Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
Almir_
#49076 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Puno je svega,ja cekam ovo najnoviji soj napada djecu.
Djeca se moraju vakcinisati, zivi bili pa vidjeli.
Djeca se moraju vakcinisati, zivi bili pa vidjeli.
- cLo
#49077 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ja se još nisam ni zarazila ni vakcinisala. Svi oko mene jesu. I taman kad sam se i ja slomila - ae rekoh sad su oko mene svi nevidljivi, ne mogu ih prepoznati da su pozitivni i uz to ohrabreni na egzibicionizam, a ja se kofole pazim, vakcinisat cu se i ja
uffff kad ja tamo taman da pokleknem, a ono kaže vakcina više nije efikasna kao što se smatralo, e odustanem, pa ne znam, jbg, baš mi pamet razvukoše 
-
Trappist
#49078 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Joj kad ova dijaspora krene braniti ameriku, vece patriote od johna iz new yorka.
"VAPAJ BIDENOVE MINISTRICE FINANCIJA: ‘ISCRPILI SMO SVE MJERE, AMERIKA BI MOGLA BANKROTIRATI!‘
Sjedinjene Države financijski su iscrpljene poticajima kojima su sprečavali produbljivanje recesije izazvane pandemijom"
Eto vam uspješne borbe, dok u Kaliforniji ne mozes uci nigdje bez maske i vakcine, desetine hiljada Amerikanaca se valja po ulicama, bode se u vene nasred centara velikih gradova, ali zato ne do Bog bez maske negdje uci.
"VAPAJ BIDENOVE MINISTRICE FINANCIJA: ‘ISCRPILI SMO SVE MJERE, AMERIKA BI MOGLA BANKROTIRATI!‘
Sjedinjene Države financijski su iscrpljene poticajima kojima su sprečavali produbljivanje recesije izazvane pandemijom"
Eto vam uspješne borbe, dok u Kaliforniji ne mozes uci nigdje bez maske i vakcine, desetine hiljada Amerikanaca se valja po ulicama, bode se u vene nasred centara velikih gradova, ali zato ne do Bog bez maske negdje uci.
- spinel_
#49079 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nisi nista zakasnila ni fulilacLo wrote: ↑08/09/2021 23:02 Ja se još nisam ni zarazila ni vakcinisala. Svi oko mene jesu. I taman kad sam se i ja slomila - ae rekoh sad su oko mene svi nevidljivi, ne mogu ih prepoznati da su pozitivni i uz to ohrabreni na egzibicionizam, a ja se kofole pazim, vakcinisat cu se i jauffff kad ja tamo taman da pokleknem, a ono kaže vakcina više nije efikasna kao što se smatralo, e odustanem, pa ne znam, jbg, baš mi pamet razvukoše
![]()
Doduse, vecina ih je to uradila da bi mogla putovati i da se ne zajebavaju s testovima.
Steta samo sto neki i dalje misle da ce im to vaziti za putovanja i dalje , jbg omasili su vrijeme istice
- jeza u ledja
#49080 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Koliko nemusto nabacanih gluposti u jednom postu…ono kad ti Twitter i Facebook servira koktel najnovijih “vijesti”.Trappist wrote: ↑08/09/2021 23:05 Joj kad ova dijaspora krene braniti ameriku, vece patriote od johna iz new yorka.
- SmoLe
#49081 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ne znam gdje da priupitam pa da ovdje pokusam..
uglavnom jel moguce putovati u Njemacku/Belgiju i Holandiju turisticki, tj. trebao bih u posjet sestri na 2-3 sedmice.
Jel treba samo izvaditi PCR test negativan da bi se moglo putovati, i da li u povratku u Bosnu ima izolacija
I ako se npr. vakcinisem pfizerom ili nekom drugom priznatom vakcinom u Europi onda ne treba uopste PCR da bi se putovalo?
uglavnom jel moguce putovati u Njemacku/Belgiju i Holandiju turisticki, tj. trebao bih u posjet sestri na 2-3 sedmice.
Jel treba samo izvaditi PCR test negativan da bi se moglo putovati, i da li u povratku u Bosnu ima izolacija
I ako se npr. vakcinisem pfizerom ili nekom drugom priznatom vakcinom u Europi onda ne treba uopste PCR da bi se putovalo?
-
daddy-kool
- cvrčak_na_hedonizmu
#49083 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Za pocetak, postavlja se pitanje who is fact checking the fact checkers ? Ili su oni kraj svega, vrhovni autoriteti istine i laziGandalfSivi wrote: ↑08/09/2021 17:38https://www.washingtonpost.com/politics ... rotection/spinel_ wrote: ↑08/09/2021 17:31 Mene bi bilo stid kao izvor necega dodati jebeno r@skrinkavanje. Tu rade djeca i placenici bez znanja i prakse o bilo cemu. Obicno su to klocevi koji su jedva zavrsili 3 godine zurnalistike a nakon toga su ubaceni u placenicke vode koje znamo ko finansira. Pa tako ti placenici su ukratko "strucnjaci" za sve i svasta i sve zivo znaju. A zapravo pojma nemaju. Ukratko, jebivjetri koji bacaju demante na strucnjake i nobelovce a ne znaju sabrati 2 i 2.
Bruka i sramota.
https://www.theatlantic.com/science/arc ... ic/619734/
https://www.newswise.com/factcheck/clai ... _id=756484
Mozemo ovako cijeli dan...
uz odredjene smjernice govore sta je tacno, a sta nije. I koliko vidim, a dobro vidim, samo jedna strana price se provjerava. Zanimljiva selekcija i izbor tema gdje se radi fact checking. Isto tako haman nista od silnih neistinitih informacija ove dogme koja se gura se nije naslo na tapetu "nazavisnih" fact checkera. Zanimljivo, zar ne.
Dalje, pozivas se na raskrinkavanje
Svi ti fact checkeri su na necijoj platnoj listi, cim je tako, a jeste, nisu nezavisni. To je barem jasno. Valjda. A opet odredjuju sta je istina, a sta nije i to imaju fin uticaj na drustvene mreze i mogucnost cenzure. To je isto bas zanimljivo desavanje. U sustini, neki jazavac factchecker moze da proglasi za lazova nobelovca, cenzurise to sto je taj neko napisao/rekao/snimio bez obzira da li je to tacno i bez obzira sto taj factchecker nema 0.1% znanja i odnosu na temu kojom se bavi. New normal carolije se nastavljaju.
Carolija je i sto ja ovo moram da ti objasnjavam
Last edited by cvrčak_na_hedonizmu on 09/09/2021 00:16, edited 1 time in total.
- SpecialOffer
#49084 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ovo je odlican rezultat za sve koji su bili zarazeni. Mozes li molim te izvor da navedes ili link studije/clanka?
-
daddy-kool
- cvrčak_na_hedonizmu
#49086 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Proso godisnji ? Neka, masala
- SpecialOffer
-
MUNAFIK
#49088 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑09/09/2021 00:12Za pocetak, postavlja se pitanje who is fact checking the fact checkers ? Ili su oni kraj svega, vrhovni autoriteti istine i laziGandalfSivi wrote: ↑08/09/2021 17:38
https://www.washingtonpost.com/politics ... rotection/
https://www.theatlantic.com/science/arc ... ic/619734/
https://www.newswise.com/factcheck/clai ... _id=756484
Mozemo ovako cijeli dan...Polu-novinari i ko zna kakvi likovi koji za platu
uz odredjene smjernice govore sta je tacno, a sta nije. I koliko vidim, a dobro vidim, samo jedna strana price se provjerava. Zanimljiva selekcija i izbor tema gdje se radi fact checking. Isto tako haman nista od silnih neistinitih informacija ove dogme koja se gura se nije naslo na tapetu "nazavisnih" fact checkera. Zanimljivo, zar ne.
Dalje, pozivas se na raskrinkavanjeDarko Cvarko Brkan, ublehas koji je cijeli zivot na NGO pipi, al doslovno. Lakrdija 1/1. Taj ce rodjenu materu da proda za milju, dvije. Takav profil, ublehas i jazavac.
Svi ti fact checkeri su na necijoj platnoj listi, cim je tako, a jeste, nisu nezavisni. To je barem jasno. Valjda. A opet odredjuju sta je istina, a sta nije i to imaju fin uticaj na drustvene mreze i mogucnost cenzure. To je isto bas zanimljivo desavanje. U sustini, neki jazavac factchecker moze da proglasi za lazova nobelovca, cenzurise to sto je taj neko napisao/rekao/snimio bez obzira da li je to tacno i bez obzira sto taj factchecker nema 0.1% znanja i odnosu na temu kojom se bavi. New normal carolije se nastavljaju.
Carolija je i sto ja ovo moram da ti objasnjavam![]()
Darko 'Zlatna kašika' Brkan hahahahahahahahahahahha... E cuj on nesto raskrinkava oko korone, nauke, virusa itd...
I potpuno si upravu dok korona panik botovi i cijeli sistem loših i glupih mjera koji svakodnevno manipulacijama, lažima, širenjem panike i svakodnevnim brojacima smrti i ispiranjem mozga 'tjera' narod da se vakciniše ovi nekakvi raskrinkavanje i skicni samo 'raskrinkavaju' ove koji se suprostavljaju tom ludilu... Niko od njih ne raskrinkava gomilu lazi i uposti kijim se svakodnevno narod prepada...
-
Trappist
#49089 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
De nam ti svjež koktel nabaci, nismo odavno ovdje citali kako u texasu i na floridi mrtvi po ulicama padajujeza u ledja wrote: ↑08/09/2021 23:26Koliko nemusto nabacanih gluposti u jednom postu…ono kad ti Twitter i Facebook servira koktel najnovijih “vijesti”.Trappist wrote: ↑08/09/2021 23:05 Joj kad ova dijaspora krene braniti ameriku, vece patriote od johna iz new yorka.
- jeza u ledja
-
Naslovnica
#49091 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualn ... i-15100850Trappist wrote: ↑08/09/2021 23:05 Joj kad ova dijaspora krene braniti ameriku, vece patriote od johna iz new yorka.
-
laik1981
#49092 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Boli njih kurko.. Nastampaju trilion i rijese problem..
-
Naslovnica
-
cassius
#49094 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Mozes. Sto se tice Austrije/Njemacke. ne znam za Belgiju i Holandiju. Negativan test ili da si vakcinisan. I ponesi maskuSmoLe wrote: ↑08/09/2021 23:34 Ne znam gdje da priupitam pa da ovdje pokusam..
Jel treba samo izvaditi PCR test negativan da bi se moglo putovati, i da li u povratku u Bosnu ima izolacija![]()
I ako se npr. vakcinisem pfizerom ili nekom drugom priznatom vakcinom u Europi onda ne treba uopste PCR da bi se putovalo?![]()
Nema u Bosni nista
-
KraljicaIzJajca
#49095 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Da, takva tvrdnja je prisutna u članku.daddy-kool wrote: ↑08/09/2021 20:50Svi ovi antivirotici su upitnog benefita, uglavnom malo ubrzavaju vrijeme oporavka, ali broj težih slučajeva i smrti ne smanjuju statistički. Izuzetak je aciklovir.KraljicaIzJajca wrote: ↑08/09/2021 17:51 Tablete se moraju uzeti sa pojavom prvih simptoma, jer nakon, npr tri dana, može biti prekasno, jer ne djeluju jednako sa pojavom težih simptoma.
Since antivirals don’t eradicate viruses directly—they just stop them from spreading cell to cell or person to person—it’s up to the body’s immune system, when possible, to mop up the invaders already present. That’s why it’s important to start antiviral treatment early, while viral numbers remain low. “The faster you can take the drug, the more you can limit the virus’s ability to spread,” says virologist Mark Heise of the University of North Carolina at Chapel Hill. Tamiflu, for example, works best when taken within 48 hours of the first symptoms, helping people recover about a day faster.
Pročitaj cijeli tekst, odlično je objašnjen rad antivirusnih medikamenata:
https://www.scientificamerican.com/arti ... -diseases/
- Sanjarko
#49096 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Za Bosnu nema problema, za ostale neznam. Kumovi su mi ovdje od Maja.SmoLe wrote: ↑08/09/2021 23:34 Ne znam gdje da priupitam pa da ovdje pokusam..
Jel treba samo izvaditi PCR test negativan da bi se moglo putovati, i da li u povratku u Bosnu ima izolacija![]()
I ako se npr. vakcinisem pfizerom ili nekom drugom priznatom vakcinom u Europi onda ne treba uopste PCR da bi se putovalo?![]()
- spinel_
#49097 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/sv ... ru-1125187
To što zovu ‘novo normalno‘ zapravo je uvod u globalnu medicinsku diktaturu
Vrijedi procitati. Samo za osvjestene. Ostalima nema koristi svakako.
- Point.
#49098 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Čuj ne zna struka.spinel_ wrote: ↑08/09/2021 21:25Problem je u tome sto ne znamo nista. A ne zna ni ta struka kojoj ti slijepo vjerujes. Sve (namjerno) fulaju. Cerkez je rekao da vakcine uzimas na svoju odgovornost. Nikakva odgovornost proizvodjaca ili bilo koga ne postoji. To se i znalo mislim. Ali ono sto se isto znalo od te struke a nije nam odmah receno je da ce biti i 3,4,5,10 doza itd.
Zasto su lagali da je s vakcinama kraj pandemije kad ocigledno nije?
-
MUNAFIK
#49099 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Tako je samo STRUKA... Nemojte izlaziti vani i gladati zalaske sunca...Point. wrote: ↑09/09/2021 10:11Čuj ne zna struka.spinel_ wrote: ↑08/09/2021 21:25
Problem je u tome sto ne znamo nista. A ne zna ni ta struka kojoj ti slijepo vjerujes. Sve (namjerno) fulaju. Cerkez je rekao da vakcine uzimas na svoju odgovornost. Nikakva odgovornost proizvodjaca ili bilo koga ne postoji. To se i znalo mislim. Ali ono sto se isto znalo od te struke a nije nam odmah receno je da ce biti i 3,4,5,10 doza itd.
Zasto su lagali da je s vakcinama kraj pandemije kad ocigledno nije?.. Pa kažem, znate vi forumaši, šta će nam struka kad vi sve preispitate, izvagate, izgledate iz više uglova, razmislite svojom glavom, saberete dva i dva, citirate dnevnu dozu Malonena i onda popljujete struku. To je novo normalno.
Nemojte se sexati, moze ali preko video kola naravno maska obavezna.
Nemojte razgovarati niskim i izbjegavajte svaki kontakt i razgovor posebno sa komsijama.
Nemojte nositi zastave na utakmicu jer siri se virus...
Djeca se mkraju vakcinisati iako za njih korona NIJE NIKAKVA OPASNOST...
I tako gomila gluposti...
- Point.
#49100 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Munafiče, pričam isključivo o vakcinama. Na forumu ima dovoljno ekspertize kolega forumaša koji u bocu znaju rastavljati i sastavljati molekule (naravno, sve znanje se kupi sa youtuba, twittera i niđeveze portala) da dovode u pitanje struke koja čitav život pliva u tim vodama.MUNAFIK wrote: ↑09/09/2021 10:17Tako je samo STRUKA... Nemojte izlaziti vani i gladati zalaske sunca...
Nemojte se sexati, moze ali preko video kola naravno maska obavezna.
Nemojte razgovarati niskim i izbjegavajte svaki kontakt i razgovor posebno sa komsijama.
Nemojte nositi zastave na utakmicu jer siri se virus...
Djeca se mkraju vakcinisati iako za njih korona NIJE NIKAKVA OPASNOST...
I tako gomila gluposti...