Da, zato što pišem sa uzvičnicima!
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
BadBoy
#50151 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
- salik79
#50152 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Vec su se vakcinisali.
Kada smo vec tu, upravo sam bio sa (poslovnim) prijateljem, vlasnikom poznate firme u Sarajevu, s kojim se nisam vidio, a ni cuo, nekih 20-25 dana... Veli mi da je bio u "outu" zadnjih 15 dana, korona ga "saletila". Dva dana prije nego ce ga "saletiti" skupa sjedili u jednom restoranu. Dva puta "ovjeren" Pfizerom. Veli da ne moze prezaliti sto je taj otrov u sebe ubacio (imao je cak taj stav tada kada smo sjedili, jer je njegov prijatelj, koji je takodjer dvostruko vakcinisan Pfizerom, imao/ima strasno lose iskustvo s istim).
Last edited by salik79 on 14/09/2021 14:21, edited 1 time in total.
-
ProgramskiJezik
#50153 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Daj mi izvor te izjave molim te.KraljicaIzJajca wrote: ↑14/09/2021 14:07Države decenijama usporavaju istraživanja, sad su ubrzale za dvije godine, toliko o brizi država, ipak je lakše zaraditi novac na oružju i ratovima.ProgramskiJezik wrote: ↑14/09/2021 14:00
Zali boze para i izgubljenog vremena u skolovanje profesionalnih ljudi i virologa koji se bore na frontu sa ovom pandemijom, da sam doktor tacno bi otkaz dao zbog glupana koji misle da je to izmisljotina evo nakon 2 god..
Prosjecno se u americi godisnje edukuje 18.000 novih doktora, u Indiji oko 45000 do 50000 (koji vecinom onda emigriraju negdje) u Europi odprilike za svakih 1000 stanovnika imas 14.4 doktora.
Izvori: 'https://ec.europa.eu/eurostat/statistic ... nhabitants.
https://www.who.int/data/gho/data/theme ... -workforce
Last edited by ProgramskiJezik on 14/09/2021 14:26, edited 1 time in total.
- i agree
#50154 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nemoj tako ba vakcina je spas potvrdili naucnici sirom svijetasalik79 wrote: ↑14/09/2021 14:18Vec su se vakcinisali.
Kada smo vec tu, upravo sam bio sa (poslovnim) prijateljem, vlasnikom poznate firme u Sarajevu, s kojim se nisam vidio, a ni cuo, nekih 20-25 dana... Veli mi da je bio u "outu" zadnjih 15 dana, korona ga "saletila". Dva dana prije nego ce ga "saletiti" skupa sjedili u jednom restoranu. Dva puta "ovjeren" Pfizerom. Veli da ne moze prezaliti sto je taj otrov u sebe ubacio (imao je cak taj stav tada kada smo sjedili, jer je njegov prijatelj, koji je takodjer je dvostruko vakcinisan Pfizerom imao/ima strasno lose iskustvo s istim).
Kad cujem tu izvalu nije mi dobro pa normalno da ce potvrdit nesto gdje su vidjeli da dolaze pare i gdje im je receno ako se ne slozite leti vam poso,glava,sa mafijom nema zajebancije.Jedna od vecih i jacih mafija pharmaco mafija.
-
ProgramskiJezik
#50155 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Evo ja nisam marke platio a dobio sam dvije vakcine. Vakcine placaju drzave ti kao obicni smrtnik nikad neces platit vakcinu. Naravno, ti placas zdravstvo i osiguranje, medjutim to bi svakako placao. Placanje vakcine je obaveza drzave za svoje stanovnike.i agree wrote: ↑14/09/2021 14:22Nemoj tako ba vakcina je spas potvrdili naucnici sirom svijetasalik79 wrote: ↑14/09/2021 14:18
Vec su se vakcinisali.
Kada smo vec tu, upravo sam bio sa (poslovnim) prijateljem, vlasnikom poznate firme u Sarajevu, s kojim se nisam vidio, a ni cuo, nekih 20-25 dana... Veli mi da je bio u "outu" zadnjih 15 dana, korona ga "saletila". Dva dana prije nego ce ga "saletiti" skupa sjedili u jednom restoranu. Dva puta "ovjeren" Pfizerom. Veli da ne moze prezaliti sto je taj otrov u sebe ubacio (imao je cak taj stav tada kada smo sjedili, jer je njegov prijatelj, koji je takodjer je dvostruko vakcinisan Pfizerom imao/ima strasno lose iskustvo s istim).![]()
Kad cujem tu izvalu nije mi dobro pa normalno da ce potvrdit nesto gdje su vidjeli da dolaze pare i gdje im je receno ako se ne slozite leti vam poso,glava,sa mafijom nema zajebancije.Jedna od vecih i jacih mafija pharmaco mafija.
U bosni su naprosili vakcina ko niko u svijetu ja mislim
- i agree
#50156 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Gluposti pricas da nije tvojih para nebi bilo ni tih sto daje drzava a ako se uvale u dugove opet ce tvoja djeca vracat te pare i njihova djeca.Nema nista dzaba.Mafiji su bitne pare a ko daje sasvim nebitno.ProgramskiJezik wrote: ↑14/09/2021 14:27Evo ja nisam marke platio a dobio sam dvije vakcine. Vakcine placaju drzave ti kao obicni smrtnik nikad neces platit vakcinu. Naravno, ti placas zdravstvo i osiguranje, medjutim to bi svakako placao. Placanje vakcine je obaveza drzave za svoje stanovnike.i agree wrote: ↑14/09/2021 14:22
Nemoj tako ba vakcina je spas potvrdili naucnici sirom svijeta![]()
U bosni su naprosili vakcina ko niko u svijetu ja mislim![]()
- Ateista
#50157 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ogranicava se na 6 mjeseci ko je prebolovao, a mnogi i duze imaju at.BadBoy wrote: ↑14/09/2021 13:29Pa u većini zemalja je ono "3G" pravilo: test, vakcina ili potvrda o prebolovanom COVID-u. U čemu je problem onda?Ateista wrote: ↑14/09/2021 13:27
Pa govori se uglavnom o onima koji su prebolovali.
Struka bi trebala imati neki stav o potrebnom nivou at, a ne pod svaku cijenu forsirati vakcinu, mislim da takav stav odbija dosta ljudi.
Oni koji nisu prebolovali je bolje da prime vakcinu, to se slazem, ali opet razumijem i one koji ne zele i to je njihovo pravo.
- ultima_palabra
#50158 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
https://m.jpost.com/breaking-news/leade ... -19-679339Israeli anti-vaxx leader dies of COVID-19
- i agree
#50159 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
jako zanimljivo da u posljednje vrijeme cesto umiru ti sto su pricali protiv korone,da li se korona naljutila pa ih napala svim snagama ili je u pitanju ubistvo niko nikad saznat nece.ultima_palabra wrote: ↑14/09/2021 14:37https://m.jpost.com/breaking-news/leade ... -19-679339Israeli anti-vaxx leader dies of COVID-19
- Ateista
#50160 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
I za vakcine se najavljuje slicno, i to bi mi imalo smisla da se prema nivou at nekome preporuci treca doza, a ovo kako se sad radi mirise na forsiranje vakcina zbog profita.
- salik79
#50161 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
ultima_palabra wrote: ↑14/09/2021 14:37https://m.jpost.com/breaking-news/leade ... -19-679339Israeli anti-vaxx leader dies of COVID-19
https://www.google.com/amp/s/www.ibtime ... 75%3famp=1In a video shared on his social media accounts after his hospitalization, Shaulian claimed he was "poisoned" by police. He was admitted to the Wolfson Medical Center in Holon, a city south of Tel Aviv.
- salik79
#50162 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Najjace je da nas trojica koji smo sjedili s njim za stolom (dva dana prije manifestacije) nismo vakcinisanii agree wrote: ↑14/09/2021 14:22Nemoj tako ba vakcina je spas potvrdili naucnici sirom svijetasalik79 wrote: ↑14/09/2021 14:18
Vec su se vakcinisali.
Kada smo vec tu, upravo sam bio sa (poslovnim) prijateljem, vlasnikom poznate firme u Sarajevu, s kojim se nisam vidio, a ni cuo, nekih 20-25 dana... Veli mi da je bio u "outu" zadnjih 15 dana, korona ga "saletila". Dva dana prije nego ce ga "saletiti" skupa sjedili u jednom restoranu. Dva puta "ovjeren" Pfizerom. Veli da ne moze prezaliti sto je taj otrov u sebe ubacio (imao je cak taj stav tada kada smo sjedili, jer je njegov prijatelj, koji je takodjer je dvostruko vakcinisan Pfizerom imao/ima strasno lose iskustvo s istim).![]()
Farmaceutska mafija je jaca od drzave/a.
-
BadBoy
#50163 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
- banjaluka078
- Moderator
#50164 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
salik79 wrote: ↑14/09/2021 14:18
Vec su se vakcinisali.
Kada smo vec tu, upravo sam bio sa (poslovnim) prijateljem, vlasnikom poznate firme u Sarajevu, s kojim se nisam vidio, a ni cuo, nekih 20-25 dana... Veli mi da je bio u "outu" zadnjih 15 dana, korona ga "saletila". Dva dana prije nego ce ga "saletiti" skupa sjedili u jednom restoranu. Dva puta "ovjeren" Pfizerom. Veli da ne moze prezaliti sto je taj otrov u sebe ubacio (imao je cak taj stav tada kada smo sjedili, jer je njegov prijatelj, koji je takodjer dvostruko vakcinisan Pfizerom, imao/ima strasno lose iskustvo s istim).
Mora da su super plaćeni, pa su bez "a" pristali na vakcinu. Ili bi se svakako i vakcinisali. Da vidim u mom kolektivu da neko pokuša tako nešto, radilo bi sve od inspektorada do suda.
Šta znači "saletila? Samo je bio pozitivan ili je imao jake simptome?
Ja sam svakodnevno u kontaktu s mojom šeficom koja je pozitivna poslije dva Fajzera. Ništa, dva dana su je boljele ruke, ne isključuje ni da je upala mišića poslije vikenda u prirodi. Nema temperaturu, nema kašalj, nema problema s disanjem. Samo čulo mirisa i to je to.
Ja sam bila u kontaktu s njom, revakcinisana sam, ništa mi. Nisam imala nikakvih problema ni po vakcini, osim glavobolje pola dana i blage temperature isto toliko prvi put.
Moj momak je revakcinisan, radi s pozitivnim pacijentima, nikad ništa, a sad je već prošlo puno vremena od vakcine, on je u martu već revakcinisan. Nisam čula za bilo koga od njegove ekipe s kliničkog centra, koji su vakcinisani, da su poslije bili zaraženi.
- banjaluka078
- Moderator
#50165 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
O, Bože, pričaju sami sa sobom, a očekuju neku suvislu diskusiju od drugih!
-
ProgramskiJezik
#50166 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nadam se da znas kako funkcionise Drzava i njihovi budzeti? Kako se ti budzeti pune i kako se trose? Kakve veze imaju moja mjesecna izdavanja za porez i zdravstvo sa placanjem neke mafije?i agree wrote: ↑14/09/2021 14:31Gluposti pricas da nije tvojih para nebi bilo ni tih sto daje drzava a ako se uvale u dugove opet ce tvoja djeca vracat te pare i njihova djeca.Nema nista dzaba.Mafiji su bitne pare a ko daje sasvim nebitno.ProgramskiJezik wrote: ↑14/09/2021 14:27
Evo ja nisam marke platio a dobio sam dvije vakcine. Vakcine placaju drzave ti kao obicni smrtnik nikad neces platit vakcinu. Naravno, ti placas zdravstvo i osiguranje, medjutim to bi svakako placao. Placanje vakcine je obaveza drzave za svoje stanovnike.
U bosni su naprosili vakcina ko niko u svijetu ja mislim![]()
- i agree
#50167 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
nemam komentarProgramskiJezik wrote: ↑14/09/2021 15:08Nadam se da znas kako funkcionise Drzava i njihovi budzeti? Kako se ti budzeti pune i kako se trose? Kakve veze imaju moja mjesecna izdavanja za porez i zdravstvo sa placanjem neke mafije?
- Ateista
#50168 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nisam, nadovezao sam se na svoj post, zato sam kvotao sam sebe.
- Ateista
#50169 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Sta cu, moram sam sa sobom pricati kad vi necetebanjaluka078 wrote: ↑14/09/2021 14:58O, Bože, pričaju sami sa sobom, a očekuju neku suvislu diskusiju od drugih!![]()
- ultima_palabra
#50170 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Naravno, kasalj je simptom trovanjasalik79 wrote: ↑14/09/2021 14:45https://www.google.com/amp/s/www.ibtime ... 75%3famp=1In a video shared on his social media accounts after his hospitalization, Shaulian claimed he was "poisoned" by police. He was admitted to the Wolfson Medical Center in Holon, a city south of Tel Aviv.
-
BadBoy
#50171 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
U filmovima je kašalj simptom svega
Tumor, prostrijelna rana, virus, trudnoća, trovanje, opekotina... šta god da se desi glumcu, ako se nakašlje, loše je
- Svakodobro!
#50172 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ok. 2 dana pred da ga saleti ste pili kafu, a nisi se čuo 20-25 dana s njim, a on 15 dana bio los. Dakle 17 dana. U najmanju ruku izmišljeno. Ko se malo bolje razumije u matematiku nek izračuna.salik79 wrote: ↑14/09/2021 14:18Vec su se vakcinisali.
- GandalfSivi
#50173 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Salik da izmislja? Ma neeeeeeeeeeeeeSvakodobro! wrote: ↑14/09/2021 15:47Ok. 2 dana pred da ga saleti ste pili kafu, a nisi se čuo 20-25 dana s njim, a on 15 dana bio los. Dakle 17 dana. U najmanju ruku izmišljeno. Ko se malo bolje razumije u matematiku nek izračuna.salik79 wrote: ↑14/09/2021 14:18
Vec su se vakcinisali.
- jeza u ledja
#50174 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Slazem se da je banalizovanje, no ovo je forum, a mi nismo strucnjaci, pa banalizujemo. Sami pojmovi tipa "zaraznost" su vjerovatno mnogo komplikovaniji. Odgovori za ovo vec postoje, samo ih treba potraziti.Ateista wrote: ↑14/09/2021 08:42 Mislim da je to banalizovanje problema reci da vakcinisani manje prenose nego nevakcinisani jer ima puno faktora koji uticu na sirenje virusa u eealnom zivotu. Koliko znam vecina postuje izolaciju, ne mora biti u bolnici ali vecinom sjede kuci. Kod vakcinisanih bi prema zvanicnim informacijama trebalo biti puno vise asimpomatskih ili sa blagim simptomima i takvi sigurno nece sjediti kuci, nece ni biti svjesni da su zarazeni i duze ce siriti virus, oni sa simptomima ce ga krace siriti jer ce se uglavnom testirati i izolovati.
Cuo sam za puno slucajeva gdje ljudi kazu da nece vise da nose masku jer su prebolovali ili se vakcinisali, mislim da ti svoje tvrdnje baziras na pretpostavci da su oni koji zele da se vakcinisu generalno "odgovorni" i obratno, a u stvarnosti ih se puno vakcinisalo zbog putovanja a ne zbog odgovornosti.
Da se razumijemo, ne podrzavam obavezno nosenje maski osim u rijetkim slucajevima, samo navodim svoje zapazanje.
Ja sebe ne smatram "odgovornim" po tim kriterijima, masku sam jako rijetko nosio generalno a vakcinisao sam se, da nije bilo nuspojava primio bih i drugu.
I dalje ne tvrdim da vakcinisani vise prenose virus, samo hocu da kazem da je to banalizovanje tako gledati jer ima puno faktora koji uticu na prenos u realnom zivotu koje je jako tesko izracunati, ali je ovako odoka jasno ako nista da ta razlika nije tolika kako se pokusava predstaviti.
No ne slazem se uopste da se vecina ljudi vakcinisala zbog putovanja ili tako nesto, naprotiv. Ja u stvari ne znam jednu osobu koja se vakcinisala zbog putovanja, a do sad ih znam, ili sam cuo da su se vakcinisali, ha vjerovatno par stotina ljudi. Situacija je vjerovatno drukcija u razlicitim sredinama. Za maske mogu samo nagadjati, ali mislim da nema sanse da se vakcinisani lezernije ponasaju u recimo supermarketima od nevakcinisanih, a sto se tice nosanja maski.
-
BadBoy
#50175 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ja sve što ljudi znam da se vakcinisalo, sve i jedno se vakcinisalo jer su već preležali COVID i ne žele da ponovo prolaze kroz to.jeza u ledja wrote: ↑14/09/2021 15:52Slazem se da je banalizovanje, no ovo je forum, a mi nismo strucnjaci, pa banalizujemo. Sami pojmovi tipa "zaraznost" su vjerovatno mnogo komplikovaniji. Odgovori za ovo vec postoje, samo ih treba potraziti.Ateista wrote: ↑14/09/2021 08:42 Mislim da je to banalizovanje problema reci da vakcinisani manje prenose nego nevakcinisani jer ima puno faktora koji uticu na sirenje virusa u eealnom zivotu. Koliko znam vecina postuje izolaciju, ne mora biti u bolnici ali vecinom sjede kuci. Kod vakcinisanih bi prema zvanicnim informacijama trebalo biti puno vise asimpomatskih ili sa blagim simptomima i takvi sigurno nece sjediti kuci, nece ni biti svjesni da su zarazeni i duze ce siriti virus, oni sa simptomima ce ga krace siriti jer ce se uglavnom testirati i izolovati.
Cuo sam za puno slucajeva gdje ljudi kazu da nece vise da nose masku jer su prebolovali ili se vakcinisali, mislim da ti svoje tvrdnje baziras na pretpostavci da su oni koji zele da se vakcinisu generalno "odgovorni" i obratno, a u stvarnosti ih se puno vakcinisalo zbog putovanja a ne zbog odgovornosti.
Da se razumijemo, ne podrzavam obavezno nosenje maski osim u rijetkim slucajevima, samo navodim svoje zapazanje.
Ja sebe ne smatram "odgovornim" po tim kriterijima, masku sam jako rijetko nosio generalno a vakcinisao sam se, da nije bilo nuspojava primio bih i drugu.
I dalje ne tvrdim da vakcinisani vise prenose virus, samo hocu da kazem da je to banalizovanje tako gledati jer ima puno faktora koji uticu na prenos u realnom zivotu koje je jako tesko izracunati, ali je ovako odoka jasno ako nista da ta razlika nije tolika kako se pokusava predstaviti.
No ne slazem se uopste da se vecina ljudi vakcinisala zbog putovanja ili tako nesto, naprotiv. Ja u stvari ne znam jednu osobu koja se vakcinisala zbog putovanja, a do sad ih znam, ili sam cuo da su se vakcinisali, ha vjerovatno par stotina ljudi. Situacija je vjerovatno drukcija u razlicitim sredinama. Za maske mogu samo nagadjati, ali mislim da nema sanse da se vakcinisani lezernije ponasaju u recimo supermarketima od nevakcinisanih, a sto se tice nosanja maski.