Naravno da bi izabrao ako je to moj izbor i izbor mog naroda...ja u Njemačku idem samo turistički a neki idu trbuhom za kruhom a nek eksperimentiraju dok neki želi drugačiji stil života....
Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
- Kolinda
#1576 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
-
foxlife
#1577 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
pa vidis kako si kontradiktoran
zelis neku normalnu drzavu al neces izabrati nekoga ko bi unaprijedio jer to nije izbor tvog naroda iako je tvog naroda u bih koliko 200-300 hiljada ili koliko vec nebitno
a njima upravlja lopov covic koji zeli da bude jedini legitimni predstavnik
a ti si sigurno neki budzetlija ili ti firma hajruje od drzavnih federalnih kantonalnih tendera pa zato u njemacku ides turisticki a ne radno
zato tvoj komsija gore lomi ledja
jbt koji si ti dvolicnjak a glumis kao nekog ko zeli ravnopravnost i sl
ti zelis da hrvati imaju svoju drzavu i nista vise
po mogucnosti da se pripojite hrvatskoj al ni oni vas nece
- General War
#1578 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Kolinda wrote: ↑11/09/2021 18:35Više zastupnika ili podjednako je sjeverno i južno od Mostara, također i ministara...iseljavaju se svi samo ja znam da u mom mjestu ima više uposlenih nego ikada u povijesti te da radnici stižu i doseljavaju sa svih strana....General War wrote: ↑11/09/2021 18:25
...A kako zive ti hrvati, iseljavaju li se, ima li iko da ih predstavlja sjeverno od Mostara?
Sta je problem onda?
- Kolinda
#1579 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Da je mog naroda 20 000 i dalje bi bili ravnopravni sa ostala dva naroda.....dalje, eto tvoj bira Bakira pa vam je bolje i tako već godinama....u mojoj obitelji nitko nikada nije bio na proračunu niti ja imam ikakav dodir sa istim a u Njemačku idem jer to mogu odnosno što umijem zaraditi za normalan život....ostale nebuloze mi ne pada na pamet odgovarati....foxlife wrote: ↑11/09/2021 18:47pa vidis kako si kontradiktoran
zelis neku normalnu drzavu al neces izabrati nekoga ko bi unaprijedio jer to nije izbor tvog naroda iako je tvog naroda u bih koliko 200-300 hiljada ili koliko vec nebitno
a ti si sigurno neki budzetlija ili ti firma hajruje od drzavnih federalnih kantonalnih tendera pa zato u njemacku ides turisticki a ne radno
- Kolinda
#1580 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Problem je što netko radi i gradi ovu državu a netko glumi patriJotu dok je krade na sve strane .....
- ako te pitaju
#1581 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Pa evo izabrali ste Komšića, tj. nametnuli, pa mu se svak smije, a politička mu je moć takva da da ga u 2/3 njegove države ne žele ni vidjeti.pa vidis kako si kontradiktoran
Od državnika, nitko ga nije ni primio niti ikog zanima. sad ga gledaju kao uzroka problema i glavnog kočničara.
Eto, fakat ste iabrali nekjog ko želi dobro ovoj državi.
Ja ne radim u državnoj firmi, i normalno ljetujem i putujem, živim od BiH plaćam poreze u BiH. Šta je tu problem?
A vidi dušebrižnika, potrošili tj. pokrali u jeku pandemije 10 000 000 KM na respiratore, pobili vlastiti narod sa njima, pokrali sve što se moglo, i priča o dobrobiti države.
Ospjednuti Čovićem a ne kontaju da Hrvati između Čovića i Komšića biraju manje zlo.....
Što se Hrvatima država kad je BiH njihova država?
-
belfy
#1582 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
i prijave se tako Jakub i Finci za Hrvatskog clana predjsednistva i ti glasas za jednog, a pobijedi drugi i onda ide plac kako ti je neko drugi izabrao. jel tako? istovremeno prilozis broj dobijenih glasova pobjednika koji je veci od "tvog" glasackog tijela i voila. mislim da ti logika koju si iznio ne funkcionise najbolje... ovo sto ti nudis je, u stvari, da se nekom drugom zabrani da glasa za nekog clana, ali da se to provede kroz legalne kanale. hiljadu puta je obrazlozeno zasto je takav sistem nemoguce uspostaviti, pa se doslo i do one gluposti sa mapom bandera EP koja je, naravno, ismijana... a sve to sto sama postavka u startu ne valja...
- ako te pitaju
#1583 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
greška
Last edited by ako te pitaju on 11/09/2021 18:57, edited 1 time in total.
- ako te pitaju
#1584 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Pa evo izabrali ste Komšića, tj. nametnuli, pa mu se svak smije, a politička mu je moć takva da da ga u 2/3 njegove države ne žele ni vidjeti.
Od državnika, nitko ga nije ni primio niti ikog zanima. sad ga gledaju kao uzroka problema i glavnog kočničara. nAPOMINJEM: TREĆI MANDAT KOJI JE UZRUPIRAO, 12 GODINA..
Ja ne radim u državnoj firmi, i normalno ljetujem i putujem, živim od BiH plaćam poreze u BiH. Šta je tu problem?
A vidi dušebrižnika, potrošili tj. pokrali u jeku pandemije 10 000 000 KM na respiratore, pobili vlastiti narod sa njima, pokrali sve što se moglo, i priča o dobrobiti države.
Ospjednuti Čovićem a ne kontaju da Hrvati između Čovića i Komšića biraju manje zlo.....
Od državnika, nitko ga nije ni primio niti ikog zanima. sad ga gledaju kao uzroka problema i glavnog kočničara. nAPOMINJEM: TREĆI MANDAT KOJI JE UZRUPIRAO, 12 GODINA..
-
foxlife
#1585 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
nije poenta koliko vas imaKolinda wrote: ↑11/09/2021 18:52Da je mog naroda 20 000 i dalje bi bili ravnopravni sa ostala dva naroda.....dalje, eto tvoj bira Bakira pa vam je bolje i tako već godinama....u mojoj obitelji nitko nikada nije bio na proračunu niti ja imam ikakav dodir sa istim a u Njemačku idem jer to mogu odnosno što umijem zaraditi za normalan život....ostale nebuloze mi ne pada na pamet odgovarati....foxlife wrote: ↑11/09/2021 18:47
pa vidis kako si kontradiktoran
poenta je sto zelis da tih 20000 ima trecinu vlasti
meni je bitno ako ima jedan japanac u bih da zivi da bude ravnopravan sa ostalim gradjanima
al gradjanima ne sa srbima hrvatima i bosnjacima
dalje
moj ne bira jer oni koji biraju bakira su ista gamad koji biraju covica i dodika
isti kurcevi nacionalisti kao i ostala 2 naroda
razlika konkretno izmedju mene i nekoliko ovdje forumasa i tebe i slicnih tebi je sto mi priznamo da mi imamo lopova u "svojim" redovima i da se uopste ne razlikuje od ostale dvojice nacionalista
to kod vas hrvata a i srba slabo ces cuti jer ste vi generalno profitirali vise nego ste zasluzili ratom
ostalo nisu nebuloze nego istina koju ti znas al neces priznati javno iako vjerovatno u sebi kazes pa upravu je jebo on sve svoje
al to je normalna reakcija jer niko nece priznati da je kurvin sin
- General War
#1586 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
opet gluposti. ja sam rekao da konstitutivno narodi, kao državotvorni narodi moraju imati svoje predstavnike bez obzira na etničku pripadnost tog predstavnika. Ne mora biti Hrvat. Gdje je to rasni zakon? Zato što jedan narod želi imati svoje predstavnike?ako te pitaju wrote: ↑11/09/2021 18:41Imam samo na dvoju dvolicnost...NDH propagirala rasne zakone...evo i Ti isto takoNDH najveća sramota hrvatskog naroda. Ante Pavelić je najveći izdajnik hrvatskog naroda.
NDH je bila fašistička tvorevina.
Imaš li nešto protiv ovoga?Sta iko ima od toga za tvoje misljenje a radis isto.
Opet glupost. Komšić nek predstavlja one koji su glasali za njega, a ne da se nameće jednom narodu.
Onda bi to trebao biti ti, jer stav o Zeljku Komsicu te handri.
[q
Koji je vitalni ineteres Hrvata narusen? Vidis da imas problem podjeljene osobe, ne mozes biti i demokrata i fasista u istoj recenici.[/quote]uote]Nitko ne plače. Kao što sam rekao, na tom mjestu gdje je Komšić, koji ima pravo i obvezu da reagira kada je ugrožen vitalni interes hrvatskog naroda ( ne i bošnjačkog i srpskog ) , može sjediti osoba bilo koja kojoj je hrvatski narod dao legitimitet tj izbornu volju. Komšić, sa 0,1 % izbrone volje Hrvata u čitavoj BiH, nema šta tu tražiti jer onda nikog ane predstavlja.
Još jedna glupost, gdje se vadi iz konteksta nešto što je zapravo sasvim jasno. Pročitaj odluke Europskog suda....da narodi u BiH moraju imati legitimne predstavnike koji će štiti vitalni interes naroda kojeg predsatvljaju. Pročitaj Ustav BiH i vidi kako se pokeće postupak vitalnog interesa. Gdje je tu fašizam? Nauči više definiciju demokracije, da nije većina vlada nego narod vlada. Proguglaj malo složene države pa vidi kompleksne države kakvo imaju uređenje. Vidi SFRJ pa vidi koliko je Crna Gora imala članova predsjedništva u odnosu na Srbiju.
I dalje te ne mogu dešifrirati, Afganistan i Hrvati u BiH. Iako te ne mogu skontati, ovo mi izgleda čak i kao najmanja glupost.Ako je tOcno da svijet i evropa podrzavaju HDZ politku, kroz prepustanje Avganistana vjerskim fanaticima...djelomicno se slazem sa tobom...ha fasista tamo-fasista vamo.
[/quote]![]()
![]()
Nije jarane zato Njemacka dobila po nosu..vec so su zbrisali 6 milona zidova i ostalih sa lica zemlje...nesto kao sto je Hrvatska srbima opetovano uradila i 41-44, i 92-95.
Imas li tu sliku komsica sa Blazom K.?
Hrvatska nije isto što i NDH. Hrvatska nije napravila genocid u Krajini ti veći zločin. Pa valjda poštuješ presude Suda u Hagu. Srbi su se sami povukli, uz napomenu da je bilo pojedinačnih zločina. Ne incidenata u smislu kad je ARBiH poklala čitavo selo Grabovicu neko pojedinačnih ubojstava.
Osim toga, usporedi da je Krajinu anpustilo 200 000 Srba....je li HV odvajao muškarce i pobio 100 000 muškaraca. Nije nego su pustili i vojsku i sve civile, tko je htio da napusti otišao je.
Primjer:
HV u Oluji :
https://www.youtube.com/watch?v=c1ooYapkiHE
Vojnici, civili...bez da im fali dlaka na glavi idu iz Hrvatske....
Primjer u Srebrenici : neću stavljati klipove, al tamo su odvajali muške, djecu, starce od žena i ubijali ih. To se nije činilo o RH. Sramota nek te bude da tvrdiš da su u RH izbrisali 200 000, dok je HV spašavao Bihać od nove Srebrenice. Tebi na čast.
Komšić sa slikama ustaša u uredu :
https://thebosniatimes.ba/47035/lice-i- ... raljevica/
[/quote]
Ne , zato sto jedna stranka zeli SAMO svoje predstavnike...a to je sto bi vi rekli "legitiman"Zato što jedan narod želi imati svoje predstavnike?
Vidis da imas problem sa RASOM...a puna ti usta ustava.Opet glupost. Komšić nek predstavlja one koji su glasali za njega, a ne da se nameće jednom narodu.
Mozes li navesti razliku?Hrvatska nije isto što i NDH.
Ako ti se drzavljani drugacije nacionalnosti tvoje drzave "povuku"...pa i Pavelic je imao krilaticu: trecinu ubiti, trecinu protjerati, trecinu pokrstiti.
Dok je armija BiH ubijala po grabovici, Zapadni Mostar i zapadna hercegovina je vec bio cist etnicki kraj...
HV je okupatorska vojska na teritoriji BiH, HVO su domaci izdajnici..nema mi sta biti na cast ili ne...HVO jos penzije dobivaju iz HRV a tamo dana nisu ratovali? Koji ste qurac drugaciji od srba?
- ako te pitaju
#1587 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Nitko na forumu od Hrvata nije pohvalio Čovića. Baš nitko.Ali problem kod ''probosanaca'' tko nije za građansku onda je Čović-evac.nije poenta koliko vas ima
meni je bitno ako ima jedan japanac u bih da zivi da bude ravnopravan sa ostalim gradjanima
dalje
moj ne bira jer oni koji biraju bakira su ista gamad koji biraju covica i dodika
razlika konkretno izmedju mene i nekoliko ovdje forumasa i tebe i slicnih tebi je sto mi priznamo da mi imamo lopova u "svojim" redovima i da se uopste ne razlikuje od ostale dvojice nacionalista
to kod vas hrvata a i srba slabo ces cuti jer ste vi generalno profitirali vise nego ste zasluzili ratom
ostalo nisu nebuloze nego istina koju ti znas al neces priznati javno iako vjerovatno u sebi kazes pa upravu je jebo on sve svoje
Najveća laž da Hrvati imaju trećinu vlasti.
Isto tako, kako to da samoproglašenje ''probosanske'' snage se bore za građansku državu svugdje, osim u Mostaru????
Licemjerstvo
-
foxlife
#1588 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
ti ono 3 puta ponovio da se zna jelako te pitaju wrote: ↑11/09/2021 18:57 Pa evo izabrali ste Komšića, tj. nametnuli, pa mu se svak smije, a politička mu je moć takva da da ga u 2/3 njegove države ne žele ni vidjeti.
tropostas
problem tvoj je kao i kolindin a to sam vec napisao
ja kao neko ko je za jedinstvenu bih javno kazem lopovi su i u "mom" narodu jer ces me ti zvati bosnjakom cim sam iz sarajeva nebitno jesam li ja uopste bosnjak al nebitno
vi to necete da priznate i to je poenta
poenta je da vi ne zelite bolju drzavu jer vam ovo odgovara
vi bi sa 1000 hrvata da izabere predsjednika koji maksimalno moze dobiti 1000 glasova jer je vas toliko i da ima istu moc kao i onaj koji je dobio 100000 nebitno kojem narodu pripada
u tome je problem i ne mozete to opovrgnuti
- General War
#1589 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Ma hajde:ako te pitaju wrote: ↑11/09/2021 19:01Nitko na forumu od Hrvata nije pohvalio Čovića. Baš nitko.Ali problem kod ''probosanaca'' tko nije za građansku onda je Čović-evac.nije poenta koliko vas ima
dalje
Isto tako, kako to da samoproglašenje ''probosanske'' snage se bore za građansku državu svugdje, osim u Mostaru????
Licemjerstvo
Tada su se hrvatske stranke žalile Ustavnom sudu BiH da se time krše prava Hrvata, odnosno da jedan bošnjački glas u Mostaru vrijedi kao nekoliko hrvatskih, jer neke od bivših bošnjačkih općina imaju svega nekoliko hiljada glasača, a jedna od hrvatskih i preko 20.000, ali daju isti broj vijećnika u Gradsko vijeće Mostara.
Nakon odluke Ustavnog suda BiH donesene krajem 2010. godine, kojom je uvažen taj argument hrvatskih stranaka, postavilo se pitanje po kojim izbornim pravilima provesti lokalne izbore u Mostar.
Ustavni sud BiH naložio je tada Parlamentarnoj skupštini BiH izmjenu Izbornog zakona BiH. Gradskom vijeću naloženo je da uskladi Statut Grada sa Ustavom BiH. Od tada pa do danas ništa se nije promijenilo. Izborni zakon BiH, kada je riječ o Mostaru ostao je isti, kao i Statut Grada
- Kolinda
#1590 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Kakvu bolan 1/3 vlasti, jeli ti znaš koliko nivoa vlasti postoji u ovoj državi? Koliko je aktivnih političara u ovoj državi kroz općinska/gradska/županijska/federalna i državna tijela i ti hoćeš reći da je 1/3 Hrvata.....Hrvata treba biti 1/3 samo ondje gdje propisuje Ustav, ni više ni manje.....lopovi? Za mene oni nemaju nacionalnost i svakoga u zatvor ako je kriv, samo nisam čuo da je netko od Hrvata digao buku nakon hapšenja za kriminal na način kako je Bakir rekao da je hapšenje Novačića i co.napad na Bošnjake....foxlife wrote: ↑11/09/2021 18:58nije poenta koliko vas imaKolinda wrote: ↑11/09/2021 18:52
Da je mog naroda 20 000 i dalje bi bili ravnopravni sa ostala dva naroda.....dalje, eto tvoj bira Bakira pa vam je bolje i tako već godinama....u mojoj obitelji nitko nikada nije bio na proračunu niti ja imam ikakav dodir sa istim a u Njemačku idem jer to mogu odnosno što umijem zaraditi za normalan život....ostale nebuloze mi ne pada na pamet odgovarati....
dalje
- ako te pitaju
#1591 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Gdje je bilo tko od Hrvata, na ovoj temi napisao da HDZ mora imati isključivo svoje predstavnike ili svog člana predsjedništva.Gdje? Opet lažNe , zato sto jedna stranka zeli SAMO svoje predstavnike...a to je sto bi vi rekli "legitiman"Zato što jedan narod želi imati svoje predstavnike?![]()
Znači za tebe je rasizam kada netko kaže da želi da njegov narod predstavljaju predstavnici koje je izabrao taj narod, To ti je demokracija u punom smislu riječi a ne rasizam. Previše slušaš Komšića i njegove Nebuloze.Vidis da imas problem sa RASOM...a puna ti usta ustava.Opet glupost. Komšić nek predstavlja one koji su glasali za njega, a ne da se nameće jednom narodu.![]()
Pročitaj Ustav Hrvatske:ili ako hoćeš prošetaj Zagrebom sa majcom U i oznakam NDH...pa da vidiš kako ćeš se provesti.Mozes li navesti razliku?Hrvatska nije isto što i NDH.
(1) Izražavajući tisućljetnu nacionalnu samobitnost i državnu opstojnost hrvatskoga naroda,
potvrđenu slijedom ukupnoga povijesnoga zbivanja u različitim državnim oblicima te održanjem i razvitkom
državotvorne misli o povijesnom pravu hrvatskoga naroda na punu državnu suverenost, što se očitovalo:
– u uspostavi temelja državne suverenosti u razdoblju drugoga svjetskog rata, izraženoj nasuprot
proglašenju Nezavisne Države Hrvatske (1941.) u odlukama Zemaljskoga antifašističkog vijeća narodnog
oslobođenja Hrvatske (1943.), a potom u Ustavu Narodne Republike Hrvatske (1947.) i poslije u ustavima
Socijalističke Republike Hrvatske (1963. – 1990.), na povijesnoj prekretnici odbacivanja komunističkog
sustava i promjena međunarodnog poretka u Europi, hrvatski je narod na prvim demokratskim izborima
(godine 1990.), slobodno izraženom voljom potvrdio svoju tisućgodišnju državnu samobitnost
Zapdna Hercegovina je u zadnjih 100 godina etnički čista . Bilo je zločina, ne sporim. Nek svak odgovara za zločin.Ako ti se drzavljani drugacije nacionalnosti tvoje drzave "povuku"...pa i Pavelic je imao krilaticu: trecinu ubiti, trecinu protjerati, trecinu pokrstiti.
Dok je armija BiH ubijala po grabovici, Zapadni Mostar i zapadna hercegovina je vec bio cist etnicki kraj...
HV je okupatorska vojska na teritoriji BiH, HVO su domaci izdajnici..nema mi sta biti na cast ili ne...HVO jos penzije dobivaju iz HRV a tamo dana nisu ratovali? Koji ste qurac drugaciji od srba?
HV ti je spasio Bihać pa ako hoćeš i BiH.
Nakon Oluje je uslijedio Dejton.
HVO su legalna vojska u sastavu OSBiH. To što navodiš da su izdajnici, je faktički govor mržnje.
Mnogi pripadnici HVO su ratovali u RH, a HVO je branio i Hrvatsku.
-
foxlife
#1592 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
pa jeste laz da hrvati imaju trecinu vlastiako te pitaju wrote: ↑11/09/2021 19:01Nitko na forumu od Hrvata nije pohvalio Čovića. Baš nitko.Ali problem kod ''probosanaca'' tko nije za građansku onda je Čović-evac.nije poenta koliko vas ima
dalje
Licemjerstvo
imaju vise
snage probosanske se bore tamo gdje mogu
za sad je to sarajevo i pokoji grad kao npr tuzla zenica moguce bihac
u mostaru se ne bore jer su hrvati vecina a rekoh vi necete da priznate da je covic lopov
za rs ista prica
nazalost oni koji zele naprijed su trenutno u manjini u citavoj bih
a takvih na vasu zalost ima medju sva 3 naroda i ostalih
- Kolinda
#1593 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Kažu građanska....
-mjesne zajednice i njihovi iz pri se provode po građanskom modelu
- gradovi/općine također (izuzev Mostara
)
- kantoni/županije također
- federalni/državni parlament također
- dom naroda ne ali samo postojanje istog navodi na razloge zašto taj dio nije "građanski"
-mjesne zajednice i njihovi iz pri se provode po građanskom modelu
- gradovi/općine također (izuzev Mostara
- kantoni/županije također
- federalni/državni parlament također
- dom naroda ne ali samo postojanje istog navodi na razloge zašto taj dio nije "građanski"
-
foxlife
#1594 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
vi buku koju je digao bakir zovete drugacijeKolinda wrote: ↑11/09/2021 19:09Kakvu bolan 1/3 vlasti, jeli ti znaš koliko nivoa vlasti postoji u ovoj državi? Koliko je aktivnih političara u ovoj državi kroz općinska/gradska/županijska/federalna i državna tijela i ti hoćeš reći da je 1/3 Hrvata.....Hrvata treba biti 1/3 samo ondje gdje propisuje Ustav, ni više ni manje.....lopovi? Za mene oni nemaju nacionalnost i svakoga u zatvor ako je kriv, samo nisam čuo da je netko od Hrvata digao buku nakon hapšenja za kriminal na način kako je Bakir rekao da je hapšenje Novačića i co.napad na Bošnjake....foxlife wrote: ↑11/09/2021 18:58
nije poenta koliko vas ima
dalje
a to je majorizacija
- Kolinda
#1595 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Probosanske snage ne postoje, postoje probošnjačke, prosrpske i prohrvatske.....foxlife wrote: ↑11/09/2021 19:13pa jeste laz da hrvati imaju trecinu vlastiako te pitaju wrote: ↑11/09/2021 19:01
Nitko na forumu od Hrvata nije pohvalio Čovića. Baš nitko.Ali problem kod ''probosanaca'' tko nije za građansku onda je Čović-evac.
Licemjerstvo
imaju vise
u mostaru se ne bore jer su hrvati vecina a rekoh vi necete da priznate da je covic lopov
za rs ista prica
- Kolinda
#1596 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Aj dobro, podjedio sifoxlife wrote: ↑11/09/2021 19:15vi buku koju je digao bakir zovete drugacijeKolinda wrote: ↑11/09/2021 19:09
Kakvu bolan 1/3 vlasti, jeli ti znaš koliko nivoa vlasti postoji u ovoj državi? Koliko je aktivnih političara u ovoj državi kroz općinska/gradska/županijska/federalna i državna tijela i ti hoćeš reći da je 1/3 Hrvata.....Hrvata treba biti 1/3 samo ondje gdje propisuje Ustav, ni više ni manje.....lopovi? Za mene oni nemaju nacionalnost i svakoga u zatvor ako je kriv, samo nisam čuo da je netko od Hrvata digao buku nakon hapšenja za kriminal na način kako je Bakir rekao da je hapšenje Novačića i co.napad na Bošnjake....
a to je majorizacija
- ako te pitaju
#1597 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Bola za kakvu si ti BiH? protiv Republike Srpske, Federacije, konstitutivnosti i kantona.ti ono 3 puta ponovio da se zna jel
tropostas![]()
problem tvoj je kao i kolindin a to sam vec napisao
ja kao neko ko je za jedinstvenu bih javno kazem lopovi su i u "mom" narodu jer ces me ti zvati bosnjakom cim sam iz sarajeva nebitno jesam li ja uopste bosnjak al nebitno
vi to necete da priznate i to je poenta
poenta je da vi ne zelite bolju drzavu jer vam ovo odgovara
vi bi sa 1000 hrvata da izabere predsjednika koji maksimalno moze dobiti 1000 glasova jer je vas toliko i da ima istu moc kao i onaj koji je dobio 100000 nebitno kojem narodu pripada
u tome je problem i ne mozete to opovrgnuti
Ne tvrdi da si ''probosanac'' nego ispravna definicija tvojih stavova je : UNITARIST.
Hrvati žele zajamčena prava Ustavom koja se temelje na povijesti Bosne i Hercegovine.
Ti , kao klasičan primjer unitarista, imaš pravo na mišljenje da smatraš da je unitaristička BiH najbolja i rješenja svih problema.
Upravo tako, i kad nas bude 1000 ( ako nas ikad bude, a vjerujem da će nas uskoro biti tu negdje...sva 3 naroda ), imat ćemo ista prava kao i ostali narodi, ne zato što ja to želim, nego što je tako zapisano u Ustavu, i u Ustavima ...počevši od ZAVNOBiH-a
-
foxlife
#1598 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
postoje al nazalost malo ih je jer su ove ostale pobrojane u vecini iz ovih ili onih razlogaKolinda wrote: ↑11/09/2021 19:15Probosanske snage ne postoje, postoje probošnjačke, prosrpske i prohrvatske.....foxlife wrote: ↑11/09/2021 19:13
pa jeste laz da hrvati imaju trecinu vlasti
imaju vise
za rs ista prica
ja te bosnjacke srpske hrvatske dijelim na one koji mrze druge i one koji imaju koristi od ovakvog stanja
- ako te pitaju
#1599 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Definicija probsanskih snaga:postoje al nazalost malo ih je jer su ove ostale pobrojane u vecini iz ovih ili onih razloga
ja te bosnjacke srpske hrvatske dijelim na one koji mrze druge i one koji imaju koristi od ovakvog stanja
-Kunu se u BiH a žele da sruše Ustav BiH.
-Kunu se u BiH, a mrze sastave BiH-RS i FBiH
-Kunu se u BiH a žele ukinuti ravnopravnost naroda, dakle i ZAVNOBiH
-isključivo su za građanski model, svugdje, ali samo ne gdje su Bošnjaci u manjini
-ističu svoju multietničnost iako dobivaju glasove samo gdje žive Bošnjaci
- Kunu se u bosansku državnost, stoljetnu, višestoljetnu, ali u Tursku i Osmansko carstvo, koja je uništila Bosnu, gledaju kao na osloboditelje i ''svršavaju'' kad ih Erdogan posjeti.
- General War
#1600 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
ako te pitaju wrote: ↑11/09/2021 19:10Gdje je bilo tko od Hrvata, na ovoj temi napisao da HDZ mora imati isključivo svoje predstavnike ili svog člana predsjedništva.Gdje? Opet lažNe , zato sto jedna stranka zeli SAMO svoje predstavnike...a to je sto bi vi rekli "legitiman"![]()
Znači za tebe je rasizam kada netko kaže da želi da njegov narod predstavljaju predstavnici koje je izabrao taj narod, To ti je demokracija u punom smislu riječi a ne rasizam. Previše slušaš Komšića i njegove Nebuloze.Vidis da imas problem sa RASOM...a puna ti usta ustava.![]()
Pročitaj Ustav Hrvatske:ili ako hoćeš prošetaj Zagrebom sa majcom U i oznakam NDH...pa da vidiš kako ćeš se provesti.Mozes li navesti razliku?
(1) Izražavajući tisućljetnu nacionalnu samobitnost i državnu opstojnost hrvatskoga naroda,
potvrđenu slijedom ukupnoga povijesnoga zbivanja u različitim državnim oblicima te održanjem i razvitkom
državotvorne misli o povijesnom pravu hrvatskoga naroda na punu državnu suverenost, što se očitovalo:
– u uspostavi temelja državne suverenosti u razdoblju drugoga svjetskog rata, izraženoj nasuprot
proglašenju Nezavisne Države Hrvatske (1941.) u odlukama Zemaljskoga antifašističkog vijeća narodnog
oslobođenja Hrvatske (1943.), a potom u Ustavu Narodne Republike Hrvatske (1947.) i poslije u ustavima
Socijalističke Republike Hrvatske (1963. – 1990.), na povijesnoj prekretnici odbacivanja komunističkog
sustava i promjena međunarodnog poretka u Europi, hrvatski je narod na prvim demokratskim izborima
(godine 1990.), slobodno izraženom voljom potvrdio svoju tisućgodišnju državnu samobitnost
Zapdna Hercegovina je u zadnjih 100 godina etnički čista . Bilo je zločina, ne sporim. Nek svak odgovara za zločin.Ako ti se drzavljani drugacije nacionalnosti tvoje drzave "povuku"...pa i Pavelic je imao krilaticu: trecinu ubiti, trecinu protjerati, trecinu pokrstiti.
HV ti je spasio Bihać pa ako hoćeš i BiH.
Nakon Oluje je uslijedio Dejton.
HVO su legalna vojska u sastavu OSBiH. To što navodiš da su izdajnici, je faktički govor mržnje.
Mnogi pripadnici HVO su ratovali u RH, a HVO je branio i Hrvatsku.
Odkud ja znam tKo si ti...po sovinistivkim upisima mozda samo troll kome godi da se muti voda. Stvarno je tesko zakljuciti ko se preferira ako predsjednik HDZa, clan drustva HNSa, i najvisi funkcioner HDZa kao listom svi iz HDZa porpagiraju istu stvar kao i ti i ovi forumasi kojima je to normalno...bas kako mi to naum pade da eto nisi HDZ-ovGdje je bilo tko od Hrvata, na ovoj temi napisao da HDZ mora imati isključivo svoje predstavnike ili svog člana predsjedništva.Gdje? Opet laž
Ti nemas pojma ni sta je demoKracija...ali kada mi pod nos citiras hrvatski ustav...koji je bas ono demokratsski donesen...bas ne cudim se...gdje su ti Srbi u ustavu iz 74 jarane?
HV je okupator...pa ti pricaj sta hoces.
Nema veze HVO sa OSBiH, opet nemas pojma, a prema presudama Haga i UZPa ...jarane tako ispada...nisam ja to izmislio.HVO su legalna vojska u sastavu OSBiH. To što navodiš da su izdajnici, je faktički govor mržnje.
Nije HVO branio hrvatsku vec su hrvati iz Bih isli da ratuju na hrvatsko ratiste...sto opet daje interesantnu notu zadnjem ratu, kad hrvati iz bosne ratuju na strani hrvata u SRH onda su patrioti, a kad to srbi rade, onda su agresori.Mnogi pripadnici HVO su ratovali u RH, a HVO je branio i Hrvatsku.