Vakcinacija u Zetri

Moderator: O'zone

Locked
laik1981

#2251 Re: Vakcinacija u Zetri

Post by laik1981 »

skafilic wrote: 14/09/2021 11:13
laik1981 wrote: 14/09/2021 10:33
Vjerovatno jeste, ali kad nema fajzera onda ti se prakticno svodi na isto, ha antivakser, ha fajzerovac..
Ako nista fajzerovci bar ne tvrde da se ne treba vakcinisati nikako. Samo ako nema fajzera :D
Uglavnom tvrde da su ostale vakcine goli kurko i da ih ne zele zbog ovih ili onih razloga.. U praksi, ako nema fajzera ne zele se vakcinisati.. Prakticne razlike nema.. Nevakcinisan antivakser ili nevakcinisan fajzerovac.. Obojica su nevakcinisani.. A nedostatak fajzera je jedan od glavnih uzroka sto u ljetnom periodu nije vakcinisan dobar procenat ljudi i sto sad imamo poprilican problem sa koronom..

Slike Zetre kad god ima fajzera i slike te iste Zetre kad nema fajzera govore puno..
Last edited by laik1981 on 14/09/2021 11:34, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2252 Re: Vakcinacija u Zetri

Post by pici »

sabanss wrote: 14/09/2021 11:31
pici wrote: 14/09/2021 11:29 preporuka struke... koje... ove nasHe... u srbiji je revakcinacija AZ tri mjeseca...
Ma svugdje je. Čak i preko 12 sedmica.

Onako laički ne vidim pogotovo ljeti zašto period između revakcinacije ne bi bio što duži osim ako vakcinama stvarno rok trajanja nije upitan.
znam da je upitan rok za 200 000 AZ vOkcina... pa ne treba tu biti puno pametan... to ko na kasi daju ti milka cokoladu po marku... otvoris je raspada se... proso rok...
insaneinthebrain

#2253 Re: Vakcinacija u Zetri

Post by insaneinthebrain »

fadile nabavi rajfajzera. vidis da narod jedva ceka :zzzz:
hoce li oni ameri slati donaciju ili ce potrositi za trecu dozu :(
BadBoy

#2254 Re: Vakcinacija u Zetri

Post by BadBoy »

laik1981 wrote: 14/09/2021 11:33
skafilic wrote: 14/09/2021 11:13

Ako nista fajzerovci bar ne tvrde da se ne treba vakcinisati nikako. Samo ako nema fajzera :D
Uglavnom tvrde da su ostale vakcine goli kurko i da ih ne zele zbog ovih ili onih razloga.. U praksi, ako nema fajzera ne zele se vakcinisati.. Prakticne razlike nema.. Nevakcinisan antivakser ili nevakcinisan fajzerovac.. Obojica su nevakcinisani.. A nedostatak fajzera je jedan od glavnih uzroka sto u ljetnom periodu nije vakcinisan dobar procenat ljudi i sto sad imamo poprilican problem sa koronom..

Slike Zetre kad god ima fajzera i slike te iste Zetre kad nema fajzera govore puno..
Sa ovim se slažem.
sabanss

#2255 Re: Vakcinacija u Zetri

Post by sabanss »

pici wrote: 14/09/2021 11:34
sabanss wrote: 14/09/2021 11:31

Ma svugdje je. Čak i preko 12 sedmica.

Onako laički ne vidim pogotovo ljeti zašto period između revakcinacije ne bi bio što duži osim ako vakcinama stvarno rok trajanja nije upitan.
znam da je upitan rok za 200 000 AZ vOkcina... pa ne treba tu biti puno pametan... to ko na kasi daju ti milka cokoladu po marku... otvoris je raspada se... proso rok...
Pa bolje onda 200k ljudi povakcinisati prvom dozom pa poslije nabavljati revakcinaciju. Astra ionako ima dobru zaštitu i poslije prve.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2256 Re: Vakcinacija u Zetri

Post by Chmoljo »

pici wrote: 14/09/2021 10:36
Chmoljo wrote: 14/09/2021 10:31

ja nisam i ne bih.

ko što mi se gadi ceca, ko što mrzim Boru Čorbu, stvarno ne želim ni da me deklarisani četnik Vučić pelcuje.
i meni se gadi cetnikusa ceca i vojvoda bora i piČkousti nosac gajbi seseljov al to ne znaci ako ti neko ponudi nesto o cemu ti zivot znaci kao ovaj lijek tj vOkcinu, da cu ja radi tijeh osoba odbiti ponudu tj poklon... jedan je zivot a principe se more macku o rep...
im'o sam prostora za principe. isto tako, apsolutno ne krivim ljude koji su otišli, jer je to nešto što mogu razumjeti. krivim ih ako su išli i opet će na izborima odabrati Fadila i ostale imbecile koji su uradili sve da se vakcine ne nabave.
sabanss

#2257 Re: Vakcinacija u Zetri

Post by sabanss »

Ako ih ne možeš pobijediti pridruži im se :D
pici

#2258 Re: Vakcinacija u Zetri

Post by pici »

Chmoljo wrote: 14/09/2021 11:47
pici wrote: 14/09/2021 10:36

i meni se gadi cetnikusa ceca i vojvoda bora i piČkousti nosac gajbi seseljov al to ne znaci ako ti neko ponudi nesto o cemu ti zivot znaci kao ovaj lijek tj vOkcinu, da cu ja radi tijeh osoba odbiti ponudu tj poklon... jedan je zivot a principe se more macku o rep...
im'o sam prostora za principe. isto tako, apsolutno ne krivim ljude koji su otišli, jer je to nešto što mogu razumjeti. krivim ih ako su išli i opet će na izborima odabrati Fadila i ostale imbecile koji su uradili sve da se vakcine ne nabave.
to je drugi par rukava... ima njiHa koji su otisli a idoli su im bracni par causesku, vjeruj mi vise mi se oni gade od cece, corbe i vucica... munafici... a ima i njih u koje i ja spadam, koji su otisli prvo radi zdravlja a i ljudskog poziva na vOkcinaciju... ja u srbiju odem par puta godisnje, niko me nikad ruzno nije pogledao a kamoli sta rekao... budala i idiota ima al to ne znaci da su svi.
Ateista

#2259 Re: Vakcinacija u Zetri

Post by Ateista »

Chmoljo wrote: 14/09/2021 10:03
Ateista wrote: 14/09/2021 09:47

Ja sam imao nuspojave od AZ i opet je smatram boljom vakcinom of phizera.
isti sam. :)

moguće da sam već i pisao, ali i nijjet puno toga govori.

AZ je vakcina čija je cijena više puta manja od cijene Pfizerove vakcine. također, AZ ne zahtijeva komplikovaniji sistem distribucije i skladištenja vakcine. svakako da je to samo po sebi ogromna konkurencija Pfizeru čak i da AZ vakcina i ne štiti u tolikoj mjeri u kojoj štiti.

bio je već dobar članak, što bi se reklo, AZ kvalitetna vakcina, ali loši trgovci.

bilo je tu i problema sa isporukom, tako da... mislim da je neopravdano ova vakcina došla na loš glas.

ali da budem do kraja iskren, dobro je što ikako hoće da se vakcinišu. ima i tih nebuloza da će se Pfizerom promijeniti genetski kod, i da više nećeš zbog toga bit' musliman... tako da ne bih pretjerano ružio i ove koji biraju.

mislim da bi brojke vakcinisanih bile znatno bolje da su ljudi imali više izbora, uz AZ da su dovoljne količine Sinopfarma i Phizera. ne treba zaboraviti i da imamo mnogo srčanih bolesnika, tako da mi je jedino žao što ti ljudi ne mogu doći na red zbog onih koji biraju.
Definitivno neopravdano, i stoji za one koji biraju iz zdravstvenih razloga, a ne mogu doci na red zbog onih koji biraju zbog mode.

Sto se tice srbije i vucica, razumijem da svako ima svoje principe, meni to nije bio problem, iako mi primarni razlog nije bilo zdravlje nego putovanje, prije toga sam prebolovao sa blagim simptomima.

Za riblju corbu mi je i dalje zao da je jedan cetnik mogao imati tako dobru muziku...
pici

#2260 Re: Vakcinacija u Zetri

Post by pici »

sabanss wrote: 14/09/2021 11:45
pici wrote: 14/09/2021 11:34

Pa bolje onda 200k ljudi povakcinisati prvom dozom pa poslije nabavljati revakcinaciju. Astra ionako ima dobru zaštitu i poslije prve.
to su one prve sto su dosle i mali broj njiHa se je vOkcinisao prvom dozom... tako da hoce da ih sprckaju na drugu dozu a ne mogu cekati tri mjeseca jer im istice rok pocetkom oktobra... znaci oni koji su vOkcinisani pocetkom augusta, bi mogli u cajtung da se vOkcinisu i drugom dozom, zato su pomjerili na mjesec i po...
Ateista

#2261 Re: Vakcinacija u Zetri

Post by Ateista »

skafilic wrote: 14/09/2021 10:29 Jedini problem trenurno sa AZ je period revakcinacije. I ovih 3-4 sedmice sa Pfizerom i Sinopharmom su puno s obzirom da se u tom periodu moras paziti skoro kao i da nisi vakcinisan, i jos cekati dvije sedmice nakon druge doze da bi imao potpuno djelotvornu zastitu od vakcinu a cetvrti val vec poceo.
Smanjili su sad period za AZ sa 8 na 6 sedmica tako da je malo bolje i meni je to jedini razlog zasto bih mozda preskocio AZ ako imam izbor.
Mislim da i prva doza vec daje dovoljan stepen zastite, da ne bi zbog toga trebalo izbjegavati, bar moje misljenje.
Ateista

#2262 Re: Vakcinacija u Zetri

Post by Ateista »

pici wrote: 14/09/2021 11:58
Chmoljo wrote: 14/09/2021 11:47

to je drugi par rukava... ima njiHa koji su otisli a idoli su im bracni par causesku, vjeruj mi vise mi se oni gade od cece, corbe i vucica... munafici... a ima i njih u koje i ja spadam, koji su otisli prvo radi zdravlja a i ljudskog poziva na vOkcinaciju... ja u srbiju odem par puta godisnje, niko me nikad ruzno nije pogledao a kamoli sta rekao... budala i idiota ima al to ne znaci da su svi.
Meni su jos gori oni koji kao nece u srbiju a glasaju za iste takve samo sa ove strane...
Peacean

#2263 Re: Vakcinacija u Zetri

Post by Peacean »

sabanss wrote: 14/09/2021 11:45 Pa bolje onda 200k ljudi povakcinisati prvom dozom pa poslije nabavljati revakcinaciju. Astra ionako ima dobru zaštitu i poslije prve.
Jeste bolje ali vidiš da je malo nas kojima ne smeta da se vakcinišu AZ, većina naših ljudi će radije da bude nevakcinisano ako ne mogu da dobiju rajfajzena...
dječak sa šibicama

#2264 Re: Vakcinacija u Zetri

Post by dječak sa šibicama »

Gledam ovu guzvaru pa imam pitanje, kad budem isao na revakcinaciju kinezom za desetak dana, moram li ja stajati u ovom redu ljudi koji cekaju Pfizer ili idem tamo do ulaza?
Peacean

#2265 Re: Vakcinacija u Zetri

Post by Peacean »

dječak sa šibicama wrote: 14/09/2021 12:19 Gledam ovu guzvaru pa imam pitanje, kad budem isao na revakcinaciju kinezom za desetak dana, moram li ja stajati u ovom redu ljudi koji cekaju Pfizer ili idem tamo do ulaza?
Red za revakcinaciju je odvojen od reda za prvu dozu.
dječak sa šibicama

#2266 Re: Vakcinacija u Zetri

Peacean wrote: 14/09/2021 12:23
dječak sa šibicama wrote: 14/09/2021 12:19 Gledam ovu guzvaru pa imam pitanje, kad budem isao na revakcinaciju kinezom za desetak dana, moram li ja stajati u ovom redu ljudi koji cekaju Pfizer ili idem tamo do ulaza?
Red za revakcinaciju je odvojen od reda za prvu dozu.
Najgore je sto ja tamo na snimku ne vidim nikakav red, samo guzva od stotinu metara duzine.
Peacean

#2267 Re: Vakcinacija u Zetri

Post by Peacean »

Ma samo vikni na ulazu "Ja sam za revakcinaciju!" pustiće te sigurno :D
dječak sa šibicama

#2268 Re: Vakcinacija u Zetri

Tako sam i mislio uraditi, ako me slucajno guzvara doceka :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2269 Re: Vakcinacija u Zetri

Post by Truba »

ja kontam danas ili sutra
najvjerojatnije sutra
damirc_sa

#2270 Re: Vakcinacija u Zetri

Post by damirc_sa »

Otisao u Nedjelju na revakcinaciju AZ-om vjerujte sve zavrsio za 60 sekundi, nigdje nikog. Na ulazu pokazao potvrdu, potrefio me prvi box za bocu, usao izasao, udario ciko pecat, sjeo par minuta i preko vrata.

Gledam danas ove slike i vracam slike Torabija, Esmeralde i jos mnogih slucajeva gdje je narod pokazao kolike smo ovce.

Postujem one ljude koji ne smiju primiti AZ ali ljudi moji bolje je ista nego nista. Ako vec nema Pfizera ima opcija kineza, bolje ista nego nista
dječak sa šibicama

#2271 Re: Vakcinacija u Zetri

Upravo, nisam zelio AZ zbog nuspojava, ne boluje mi se danima od nekakve vakcine, dosao kinez i drugi dan otisao da primim. Kinez nema neke vece nuspojave, ja nisam imao nikakve, bolje ikakva nego nikakva moj rezon.
I dalje sam skeptican prema vakcinama jer smo mi ovdje prakticno laboratorijski misevi, ali pristao sam je primiti samo iz razloga sto ne zelim najebati od korone i ne zelim da neko moj najebe. A kakve ce posljedicati imati vakcine, vidjecemo.

Ovi sto tvrdoglavo cekaju Pfizer, po meni su samo zatupljeni. Posebno jer vec neko vrijeme jasno je da Pfizer nije nikakva premija, zapravo po svemu sudeci AZ je i bolja vakcina ako je vec rijec o borbi protiv covida. A tu je i kineska kao takodje efikasna, bar je bolja od nikakve.

Oni sto nece vakcinu nikako, postujem, ljudi ne zele biti misevi. Sami rizikuju, ako misle da im covid ne moze nista onda legitimno pravo da odbiju vakcinaciju. Ali ovi sto bi vakcinu ali samo Pfizer, to je vec pomalo i smijesno, kao da uopce ne prate cijelu tematiku nego negdje culi neko im rekao da je Pfizer najbolji. To je ona klasicna prica, plati Samsung 1500 maraka jer je Samsung, a isti takav ili bolji Xiaomi ima za 500, ali on hoce samo Samsung. Ili iPhone.
soha96

#2272 Re: Vakcinacija u Zetri

Post by soha96 »

Lose poredjenje, ni xiaomi od 1500 nije kvalitetan kao samsung ili iphone flagship a pogotovo ne ta talasika od 500 maraka poco loco redmi 82 pro.

Sto se tice vakcinacije slazem se, da odem gore i vidim red za pfizer, iz inata bih primio drugu vakcinu.
Last edited by soha96 on 14/09/2021 13:06, edited 1 time in total.
skafilic

#2273 Re: Vakcinacija u Zetri

Post by skafilic »

dječak sa šibicama wrote: 14/09/2021 12:31 Tako sam i mislio uraditi, ako me slucajno guzvara doceka :D
Zar revakcinacija sad ne ide po Domovima zdravlja?
duh_sa_sjekirom

#2274 Re: Vakcinacija u Zetri

Post by duh_sa_sjekirom »

dječak sa šibicama wrote: 14/09/2021 12:56 Upravo, nisam zelio AZ zbog nuspojava, ne boluje mi se danima od nekakve vakcine, dosao kinez i drugi dan otisao da primim. Kinez nema neke vece nuspojave, ja nisam imao nikakve, bolje ikakva nego nikakva moj rezon.
I dalje sam skeptican prema vakcinama jer smo mi ovdje prakticno laboratorijski misevi, ali pristao sam je primiti samo iz razloga sto ne zelim najebati od korone i ne zelim da neko moj najebe. A kakve ce posljedicati imati vakcine, vidjecemo.
Otišao da primim AZ ali me dr vratila zbog neznatno povišenih trombocita.
Poslije primio Sinopharm u DZ, bez ikakvih popratnih reakcija do sad.
Moja preporuka je kinez, stara provjerena tehnologija izrade i bez većih nuspojava
TheRedhead

#2275 Re: Vakcinacija u Zetri

Post by TheRedhead »

Nek nabave samo jos Pfizera bicemo najbolje vakcinisana drzava :lol: :lol:
Locked