Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Znam par ljudi iz Brnjica, većih i jebenijih seljaka nisam nikad upoznao, zapravo proklinjem dan i kad sam ih upoznao. Poslije njih Šeričani, Vukotićani i Orahovčani dođu ko melem na ranu, a u mojim knjigama Babinci su odavno čaršija. S Babincima u rat.
Sretan je čovjek koji životni i radni prostor ne mora dijelit sa ljudima iz Brnjica, Hrastovca, Šerića, Orahovice i generalno svih sela ispod tunela.
skoronikako wrote: ↑09/09/2021 15:42
Ovo je vrhunac "objektivnosti". Pa upravo slavis takvog koji ne zna prostoprosirenu recenicu sastaviti, samo sto nije dijete.
Cestitam mu. Uspio je ugasiti profesionalni sport u gradu. Zatvorenog bazena nemamo, a i javni prijevoz nam nije najbolji. Zato su nam apoteke privatne, kao i javni prijevoz. Ceste u gradu se popravljaju sa lopatom asfalta, dok se van grada prave ceste ciji je rok trajanja godinu ili dvije. Klupe smo platili 2000+, ali su se zato raspale. Centar grada nam je rupa. A rupa je i pored pozorista, zeljeznicka stanica, ispod Londze. Parkinzi nisu rijeseni i nema naznaka da ce biti rijeseni, ali nas zato psi ganjaju po cestama. Valja uhvatit malo vjezbe. I zbog njegove odluke, srcani bolesnici idu u Tuzlu. Nek malo vide puta prije nego se skrase na Prasnicama.
Naravno nije za ovo Fuad kriv. Krivi smo mi sto smo pustili da nam SDA i derivati SDA unistavaju grad. Oni se vraski trude da uniste policiju, ovaj se trudi da unisti grad. Blago nama.
Fuad jeste notorna seljacima kao 70-80% gradjana BiH. To je tako, nazalost.
Medjutim, on je prije rata, u Titovo vrijeme, zavrsio ekonomski fakultet u Sarajevu. Dovoljno je to reci.
Mali Isak ne bi mogao osnovnu skolu regularno zavrsiti. Njegovo imenovanje je najvece ponizenje u historiji Zenice.
Da su se u vezi sa njegovim prelaskom na Ekonomski fakultet u Zenici vodile bilo kakve provjere, Fuad Kasumović je, kaže, prvi put čuo od novinara Žurnala. Ne može se sa sigurnošću prisjetiti da li je te 2009. upisan u prvi ili ipak u treći semestar:
-Koliko znam, Univerzitet u Zenici priznao mi je samo jedan ispit od položenih četiri ili pet iz Mostara. To sigurno znam. Prema tome, logično je da sam onda upisan na prvi stepen, ne bih ni mogao biti na treći, ali stvarno ne mogu sada sa stopostotnom sigurnošću reći. Pretpostavljam da je to prvi.
Na komentar da je provjerom Tužilaštvo utvrdilo da je riječ o trećem semestru, kaže:
-Vjerujte mi da to ne znam. Taj ko je to izdavao vjerovatno je radio po zakonu.
Kupit kartu, podrzat klub!
S Brekalom su postigli dogovor da se klub ne blokira. Koliko je jos ostalo tih "Brekala"? Sta je sa onim nekim strancima koji su dovedeni od strane Olguna?
Distortion wrote: ↑11/09/2021 13:26
Kupit kartu, podrzat klub!
S Brekalom su postigli dogovor da se klub ne blokira. Koliko je jos ostalo tih "Brekala"? Sta je sa onim nekim strancima koji su dovedeni od strane Olguna?
Nisu naveli tacan broj igraca ali su rekli da duguju jos 80,000 maraka igracima. Nisam siguran da li to ukljucuje i te strance posto je s njima sigurno bilo nekih pravnih zavrzlama tako da je moguce da ti uopste nisu potpisivali ugovore direktno s klubom. S Brekalom su potpisali reprogram na 3 rate. Mislim da je prva ukljucivala pola duga, sto mu je jucer isplaceno, a ostale dvije bi trebale biti isplacene mozda u slijedecih 4-5 mjeseci.
Male su to pare i da nije stoke u gradskoj upravi sve ovo bi bilo do sada rijeseno, ukljucujuci i dug UIO koji djelom koci i odblokiranje klubskog racuna.