Dugo nisam gledao meč u kojem je Đoković bio ovako nemoćan, malo je onih koji mogu reći da su ga na određeni način ponizili i da u finalu jednog ovakvog događaja nisu dopustili da uzme makar jedan set i pruži kakav takav fajt. Od početka pa do samog kraja ovaj meč je bio jednosmjerna ulica i mada sam očekivao "buđenje" Đokovića isto se nije desilo, bilo je definitivno nekih momenata koji su djelovali tako ali ispostaviće se da su to bili samo bljesci onog Đokovića kojeg poznajemo.
Ja nemam sumnje da će Đoković uzeti taj 21-i GS već iduće godine, ima on to u sebi, jeste da godine idu i da su mladi lavovi sve drskiji i moćniji. Možda isti ne igraju najljepši tenis na svijetu ali ako ništa, što zbog godina i zbog samopouzdanja koje raste, pokazuju i dokazuju da mogu ustrajno lupati po loptici i gurati do ostvarenja cilja.
Medo je odigrao sjajan turnir, sviđao se on nekome ili ne, uspio je zijaniti samo jedan set, protiv Botica cini mi se, na svom putu do titule, i to je ono što šampioni i rade, na kraju vrijeme koje je proveo na terenu dovoljno govori samo za sebe, pogotovo u poređenju sa onim Đokovićevim, radi se o satima i satima manje provedenog vremena u lovu na titulu.
Na stranu simpatije, moje su bile na strani Đokovića bez obzira na sve, kao i na strani Fernandez s obzirom koja je sve imena izbacila na svom putu do finala ali kao što rekoh u prethodnom pasusu, oba pobjednika, i u muškom i u ženskom finalu, su pokazala jednu snagu i dominaciju kroz čitav turnir.
Šta na kraju reći o "publici", nešto najodvratnije čemu sam svjedočio gledajući prenos, s obzirom na broj zastava u istoj, uopšte nemam sumnje ko su ti koji su zviždali i nastojali omesti Medvedeva, pored činjenice da je publika zaista bila većinski na strani Đokovića. Mislim da je on lično naučio nešto sinoć, ma koliko djelovalo da su se "svi urotili protiv tebe" a po čemu je opštepoznata zemlja koju predstavlja u svojim mantranjima, vidiš da to nije tako, šta bi onda jedan Medvedev trebao reći o istom.
Meni neočekivano slab Đoković u finalu, Medvedev potpuno zasluženo