Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
mirza_15

#15426 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirza_15 »

Sarajmen wrote: 12/09/2021 07:57 Hakiz je legalista, poštuje odluke sudskih institucija. I naravno da je svjestan da je pravosudnom sistemu itekako potrebna reforma, kojom će biti omogućen rad nezavisan od bilo kakvih uticaja ili pritisaka. Ako će se preko slučaja ubistva Dzenana Memića zaista doći do istine i pravde, ja te sve legalne aktivnosti podržavam bjanko. Podrška javnosti i ljudske solidarnosti je jedno, a politička podrška obično bude nešto sasvim drugo pa sam suzdržan do konačne odluke sudskih institucija bilo kojeg nivoa.
Nažalost, pravosuđe je odavno pod političkim uticajem. Tu je veliki broj onih ogrezlih u kriminalu i "završavanju" i ja ne vidim lagan način da se to promijeni. Politika se pita za puno toga i Arijana je u pravu kada poziva mlade da se uključe u politiku. Lako je palamuditi iz komfora i kritikovati. Nije lako preuzeti odgovornost i mijenjati stvari, a pritom trpiti udare bot-ova, političkih protivnika... Politika donosi zakone i stvara ambijent i za kvalitetan i nepristrasan rad pravosuđa između ostalog. Najlakše je reči "fuj to" to smrdi, to je septička jama. Neko mora začepiti nos i sići u tu septičku jamu, očistiti govna. Teško da će to uraditi u bijelom odijelu koje će poslije toga ostati čisto. I ovih neutralnih salonaca što imaju potrebu da sve komentarišu i kritikuju, a neće da zavrnu rukave mi isto pun ... Stanje mogu promijeniti samo oni koji su spremni da se bore i imaju hrabrosti da se upuste u tu borbu.
costacurta

#15427 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by costacurta »

Login7777 wrote: 12/09/2021 09:23 Ne treba ni rulja koju Kifla dovozi autobusima da bude sud i da donosi pravdu jer se on posvađao sa svojim mentorima pa sad i ovaj slučaj ubistva koristi u svrhu grabljenja vlasti.
Koja "rulja"? Rulja ruši, razbija, uništava.
Ništa od toga ne viđoh jučer. Zar nije sve bilo u skladu sa "standardima" tj. najava skupa, mirno i demokratski, tiho kako minderaši išću?
Svako ko se usudi suprotstaviti ovima postojećima ima moju podršku, pa tako i Dino.
Čovjek samo hoće istinu o smrti svog djeteta.
To što mu je kćerka u politicii ako će to dovesti do odgovora kao i sve drugo što smatra da bi trebao uraditi što će ga dovesti do odgovora ima moj blagoslov. Pa i da potraži advokatsku i pravnu pomoć Šešelja ili hodže iz Gradačca nije bitno....
Jbte jel vas stid šta pišete? Imate li nekoga koga volite? Samo jedno pitanje sebi postavite, šta biste uradili za tog nekog koga volite i do koga vam je stalo?
C c c c c
mirza_15

#15428 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirza_15 »

Pitanje je imaju li takvi likovi uopšte osjećaj empatije i vole li ikoga osim sebe.
Styling

#15429 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Login7777 wrote: 12/09/2021 09:23 Ne treba ni rulja koju Kifla dovozi autobusima da bude sud i da donosi pravdu jer se on posvađao sa svojim mentorima pa sad i ovaj slučaj ubistva koristi u svrhu grabljenja vlasti.
Sram te bilo, narod nazivas ruljom! Jesu li i oni iz Banja Luke rulja, njih nije dovezao Dino. I onaj autobus iz Beograda, i oni su rulja, je li? Fuj, sram te bilo! Zar ste toliko slijepi i zaludjeni da vidite pored sopstvenih ociju. Moli dragog boga da te nikada ne snadje slicna tragedija. Pitala bih te ja da si na mjestu Memica kako bi razmisljao.
Login7777

#15430 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Login7777 »

costacurta wrote: 12/09/2021 09:37
Ništa od toga ne viđoh jučer. Zar nije sve bilo u skladu sa "standardima" tj. najava skupa, mirno i demokratski, tiho kako minderaši išću?
Svako ko se usudi suprotstaviti ovima postojećima ima moju podršku, pa tako i Dino.
To što mu je kćerka u politicii ako će to dovesti do odgovora kao i sve drugo što smatra da bi trebao uraditi što će ga dovesti do odgovora ima moj blagoslov. Pa i da potraži advokatsku i pravnu pomoć Šešelja ili hodže iz Gradačca nije bitno....
Jbte jel vas stid šta pišete? Imate li nekoga koga volite? Samo jedno pitanje sebi postavite, šta biste uradili za tog nekog koga volite i do koga vam je stalo?
C c c c c
Razumijem ja Muriza pošto je nošen najjačim i čistim emocijama i kao takav podložan za manipulaciju. Ne razumijem lešinare poput Konakovića, Pećanina i sličnih kojima je lična osveta jedini motiv ove parade fejsbuk rulje željne krvi. Kad vidiš po internetu šta ta rulja želi, vidiš da im je najmanje bitna pravda za tog ubijenog momka, ali je zgodna za iskoristit.
tramvajtrojka

#15431 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tramvajtrojka »

Login7777 wrote: 12/09/2021 09:56
costacurta wrote: 12/09/2021 09:37

C c c c c
Razumijem ja Muriza pošto je nošen najjačim i čistim emocijama i kao takav podložan za manipulaciju. Ne razumijem lešinare poput Konakovića, Pećanina i sličnih kojima je lična osveta jedini motiv ove parade fejsbuk rulje željne krvi. Kad vidiš po internetu šta ta rulja želi, vidiš da im je najmanje bitna pravda za tog ubijenog momka, ali je zgodna za iskoristit.
dok vi sda botovi ubiste na internetu pljuvajuci po tom istom murizu nazivajuci ga od cetnika do izdajnika sto je darno u SDA a sad neku ovdje kamilicu prosipas a ti sam nazivao muriza svakakvim imenima

de stani u red za majonezu i salamu i ne pametuj Allaha ti :zoka:
Login7777

#15432 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Login7777 »

Styling wrote: 12/09/2021 09:50
Sram te bilo, narod nazivas ruljom! Jesu li i oni iz Banja Luke rulja, njih nije dovezao Dino. I onaj autobus iz Beograda, i oni su rulja, je li? Fuj, sram te bilo! Zar ste toliko slijepi i zaludjeni da vidite pored sopstvenih ociju. Moli dragog boga da te nikada ne snadje slicna tragedija. Pitala bih te ja da si na mjestu Memica kako bi razmisljao.
Sram tebe kao kiflinog dežurnog bota, kako tragediju koristite za promociju vlastite stranke, pretvarate skupove pkdrške u NiP predizborna okupljanja. Jer jbga, Kifla više ne voli Sebiju. Do juče je Čampara bio dio odgovornih, danas ga nema, što li? Sad ima iskaznicu pravovjernih i prave stranke. Ne prodaji meni lažnu moralnost. Sit sam toga.
Patton44

#15433 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Patton44 »

mirza_15 wrote: 12/09/2021 09:49 Pitanje je imaju li takvi likovi uopšte osjećaj empatije i vole li ikoga osim sebe.
Nemoj tako o kifli,ako on nema empatije ko ima.
Patton44

#15434 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Patton44 »

:lol:
Styling

#15435 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Login7777 wrote: 12/09/2021 10:00

Sram tebe kao kiflinog dežurnog bota, kako tragediju koristite za promociju vlastite stranke, pretvarate skupove pkdrške u NiP predizborna okupljanja. Jer jbga, Kifla više ne voli Sebiju. Do juče je Čampara bio dio odgovornih, danas ga nema, što li? Sad ima iskaznicu pravovjernih i prave stranke. Ne prodaji meni lažnu moralnost. Sit sam toga.
Nista ja ne prodajem, ali arogancija kojom nastupate i nazivate narod ruljom potvrdjuje koliko ste odrodjeni od naroda. Da, jeste, svi koji su govorili su simpatizeri NiP-a. I Davidova mati, i Senad Pecanin, i Feraget. Kako vas nije stid.

Dzenana su ubili krimilanlci ali politika kontrolise proces. Covjek hoce pravdu za svoje dijete. Dok vi politikom branite ubice nemojte se cuditi sto politika podrzava ovakvu vrstu protesta. Zato je Arijana i usla u politiku jer vidi da regularnim putem nema sansi da se izbori za istinu. Samo pritiskom na institucije kroz institucije.
Styling

#15436 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Patton44 wrote: 12/09/2021 10:28

:lol:
Blago tebi kad se smijes ovakvim stvarima. Samo reci, ne daj boze da me strefi nesto slicno. Da li bi ti tada bilo smijesno.
saabsa

#15437 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by saabsa »

Muriz se bori da sutra neko od nas sa manje sabura nego što ga on ima ne završi na dugogodišnjoj robiji jer smo ne dao bog slične situacije odlučili sami da uzmemo pravdu u svoje ruke.
Patton44

#15438 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Patton44 »

Styling wrote: 12/09/2021 10:29
Patton44 wrote: 12/09/2021 10:28 :lol:
Blago tebi kad se smijes ovakvim stvarima. Samo reci, ne daj boze da me strefi nesto slicno. Da li bi ti tada bilo smijesno.
Ti ces lupit, a ja cu se stidit.
made_in_sarajevo

#15439 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by made_in_sarajevo »

Konakovic, Pecanin, ifet su lesinari ali bakir, sebija, zahiragic su posteni muslimani kojima se svijet divi. Samo ovo je dovoljno da vidis koliko je to zatucano i da ono zivi negdje u osmanskom svijetu jer su osmanlije nasa braca.

Ali tek sad kontam koliko vas konakovic jebe i nabija vam komplekse :lol: :lol:

Hajmo sad red smajlija, ali svaki da na ratnoj vezi sa gazijom kako hraknuti konakovica i kad vas ovaj i ne uzima u usta :lol:
Last edited by made_in_sarajevo on 12/09/2021 10:46, edited 1 time in total.
Login7777

#15440 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Login7777 »

Styling wrote: 12/09/2021 10:28
Login7777 wrote: 12/09/2021 10:00
Nista ja ne prodajem, ali arogancija kojom nastupate i nazivate narod ruljom potvrdjuje koliko ste odrodjeni od naroda. Da, jeste, svi koji su govorili su simpatizeri NiP-a. I Davidova mati, i Senad Pecanin, i Feraget. Kako vas nije stid.

Dzenana su ubili krimilanlci ali politika kontrolise proces. Covjek hoce pravdu za svoje dijete. Dok vi politikom branite ubice nemojte se cuditi sto politika podrzava ovakvu vrstu protesta. Zato je Arijana i usla u politiku jer vidi da regularnim putem nema sansi da se izbori za istinu. Samo pritiskom na institucije kroz institucije.
Nek je tebe stid, bio sam ja član tog NiP-a i vrlo rano nekolicina nas je napustila isti kad je jasno bilo da Kifloni nije nikakva alternativa niti promjena nego lik željan vlasti i osvete starim ljubavnicima. To se sad baš vidi na manipulaciji i iskorištavanju tragedije tog momka zarad vlasti.
Patton44

#15441 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Patton44 »

made_in_sarajevo wrote: 12/09/2021 10:43 Konakovic, Pecanin, ifet su lesinari ali bakir, sebija, zahiragic su posteni muslimani kojima se svijet divi. Samo ovo je dovoljno da vidis koliko je to zatucano i da ono zivi negdje u osmanskom svijetu jer su osmanlije nasa braca.

Hajmo sad red smajlija, ali svaki da na ratnoj vezi sa gazijom kako hraknuti konakovica i kad vas ovaj i ne uzima u usta :lol:
Bio jednom jedan Drasko,na protestima najgrlatiji za Davida. Svoju dernjavu naplatio mjestom gradonacelnika i sad ga zaboli k....za istim.
Tako ce i gazdu PIP-a kad se namiri isto bolit za Dzenanom.
made_in_sarajevo

#15442 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by made_in_sarajevo »

Patton44 wrote: 12/09/2021 10:58
made_in_sarajevo wrote: 12/09/2021 10:43 Konakovic, Pecanin, ifet su lesinari ali bakir, sebija, zahiragic su posteni muslimani kojima se svijet divi. Samo ovo je dovoljno da vidis koliko je to zatucano i da ono zivi negdje u osmanskom svijetu jer su osmanlije nasa braca.

Bio jednom jedan Drasko,na protestima najgrlatiji za Davida. Svoju dernjavu naplatio mjestom gradonacelnika i sad ga zaboli k....za istim.
Ima jedna sda, na muci, krvi, kriminalu stekli bogatstvo, unistili zivote i dan danas im nije dosta.

Inace gazda PIP je sam rekao da je htio to sve ostao bi u sda. Samo vas mozak to ne moze shvatiti jer ko nije sda taj je cetnik automatski. Gazda PIP-a da je htio to sve ne bi pravio stranku pa se lakto. Imao je kriminalno fasisticku organizaciju iza sebe i mogao je biti sultan ko bakir i heroina. Samo kazem opet nemate vi domet mozga da to skontate. Dakle sda je istina, svi smo cetnici i konakovic je tu kao i arijana da kradu pare :thumbup:
Hakiz

#15443 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

made_in_sarajevo wrote: 12/09/2021 11:05
Inace gazda PIP je sam rekao da je htio to sve ostao bi u sda. Samo vas mozak to ne moze shvatiti jer ko nije sda taj je cetnik automatski. Gazda PIP-a da je htio to sve ne bi pravio stranku pa se lakto. Imao je kriminalno fasisticku organizaciju iza sebe i mogao je biti sultan ko bakir i heroina. Samo kazem opet nemate vi domet mozga da to skontate. Dakle sda je istina, svi smo cetnici i konakovic je tu kao i arijana da kradu pare :thumbup:
Sa druge strane, nije nerealno pomisliti, da je mogao ostvariti u SDA, ostao bi u njoj.
Patton44

#15444 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Patton44 »

made_in_sarajevo wrote: 12/09/2021 11:05
Patton44 wrote: 12/09/2021 10:58
Ima jedna sda, na muci, krvi, kriminalu stekli bogatstvo, unistili zivote i dan danas im nije dosta.

Majka Tereza,nece bogastvo, nece pare,a nece ni u mornare. :run:
Tocno stovani kolega. Samo nije imao sabura cekat jos deset narednih godina da to postane.
Ne znam vala kako je tako castan i posten,izdrzo i deset mjeseci,a ne godina u toj kriminalnoj i fasistickoj SDA.
Styling

#15445 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Patton44 wrote: 12/09/2021 10:40
Styling wrote: 12/09/2021 10:29

Stidi se zbog sebe, ja se nemam cega stiditi.
Styling

#15446 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Login7777 wrote: 12/09/2021 10:45
Styling wrote: 12/09/2021 10:28

Nek je tebe stid, bio sam ja član tog NiP-a i vrlo rano nekolicina nas je napustila isti kad je jasno bilo da Kifloni nije nikakva alternativa niti promjena nego lik željan vlasti i osvete starim ljubavnicima. To se sad baš vidi na manipulaciji i iskorištavanju tragedije tog momka zarad vlasti.
Super :thumbup: bolje je bez tebe.
foxlife

#15447 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by foxlife »

ja se sa ovim sda botovima mogu sloziti samo da se slucaj iskoristava u politicke svrhe na ovaj ili onaj nacin
da napomenem to radi samo jedna stranka nip
i treba nip da se ogradi od slucaja kao sto to rade sdp i ns
memica treba podrzati u svakom pogledu jer je ovo sada borba i protiv sistema gdje gazduje sda koja steli procese sudjenja i sta sve ne
a to sve pod krilaticom poslo me asim i sl

ovdje se memic ne treba boriti protiv sda nego protiv sistema u kojem su instalirani sda kadrovi
isto tako nip treba da se bori protiv sda al ne preko slucaja memic nego pravno i da ukazuju sta rade kadrovi sda
Patton44

#15448 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Patton44 »

Styling wrote: 12/09/2021 12:28
Patton44 wrote: 12/09/2021 10:40
Stidi se zbog sebe, ja se nemam cega stiditi.
Bila bi ti :stidljiva1: ,kad bi mogla skontat sta si lupila.
Login7777

#15449 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Login7777 »

Image

Ovakve stvari o Narod i Pravda borbi za Pravdu dosta govore.
Hakiz

#15450 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

foxlife wrote: 12/09/2021 12:53

ovdje se memic ne treba boriti protiv sda nego protiv sistema u kojem su instalirani sda kadrovi
Neko napisa da je bilo malo ljudi na protestima.

To je razlog, ljudi ne vide Memićevu borbu kao borbu protiv sistem nego rješavanje ličnog problema.

To je legitimno, naravno, ali onda ne možeš očekivati da će puno ljudi biti briga za tvoj lični problem.

Sa druge strane, ako digne na nivo sistema, biće mu teže i više šanse za njegovu dikreditaciju.
Post Reply