Desavanja u Crnoj Gori

Post Reply
RajaJA

#17101 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by RajaJA »

un flic wrote: 09/09/2021 23:19
RajaJA wrote: 09/09/2021 23:11
Etnicka distanca nakon ovih dogadjaja na cetinju gdje je SPC pljunula na Crnu Gori, izmedju Srba i Crno Goraca je nikad veca.
Sto je babi milo... Medju etnickim Crnogorcima, poverenje u SPC je jace nego poverenje u CPC. A poverenje u CPC nije najvece medju Crnogorcima nego medju Bosnjacima.

Izvor, strana 10: https://www.cedem.me/publikacije/istraz ... crnoj-gori
Etnicki crnogorci samo sto nisu sa puskama protjerali Popove Srpske Pravoslavne Crkve sa Cetnje. Toliko je veliko povjerenje Crno Goraca da je popa cuvao cijeli kordon specijalaca sa dugim cijevima. A helikopterom su ga morali dobaciti jer su etnicki crnogorci sve puteve blokirali gorecim gumama. :D

No ja mislim da je vrlo bitno da je Erdogan obavio posjetu Crnoj Gori nedavno. Jedan od najvecih donatora za CrnoGorsku vojsku je upravo Turska. I da je Turska pametna pojacala bi svoje prisustvo nakon ovih dogadjaja i ne samo Turska nego i SAD i druge NATO sile.
Stari_Crnogorac

#17102 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Stari_Crnogorac »

RajaJA wrote: 09/09/2021 23:00
Stari_Crnogorac wrote: 09/09/2021 22:49

Ti ka Šešelj, samo druga medalja. Bošnjaka ima 8%, a ne 12%.

I Skadar je bio crnogorski, pa što ćemo sad?
Pa dobro Muslimani sa velikim M. Na popisu iz 1991. je Muslimana sa velikim M bilo 44%. A danas Bosnjaka ima 51% a bosanskim jezikom govori 54% Neki stariji ljudi su se valjda prije 10 godina u Crnoj Gori iz navike popisali kao Muslimani. Sto neznaci da nisu Bosnjaci i da se nece na sledecem popisu popisati kao Bosnjaci.

Ja nemam nista protiv toga da se zajedno sa vama popisu kao Crnogorci sve dok ste vecina u Crnoj Gori i vodite prijateljsku politiku prema BiH. Sto se mene tice svi Bosnjaci mogu da budu CrnoGorci ako ce to pro Bosansku Crnu Goru ojacati. Vazno je da Srbi budu ispod 30%.
Ja sam za to da se nikome ništa ne nameće, inače smo isti ka Šešelj.
Stari_Crnogorac

#17103 Re: Desavanja u Crnoj Gori

un flic wrote: 09/09/2021 23:19
RajaJA wrote: 09/09/2021 23:11
Etnicka distanca nakon ovih dogadjaja na cetinju gdje je SPC pljunula na Crnu Gori, izmedju Srba i Crno Goraca je nikad veca.
Sto je babi milo... Medju etnickim Crnogorcima, poverenje u SPC je jace nego poverenje u CPC. A poverenje u CPC nije najvece medju Crnogorcima nego medju Bosnjacima.

Izvor, strana 10: https://www.cedem.me/publikacije/istraz ... crnoj-gori
Miraš Dedeić je najveći problem obnove autokefalnosti. Ja sam protiv Miraša, ali sam za autokefalnost.
ultima_palabra

#17104 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by ultima_palabra »

Kikibombona wrote: 09/09/2021 21:01 Ovaj put se mora reci - bravo Dritane, bravo! :thumbup:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/abazovi ... /210909148
Dritan je odsvirao svoje, ne moze se dugo na dvije stolice sjediti. Svaki naredni izbori ce biti kao popis stanovnistva.
un flic

#17105 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by un flic »

RajaJA wrote: 09/09/2021 23:23

Etnicki crnogorci samo sto nisu sa puskama protjerali Popove Srpske Pravoslavne Crkve sa Cetnje. Toliko je veliko povjerenje Crno Goraca da je popa cuvao cijeli kordon specijalaca sa dugim cijevima. A helikopterom su ga morali dobaciti jer su etnicki crnogorci sve puteve blokirali gorecim gumama. :D
A opet je mnogo vise etnickih Crnogoraca ucestvovalo u litijama, nego sto ih je bilo na Cetinju neki dan. Dzaba se nadas sukobima, njih nece biti, osim ako nekome mocnom ne bude u interesu da ih bude.

Evo ti jos malo o tome koliko se Srbi i Crnogorci mrze. Medju Bosnjacima, njih 71% posto ne bi htelo da zasnuje brak sa Crnogorcima. Medju Crnogorcima, 66% ne bi htelo Bosnjaka za bracnog partnera. Medju Srbima, samo 6.6% ne bi htelo u brak sa Crnogorcima, a medju Crnogorcima samo 6.4% ne bi htelo da zasnuje brak sa muzem Srbinom ili zenom Srpkinjom. Ukratko, ako se o CG informisete sa Aljazeere, sarajevskog N1 i slicnih izvora, imate vrlo izokrenutu sliku stvari tamo. Izvor, strana 16: https://www.cedem.me/publikacije/istraz ... crnoj-gori
un flic

#17106 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by un flic »

Stari_Crnogorac wrote: 09/09/2021 23:35 Miraš Dedeić je najveći problem obnove autokefalnosti. Ja sam protiv Miraša, ali sam za autokefalnost.
Shvatam i razumem, po obe tacke. Miras je nevidjeni cirkusant. A i gostuje u ustaskim emisijama kod Bujanca, ne znam samo ko mu je to savetovao.
RajaJA

#17107 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by RajaJA »

un flic wrote: 09/09/2021 23:40
RajaJA wrote: 09/09/2021 23:23

A opet je mnogo vise etnickih Crnogoraca ucestvovalo u litijama, nego sto ih je bilo na Cetinju neki dan. Dzaba se nadas sukobima, njih nece biti, osim ako nekome mocnom ne bude u interesu da ih bude.

Evo ti jos malo o tome koliko se Srbi i Crnogorci mrze. Medju Bosnjacima, njih 71% posto ne bi htelo da zasnuje brak sa Crnogorcima. Medju Crnogorcima, 66% ne bi htelo Bosnjaka za bracnog partnera. Medju Srbima, samo 6.6% ne bi htelo u brak sa Crnogorcima, a medju Crnogorcima samo 6.4% ne bi htelo da zasnuje brak sa muzem Srbinom ili zenom Srpkinjom. Ukratko, ako se o CG informisete sa Aljazeere, sarajevskog N1 i slicnih izvora, imate vrlo izokrenutu sliku stvari tamo. Izvor, strana 16: https://www.cedem.me/publikacije/istraz ... crnoj-gori
To ti nije N1 to ti je srpska propaganda. I Djukanovic ima srbe u svojoj familiji sto neznaci da nebi isao u sumu da ratuje za Crnu Goru. Crno Gorci su vrlo ponosan narod i tvrdoglav ali ne i tako brzo nasilan.

Sta CrnoGorci misle vidijet ces najbolje po rezultatima izbora. U parlamentu stranke koje su podrzale rezoluciju o Srebrenici cine 70 % parlamenta:

A to sto jedan dio malo manje pismenog Crno Gorskog stanovnistva koji je ucen 100 godina da se poSrbljavaju tek sada se bude sto se tice CrnoGorske crkve to je drugi par opanaka.

I Bosnjaci su uceni 100 godina da budu Hrvati, pa Srbi pa Muslimani sa velikim M. Sve samo ne Bosnjaci. Pa eto opet je sve doslo na svoje za 30 godina imamo 54% ljudi koji svoj jezik nazivaju Bosanskim i to 2013. Danas vjerovatno preko 60%.

Dakle 70% Crne Gore je za rezoluciju o Srebrenici. Od prilike 70% Crno Goraca su Crno Gorci, Albanci, Hrvati, Bosnjaci i drugo. 30% su Srbi.
Last edited by RajaJA on 09/09/2021 23:50, edited 1 time in total.
Stari_Crnogorac

#17108 Re: Desavanja u Crnoj Gori

un flic wrote: 09/09/2021 23:42
Stari_Crnogorac wrote: 09/09/2021 23:35 Miraš Dedeić je najveći problem obnove autokefalnosti. Ja sam protiv Miraša, ali sam za autokefalnost.
Shvatam i razumem, po obe tacke. Miras je nevidjeni cirkusant. A i gostuje u ustaskim emisijama kod Bujanca, ne znam samo ko mu je to savetovao.
Njega je Milova partija postavila na čelo CPC, da bi preuzeli CPC od Liberala. Prije njega imali smo pravog Vladiku i ljudinu, Antonija Abramovića, koji se samo vjerom bavio. Miraš se za razliku od njega samo politikom bavi, a nema nikakav autoritet, nit inteligenciju, nit harizmu.
Stari_Crnogorac

#17109 Re: Desavanja u Crnoj Gori

RajaJA wrote: 09/09/2021 23:48
un flic wrote: 09/09/2021 23:40

To ti nije N1 to ti je srpska propaganda. I Djukanovic ima srbe u svojoj familiji sto neznaci da nebi isao u sumu da ratuje za Crnu Goru. Crno Gorci su vrlo ponosan narod i tvrdoglav ali ne i tako brzo nasilan.

Sta CrnoGorci misle vidijet ces najbolje po rezultatima izbora. U parlamentu stranke koje su podrzale rezoluciju o Srebrenici cine 70 % parlamenta:

A to sto jedan dio malo manje pismenog Crno Gorskog stanovnistva koji je ucen 100 godina da se poSrbljavaju tek sada se bude sto se tice CrnoGorske crkve to je drugi par opanaka.

I Bosnjaci su uceni 100 godina da budu Hrvati, pa Srbi pa Muslimani sa velikim M. Sve samo ne Bosnjaci. Pa eto opet je sve doslo na svoje za 30 godina imamo 54% ljudi koji svoj jezik nazivaju Bosanskim i to 2013. Danas vjerovatno preko 60%.

Dakle 70% Crne Gore je za rezoluciju o Srebrenici. Od prilike 70% Crno Goraca su Crno Gorci, Albanci, Hrvati, Bosnjaci i drugo. 30% su Srbi.
Dodaj tim 30% Srbima 15% pro-srpskih Crnogoraca i doći ćeš do cifre koliko ih je glasalo na referendum protiv nezavisnosti (45%) i koliko ih svoj maternji jezik zovu “srpskim” (45%).
RajaJA

#17110 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by RajaJA »

Stari_Crnogorac wrote: 09/09/2021 23:56
RajaJA wrote: 09/09/2021 23:48

Dodaj tim 30% Srbima 15% pro-srpskih Crnogoraca i doći ćeš do cifre koliko ih je glasalo na referendum protiv nezavisnosti (45%) i koliko ih svoj maternji jezik zovu “srpskim” (45%).
Interesantno je onda kako srpske stranke dobijaju tek 30% glasova. Vidijet cemo kolko ce biti srba.

A sta si ti licno ako nije tajna? Pro Srpski Crno Gorac ili pro CrnoGorski Crno Gorac?
Stari_Crnogorac

#17111 Re: Desavanja u Crnoj Gori

RajaJA wrote: 09/09/2021 23:59
Stari_Crnogorac wrote: 09/09/2021 23:56
Interesantno je onda kako srpske stranke dobijaju tek 30% glasova. Vidijet cemo kolko ce biti srba.

A sta si ti licno ako nije tajna? Pro Srpski Crno Gorac ili pro CrnoGorski Crno Gorac?
Srpske stranke (koalicija oko DF-a) dobijaju 30% glasova, ali prosrpske 15% (Demokrate).

Ja sam Crnogorac sa Cetinja, dakle procrnogorski.
RajaJA

#17112 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by RajaJA »

Stari_Crnogorac wrote: 10/09/2021 00:17
RajaJA wrote: 09/09/2021 23:59

Srpske stranke (koalicija oko DF-a) dobijaju 30% glasova, ali prosrpske 15% (Demokrate).

Da li je moguce odgojiti tih 15% CrnoGoraca. I mi Bosnjaci smo 1991. imali mnogo poSrbica. Danas je njihov broj 0.0001%.
Bosnjaci kontrolisu sve vaznije medije i one za koje mnogi neznaju da su pro Bosanski kao N1 ili ALL Jazeera. Na tim medijima mozete vrtiti pro CrnoGorsku propagandu i velicati vasu istoriju. Nebi trebalo biti tesko preobratiti sve CrnoGorce u patriote.
milejovic1971

#17113 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by milejovic1971 »

https://www.cedem.me/aktivnosti/1171-ne ... crnoj-gori

odlicno istrazivanje, samo vidi datum kad je radjeno !!! :izet: :izet: :izet:
pa moja majka i njena braca i sestre su Crnogorci, rodjeni u CG, zive u BiH i zgrozeni su desavanjima u CG i mole se da se narod dozove u pamet...I da se ne dese stvari kao u BiH 1992. pa nadalje...a i nece.. Crnogorci ( mahom Cetinjani, nasljednici liberala Slavka Perovica ) mrze Srbe iz CG i ostale, ali isto tako uredno kupuju stanove po BG i zive vecinom u BG...nesto je tu cudno :skoljka: :skoljka:
milejovic1971

#17114 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by milejovic1971 »

RajaJA wrote: 10/09/2021 00:22
Stari_Crnogorac wrote: 10/09/2021 00:17

Da li je moguce odgojiti tih 15% CrnoGoraca. I mi Bosnjaci smo 1991. imali mnogo poSrbica. Danas je njihov broj 0.0001%.
Bosnjaci kontrolisu sve vaznije medije i one za koje mnogi neznaju da su pro Bosanski kao N1 ili ALL Jazeera. Na tim medijima mozete vrtiti pro CrnoGorsku propagandu i velicati vasu istoriju. Nebi trebalo biti tesko preobratiti sve CrnoGorce u patriote.
iskreno se nadam da ce uskoro broj ovaj sa 15 % prosrpskih Crnogoraca skociti na 30 % npr..a sve su prilike da hoce :o :D
gledam po selu gdje je mati rodjena, prije 20 god pola glasalo za Mila, sad jedva 20% ...cisto CG srpsko selo...dakle dio se izjasnjava kao Crnogorac, ali zato svi govore srpskim jezikom
RajaJA

#17115 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by RajaJA »

milejovic1971 wrote: 10/09/2021 07:45
RajaJA wrote: 10/09/2021 00:22

iskreno se nadam da ce uskoro broj ovaj sa 15 % prosrpskih Crnogoraca skociti na 30 % npr..a sve su prilike da hoce :o :D
gledam po selu gdje je mati rodjena, prije 20 god pola glasalo za Mila, sad jedva 20% ...cisto CG srpsko selo...dakle dio se izjasnjava kao Crnogorac, ali zato svi govore srpskim jezikom
Cisto sumnjam. Prije ce pasti. Koliko je pravih Crno Goraca, Bosnjaka i Albanaca mozes vidijeti po rezoluciji o Srebrenici gdje je 70% glasalo za rezoluciju. Dritan Abazovic je neki cirkusant ili je placen dobro. No Crna Gora je u NATO paktu a iznad Crne Gore se na prvom mjestu nalazi Sandzak, zapadno od Nje BIH a Istocno od Nje velika Albanija i Turska. Tako da njoj Srbija malo toga moze.
milejovic1971

#17116 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by milejovic1971 »

a u Sandzaku UDBA/KOS davno pustila ljude da odrade posao... Vucic to itekako kontrolise.
RunnerX

#17117 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by RunnerX »

U vladajućoj većini se trenutno dešava totalni haos, izgleda da su se onu veče pred ustoličenje desile neke krupne svađe između njih. To je rezultiralo sukobom URE i Demokrata, uz standarno potpaljivanje DF-a.

Dritan je sinoć najstrašnije isprozivao Demokrate i Bečića, a oni mu nisu ostali dužni.

Ne zna se više ko koga ucjenjuje i ko koga optužuje za izdaju. U suštini, bave se svim i svačim, osim onim za šta ih je narod glasao - za bolju situaciju u državi.

Dritan je zaprijetio rušenjem vlade ako maknu ministra policije ili direktora uprave policije, dok ih ovi drugi optužuju za veleizdaju jer su odbili naređenja.

Polako ali sigurno se urušavaju iznutra i pitanje je do kad će izdržati.
RajaJA

#17118 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by RajaJA »

milejovic1971 wrote: 10/09/2021 09:55 a u Sandzaku UDBA/KOS davno pustila ljude da odrade posao... Vucic to itekako kontrolise.
Vucic se krece u prostoru koje su mu velike sile ostavile. Nemoze on izvan tih okvira. Ovo sto se desava u Crnoj Gori je igra izmedju NATO pakta i Rusije. Samo naivko moze misliti da ce Rusi tu izvuci deblji kraj. I Turska i USA i Velike Britanija zele Ruse dalje od balkana. Ameri zele da im dodju pred Moskvu preko Ukrajine pogotovo ovi oko Bidena.
RunnerX

#17119 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by RunnerX »

Evo dokaza da su poslali svoje ljude među demonstrante da namjerno nparave nered,

Ovaj lik u zelenoj majici je snimljen sa molotovljevim koktelom u ruci, a ovaj u crnoj majici je čuveni litijaš i "junak sa Košara"

https://www.standard.co.me/drustvo/sta- ... strantima/
Kikibombona

#17120 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Kikibombona »

ultima_palabra wrote: 09/09/2021 23:39
Kikibombona wrote: 09/09/2021 21:01 Ovaj put se mora reci - bravo Dritane, bravo! :thumbup:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/abazovi ... /210909148
Dritan je odsvirao svoje, ne moze se dugo na dvije stolice sjediti. Svaki naredni izbori ce biti kao popis stanovnistva.
Dritan radi svoje politike srednjeg puta svakako ne moze dobiti veliki broj glasova. Medjutim, u Crnoj Gori ima 10% ljudi kojima je muka od velikih Crnogoraca i velikih Srba. I to je Dritanova glasacka baza. On ako dobije 5% glasova, njegova volja je presudna, posto prosrpske stranke redovno budu na 45% glasova. ​

Glasaci URA-a su ljudi koji se nacionalno ne izjasnjavaju (takvih je 5% u CG), liberalni Crnogorci i Srbi, ateisti, homoseksualci, urbana raja itd.

Da je Dritan stabilan pokazali su lokalni izbori u Niksicu i Novom gdje je ostvario blagi rast. Vidjet cemo sada kako ce proci na lokalnim u Podgorici. 100% sam siguran da ide hladno iznad cenzusa i moguce je da ce opet njegov glas biti presudan.

Doduse, iako je u Niksicu i Herceg Novom ostvario rast, srpske stranke su rasle jos vise pa su same napravile vecinu. To je jedina opasnost za Dritana, da srpske stranke narastu previse i da im on vise ne treba.
zavrzlama

#17121 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by zavrzlama »

Ko moze tacno postaviti geografsku sliku rasporeda stanovnistva CG,prosrpski i procrnogorski orijentisanog...

Da vidimo da li je izvodljiva rs u CG i da li bi imala teritorijalnu povezanist..
GandalfSivi

#17122 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by GandalfSivi »

zavrzlama wrote: 10/09/2021 14:47 Ko moze tacno postaviti geografsku sliku rasporeda stanovnistva CG,prosrpski i procrnogorski orijentisanog...

Da vidimo da li je izvodljiva rs u CG i da li bi imala teritorijalnu povezanist..
Nije problem, moze se to sve (etnicki) pocistiti na foru. Ne bi im bio prvi put…
geralt

#17123 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by geralt »

RunnerX wrote: 10/09/2021 13:28 Evo dokaza da su poslali svoje ljude među demonstrante da namjerno nparave nered,

Ovaj lik u zelenoj majici je snimljen sa molotovljevim koktelom u ruci, a ovaj u crnoj majici je čuveni litijaš i "junak sa Košara"

https://www.standard.co.me/drustvo/sta- ... strantima/
Kockoglavi crnokosi muskarci sa zaliscima su inace jako rijetki na Balkanu. Ja ih imam bar trojicu na Facebooku koji mogu proci ko taj lik u crnoj majici.
Last edited by geralt on 10/09/2021 15:25, edited 1 time in total.
zavrzlama

#17124 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by zavrzlama »

GandalfSivi wrote: 10/09/2021 15:04
zavrzlama wrote: 10/09/2021 14:47 Ko moze tacno postaviti geografsku sliku rasporeda stanovnistva CG,prosrpski i procrnogorski orijentisanog...

Nije problem, moze se to sve (etnicki) pocistiti na foru. Ne bi im bio prvi put…
Znam to,nego me interesuje ko bi kontrolisao granicni dio sa BIH,to je vazno za BIH...CG je nepovratno krenula ka raspadu..
Kikibombona

#17125 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Kikibombona »

To je teska glupost. Crnogorci i Srbi u Crnoj Gori su isti narod, dva brata, dva rodjaka, su na suprotnim stranama iz ideolosko-politickih razloga.

Svi gradovi su pomjesani i povlaciti neke granice je nemoguce.
Post Reply