Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Konak suza zavrsen danas. Onako... Previse negativnosti i nesrece na jednom mjestu (u jednoj knjizi). I malo me nervira to licemjerstvo - potlacenost, stotinu zabrana, a s druge strane skrivena raskalasenost i prikrivena zloba). Ocito nije moj tip knjige
Prelazim sutra na Nevakat...
Hm. Sad me interesuje. A uzela sam vec jedno tuce drugih knjiga, pa nek‘ stoji za kasnije. Zapisala. Javi za Nevakat pliz.
Procitala prvu trecinu. Uh...mocna, udara ravno "u sridu". Bas nam ocrtava mentalitet, i to onaj kojim se ne treba bas ponositi. Citas i volio bi da se ne odnosi na tebe, na tvoj narod, na tvoju zemlju...a znas da odnosi, i da je i danas tacno i prikladno :-( Za sad sam zadovoljna knjigom. Ostavlja gorcinu, ali tako je, i valjda natjera da pokusamo bar djecu, nove generacije, promijeniti i drukcije usmjeriti
Na pola sam knjige i skroz me zaokupila, jer je radnja dinamicna a prica univerzalna sa kojom se citaoci mogu poistovjetiti. Radi se o zivotu nastavnika engleske knjizevnosti, koji uz mukotrpan licni i promaseni ljubavni zivot donosi malo vise uzbudjenja u dijelu o njegovoj ljubavi prema knjizevnosti i profesionalnoj karijeri na Univerzitetu.
za ljubitelje krimića nova knjižica iz serijala o detektivu cormoranu strikeu (inače r.galbraith je pseudonim j.k.rowling pod kojim piše ovaj serijal)
bbc ima i seriju rađenu po ovim knjigama, nije loša
za ljubitelje krimića nova knjižica iz serijala o detektivu cormoranu strikeu (inače r.galbraith je pseudonim j.k.rowling pod kojim piše ovaj serijal)
bbc ima i seriju rađenu po ovim knjigama, nije loša
Kakva je ova serija u poređenju sa The Casual Vacancy ako si citala, jer je ja nisam ni mogla procitati?
Par godina hvatam zalet da počnem čitati Discworld i nikako. Ne znam ni ima li smisla sad početi ili se Pratchett čita s 10 godina. Ne znam ni od koje knjige krenuti, ima ih 41 čini mi se. U svakom slučaju mi je na must-read-listi.
Ontopic
Još uvijek čitam Gravitacije.
Digla_da_kreci wrote: ↑12/09/2021 18:12
Stoner, John Williams
Na pola sam knjige i skroz me zaokupila, jer je radnja dinamicna a prica univerzalna sa kojom se citaoci mogu poistovjetiti. Radi se o zivotu nastavnika engleske knjizevnosti, koji uz mukotrpan licni i promaseni ljubavni zivot donosi malo vise uzbudjenja u dijelu o njegovoj ljubavi prema knjizevnosti i profesionalnoj karijeri na Univerzitetu.
Odličan je Stoner, prije par godina sam je pročitao u jednom danu
Prvo citala Covjek po imenu Uve - odlicna
Sljedeca bila Britt-Marie je bila tu - onako
Sad citam Moja baka vam se izvinjava - nikako da se uzivim :-(
Da li sam previse ocekivala od pisca, da li zaista on slabije pise kako ide u hiperprodukciju, ne znam. Uglavnom, nisam odusevljena ni blizu koliko sam mislila da cu biti nakon sto sam procitala "kratak sadrzaj"
vaučer wrote: ↑24/08/2021 20:07
Meho, Almina Kaplana. Fantastična kniga, nisam znao da u njemu spava ovakva proza. Kaplan je blago Hercegovine, dugo nam poživio.