju?
Jedino što je ovdje bolesno je ofiran način na koji je pomenuta družina kad je shvatila kakav je belaj uradila, samovoljno napustila policijsku pratnju ( što je kažnjivo zakonom) i zapalila auto. Dakle još jednom, napuštanje policijske pratnje je teško krivično djelo. Nadam se da će isti biti precesuirani i da će im biti određena mjera pritvora.
Šta je bolesno?
Znaci Vicin komentar kojim kao najodgovornijeg za pokusaj ubistva, karakterise gospodina Hasica, a jos uvijek se nema pojma ko zasto oa cak ni kako, je iz pravnih udzbenika, a odgovor u kojem gospodin Hasic kaze da on ima veze sa tim koliko i fabrika iz Stutgarta je mafijaska prijetnja. Svaka cast.
Ma ziv bio, po cijenu bilo kakvog bana, kurac VAM vise 1993.
OIvo jeste i te kako prica koja iza sebe ima u pozadini prije svega djelovanje Milorada Dodika i urusavanje svakog zajednickog segmenta. Pogledaj sta se desava sa kosarkaskom i rukometnom ligom pa ti mozda bude jasnije. Miloradu Dodiku je cilj srusiti drzavne Institucije uz paralelno jacanje entitetskih a uz to i srusiti sve ostalo sto je zajednicko da bi mogao da napravi entiotetsko sto po njegovom bolesnom mozgu ide kao osamostaljenju sto cista naucna fantastika jer to je jednostavno misija nemoguce. Tebi kao normalno da se odjednom u savezu pojavi sestric Milorada Dodika i automatski njegovim pojavljivanjem klub iz kojeg je dosao postane prvak i nadoknadi 15 bodova zaostatka za Sarajevom. Ne kazem ja da za to ne snosi i veliku krivicu Sarajevo ali je indikativno. Indikativno je dok je bitan faktor u savezu bio Beus da je Zrinjsji imao bruku neregularnih utakmica od koji se samo treba sjetiti one protiv Zelje i one protiv Goska u dvije sezone. Takodje dolaskom za generalnog sekretara saveza bivseg direktora Sarajeva istima je poklonjena titula. Naravno nekada prije za vrijeme Brkovica Zeljo je imao isto tako obilatu pomoc sudija.
Medjutim samo u nekoliko dana imamo na stadionu u Banja Luci direktan udar na drzavu i Ustav a onda u Vrapcicima naviajcke nemire i na zalost bestijalan napada na sudije 50 km dalje. Za ovo prvo su predvidjene puno zesce kazne ali ni "a" o ovome Vico ne progovori a ovdje je odmah automatski bez ikakvih dokaza optuzio covjeka i klub iako ponavljam napad se desio 50km dalje!
Sto se tice Hrvata oni se ponasaju upravo kao i sada Covic kojeg nigdje nema ni na mapi jer gleda iskljucivo vlastite interese i pokusava da dobije ono sto nece dobiti ni u mislima tj pokusava da dobije ono sto vec ima i sto ocito ne funkcionise a sto su potvrdile i presude sudova za ljudska prava te EU i NATO!
Dakle ovdje se jeste u sport uvukla politika ali ja mislim da se nekim zajednickim djelovanjem onih koji zaista sport ne vide u politici moze izbaciti u sekundi samo mora postojati zajednistvo sportista a politcari nek se krhaju daleko od terena.
Jedino što je ovdje bolesno je ofiran način na koji je pomenuta družina kad je shvatila kakav je belaj uradila, samovoljno napustila policijsku pratnju ( što je kažnjivo zakonom) i zapalila auto. Dakle još jednom, napuštanje policijske pratnje je teško krivično djelo. Nadam se da će isti biti precesuirani i da će im biti određena mjera pritvora.
Kakva je to policijska pratnja ako je mozes napustiti???
Prije će biti da je napad namješten nego da je to neko od RA uradio. Kad pročitaš da je Vico već osudio Hasića i nagovještava kazne za Velež, znaš koliko je sati.
Kakva je to policijska pratnja ako je mozes napustiti???
Da si nekad u životu otišao na neko gostovanje, pogotovu u HNK, znao bi. Živ ti meni bio još 100 godina.
kakabanja213 wrote: ↑22/09/2021 12:17
Koliko se sjecam da si ti na pocetku, prije ikakkve moje reakcije, napisao da je Velez seljacki klub. Da li si ti u tom slucaju etiketirao ista. Tvojom logikom prvi zacetak fasizma je onda bio u tvom postu. Ja sam odmah odgovorio, cinjenicama, da je Zrinjski generalno fasisticki, ustaski i ako hoces seljacki klub koji je za kapitena ima seljaka Milu Pehara.
Mozemo i vratiti postove
Svoje mišljenje sam temeljio na primitivnom ispadu navijača, kroz sarkazam, al uz pojašnjenje da Veležu nije to trebalo. Iako ne navijam za taj klub, želim mu se najbolje.
Smatram da su , nakon drugo vremena, vratili se na scenu, sasvim zasluženo da su ponovno u vrhu, a tu im je i mjesto.
Sa onakvim ispadom, sve su to prosuli, a ima još puno kola da se igra.
Zbog jednog faula, sumnjivog nedosuđenog penala, nema razloga da ulaziš u teren, ili pališ auto sucima.
Velež to nije zaslužio
Slazem se skoro sa svim, osim da su bilo sta prosuli. Navijaci Veleze nisu uradili nista sto vec nisu uradili navijaci skoro svih klubova u ovoj drzavi.
Prvo nemoj da vrijedjas, sa ovim Bosnjo, ako si ti taj, ti budi...Druga stvar, da te ispravim, ja sam teski nacionalista, radikal, Bosnjak, musliman...Volim svoje i postujem tudje, dok god mene ti drugi postuju...Kad narod kojem ja pripadam, ne postuju i mene licno, nisam vise ni nacionalista, vec sam za te i takve fasista...! Nema vise multikulti kod mene...! Kad smo to rijesili, sad se vratimo na fudbal...
Podrzavam istupanje iz lige probosanskih klubova, cistog obraza i uzdignute glave...!
I ovog Gicu isto ispitati zbog navodjenja istrage na krivi trag. Saucesnik s napadacima kojeg treba malo iza uha dok ne prizna ko je to uradio.
Sve se ovo moglo spriječiti prije svega time da Bošnjaci malo više cijene sebe, svoj narod i svoju državu. Oni su jednim dijelom dozvolili Vici da postane šerif ovog divljeg zapada i da provodi svoju samovolju kako želi, dajući sitniš kao kompenzaciju za partnerstvo Bošnjacima iz saveza sa kojima imam sram povezati se putem nacionalne pripadnosti.
Neopravdavam ovo što se dogodilo, jer da je neko stradao vjerovatno bi i oni koji ovo opravdavaju bili drugačijeg mišljenja, ali mogla se očekivati neka jača reakcija na sve ono što traje dvije godine.
Teško je biti vatrogasac nakon požara i reći šta bi bilo najispravnije učiniti, ali zbog nedostatka časti, poštenja, dostojanstva ostaju ovakve krajnje radnje kao sredstvo promjene.
Večeras je idealna šansa da se dva sarajevska kluba ujedine i, ako ne bojkotom, onda barem odlaganjem utakmice na pet minuta zatraže pošteno suđenje od danas pa ubuduće. To bi mogla postati praksa kao mirni glas borbe protiv nepravde, a pri tome se ne dovodi u pitanje odlaganje utakmice i regularnost takmičenja. Istovremeno pokrenuti pravnu borbu protiv onih koji žele uništiti jedinu granu sporta u državi koja je sposobna okupiti hiljade ljudi na jednom mjestu.
Ne iznosiš ti nikakve činjenice, nego gluposti čisto da potičeš na međunacionalnu mržnju. Pa i sam kažeš da je to tvoje mišljenje koje može a i ne mora biti istina.
Šta dalje da pričamo kad sam nisi siguran je li istina ili nije to što pišeš, ali svejedno nemaš problema tako nešto izjavljivati
Ja sam siguran sa kim sa sjedio jedno poslijepodne a sutra ujutro je taj isti mi nigom razbio vrata i odveo me na stadion. Nikakva mrznja volim Hrvate vise nego ti ali vecina vas imate problem da se suocite sa prosloscu. To mozda i nije tema ovog podfurma, ali kada se tu upletu Rodjeni onda je vjeruj mi tema. I to jedna od najvaznijih.
Znaci ovaj su prepad je mogao uraditi i Ra ali je veca vjerovatnoca, za mene,da su to uradili Ultrasi ili Velja Nevolja.
Hahahaha šta kažeš, veća vjerovatnoća da su ova sranja sinoć napravili ultrasi nego red barby e svaka čast na humoru
Btw, možeš ti sebe nazivati i svetom majkom Terezijom, ali tvoji stavovi su čisti nacionalizam i fašizam. Jednostavno iz svakog tvog komentara izbija mržnja prema pripadnicima druge nacionalnosti.
kakabanja213 wrote: ↑22/09/2021 13:28
Hahahaha šta kažeš, veća vjerovatnoća da su ova sranja sinoć napravili ultrasi nego red barby e svaka čast na humoru
Btw, možeš ti sebe nazivati i svetom majkom Terezijom, ali tvoji stavovi su čisti nacionalizam i fašizam. Jednostavno iz svakog tvog komentara izbija mržnja prema pripadnicima druge nacionalnosti.
Ti stvarno nemas pojma sta pises, ali nista neocekivano od sljedbenika bradonje koji je popio casicu pelina jer je bio toliko zaludjen mrznjom prema jednom narodu da nije shvatio da je ucinio nesto lose. Tr da ga je osudio sud iza kojeg stoji citav normalni svijet. Kada pripadnici jedne navijacke grupe stancaju po zidovima njegov lik i kada mu skandiraju, meni nista ne preostaje nego da pripadnike te iste skupine karakterisem kao najodgovornije za ovo tesko krivicno djelo, sinoc.
A sto se nacionalizma i mrznje tice imam indicije, ozbiljne, da ce Hrvat Zeljko Komsic i u narednom periodu biti legalni clan predsjednistva iz reda Hrvatskog narod.
Saljem ti link u 17.00 da cujes kakvu pametnu sa East Rivera