Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
Dino033
#48801 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
rajfajsen i nema problema sa krvnim ugrušcima
lupaš lončiće opet
s tim imaju samo vektorske, AZ i J &J
dakle, ipak je stvar u vrsti vakcine
lično mislim da je najveću reklamu Rajfajsenu dao Izrael, jer su se vakcinisali isključivo tom vakcinom
lupaš lončiće opet
s tim imaju samo vektorske, AZ i J &J
dakle, ipak je stvar u vrsti vakcine
lično mislim da je najveću reklamu Rajfajsenu dao Izrael, jer su se vakcinisali isključivo tom vakcinom
Last edited by Dino033 on 06/09/2021 22:24, edited 1 time in total.
-
laik1981
#48802 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Jel ko odgonetnuo kako u Kini niko nije umro od korone vec vise od godinu dana 
-
BadBoy
#48803 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pročitaj ako ništa abstrakt preprenta koji je splineter postavio. Vidjećeš da se nije ništa lagalo nego da se situacija sa Deltom promijenila. Vakcine čak i štite protiv transmisije i sa Deltom, ali samo dva mjeseca neposrednog nakon druge doze. Dakle, Delta je fakat promijenila cijelu situaciju. Kad kažem nije niko ništa lagao mislim na zvanične, respektabilne institucije u ozbiljnijim državama. Pfizer kao i svaka druga kapitalistička tvorevina laže ili prikriva istinu zarad svoje koristi.Naslovnica wrote: ↑06/09/2021 21:50Ako si mislio na mene, nije isto.jeza u ledja wrote: ↑06/09/2021 21:32
Kao npr kad se neko vakcinise, a onda cini sve da kod drugih sroza povjerenje u ucinkovitost vakcina.
Ukratko, kažu ti da se (re)vakcinišeš, da ćeš biti zaštićen, da ćeš zaštititi druge, da vakcina 100% spriječava hospitalizaciju i smrtne ishode, da je vakcinalni imunitet superioran, itd....
Pa se vakcinišem u najboljoj namjeri, nedugo nakon toga se ispostavi da sve i nije baš onako kako su govorili.
Doduše, vakcina u određenoj mjeri zaista štiti od hospitalizacije, od smrtnog ishoda štiti skoro pa 100%, mada imunitet rapidno opada, i dalje mogu prenositi virus na druge, ispostavi se da je imunitet koji sam stekao nakon što sam prebolovao koronu višestruko bolji od 2 Pfizera, itd.
Na stranu to što nikome nisam rekao da se ne vakciniše, ali itekako pljujem po magičnoj vakcini koja je mnogo toga obećavala, uradila sve preko svog marketinga i lobija da sjebe konkurenciju u vidu AZ, i direktno utjecala na mnoge ljude da (neopravdano) ne žele niti jednu drugu vakcinu osim Pfizera.
Pa ljudi koji ovo čitaju samostalno mogu zaključiti ko je ovdje dvoličan i licemjeran.
![]()
-
Naslovnica
#48804 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pročitaću sutra.BadBoy wrote: ↑06/09/2021 22:22Pročitaj ako ništa abstrakt preprenta koji je splineter postavio. Vidjećeš da se nije ništa lagalo nego da se situacija sa Deltom promijenila. Vakcine čak i štite protiv transmisije i sa Deltom, ali samo dva mjeseca neposrednog nakon druge doze. Dakle, Delta je fakat promijenila cijelu situaciju. Kad kažem nije niko ništa lagao mislim na zvanične, respektabilne institucije u ozbiljnijim državama. Pfizer kao i svaka druga kapitalistička tvorevina laže ili prikriva istinu zarad svoje koristi.Naslovnica wrote: ↑06/09/2021 21:50
Ako si mislio na mene, nije isto.
Ukratko, kažu ti da se (re)vakcinišeš, da ćeš biti zaštićen, da ćeš zaštititi druge, da vakcina 100% spriječava hospitalizaciju i smrtne ishode, da je vakcinalni imunitet superioran, itd....
Pa se vakcinišem u najboljoj namjeri, nedugo nakon toga se ispostavi da sve i nije baš onako kako su govorili.
Doduše, vakcina u određenoj mjeri zaista štiti od hospitalizacije, od smrtnog ishoda štiti skoro pa 100%, mada imunitet rapidno opada, i dalje mogu prenositi virus na druge, ispostavi se da je imunitet koji sam stekao nakon što sam prebolovao koronu višestruko bolji od 2 Pfizera, itd.
Na stranu to što nikome nisam rekao da se ne vakciniše, ali itekako pljujem po magičnoj vakcini koja je mnogo toga obećavala, uradila sve preko svog marketinga i lobija da sjebe konkurenciju u vidu AZ, i direktno utjecala na mnoge ljude da (neopravdano) ne žele niti jednu drugu vakcinu osim Pfizera.
Pa ljudi koji ovo čitaju samostalno mogu zaključiti ko je ovdje dvoličan i licemjeran.
![]()
- saint_mirad
-
Naslovnica
#48806 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Australija puna psihopata, jbte, ogadiše mi kontinent.
A kada se samo sjetim da sam imao želju da odem tamo više nego bilo gdje drugo.

Na kraju, ne odoh nigdje, jbjga.

A kada se samo sjetim da sam imao želju da odem tamo više nego bilo gdje drugo.
Na kraju, ne odoh nigdje, jbjga.
-
homer2go
- DEMONIKA
#48808 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
The most terrifying words in the English language are: I'm from the government and I'm here to help.
Ronald Reagan
kad smo kod Australije...
Ronald Reagan
kad smo kod Australije...
- HarTar
-
skafilic
#48810 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Sta je s ovim likovima u Australiji, nije mi jasno sto su ovoliko ekstremni s tim mjerama? Sa samo jednim zarazenim su citav jedan grad zatvorili u lockdown (ne sjecam se tacno koji), pa kakvo je to ludilo nije mi jasno.
-
last mohicans
#48811 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ma pun mi je klinac i njega. Od samog početka ga pratim, kada bi napravio kompilaciju njegovih ekspertiza,predviđanja i nagađanja, ispao bi gori i od Lauca. Veze nemaju, niti iko zna kada i kako ce ovom govnetu doci kraj.
- jeza u ledja
#48812 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Lol mislio sam na Tucker Carlsona i slicne prodavace magle.Naslovnica wrote: ↑06/09/2021 21:50Ako si mislio na mene, nije isto.jeza u ledja wrote: ↑06/09/2021 21:32
Kao npr kad se neko vakcinise, a onda cini sve da kod drugih sroza povjerenje u ucinkovitost vakcina.
![]()
- DEMONIKA
#48813 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
ono kad lik iz Maglaja, Ustikoline ili Prače kae loljeza u ledja wrote: ↑06/09/2021 23:43Lol mislio sam na Tucker Carlsona i slicne prodavace magle.Naslovnica wrote: ↑06/09/2021 21:50
![]()
triple
-
Naslovnica
#48814 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
jeza u ledja wrote: ↑06/09/2021 23:43Lol mislio sam na Tucker Carlsona i slicne prodavace magle.Naslovnica wrote: ↑06/09/2021 21:50
![]()
- jeza u ledja
#48815 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
U ovome je upravo problem, sto neki misle da ce se najbolje informisati na drustvenim mrezama. Upravo suprotno, ljudi se lazu ako misle da su tu najbolji izvori informacija - a ljudi u stvari idu i klikaju na izvore koji samo potvrdjuju i radikalizuju njihova vec utvrdjena vidjenja, ili da druge ubjedjuju u nesto.Naslovnica wrote: ↑06/09/2021 22:14 Nemojmo se lagati, ljudi nisu dovoljno informisani. 95% ljudi ne raspolaže informacijama koje mi ovdje razmjenjujemo.
Ukratko ovo je zadnje mjesto na koje bi nekoga poslao da se informise o virusu.
Ali ono, u jeku smo globalnog zaglupljivanja, gdje svako konta da je pametniji od strucnjaka, kojima je valjda jedina svrha da rade za interese biznisa i drzava. Svi su ti da nas zajebu, da manipulisu nama, da nam nesto prodaju, da se izivljavaju nad nama, i tako. Valjda niko ne moze vise pojmiti da postoji nesto poput opsteg dobra, brige drzave za zdravlje gradjana, vjerodostojnost izjava javnih radnika i institucija i tako.
Jbt ako kako i sam kazes vakcine pruzaju neku vrstu zastite, u cemu je onda problem da se promovisu?
- jeza u ledja
#48816 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
- jeza u ledja
#48817 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
I sad im daju pravo dobru reklamu.
Ispasce najgori jos Fajzer, a dobro se sjecam na forumu ovdje se dizao u nebesa.
-
MUNAFIK
#48818 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nije jedan grad nego svaki... Pojavi se 1 zarazeni ljudi odmah lockdown cijeki grad...
Tako treba samo SLUŠAJ STRUKU!!!
Dole ako ne bude neka revolucija nece nigdje.
Zabranili su proteste, zakljucaju ljude svako malo, imaju svakodnevno idiotske mjere i savjete stanovnistvu da se ne druze, da ne izlaze, da ne gledaju sunce, da ne komuniciraju sa komsijama da se ne sexaju itd...
Svako ko se pobuni pisu mu kazne, radi FB komentara i kritika ljudima upadaju u kuce i pisu kazne... Svako ko se vradi kuci ide u prisilni karantin policija i vojska te doceka na aerodromu i to sve ti moras platiti bez obzira da li si vakcinisan ili da li si negativan itd...
Da pola toga uradi na primjer Turska svijet bi se digo da kritikuje tiranina Erdogana ovako psssssst sta ti je demokratija.
-
Capljina74
#48819 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Struka:
Naredne hefte izlaze pravila kako guziti u vrijeme korone!
Guziti sa socijalnom distancom!
slušajstruku
Naredne hefte izlaze pravila kako guziti u vrijeme korone!
Guziti sa socijalnom distancom!
slušajstruku
-
skafilic
#48820 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Katastrofa, bas nisu normalni i narod to trpi. Kod nas bi bilo "ovo samo glupi Bosnjo moze trpiti - samo nek ne puca" ali posto je Australija onda je ok.MUNAFIK wrote: ↑07/09/2021 00:01Nije jedan grad nego svaki... Pojavi se 1 zarazeni ljudi odmah lockdown cijeki grad...
Zabranili su proteste, zakljucaju ljude svako malo, imaju svakodnevno idiotske mjere i savjete stanovnistvu da se ne druze, da ne izlaze, da ne gledaju sunce, da ne komuniciraju sa komsijama da se ne sexaju itd...
Svako ko se pobuni pisu mu kazne, radi FB komentara i kritika ljudima upadaju u kuce i pisu kazne... Svako ko se vradi kuci ide u prisilni karantin policija i vojska te doceka na aerodromu i to sve ti moras platiti bez obzira da li si vakcinisan ili da li si negativan itd...
Da pola toga uradi na primjer Turska svijet bi se digo da kritikuje tiranina Erdogana ovako psssssst sta ti je demokratija.
Kakve oni to strucnjake slusaju, pa ni ovi iz WHO im ne bi predlozili lockdown zbog jednog zarazenog.
-
MUNAFIK
#48821 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa naravno da trpe kad im je ispran mozak. Evo neko je postavio ovdje na forumu da vecina u australiji misli da je smrtnost od korone 39%....skafilic wrote: ↑07/09/2021 00:05Katastrofa, bas nisu normalni i narod to trpi. Kod nas bi bilo "ovo samo glupi Bosnjo moze trpiti - samo nek ne puca" ali posto je Australija onda je ok.MUNAFIK wrote: ↑07/09/2021 00:01
Nije jedan grad nego svaki... Pojavi se 1 zarazeni ljudi odmah lockdown cijeki grad...
Kakve oni to strucnjake slusaju, pa ni ovi iz WHO im ne bi predlozili lockdown zbog jednog zarazenog.
- Edin H.
#48822 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
A kako bi ti inače zaustavio širenje virusa?
Bosanski model?
- jeza u ledja
#48823 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nije svaki grad u Australiji, u stvari drasticne su razlike. Znam ljude koji su iz Melbournea sretali ljude u Perthu, a koje u Melbourneu nisu vidjeli godinu dana. 
-
MUNAFIK
#48824 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
- DEMONIKA