Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4776 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by _BataZiv_0809 »

Zakacih Jaguarcinu malo da iskocimo iz standardnih okvira i da vidim kako razmisljate.

Volim Jaguar, uz Lanciu mi je to omiljena marka automobila, koliko god bilo za diskusiju jesu li prepakovani Fordovi zapravo Jaguar ili ne. Volim i egzoticna auta, velike elegantne limuzine, kao i grand tourere sve sa obiljem koze, drveta, hroma i ostalog. Vozio sam par takvih i vrlo dobro znam sta to sve nosi.

Ali konkretnom primjerku nisam niti bih bio musterija.

Zasto?

Zato sto znam da se auto koje je novo kostalo 50 milja dolara ne moze kupiti u pristojnom stanju za 5 milja maraka.

Mozemo slobodno dodati nepopularnost marke i troskove odrzavanja kao faktore koji obaraju cijenu, opet je 5 milja maraka premalo za auto takvih ambicija.
lajkujMe

#4777 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by lajkujMe »

https://www.olx.ba/artikal/44591400/aut ... -lpg-plin/

Ima li na ovom auto na sta bi trebao obratiti paznju?
Kakva su vasa misljenja?
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4778 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by konektovan »

lajkujMe wrote: 15/09/2021 13:09 https://www.olx.ba/artikal/44591400/aut ... -lpg-plin/

Kakva su vasa misljenja?
Kolega ima megane lll dinamique sa istim motorom i ugradjenim plinom. Nema nikakvih problema sa autom, za ove dvije godine koliko je kod njega. Pouzdan motor generalno. Ovaj model sa oglasa je generation, turčin..sa osnovnom opremom...
Najbolje u servis na dijagnostiku i pregled...
Hakiz

#4779 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by Hakiz »

_BataZiv_0809 wrote: 15/09/2021 12:36 Zakacih Jaguarcinu malo da iskocimo iz standardnih okvira i da vidim kako razmisljate.

Volim Jaguar, uz Lanciu mi je to omiljena marka automobila, koliko god bilo za diskusiju jesu li prepakovani Fordovi zapravo Jaguar ili ne. Volim i egzoticna auta, velike elegantne limuzine, kao i grand tourere sve sa obiljem koze, drveta, hroma i ostalog. Vozio sam par takvih i vrlo dobro znam sta to sve nosi.

Ali konkretnom primjerku nisam niti bih bio musterija.

Zasto?

Zato sto znam da se auto koje je novo kostalo 50 milja dolara ne moze kupiti u pristojnom stanju za 5 milja maraka.

Mozemo slobodno dodati nepopularnost marke i troskove odrzavanja kao faktore koji obaraju cijenu, opet je 5 milja maraka premalo za auto takvih ambicija.
A šta misliš Porche za 1.800 KM?

Doduše, 924 :)
emko1234

#4780 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by emko1234 »

konektovan wrote: 15/09/2021 13:24
lajkujMe wrote: 15/09/2021 13:09 https://www.olx.ba/artikal/44591400/aut ... -lpg-plin/

Kakva su vasa misljenja?
Kolega ima megane lll dinamique sa istim motorom i ugradjenim plinom. Nema nikakvih problema sa autom, za ove dvije godine koliko je kod njega. Pouzdan motor generalno. Ovaj model sa oglasa je generation, turčin..sa osnovnom opremom...
Napisao ljetne nokian zimske hankook, na slikama uniroyal gume. Ako mu je sve ovako, malo bi ga detaljnije pregledao. Inače taj turski megane je skula obična. Imao sam priliku da uporedim turčina i francuza. Hajde, oprema je manje više bitna. Međutim velika je razlika u kvalitetu izrade. Turčin ima jedno 40% lošiju zvučnu izolaciju.
I plin na 1.6 benzincu? pa koliko može goriva uzeti taj auto na benzin normalne vožnje? 9-10 litara grada. Ne znam gdje je tu računica sa 10k km godišnje.
Optimist

#4781 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by Optimist »

To za gume sam i ja primijetio.
Napisao Nokian ljetne a Hankook zimske.
Na slikama prednje gume Uniroyal ljetne a zadnje Hankook zimske.
Plus mi se ne svidjaju ove modifikacije po farovima i oko maglenki.
Sve upucuje da je u pitanju neki petljanac i chuner.

I sudeci po slici, u gepeku je samo "rezerna" guma, bez felge.
canvra888

#4782 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by canvra888 »

emko1234 wrote: 15/09/2021 13:51
konektovan wrote: 15/09/2021 13:24

Napisao ljetne nokian zimske hankook, na slikama uniroyal gume. Ako mu je sve ovako, malo bi ga detaljnije pregledao. Inače taj turski megane je skula obična. Imao sam priliku da uporedim turčina i francuza. Hajde, oprema je manje više bitna. Međutim velika je razlika u kvalitetu izrade. Turčin ima jedno 40% lošiju zvučnu izolaciju.
I plin na 1.6 benzincu? pa koliko može goriva uzeti taj auto na benzin normalne vožnje? 9-10 litara grada. Ne znam gdje je tu računica sa 10k km godišnje.
Ide to hladno 10-12 litara po gradu. Sa težom nogom i više.
iOS dev

#4783 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by iOS dev »

sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: 508 SW

#4784 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by sime_cipol »

Dobar
Evolution_IV
Vozim: 3 Leša

#4785 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by Evolution_IV »

retardirana linija krova..inace ok kupovina
foxlife

#4786 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by foxlife »

cuj retardirana linija krova :lol:
joj izgovora jbt
Evolution_IV

#4787 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by Evolution_IV »

nije izgovor, vidi na sta lici, isto da je nesto palo na njega :-)
lajkujMe

#4788 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by lajkujMe »

canvra888 wrote: 15/09/2021 15:45
emko1234 wrote: 15/09/2021 13:51

Otisao sam pogledati auto.
Odgovorite me od auta :D

Ajmo krenuti od toga da mu je ukljucen anti polution warning, upaljena mu i zuta lampica za airbag.
Vozio sam auto i iskreno ama bas nista sumnjivo nisam primjetio motor radi necujno i vuce normala kako na benzin tako i na plin.
Motor nije oprao sto je plus i ne vidi se gubitak ulja i slicno.
Limarija mu je doduse losa, ima sigurno 300 km ulaganja u farbanje i slicno.
Problem s airbagom me i nije puno prepao jbg desi se, senzor otisao i tako.
Ali me brine taj Anti polution warning citam da vi mogao biti Egr ili dizne u najboljem slucaju senzor, ali me brine jer auto preslo koliko ono 120.000?
Auto kupljeno u BIH on je treci vlasnik, servisne nema ali sigurno postoji trag u ovlastenom sto cu sutra provjeriti.

E sad meni najveca briga pored polution problem, lik je ugradio plin i ne zna ime firme koja je vrsila ugradnju, nego mu je to rjesio u Velesicima prijatelj.
Atestovano je vozilo ali ne brine me to neho kakve su instalacije.
Dao mi je atest na uvid doduse.
Atiker sekvent je u pitanju.

Sto se guma tice mozda je on pogresio kad je stavljao na olx ali su mu sve 4 zimske hankok i to nove novcate plus uniroyal ljetne 2 kom.

Ja sam u dilemi sumljivo mi ali auto mi izgleda sasvim ok. Nije ni udaren ako jeste onda je dobro kamifluirano, samo jbg zena i uski parking prostori = de me ofarbaj
Unutra je maks ocuvan Nisam nasao ni jednu manu.
kabal1337

#4789 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by kabal1337 »

Crko "senzor" a udaren odzada bio. Dobro pregledaj.
Hrdja na zadjem blatobranu, fali saraf od lijeve stopke/ poklopac, fali od karambolke.

Nemam nista protiv ako je sasija prava
RagibUzoriti
Vozim: Vozim se na struju

#4790 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by RagibUzoriti »

Joj filozofije. :run:
probook

#4791 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by probook »

Kad napise u oglasu kao airbag problem, ali eto 50 maraka i gotovo - odmah mi je sumnjivo. Da je to tako jednostavno popravio bi, jer je to razlog da ti ne dodje kupac da vidi auto.
Moje misljenje da je tu nesto ozbiljnije cim on to ne popravlja.
Mlad i Nevin

#4792 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by Mlad i Nevin »

Realno za 7-8 milja ne mozes dobit savršeno auto, ovaj Megan i nije los, malo moras ulozit ali kilometara nema puno. Budes li dalje birao tesko ces naci nesto da iole valja

Tacno filozofija nepotrebna, uzimas auto od covjeka ne od svercera, otjeraj to u Gumu nek pregledaju, pazari, otjeraj majstoru nek ga ispopravlja i vozi, ne bih imao zivaca da se toliko ibretim oko jednog polovnog auta
530i

#4793 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by 530i »

To što je neko ulagao pare u to da ofarba neke detalje u crno, nabaci kineske felge, umjesto da riješi problem sa upaljenim lampicama meni govori da ne vrijedi te pare. Možda će zvučati bezobrazno, ali 5000 kapak. Još sam kad sam malo obratio pažnju na slike izgleda da zazori zijevaju na sve strane. Najmanji problem su nove gume, odeš i kupiš...
kabal1337

#4794 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by kabal1337 »

Moze te neko poslat u pm za 5000 KM ako je km realna.
Sta hoces, da ti ga neko pokloni jer zazori nisu nastimani na prednjoj i zadnjoj karambolci.
Mlad i Nevin

#4795 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by Mlad i Nevin »

Pa nemas ni Sandera za 5 milja ovo godiste i ova km, ja koje sve filozofije na ovom forumu....zbog ovakvih nazovi kupaca ljudi nece da se cimaju vec dadnu stari auto ispod cijene u racun za noviji
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4796 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by konektovan »

Svoje trulje bi zacijenili ko suho zlato,...a tudje bi poklanjali.. :-)
Evolution_IV

#4797 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by Evolution_IV »

ma za te pare mozes samo karinu kupit, bez 10 nista posteno...

nema sta kod cijene, trzinsna vrijednost+oprema+nedostatci..
kabal1337

#4798 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by kabal1337 »

Mlad i Nevin wrote: 15/09/2021 22:58 Pa nemas ni Sandera za 5 milja ovo godiste i ova km, ja koje sve filozofije na ovom forumu....zbog ovakvih nazovi kupaca ljudi nece da se cimaju vec dadnu stari auto ispod cijene u racun za noviji
Logy, 6 novih guma ~ 700 KM, polisa osiguranja, atest, diskovi, plocice ~ Σ 1000 KM ustede.
Ako je karoserija nazad ok, moze i sam fino ustimati karambolku zadnju.
Ako ga parkira bez garaze sta ga briga. Ako je motor zdrav, sasija prava, km realna sta hoces za tu cijenu. Moze naci pregazenu 5-icu koja je sigurno i slicno prezivjela samo je zamazana dobro.

I da limarijski ne radi nista 2 godine nece rubovi istruhnut. 2 godine peri deri auto.

Kugla, krajnica + spura+ ruke = max 150 KM
Modul mozes naci na otpadu ~ 100 KM sig.
To za polution provjeri do cega je.
-provjeri da li su svi pojasevi ispravni tj. Da nisu ostali zategnuti. Ako nisu sta hoces vise za 7400-7500 KM
Better Man

#4799 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by Better Man »

Mlad i Nevin wrote: 15/09/2021 22:12 Realno za 7-8 milja ne mozes dobit savršeno auto, ovaj Megan i nije los, malo moras ulozit ali kilometara nema puno. Budes li dalje birao tesko ces naci nesto da iole valja

Tacno filozofija nepotrebna, uzimas auto od covjeka ne od svercera, otjeraj to u Gumu nek pregledaju, pazari, otjeraj majstoru nek ga ispopravlja i vozi, ne bih imao zivaca da se toliko ibretim oko jednog polovnog auta
Najbolje i jeste da ga odveze u Gumu i nek mu ga detaljno pregledaju. Moj je dvije godine mlađi, ali kod mene je berlina Dynamique, 1,6 benzin, koji ima 5 KS više od tog i dolazi sa 6 brzina, a taj ima 5. Ja sam sa svojim prešao 170 hiljada km i nisam imao nikakvih problema. Prosječna potrošnja mi je od 7,1 do 7,8 litara, zavisno od gužve u saobraćaju i da, kod mene je uglavnom otvorena vožnja. Vrlo malo je klasične gradske vožnje. Glede cijene, ne znam da li vrijedi toliko. Ja sam u procesu zamjene auta, tj. kupovine novog i imam mušteriju za svoj auto. I kad vidim vrijednost svog auta, koji je 2 godine mlađi od tog i koji ima daleko više opreme i nije generation, već berlina, možda taj ne vrijedi taj novac. Uglavnom nek dobro provjeri i razmisli prije kupovine.
jelleMania

#4800 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by jelleMania »

lajkujMe wrote: 15/09/2021 20:44
canvra888 wrote: 15/09/2021 15:45

Otisao sam pogledati auto.
Odgovorite me od auta :D

Ajmo krenuti od toga da mu je ukljucen anti polution warning, upaljena mu i zuta lampica za airbag.
Vozio sam auto i iskreno ama bas nista sumnjivo nisam primjetio motor radi necujno i vuce normala kako na benzin tako i na plin.
Motor nije oprao sto je plus i ne vidi se gubitak ulja i slicno.
Limarija mu je doduse losa, ima sigurno 300 km ulaganja u farbanje i slicno.
Problem s airbagom me i nije puno prepao jbg desi se, senzor otisao i tako.
Ali me brine taj Anti polution warning citam da vi mogao biti Egr ili dizne u najboljem slucaju senzor, ali me brine jer auto preslo koliko ono 120.000?
Auto kupljeno u BIH on je treci vlasnik, servisne nema ali sigurno postoji trag u ovlastenom sto cu sutra provjeriti.

E sad meni najveca briga pored polution problem, lik je ugradio plin i ne zna ime firme koja je vrsila ugradnju, nego mu je to rjesio u Velesicima prijatelj.
Atestovano je vozilo ali ne brine me to neho kakve su instalacije.
Dao mi je atest na uvid doduse.
Atiker sekvent je u pitanju.

Sto se guma tice mozda je on pogresio kad je stavljao na olx ali su mu sve 4 zimske hankok i to nove novcate plus uniroyal ljetne 2 kom.

Ja sam u dilemi sumljivo mi ali auto mi izgleda sasvim ok. Nije ni udaren ako jeste onda je dobro kamifluirano, samo jbg zena i uski parking prostori = de me ofarbaj
Unutra je maks ocuvan Nisam nasao ni jednu manu.
Za te pare i ne mozes bolje naci ...ljudi bi za 7 hiljada da je preso malo , bez packe , s novim gumama itd... jbg dok je 7 k nesto mu fali..
Post Reply