Quaresma wrote: ↑21/09/2021 22:57
CooK wrote: ↑14/09/2021 16:40
Eto ako sam nesto zaboravio ili ako ima nekih pitanja pisite.
koji custom romovi imaju najbolju podrsku?
ja kontam isto preci na neki a la pixel experience, ali na nekima gledam kao da ne prolazi onaj safety pass, pa onda neko ne moze instalirati neke aplikacije sa playstorea tipa netlfix, izbaci error kao da telefon nije kompatibilan i sl.
zatim navodno ne peak brightness ne ide vise od 800 nitsa, koliko to upste utjece irl?
ja sam trenutno na ovom zadnjem miui eu weeklyiju. puno puno bolje nego smeće što dođe uz poco. jedino sto bih volio skroz izbrisati ove aplikacije kao sto su phone, messages, contacts i njihov web browser jer ih ne koristim bezveze su aplikacije. njihova phone aplikacija kao da 5 godina nikakav apdejt nije dobila. googleova phone aplikacija mi prikazuje puno vise informacija koje mi trebaju.
generalno sto se tice miuiuja, nemam nekih zamjerki, osim kako sistem nekako lose hendla dark mode.
ja cu jos malo pricekati android 12 custom romove, mogu se strpiti do tada
ako mi bude nesto palo na pamet, da znam koga upitati
Za te preinstalirane xiaomi i google aplikacije instaliras xiaomi adb tools na racunar, na mobitelu upalis usb debugging u developer options i povezes mobitel sa racunarom kablom i 90 posto aplikacija mozes izbrisati skroz preko tog programa.
Eh posto sam i ja u tom custom rom svijetu, romovi za svaki model su drugaciji, zavisi je li popularan medju rajom i kakav te developer zapadne.
Imam redmi note 9s i poco f3 i oba modela su jako popularna u svijetu romova ali sam na 9s isprobao brat bratu oko 30-35 romova jer sam picajzla pa trazim onaj savrseni(iako takvog nema hahah) i najbolje su se pokazali fluid os(ugasen projekt nazalost) i fork lineage os(trenutno mi je taj na mobu, fluidnost, baterija cak i gaming bolji od miui). Npr. Arrow os na 9s ima bugova puno tipa zablokira ti mobitel preko noci pa zakasnis na posao...dok koliko vidim na poco f3 normala radi.
Ja sam sad na xiaomi.eu na f3 ali koliko vidim ide neki drugi uskoro jer je 9s fluidniji puno sa ovim fork lineage os.
Neki popularni romovi su ti evolution x, arrow os, lineage os(ne dodju google apps pa moras naknadno to instalirati), havoc os, dot os, shift os, corvus, nusantara i wave os, sad ne znam koji sve imaju za tvoj model mobitela.
Izvini za dug tekst ali moze se o custom romovima pricat 3 dana hahah i naravno ako sta treba odgovoriti tu sam isto.