Ja sam imao nuspojave od AZ i opet je smatram boljom vakcinom of phizera.Better Man wrote: ↑14/09/2021 09:21Žalosno je vidjeti ovaj svijet pred Zetrom. Neka izvinu, ali moram reći da su klasične zatucane ovce, koji svoj sud donose na osnovu propagande i dobre reklame, a ne na osnovu onog što kaže nauka i vrsni stručnjaci. A šta reći kad su te iste zatucane ovce hrlile pred Zetru kad je dolazila ona ubleha od Torabija, jer je dobrim markentigom uspio zavesti,a u stvari ubleha i šarlatan od čovjeka. Ja sam se vakcinisao sa AZ Sweden i nijednog trenutka nisam imao dileme oko toga. Pratio sam relevantna istraživanja oko svih vakcina i vidio da razvikani Pfizer nije ništa bolji od AZ, već da je možda i lošiji. Vezano za nuspojave, prošao sam bez istih. Samo kad dodirneš mjesto uboda osjetiš malo ne klasičnu bol, već ono da te je nešto tu ubolo. I malo bio kao letargičan dan nakon vakcinacije i tosamo prvu polovicu dana, bez ikakve temperature, slabosti i bolova u mišićima.Naslovnica wrote: ↑14/09/2021 08:56
Pa normalno da marketing djeluje.
Isto kao što djeluje i hype oko toga da je AZ opasna.
Sve je to djelo Pfizer propagande i lobiranja, i kada kažem da na duši imaju ko zna koliko života jer ljudi nisu htjeli niti jednu drugu vakcinu osim Pfizera, covid vakcina talibani dignu nos, kako možeš to govoriti, antivakser, ovo-ono...
Vakcinacija u Zetri
Moderator: O'zone
- Ateista
#2226 Re: Vakcinacija u Zetri
- preselio na ahiret
#2227 Re: Vakcinacija u Zetri
Takvih pun i forum, vaze protiv nevakcinasih i jedva cekaju nove doze vakcina.Propaganda je cudo.Better Man wrote: ↑14/09/2021 09:21
Žalosno je vidjeti ovaj svijet pred Zetrom. Neka izvinu, ali moram reći da su klasične zatucane ovce, koji svoj sud donose na osnovu propagande i dobre reklame, a ne na osnovu onog što kaže nauka i vrsni stručnjaci. A šta reći kad su te iste zatucane ovce hrlile pred Zetru kad je dolazila ona ubleha od Torabija, jer je dobrim markentigom uspio zavesti,a u stvari ubleha i šarlatan od čovjeka. Ja sam se vakcinisao sa AZ Sweden i nijednog trenutka nisam imao dileme oko toga. Pratio sam relevantna istraživanja oko svih vakcina i vidio da razvikani Pfizer nije ništa bolji od AZ, već da je možda i lošiji. Vezano za nuspojave, prošao sam bez istih. Samo kad dodirneš mjesto uboda osjetiš malo ne klasičnu bol, već ono da te je nešto tu ubolo. I malo bio kao letargičan dan nakon vakcinacije i tosamo prvu polovicu dana, bez ikakve temperature, slabosti i bolova u mišićima.
- travar
#2228 Re: Vakcinacija u Zetri
U nedjelju, kada većina ne radi, lijepo vrijeme, u redu ispred mene, troje.
Uđoše momak i djevojka, ima li fajzera, nema, samo se okrenuše i na vrata.
Unfuckingbelievable
Uđoše momak i djevojka, ima li fajzera, nema, samo se okrenuše i na vrata.
Unfuckingbelievable
- petunija
- Better Man
#2230 Re: Vakcinacija u Zetri
Svako treba sam da odluči da li će se vakcinisati ili neće. Znači, ako ne želiš da se vakcinišeš, ok to je tvoje pravo, ali ako ti se šta desi, a da je vakcina to mogla spriječiti, onda treba sam da snošiš posljedice za to. Nisam za prisilu i ljudi treba da sami odluče i naravno da odgovaraju za svoje postupke.preselio na ahiret wrote: ↑14/09/2021 09:49Takvih pun i forum, vaze protiv nevakcinasih i jedva cekaju nove doze vakcina.Propaganda je cudo.Better Man wrote: ↑14/09/2021 09:21
Žalosno je vidjeti ovaj svijet pred Zetrom. Neka izvinu, ali moram reći da su klasične zatucane ovce, koji svoj sud donose na osnovu propagande i dobre reklame, a ne na osnovu onog što kaže nauka i vrsni stručnjaci. A šta reći kad su te iste zatucane ovce hrlile pred Zetru kad je dolazila ona ubleha od Torabija, jer je dobrim markentigom uspio zavesti,a u stvari ubleha i šarlatan od čovjeka. Ja sam se vakcinisao sa AZ Sweden i nijednog trenutka nisam imao dileme oko toga. Pratio sam relevantna istraživanja oko svih vakcina i vidio da razvikani Pfizer nije ništa bolji od AZ, već da je možda i lošiji. Vezano za nuspojave, prošao sam bez istih. Samo kad dodirneš mjesto uboda osjetiš malo ne klasičnu bol, već ono da te je nešto tu ubolo. I malo bio kao letargičan dan nakon vakcinacije i tosamo prvu polovicu dana, bez ikakve temperature, slabosti i bolova u mišićima.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2231 Re: Vakcinacija u Zetri
isti sam.Ateista wrote: ↑14/09/2021 09:47Ja sam imao nuspojave od AZ i opet je smatram boljom vakcinom of phizera.Better Man wrote: ↑14/09/2021 09:21
moguće da sam već i pisao, ali i nijjet puno toga govori.
AZ je vakcina čija je cijena više puta manja od cijene Pfizerove vakcine. također, AZ ne zahtijeva komplikovaniji sistem distribucije i skladištenja vakcine. svakako da je to samo po sebi ogromna konkurencija Pfizeru čak i da AZ vakcina i ne štiti u tolikoj mjeri u kojoj štiti.
bio je već dobar članak, što bi se reklo, AZ kvalitetna vakcina, ali loši trgovci.
bilo je tu i problema sa isporukom, tako da... mislim da je neopravdano ova vakcina došla na loš glas.
ali da budem do kraja iskren, dobro je što ikako hoće da se vakcinišu. ima i tih nebuloza da će se Pfizerom promijeniti genetski kod, i da više nećeš zbog toga bit' musliman... tako da ne bih pretjerano ružio i ove koji biraju.
mislim da bi brojke vakcinisanih bile znatno bolje da su ljudi imali više izbora, uz AZ da su dovoljne količine Sinopfarma i Phizera. ne treba zaboraviti i da imamo mnogo srčanih bolesnika, tako da mi je jedino žao što ti ljudi ne mogu doći na red zbog onih koji biraju.
- Better Man
#2232 Re: Vakcinacija u Zetri
Vezano za problem isporuke. Britananija je dok još nije niko razmišljao o vakcini dala novce AZ da rade na pronalasku vakcine i unaprijed kupila ogromnu količinu doza. Tako kad je došla vakcina i kad je EU htjela te iste vakcine i kad ih nisu mogli dobiti kad sau oni htjeli, već tek kad se ispoštuje prvi kupac GB, tada kreće agresivna kampnja sa političkom pozadinom protiv AZ i favoriziranja Pfizera.Chmoljo wrote: ↑14/09/2021 10:03isti sam.
moguće da sam već i pisao, ali i nijjet puno toga govori.
AZ je vakcina čija je cijena više puta manja od cijene Pfizerove vakcine. također, AZ ne zahtijeva komplikovaniji sistem distribucije i skladištenja vakcine. svakako da je to samo po sebi ogromna konkurencija Pfizeru čak i da AZ vakcina i ne štiti u tolikoj mjeri u kojoj štiti.
bio je već dobar članak, što bi se reklo, AZ kvalitetna vakcina, ali loši trgovci.
bilo je tu i problema sa isporukom, tako da... mislim da je neopravdano ova vakcina došla na loš glas.
ali da budem do kraja iskren, dobro je što ikako hoće da se vakcinišu. ima i tih nebuloza da će se Pfizerom promijeniti genetski kod, i da više nećeš zbog toga bit' musliman... tako da ne bih pretjerano ružio i ove koji biraju.
mislim da bi brojke vakcinisanih bile znatno bolje da su ljudi imali više izbora, uz AZ da su dovoljne količine Sinopfarma i Phizera. ne treba zaboraviti i da imamo mnogo srčanih bolesnika, tako da mi je jedino žao što ti ljudi ne mogu doći na red zbog onih koji biraju.
-
laik1981
#2233 Re: Vakcinacija u Zetri
Ogromna gužva pred Zetrom zbog 3.300 doza Pfizerovih vakcina
http://www.klix.ba/clanak/210914026
Izgleda da ipak nismo antivakseri nego samo fajzerasi
Izgleda da ipak nismo antivakseri nego samo fajzerasi
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#2234 Re: Vakcinacija u Zetri
SARAJEVO
Ogromna gužva pred Zetrom zbog 3.300 doza Pfizerovih vakcina
smo pfizer nista drugo... sto se ne vOkcinistaste u mrskoj srbiji... vjera zabranjiva...
-
skafilic
#2235 Re: Vakcinacija u Zetri
Jedini problem trenurno sa AZ je period revakcinacije. I ovih 3-4 sedmice sa Pfizerom i Sinopharmom su puno s obzirom da se u tom periodu moras paziti skoro kao i da nisi vakcinisan, i jos cekati dvije sedmice nakon druge doze da bi imao potpuno djelotvornu zastitu od vakcinu a cetvrti val vec poceo.
Smanjili su sad period za AZ sa 8 na 6 sedmica tako da je malo bolje i meni je to jedini razlog zasto bih mozda preskocio AZ ako imam izbor.
Smanjili su sad period za AZ sa 8 na 6 sedmica tako da je malo bolje i meni je to jedini razlog zasto bih mozda preskocio AZ ako imam izbor.
-
skafilic
#2236 Re: Vakcinacija u Zetri
To je cak i dobra vijestlaik1981 wrote: ↑14/09/2021 10:20 Ogromna gužva pred Zetrom zbog 3.300 doza Pfizerovih vakcina
Izgleda da ipak nismo antivakseri nego samo fajzerasi![]()
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
- pici
-
laik1981
#2239 Re: Vakcinacija u Zetri
Vjerovatno jeste, ali kad nema fajzera onda ti se prakticno svodi na isto, ha antivakser, ha fajzerovac..skafilic wrote: ↑14/09/2021 10:30To je cak i dobra vijestlaik1981 wrote: ↑14/09/2021 10:20 Ogromna gužva pred Zetrom zbog 3.300 doza Pfizerovih vakcina
Izgleda da ipak nismo antivakseri nego samo fajzerasi![]()
![]()
- pici
#2240 Re: Vakcinacija u Zetri
i meni se gadi cetnikusa ceca i vojvoda bora i piČkousti nosac gajbi seseljov al to ne znaci ako ti neko ponudi nesto o cemu ti zivot znaci kao ovaj lijek tj vOkcinu, da cu ja radi tijeh osoba odbiti ponudu tj poklon... jedan je zivot a principe se more macku o rep...
-
BadBoy
#2241 Re: Vakcinacija u Zetri
Stvarno smo fenomen za izučavanje. Ali hajde, nek se barem ljudi vakcinišu.
- pici
#2242 Re: Vakcinacija u Zetri
jedan prijatelj dotur koji radi oko tijeh vOkcina kaze ni za zivu glOvu nemojte primati AZ drugu dozu na manje od dva pa i tri mjeseca razlike od prve... opasno je zbog grusavanja krvi... istice rok ovim sto su prve primili i zato raju navode da prime dosta ranije... to je info iz prve ruke sto posto, kod mene ni buraz ni svastika koji su primili prvu AZ dozu nidu otisli sad u petak-subotu, cekace da prodje makar dva mjeseca... kakav mjesec i po AZ.skafilic wrote: ↑14/09/2021 10:29 Jedini problem trenurno sa AZ je period revakcinacije. I ovih 3-4 sedmice sa Pfizerom i Sinopharmom su puno s obzirom da se u tom periodu moras paziti skoro kao i da nisi vakcinisan, i jos cekati dvije sedmice nakon druge doze da bi imao potpuno djelotvornu zastitu od vakcinu a cetvrti val vec poceo.
-
skafilic
- xoklix
#2244 Re: Vakcinacija u Zetri
Ja sam svoje isto odgovorio od revakcinacije nakon 6 sedmica, neki dan htjeli da idu. Rekoh ništa prije Oktobra, taman će tada zaštita biti najbolja na vrhuncu vala(Decembar-Mart).pici wrote: ↑14/09/2021 10:44jedan prijatelj dotur koji radi oko tijeh vOkcina kaze ni za zivu glOvu nemojte primati AZ drugu dozu na manje od dva pa i tri mjeseca razlike od prve... opasno je zbog grusavanja krvi... istice rok ovim sto su prve primili i zato raju navode da prime dosta ranije... to je info iz prve ruke sto posto, kod mene ni buraz ni svastika koji su primili prvu AZ dozu nidu otisli sad u petak-subotu, cekace da prodje makar dva mjeseca... kakav mjesec i po AZ.skafilic wrote: ↑14/09/2021 10:29 Jedini problem trenurno sa AZ je period revakcinacije. I ovih 3-4 sedmice sa Pfizerom i Sinopharmom su puno s obzirom da se u tom periodu moras paziti skoro kao i da nisi vakcinisan, i jos cekati dvije sedmice nakon druge doze da bi imao potpuno djelotvornu zastitu od vakcinu a cetvrti val vec poceo.
-
hd2000
#2245 Re: Vakcinacija u Zetri
Hvala vam svima koji preskačete AZ. Ja primio AZ - čekao 15 minuta, zahvaljujući dobrim ljudima koji čekaju Pfizeraskafilic wrote: ↑14/09/2021 10:29 Jedini problem trenurno sa AZ je period revakcinacije. I ovih 3-4 sedmice sa Pfizerom i Sinopharmom su puno s obzirom da se u tom periodu moras paziti skoro kao i da nisi vakcinisan, i jos cekati dvije sedmice nakon druge doze da bi imao potpuno djelotvornu zastitu od vakcinu a cetvrti val vec poceo.
-
Naslovnica
#2246 Re: Vakcinacija u Zetri
Ja sam ipak za to da se slušaju preporuke struke.pici wrote: ↑14/09/2021 10:44jedan prijatelj dotur koji radi oko tijeh vOkcina kaze ni za zivu glOvu nemojte primati AZ drugu dozu na manje od dva pa i tri mjeseca razlike od prve... opasno je zbog grusavanja krvi... istice rok ovim sto su prve primili i zato raju navode da prime dosta ranije... to je info iz prve ruke sto posto, kod mene ni buraz ni svastika koji su primili prvu AZ dozu nidu otisli sad u petak-subotu, cekace da prodje makar dva mjeseca... kakav mjesec i po AZ.skafilic wrote: ↑14/09/2021 10:29 Jedini problem trenurno sa AZ je period revakcinacije. I ovih 3-4 sedmice sa Pfizerom i Sinopharmom su puno s obzirom da se u tom periodu moras paziti skoro kao i da nisi vakcinisan, i jos cekati dvije sedmice nakon druge doze da bi imao potpuno djelotvornu zastitu od vakcinu a cetvrti val vec poceo.
Ako su rekli to što su rekli, ko ste ti i tvoj prijatelj da to dovodite u pitanje?!
- pici
#2247 Re: Vakcinacija u Zetri
prijateljica je u martu u srbiji ona prva tura kad je bila primila AZ i rekli joj poslije tri mjeseca duga doza... tako i bi... ovo sa mjesec i po... ja se nebi usudio... da nisam pfizera primio, druga opcija mi je bila AZ al tek poslije dva pa i tri mjeseca revakcinacija... trca opcija je kineska pa tek sputnik... evo vise ga i ne spominju... potrcali su rusi sa ovom vOkcinom al bolje ista nego nista... im kod rospije na malina ventilator pa kod hurija...xoklix wrote: ↑14/09/2021 11:21Ja sam svoje isto odgovorio od revakcinacije nakon 6 sedmica, neki dan htjeli da idu. Rekoh ništa prije Oktobra, taman će tada zaštita biti najbolja na vrhuncu vala(Decembar-Mart).pici wrote: ↑14/09/2021 10:44
jedan prijatelj dotur koji radi oko tijeh vOkcina kaze ni za zivu glOvu nemojte primati AZ drugu dozu na manje od dva pa i tri mjeseca razlike od prve... opasno je zbog grusavanja krvi... istice rok ovim sto su prve primili i zato raju navode da prime dosta ranije... to je info iz prve ruke sto posto, kod mene ni buraz ni svastika koji su primili prvu AZ dozu nidu otisli sad u petak-subotu, cekace da prodje makar dva mjeseca... kakav mjesec i po AZ.
- pici
#2248 Re: Vakcinacija u Zetri
preporuka struke... koje... ove nasHe... u srbiji je revakcinacija AZ tri mjeseca...Naslovnica wrote: ↑14/09/2021 11:24Ja sam ipak za to da se slušaju preporuke struke.pici wrote: ↑14/09/2021 10:44
jedan prijatelj dotur koji radi oko tijeh vOkcina kaze ni za zivu glOvu nemojte primati AZ drugu dozu na manje od dva pa i tri mjeseca razlike od prve... opasno je zbog grusavanja krvi... istice rok ovim sto su prve primili i zato raju navode da prime dosta ranije... to je info iz prve ruke sto posto, kod mene ni buraz ni svastika koji su primili prvu AZ dozu nidu otisli sad u petak-subotu, cekace da prodje makar dva mjeseca... kakav mjesec i po AZ.
Ako su rekli to što su rekli, ko ste ti i tvoj prijatelj da to dovodite u pitanje?!
![]()
-
sabanss
-
Naslovnica
#2250 Re: Vakcinacija u Zetri
Naše struke, bezbelpici wrote: ↑14/09/2021 11:29preporuka struke... koje... ove nasHe... u srbiji je revakcinacija AZ tri mjeseca...Naslovnica wrote: ↑14/09/2021 11:24
Ja sam ipak za to da se slušaju preporuke struke.
![]()