Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Naslovnica

#50051 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

cassius wrote: 13/09/2021 21:29 Kad se dokaze da vakcine nisu ni bile potrebne, bit ce kuku leleee. Sreca ne skidam maskicu , smanjio sam sirenje zaraze za 15% sa svojim sugovornicima. Spasavam zivote. Nadam se da ce dr. Fauci spomenut sve nas koji vjerno pratimo njegove upute, u svom govoru, kad dobije nagradu sto je spasio svijet. Gripa, prehlada, to je bolest old world ordera.. Corona je danas IN , za NWO. TikTok generacije ce nas ukopat. Bil Gates ce nas spasiti.
Molim te ne zaboravi da se covid-19 prenosi i prdežom, tako da ga možeš draufnuti (ako baš moraš), ali samo ako nema nikoga u krugu od 25m i ako je vjetrovito.
Last edited by Naslovnica on 13/09/2021 21:41, edited 1 time in total.
Naslovnica

#50052 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

jeza u ledja wrote: 13/09/2021 21:34 Tako je to kad titra ljudima da ispadaju sami sebi pametniji od drugih. Oni znaju, oni su sposobni citati izmedju redova, razaznati stvari, razotkriti. Mi ostali, blecci, jebiga, ne znamo. Mi smo ovce. Oni su slobodni umovi. Nama CNN kreira misli...njima zelja za slobodom, individualnoscu. Sve alfa males, macho. Sta ce njima neko govoriti hej? Cuj maskice da nosaju ko kakve tetkice? Da se bocaju vakcinama, da piju kakve tabletice....jok bolan u zdravom tijelu zdrav duh. Malo na sunce, malo teretana i to. Mi ostali, jebiga sjedimo u kuci, strah nas izac, raspadamo se lagano, blejimo ko ovce, cekamo sta ce Fauci, Forto i Biden da nam kazu. Sve ko pod konac u redu cekamo da nam daju. Jebiga ne znamo bit individualci, ne znamo mislit za sebe, sta ces.
A tek struka? Hej, bahahahaha, cuj struka, sve je to go placenik, na drzavnoj sisi, ili ne znaju sta pricaju. Znaju ovi. Alternativa. Intelektualno, moralno i fizicki superiorni.

Kako je lijepo tapsat se po ledjima. :thumbup: :thumbup:
Što se dobro opisa, ne bi ni @salik79 to bolje uradio. .. :thumbup:
:gunjastajl:
cassius

#50053 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cassius »

Kad kazes da je Fadil opravdano na poziciji na kojoj jest, reci ce ti da si budala. Ali ako dirnes u dr.Faucija , eh jaro moj...
homer2go

#50054 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by homer2go »

gamer4ever wrote: 13/09/2021 21:30
jeza u ledja wrote: 13/09/2021 17:47
Jedina smislena "teorija zavjere" je $$$ farmaceutskih kompanija, i to kratkorocna, te promoviranje vakcina da bi se prodavao proizvod. No i to ne vazi za sve proizvodjace. Ove ostale price o new world order i slicno....nagledali se ljudi previse filmova jbg.
Jednostavno takav neko ne moze da pojmi da vlada jedne zemlje, institucije, doktori, votever, zeli dobro ljudima. Ono kad kazes ljudima vakcinisite se (ili nosajte maske, ili nesto slicno), to njima pali lampicu, alarm. Kad ti takav imas stav (a kako drukcije nazvat nego antivakserski), onda s tobom ni nema ozbiljne rasprave.
Evo kad nam se spinel zbunio da ja pokusam odgovorit. Da upravo tako jedino teorija zavjere koja i meni pada na pamet je bogacenje pfizera i drugih farmaceutskih kompanija. Ali kada malo razmislis ni to nema smisla. Nije ni pfizer ni moderna ni bilo ko drugi toliko mocan da su sve zemlje svijeta sa njima u talu. Posebno USA koja je pfizera primorala da isplati 2 milijarde dolara u nekom sudskom sporu.

Nazalost teoreticara zavjere, ostaje samo jedno jedino logicno objasnjenje. A to je da to rade zato sto zele pomoci ljudima, zaustavit pandemiju. Ja drugi razlog ne vidim. Eto ako neko vidi, neka napise. I mene zaista zanima.
Ovo što ti pišeš je jedan krajnje naivan pogled na svijet i način kako on funkcioniše. Naravno da je cilj bilo zazuzdavanje pandemije ali uz ispunjenje nekih uslova. Najvažniji uslov je da establishment i vlade država ne budu krive i ne izgledaju loše u javnosti. Da bez obzira na ishod budu u stanju da pokažu pred istorijom da su uradili sve što je bilo u njihovoj moći.
Da bi to postigli angažuje se krizni menadžment, vodeću ulogu preuzmu stručnjaci za komunikaciju medije, razni PRovi i okupe čuvenu "struku" i razne stručnjake.
Krene se sa djelomičnim i ciljanim informisanjem u cilju stvaranja povoljnog javnog mijenja. Svako to informisanje nikad do kraja nije istinito i ne kaže sve do kraja, što ostavlja mogućnost ovim teoretičarima zavjere da djeluju.
Njihovo djelovanje je neophodno i potrebno jer pored strašnog virusa moramo imati back up neprijatelja zbog kojeg naše mjere ne funkcionišu.
Primjer je ovaj forum, kad čitam imam osjećaj da je onaj Salik kriv za slabu vakcinaciju na cijelom svijetu.
Naravno odmah se jave i ovi paćenici koji projiciraju strahove od bolesti i umiranja i vjerno brane establishment i njihove stručnjake #slušaj struku.
Nakon godinu i pol rezultat je da se vratimo na početne postavke iz Marta 2020 godine ali sada sa izgrađenom svijeđću o virusu, razumijevanjem i prihvatanjem da će neki i umrijeti. Sa kakvim takvim lijekom (vakcina) itd.

Ljudi sad sam došao iz Neuma, tamo Corona ne postoji.
cassius

#50055 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cassius »

zavrsila fakultet u travniku..

MUNAFIK

#50056 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MUNAFIK »

Dead Man Walking wrote: 13/09/2021 20:47
spinel_ wrote: 13/09/2021 19:44 Intrigantno je da nema demonstriranja javnog nezadovoljstva zbog takvog totalitarizma.
Posto je taj narod tamo debilan, mislim da bi mi trebali nesto pokrenuti da im objasnimo da moraju biti nezadovoljni. Imas li neku ideju kako da im pomognemo, ili samo piskaranje po forumu?
Pa ljudi su im zabrabili proteste(kroz zakon) i svako ko krene u neki protest bit ce uhapsen, zatvoren i dobit ce jako visoku novcanu kaznu.

Tamo ako pukne, puci ce opasno ili nece nikako.
Capljina74

#50057 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

I ja iz Bečića.

U CG one koji pomenu koronu šalju na robiju!
gamer4ever

#50058 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by gamer4ever »

cassius wrote: 13/09/2021 21:29 Kad se dokaze da vakcine nisu ni bile potrebne, bit ce kuku leleee. Sreca ne skidam maskicu , smanjio sam sirenje zaraze za 15% sa svojim sugovornicima. Spasavam zivote. Nadam se da ce dr. Fauci spomenut sve nas koji vjerno pratimo njegove upute, u svom govoru, kad dobije nagradu sto je spasio svijet. Gripa, prehlada, to je bolest old world ordera.. Corona je danas IN , za NWO. TikTok generacije ce nas ukopat. Bil Gates ce nas spasiti.
E ja nisam kao ti. 'ta ce meni korona. To ne postoji. Virus jos nikada dosada nije izolovan. U to samo mogu ovce vjerovati. Sve i da postoji, to je nista drugo nego obicna prehlada. Ne pada mi na pamet u sebe ubrizgavati neke splacine da mi ugrade cip da mogu da me prate i kontrolisu. Cim dobijem temperaturu obavezno izadjem i hodam sto vise bez maske. U konzumu obavezno pusem drugome ispred mene za vrat na 20 cm udaljenosti.
Capljina74

#50059 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

gamer4ever wrote: 13/09/2021 21:49
E ja nisam kao ti. 'ta ce meni korona. To ne postoji. Virus jos nikada dosada nije izolovan. U to samo mogu ovce vjerovati. Sve i da postoji, to je nista drugo nego obicna prehlada. Ne pada mi na pamet u sebe ubrizgavati neke splacine da mi ugrade cip da mogu da me prate i kontrolisu. Cim dobijem temperaturu obavezno izadjem i hodam sto vise bez maske. U konzumu obavezno pusem drugome ispred mene na 20 cm udaljenosti.
Jes, jes...
To za čip si u pravu.

I Zemlja je ravna ploča koju nose slonovi na leđima kornjače!
Naslovnica

#50060 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

E ja nisam kao ti. 'ta ce meni korona. To ne postoji. Virus jos nikada dosada nije izolovan. U to samo mogu ovce vjerovati. Sve i da postoji, to je nista drugo nego obicna prehlada. Ne pada mi na pamet u sebe ubrizgavati neke splacine da mi ugrade cip da mogu da me prate i kontrolisu. Cim dobijem temperaturu obavezno izadjem i hodam sto vise bez maske. U konzumu obavezno pusem drugome ispred mene za vrat na 20 cm udaljenosti.
Meni najdraže puhati za vrat utorkom u Konzumu, kada je 10% sniženje za penzionere.
jeza u ledja

#50061 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

Naslovnica wrote: 13/09/2021 21:41
jeza u ledja wrote: 13/09/2021 21:34 Tako je to kad titra ljudima da ispadaju sami sebi pametniji od drugih. Oni znaju, oni su sposobni citati izmedju redova, razaznati stvari, razotkriti. Mi ostali, blecci, jebiga, ne znamo. Mi smo ovce. Oni su slobodni umovi. Nama CNN kreira misli...njima zelja za slobodom, individualnoscu. Sve alfa males, macho. Sta ce njima neko govoriti hej? Cuj maskice da nosaju ko kakve tetkice? Da se bocaju vakcinama, da piju kakve tabletice....jok bolan u zdravom tijelu zdrav duh. Malo na sunce, malo teretana i to. Mi ostali, jebiga sjedimo u kuci, strah nas izac, raspadamo se lagano, blejimo ko ovce, cekamo sta ce Fauci, Forto i Biden da nam kazu. Sve ko pod konac u redu cekamo da nam daju. Jebiga ne znamo bit individualci, ne znamo mislit za sebe, sta ces.
A tek struka? Hej, bahahahaha, cuj struka, sve je to go placenik, na drzavnoj sisi, ili ne znaju sta pricaju. Znaju ovi. Alternativa. Intelektualno, moralno i fizicki superiorni.

Kako je lijepo tapsat se po ledjima. :thumbup: :thumbup:
Jest jest, ja se pravim pametan jer znam bolje od struke, ja sam individualac, slobodni um, sta ce meni ko govoriti "strucan"? I onda trazim ostale slobodnoumne mislioce da se medjusobno bodrimo na internetu jer je vecina oko nas vakcinisana bezlicna gomila ovaca. Tako je, bravo. To sam ja. :thumbup: :thumbup:
Naslovnica

#50062 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

jeza u ledja wrote: 13/09/2021 21:57
Naslovnica wrote: 13/09/2021 21:41

Jest jest, ja se pravim pametan jer znam bolje od struke, ja sam individualac, slobodni um, sta ce meni ko govoriti "strucan"? I onda trazim ostale slobodnoumne mislioce da se medjusobno bodrimo na internetu jer je vecina oko nas vakcinisana bezlicna gomila ovaca. Tako je, bravo. To sam ja. :thumbup: :thumbup:
:thumbup:
#slusajstruku
gamer4ever

#50063 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by gamer4ever »

homer2go wrote: 13/09/2021 21:44
Ovo što ti pišeš je jedan krajnje naivan pogled na svijet i način kako on funkcioniše. Naravno da je cilj bilo zazuzdavanje pandemije ali uz ispunjenje nekih uslova. Najvažniji uslov je da establishment i vlade država ne budu krive i ne izgledaju loše u javnosti. Da bez obzira na ishod budu u stanju da pokažu pred istorijom da su uradili sve što je bilo u njihovoj moći.
Da bi to postigli angažuje se krizni menadžment, vodeću ulogu preuzmu stručnjaci za komunikaciju medije, razni PRovi i okupe čuvenu "struku" i razne stručnjake.
Krene se sa djelomičnim i ciljanim informisanjem u cilju stvaranja povoljnog javnog mijenja. Svako to informisanje nikad do kraja nije istinito i ne kaže sve do kraja, što ostavlja mogućnost ovim teoretičarima zavjere da djeluju.
Njihovo djelovanje je neophodno i potrebno jer pored strašnog virusa moramo imati back up neprijatelja zbog kojeg naše mjere ne funkcionišu.
Primjer je ovaj forum, kad čitam imam osjećaj da je onaj Salik kriv za slabu vakcinaciju na cijelom svijetu.
Naravno odmah se jave i ovi paćenici koji projiciraju strahove od bolesti i umiranja i vjerno brane establishment i njihove stručnjake #slušaj struku.
Nakon godinu i pol rezultat je da se vratimo na početne postavke iz Marta 2020 godine ali sada sa izgrađenom svijeđću o virusu, razumijevanjem i prihvatanjem da će neki i umrijeti. Sa kakvim takvim lijekom (vakcina) itd.

Slazem se, naravno da vlade i ljudi u moci ne rade uvijek sve sto je u interesu naroda. To je jedna druga tema na koju bi se moglo nasiroko pisati, nego sam htio reci bas to, da je cilj vakcinisanja zauzdavanje pandemije. E sad da li se to radi samo zbog toga sta ce pisati u historijskim knjigama, ili ima jos razloga, to ne znamo. Vjerovatno i zavisi od drzave do drzave
jeza u ledja

#50064 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

cassius wrote: 13/09/2021 21:44 Kad kazes da je Fadil opravdano na poziciji na kojoj jest, reci ce ti da si budala. Ali ako dirnes u dr.Faucija , eh jaro moj...
Fauci je jedino ovakvima poput tebe opsesija.

To ono kud Fauci okom, mi svi skokom? Hop kaze Fauci, a mi svi bleeee. Jel to? Ono ti nisi ovca pa si pametan jebiga. Svaka cast. Jebiga sta da se radi, nismo svi takav mozak ko ti. :thumbup:
jeza u ledja

#50065 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

homer2go wrote: 13/09/2021 21:44
gamer4ever wrote: 13/09/2021 21:30

Evo kad nam se spinel zbunio da ja pokusam odgovorit. Da upravo tako jedino teorija zavjere koja i meni pada na pamet je bogacenje pfizera i drugih farmaceutskih kompanija. Ali kada malo razmislis ni to nema smisla. Nije ni pfizer ni moderna ni bilo ko drugi toliko mocan da su sve zemlje svijeta sa njima u talu. Posebno USA koja je pfizera primorala da isplati 2 milijarde dolara u nekom sudskom sporu.

Nazalost teoreticara zavjere, ostaje samo jedno jedino logicno objasnjenje. A to je da to rade zato sto zele pomoci ljudima, zaustavit pandemiju. Ja drugi razlog ne vidim. Eto ako neko vidi, neka napise. I mene zaista zanima.

Evo ga jos jedan da nam objasni kako smo naivni. :lol: :lol:

Sta mi znamo kako svijet funkcionise.... :sad:
gamer4ever

#50066 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by gamer4ever »

Capljina74 wrote: 13/09/2021 21:52
Jes, jes...
To za čip si u pravu.

I Zemlja je ravna ploča koju nose slonovi na leđima kornjače!
Jes, kako sam zaboravio to za zemlju dobro si me podsjetio :)
gamer4ever

#50067 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by gamer4ever »

Naslovnica wrote: 13/09/2021 21:54

Meni najdraže puhati za vrat utorkom u Konzumu, kada je 10% sniženje za penzionere.
:thumbup:
cassius

#50068 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cassius »

jeza u ledja wrote: 13/09/2021 22:01
cassius wrote: 13/09/2021 21:44 Kad kazes da je Fadil opravdano na poziciji na kojoj jest, reci ce ti da si budala. Ali ako dirnes u dr.Faucija , eh jaro moj...

To ono kud Fauci okom, mi svi skokom? Hop kaze Fauci, a mi svi bleeee. Jel to? Ono ti nisi ovca pa si pametan jebiga. Svaka cast. Jebiga sta da se radi, nismo svi takav mozak ko ti. :thumbup:
Alo dezurno poklapalo , niko te nista nije pitao niti ce.
jeza u ledja

#50069 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

cassius wrote: 13/09/2021 22:09
jeza u ledja wrote: 13/09/2021 22:01

Alo dezurno poklapalo , niko te nista nije pitao niti ce.
Ne sekiraj se previse spasce ti maskica.
homer2go

#50070 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by homer2go »

jeza u ledja wrote: 13/09/2021 22:04
Evo ga jos jedan da nam objasni kako smo naivni. :lol: :lol:

Sta mi znamo kako svijet funkcionise.... :sad:
#slušajstruku :thumbup:
Capljina74

#50071 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

Image

Dom zdravlja u Kruševcu.

Beee, beee... došla na vakcinu, beee...
homer2go

#50072 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by homer2go »

Pravda za Dilfu

Čovjek heroj, odmah skonto zavjeru oko vakcina i spasio nas belaja.

Zaslužuje i ulicu i park a boga mi i spomenik
cassius

#50073 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cassius »

Capljina74 wrote: 13/09/2021 22:16 Image

Dom zdravlja u Kruševcu.

Beee, beee... došla na vakcinu, beee...
Mu soj.
biglebovski

#50074 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

cassius wrote: 13/09/2021 21:29 Bil Gates ce nas spasiti.
Ma kakav kum Bili, on je dokazao svoje, da čovjećanstvo nije spremno za pandemiju i da su nam nasušno potrebni bio-tehnološki medikamenti.

Napokon je otkantao onu zlokobnu kantu koja mu je rušila ugled te se raspojasao pravo. Ni brige ni pameti. Zadnje što sam čuo da je kupio neki hotelčić, nešto za četiri sezone, ode u ugostitelje izgleda, žena i kafana. :D :D :D
Locked