Nije salik nista uvjeren, zasto insinuiras nesto sto nisam rekao? Salik je samo ostavio kao mogucnost da je to mogao biti i covid. Nista vise i nista manje. A, kao sto rekoh, nista lakse nije prelezala od toga, sta god da je (samo jednu noc temp. do 37,3, koja je sama spala, bez ikakvih lijekova).KraljicaIzJajca wrote: ↑11/09/2021 10:53Ali si se ipak testirao, to je poanta.Naslovnica wrote: ↑11/09/2021 10:48
I moji su ukućani prebolovali covid-19 koji sam im ja donio, jedini ja testiran.
I to privatno. Zašto privatno? Zato što bih u državnoj ustanovi čekao 5-7 dana od testiranja (na koje bih isto čekao pola dana) do dobijanja terapije.
Jedina korist od testiranja djece je taj PCR test koji dobiješ i koji vrijedi za putovanja, da se ne mora raditi antigenski.
salik79 je uvjeren da mu je kčerka imala covid bez testiranja.![]()
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- salik79
#49451 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
- JohnnyS
#49452 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Capljina74 wrote: ↑10/09/2021 22:26DOKTORKA KOJA JE JUTROS PREMINULA U KOVID BOLNICI BATAJNICA BILA JE REVAKCINISANA
Mislim da Srbija ima najveći broj umrlih doktora i ostalog zdravstvenog osoblja po glavi stanovnika na cijelom svijetu. Ne znam u čemu je problem, u nas u cijeloj državi nije umrlo možda 5, 6 u njih mislim da je skoro sto, zaboravio sam točan broj, ali je sumanuto velik.
-
KraljicaIzJajca
#49453 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Cijepljeni razumljivo jednako mogu biti asimptomatični prenosnici, zar sam to negdje negirala. Ti nisi testirao djete, tvrdiš da je imala covid, iako si svjestan da bi ti mogao biti asimptomatičan prijenosnik (ako je kčerka zaista imala covid).salik79 wrote: ↑11/09/2021 10:55I vakcinisani, bez simptoma, mogu siriti zarazu, pa im opet za putovanje i ulazak u neku zemlju nisu potrebni nikakvi testovi. Zasto bih se ja, bez ikakvih simptoma, morao izolovati, a vakcinisani moze landarati po svijetu kako mu je cejf?KraljicaIzJajca wrote: ↑11/09/2021 10:40
Jer bi trebali biti u izolaciji ako je kčerka bila pozitivna, jer ti, bez simptoma možeš nekoga zaraziti.
Drugi razlog, djete treba u svom zdrastvenom kartonu imati zabilježene bolesti.
Razumljivo, da bi ju je trebao sad testirati.
Moja kolegica je imala isti slućaj sa svojom kčerkom (prvi srednje), testirana, negativna, a imala je temperauru i kašalj.
Dijete ima prazan zdravstveni karton. Jedina zabiljezena "bolest" joj je bio torticolis, uzrokovan porodom. Inace, hvala Bogu, zdrava - sve sto je do sada imala smo bez ikakvih problema sanirali kuci, bez odlaska doktoru i uz neznatnu kolicinu medikamenata/antipiruetika (kada je imala ospice/pljuskavice). Uglavnom prirodnim putem. Pedijatra, hvala Bogu, nije trebala.
Prvo, neodgovoran si i neozbiljan si, a roditelj
- salik79
#49454 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Eno, opet?!KraljicaIzJajca wrote: ↑11/09/2021 11:01Cijepljeni razumljivo jednako mogu biti asimptomatični prenosnici, zar sam to negdje negirala. Ti nisi testirao djete, tvrdiš da je imala covid, iako si svjestan da bi ti mogao biti asimptomatičan prijenosnik (ako je kčerka zaista imala covid).salik79 wrote: ↑11/09/2021 10:55
I vakcinisani, bez simptoma, mogu siriti zarazu, pa im opet za putovanje i ulazak u neku zemlju nisu potrebni nikakvi testovi. Zasto bih se ja, bez ikakvih simptoma, morao izolovati, a vakcinisani moze landarati po svijetu kako mu je cejf?
Dijete ima prazan zdravstveni karton. Jedina zabiljezena "bolest" joj je bio torticolis, uzrokovan porodom. Inace, hvala Bogu, zdrava - sve sto je do sada imala smo bez ikakvih problema sanirali kuci, bez odlaska doktoru i uz neznatnu kolicinu medikamenata/antipiruetika (kada je imala ospice/pljuskavice). Uglavnom prirodnim putem. Pedijatra, hvala Bogu, nije trebala.
Prvo, neodgovoran si i neozbiljan si, a roditeljNe mogu razumjeti, da nisi imao potrebu provjeriti, da li je djete imalo covid ili ne.
![]()
Kakva je poenta da se ja izolujem a da vakcinisani slobodno landaraju?! Samo mi to objasni!?
Nisam imao potrebu, niti je imam. Ne zanima me.
-
Naslovnica
#49455 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Došli smo do toga da dijete šmrcne - korona, testiranje, izolacija.salik79 wrote: ↑11/09/2021 10:58Nije salik nista uvjeren, zasto insinuiras nesto sto nisam rekao? Salik je samo ostavio kao mogucnost da je to mogao biti i covid. Nista vise i nista manje. A, kao sto rekoh, nista lakse nije prelezala od toga, sta god da je (samo jednu noc temp. do 37,3, koja je sama spala, bez ikakvih lijekova).KraljicaIzJajca wrote: ↑11/09/2021 10:53
Ali si se ipak testirao, to je poanta.
salik79 je uvjeren da mu je kčerka imala covid bez testiranja.![]()
Moji bili zašmrkali dan-dva, ne pada mi na pamet da ih testiramo/izolujemo.
-
biglebovski
#49456 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Evo moja žena vodila dijete u ambulantu početkom sedmice, čekali 2 sata, doktor ispušio šest cigareta i do 13:00h, dokle radi valjda sa pacijentima, ih nije uspio/želio primiti. Još mu došli nekakvi iz covid odjela da organizuju vakcinaciju po lokalnim ambulantama, kaže pola sata jednu te istu priču vrte. Mali kašlje a i ona je nešto hafifna. Primila prvu dozu vakcine prije petnestak dana. Meni ništaKraljicaIzJajca wrote: ↑11/09/2021 10:40Jer bi trebali biti u izolaciji ako je kčerka bila pozitivna, jer ti, bez simptoma možeš nekoga zaraziti.
Moja kolegica je imala isti slućaj sa svojom kčerkom (prvi srednje), testirana, negativna, a imala je temperauru i kašalj.
Kreten doktor ih nije ni pogledao a kamoli da ih pošalje na testiranje. I ti sad hočeš da kažeš da sam njih dvoje, radi kašlja i povremene blage temperature do 37.5 trebao odvesti i spržiti jedno dvjesto-tristo maraka kod privatnika za preglede i testiranja??? I ako govnavi test pokaže bar jedno pozitivno, svi smo se trebali zaključati na petnest dana, da bi štitili neku babu ili učiteljicu koja neće da se vakciniše?
- salik79
#49457 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
To i jeste ta nametnuta psihopatologija.Naslovnica wrote: ↑11/09/2021 11:10Došli smo do toga da dijete šmrcne - korona, testiranje, izolacija.salik79 wrote: ↑11/09/2021 10:58
Nije salik nista uvjeren, zasto insinuiras nesto sto nisam rekao? Salik je samo ostavio kao mogucnost da je to mogao biti i covid. Nista vise i nista manje. A, kao sto rekoh, nista lakse nije prelezala od toga, sta god da je (samo jednu noc temp. do 37,3, koja je sama spala, bez ikakvih lijekova).
-
laik1981
#49458 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Smrcalo ljetos pola grada, sto djece, sto odraslih.. Trebali su se testirati, a cak i da je test negativan za svaki slucaj ostati u izolaciji..Naslovnica wrote: ↑11/09/2021 11:10Došli smo do toga da dijete šmrcne - korona, testiranje, izolacija.salik79 wrote: ↑11/09/2021 10:58
Nije salik nista uvjeren, zasto insinuiras nesto sto nisam rekao? Salik je samo ostavio kao mogucnost da je to mogao biti i covid. Nista vise i nista manje. A, kao sto rekoh, nista lakse nije prelezala od toga, sta god da je (samo jednu noc temp. do 37,3, koja je sama spala, bez ikakvih lijekova).
- salik79
#49459 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Super, od sad me lagano zaobidjiKraljicaIzJajca wrote: ↑11/09/2021 11:13Sad primjetim da si bezobrazan i glup, a iznad svega neodgovoran ka vlastitom djetetu.![]()
-
KraljicaIzJajca
#49460 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Trebate se testirati radi sebe, a ako je netko bio pozitivan, izolacija jeste opravdana.biglebovski wrote: ↑11/09/2021 11:12Evo moja žena vodila dijete u ambulantu početkom sedmice, čekali 2 sata, doktor ispušio šest cigareta i do 13:00h, dokle radi valjda sa pacijentima, ih nije uspio/želio primiti. Još mu došli nekakvi iz covid odjela da organizuju vakcinaciju po lokalnim ambulantama, kaže pola sata jednu te istu priču vrte. Mali kašlje a i ona je nešto hafifna. Primila prvu dozu vakcine prije petnestak dana. Meni ništaKraljicaIzJajca wrote: ↑11/09/2021 10:40
Jer bi trebali biti u izolaciji ako je kčerka bila pozitivna, jer ti, bez simptoma možeš nekoga zaraziti.
Moja kolegica je imala isti slućaj sa svojom kčerkom (prvi srednje), testirana, negativna, a imala je temperauru i kašalj.![]()
Kreten doktor ih nije ni pogledao a kamoli da ih pošalje na testiranje. I ti sad hočeš da kažeš da sam njih dvoje, radi kašlja i povremene blage temperature do 37.5 trebao odvesti i spržiti jedno dvjesto-tristo maraka kod privatnika za preglede i testiranja??? I ako govnavi test pokaže bar jedno pozitivno, svi smo se trebali zaključati na petnest dana, da bi štitili neku babu ili učiteljicu koja neće da se vakciniše?
-
KraljicaIzJajca
#49461 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
laik1981 wrote: ↑11/09/2021 11:13Smrcalo ljetos pola grada, sto djece, sto odraslih.. Trebali su se testirati, a cak i da je test negativan za svaki slucaj ostati u izolaciji..Naslovnica wrote: ↑11/09/2021 11:10
Došli smo do toga da dijete šmrcne - korona, testiranje, izolacija.
- salik79
-
gamer4ever
#49463 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ne mogu da vjerujem da nakon ovoliko mjeseci pandemije, ne znas da ako se sumnja da imas koronu trebas se izolovati 14 dana da ne bi dalje sirio. To vazi i za vakcinisane i nevakcinisane, i nema nikakve veze generalno sa time ko gdje moze landarati kad nema koronu.salik79 wrote: ↑11/09/2021 10:55
I vakcinisani, bez simptoma, mogu siriti zarazu, pa im opet za putovanje i ulazak u neku zemlju nisu potrebni nikakvi testovi. Zasto bih se ja, bez ikakvih simptoma, morao izolovati, a vakcinisani moze landarati po svijetu kako mu je cejf?
- salik79
#49464 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Svi zdravi ko drijen, zasto bi se izolovali?!gamer4ever wrote: ↑11/09/2021 11:19Ne mogu da vjerujem da nakon ovoliko mjeseci pandemije, ne znas da ako se sumnja da imas koronu trebas se izolovati 14 dana da ne bi dalje sirio. To vazi i za vakcinisane i nevakcinisane, i nema nikakve veze generalno sa time ko gdje moze landarati kad nema koronu.salik79 wrote: ↑11/09/2021 10:55
Ono, hajmo se svi na godinu dana pozatvarati u izolovane bunkere, to bi najpametnije bilo.
-
gamer4ever
#49465 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Naravno da se trebas izolovati ako imas koronu, kakvo je to pitanje ? Kakve babe i uciteljice ? Zarazujes sve osobe svaki dan sa kojim dolazis u kontakt.biglebovski wrote: ↑11/09/2021 11:12 I ako govnavi test pokaže bar jedno pozitivno, svi smo se trebali zaključati na petnest dana, da bi štitili neku babu ili učiteljicu koja neće da se vakciniše?
-
gamer4ever
#49466 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ja sam pricao o slucaju kada sumnjas na koronu. Ti si to prvi spomenuo, naravno da se ne trebas izolovati bez razloga ili ako dijete samo smrcne malo. Ne sjecam se jesi spominjao da je neko u razredu imao koronu ili koji je razlog sto si sumnjao na tosalik79 wrote: ↑11/09/2021 11:22Svi zdravi ko drijen, zasto bi se izolovali?!gamer4ever wrote: ↑11/09/2021 11:19
Ne mogu da vjerujem da nakon ovoliko mjeseci pandemije, ne znas da ako se sumnja da imas koronu trebas se izolovati 14 dana da ne bi dalje sirio. To vazi i za vakcinisane i nevakcinisane, i nema nikakve veze generalno sa time ko gdje moze landarati kad nema koronu.![]()
Ono, hajmo se svi na godinu dana pozatvarati u izolovane bunkere, to bi najpametnije bilo.
-
Naslovnica
#49467 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Za ove covid talibane - idete li se vi testirati svaki put kada vas zaboli glava? Ili kada malo zašmrkate? Ili kada se nakašljete?
-
laik1981
-
laik1981
#49469 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Cim osjetis da bi mogao kihnuti odmah test i samoizolacija.. Valjda smo do sad toliko naucili..Naslovnica wrote: ↑11/09/2021 11:28 Za ove covid talibane - idete li se vi testirati svaki put kada vas zaboli glava? Ili kada malo zašmrkate? Ili kada se nakašljete?
- saint_mirad
#49470 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
mozemo, radi se o politickoj odluci koja nema veze sa zdravljem.
-
biglebovski
#49471 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa u ovu godinu i pol da sam radio to što mi ti preporučuješ svaki put kada bi ja ili neko od mojih osjetio simptome koje pripisuju koroni, mogao sam se komotno pozdraviti sa kvalitetnim sedmodnevnim ljetovanjem, minimalno. Meni je ipak draže provesti kvalitetnih sedam dana na ljetovanju sa porodicom nego bacati pare i ostajati zaključan u stanu po petnaest dana.KraljicaIzJajca wrote: ↑11/09/2021 11:16Trebate se testirati radi sebe, a ako je netko bio pozitivan, izolacija jeste opravdana.biglebovski wrote: ↑11/09/2021 11:12
Evo moja žena vodila dijete u ambulantu početkom sedmice, čekali 2 sata, doktor ispušio šest cigareta i do 13:00h, dokle radi valjda sa pacijentima, ih nije uspio/želio primiti. Još mu došli nekakvi iz covid odjela da organizuju vakcinaciju po lokalnim ambulantama, kaže pola sata jednu te istu priču vrte. Mali kašlje a i ona je nešto hafifna. Primila prvu dozu vakcine prije petnestak dana. Meni ništa![]()
-
gamer4ever
#49472 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ne, ali salik je juce pisao kako je kod njega "to bilo to" sto se korone tice i kako su lako prosli. Znaci vjerovatno je imao neki razlog da sumnja na koronuNaslovnica wrote: ↑11/09/2021 11:28 Za ove covid talibane - idete li se vi testirati svaki put kada vas zaboli glava? Ili kada malo zašmrkate? Ili kada se nakašljete?
-
tyrdh
#49473 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Je li moze pojasnjenje toga?saint_mirad wrote: ↑11/09/2021 11:30mozemo, radi se o politickoj odluci koja nema veze sa zdravljem.![]()
- salik79
#49474 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
A da se vi prvo naucite citati s razumijevanjem?gamer4ever wrote: ↑11/09/2021 11:31Ne, ali salik je juce pisao kako je kod njega "to bilo to" sto se korone tice i kako su lako prosli. Znaci vjerovatno je imao neki razlog da sumnja na koronuNaslovnica wrote: ↑11/09/2021 11:28 Za ove covid talibane - idete li se vi testirati svaki put kada vas zaboli glava? Ili kada malo zašmrkate? Ili kada se nakašljete?
- salik79
#49475 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Majka djevojcice koja sjedi s mojom kcerkom u klupi.gamer4ever wrote: ↑11/09/2021 11:27Ja sam pricao o slucaju kada sumnjas na koronu. Ti si to prvi spomenuo, naravno da se ne trebas izolovati bez razloga ili ako dijete samo smrcne malo. Ne sjecam se jesi spominjao da je neko u razredu imao koronu ili koji je razlog sto si sumnjao na to
Hajmo sada malo hipoteticki... Da smo svi mi vakcinisani i da je mala imala simptome koje sam naveo, da li bi se i u tom slucaju trebalibtestirati i samoizolovati?